Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
20.04.2017 20:25 - Лорд Мартин Риис: Бъдещето е на електронния разум/Що е трансхуманизъм?
Автор: budha2 Категория: Технологии   
Прочетен: 434 Коментари: 0 Гласове:
1

Последна промяна: 20.04.2017 20:25

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
image

Лорд Мартин Риис, Кралски астроном и почетен професор по астрофизика и космология в университета Кеймбридж вярва, че само след стотина години машините ще изпреварят човешкия интелект и ще се превърнат в господстващи на планетата същества.

image

Той предупреждава, че не е задължително извънземният разум да има биологически основи, а много по-вероятно е той да е електронен. „Предполагам, че ако открием извънземен разум той няма да има нищо общо с нашия. Ще бъде някакъв вид електронен интелект“, казва Риис.

image

Според него, има сериозен риск от влошаване на глобалните пропорции стоящи в основата на живота ни днес. Злоупотреба с технологии, биотероризъм, рязък скок в броя на хората, всичко това ще направи човечеството много по – уязвимо отколкото когато и да било преди това в нашата история. Макар повечето рискове пред хората да идват от тяхната дейност, възможността машините да изпреварят по интелект биологичните същества, може да се превърне в решаващ фактор за по-нататъшното развитие на живота във вселената.

image

В БЪДЕЩЕ МАШИНИТЕ ЩЕ ИЗЛЯЗАТ НАЧЕЛО САМО СЛЕД СТОТИНА ГОДИНИ. ЩЕ СЕ ОКАЖЕ, ЧЕ ПЕРИОДЪТ НА ОРГАНИЧНАТА ИНТЕЛИГЕНТНОСТ Е ИЗКЛЮЧИТЕЛНО КРАТЪК, А БЕЗКРАЙНОТО БЪДЕЩЕ ЩЕ БЪДЕ НА ИЗКУСТВЕНИЯ ИНТЕЛЕКТ НА МАШИНИТЕ,

казва Риис. За разлика от деликатния и силно уязвим от много заплахи човешки живот, електронният интелект ще бъде много по-приспособим за пътешествия във вселената и ще може да предотврати много заплахи, способни да унищожат човечеството.

„Хората ще се окажем „заключени“ в нашия свят. Ще можем да достигнем до близки планети, но пътуването извън слънчевата система ще бъде в епохата след хората“, предрича английският учен. Това е така, защото времето за пътуване е много дълго за смъртни умове и тела. Безсмъртието което ще постигнат машините, ще направи такова пътуване между световете реално, „то ще бъде осъществено от роботите, не от хората“, счита Риис.

Всъщност подобно мнение имат и други мислители от нашето време като Стивън Хокинг, например, който също вярва, че изкуственият интелект ще отстрани хората.

Разбира се има и противници на това мрачно за хората предсказание. Изкуственият интелект може да бъде изграждан и възпитаван така, че емоционално да се обвърже с хората и да не им вреди. Човечеството може да се адаптира и съществува заедно с изкуствения интелект, като максимално се възползва от него.

Ако Риис обаче е прав и машините пряко или косвено унищожат хората и продължат да съществуват и се развиват без тях, биологичният живот може наистина да е само къс период от развитието на разума.

www.youtube.com/watch

image


Що е трансхуманизъм?

Tрансхуманизмът е международно, културно и интелектуално движение, чиято цел е фундаменталното трансформиране на човешкия живот чрез предоставяне на технология, която значително ще разшири интелектуалните, физически и психически способности. Много трансхуманисти вярват в съвместимостта на човешката интелигентност и компютърното оборудване, което означава, че човешкият ум може да се предава чрез алтернативния метод, който е известен като зареждане на съзнанието. Тъй като науката за душата и функцията на съзнание на духовните тела все още предстои да бъде открита от учените, това може да доведе до изключително вредни последици за човешкото съзнание и електромагнитните функции на Светлинните тела. Постчовекът (в резултат на прилагането на технологиите на трансхуманизма) може да бъде напълно синтетичен изкуствен интелект, симбиоза от човек и изкуствен интелект, заредено съзнание или резултат от използването на технологични импланти в човешката биология.

Tрансхуманизмът е философска школа, която се стреми да ни доведе до постчовешко съществуване. По същество - иде реч за създаване на хибриден изкуствен интелект или киборги, предназначен да замени органичното духовно съзнание на хората. В някои случаи се извършва реконструкция на човешкото тяло чрез използването на съвременни нанотехнологии или радикални технологични подобрения. Някои от предложените биологични подобрения използват комбинация от технологии като генно инженерство, психофармакология, методи за удължаване на живота, невронни връзки, картографиране на мозъка, имплантирани или портативни компютри, увеличение на когнитивните методи. Повечето от тях са предназначени за отделяне на човешката душа от тялото, за да се подготви то за използване като обвивка за нов стопанин. В действителност това комбинира технологична и фармацевтична хибридизация, целяща да увреди ДНК на човек и да подготви тялото за завземане.
Фундаменталната основа на концепцията за трансхуманизъм е изкуствения интелект, зареден в човешкия разум от Негативните извънземни и сатанински сили, които искат да оцелеят и да постигнат безсмъртие, залавяйки човешкото съзнание, и в крайна сметка да станат собственици на човешкото тяло. Те не разполагат с тяло от плът и кости и искат нашите тела. Повечето учени имат множество импланти за контрол на съзнанието и извънземни импланти, което осигурява да бъдат зъбците в колелото и неотклонно да прилагат в живота извънземната система за контрол. По-ранните концепции на трансхуманизма са разработени от генетици, интересуващи се от евгениката и поддържане форми на живот в синтетична среда. (Експериментите в евгениката са подобни на експериментите на нацистите от Тъмното Слънце). Обща характеристика за насърчаването на трансхуманизма е създаването в бъдеще на нови разумни видове, в които човечеството ще се размие и в крайна сметка те ще го подобрят или ще го заменят. Тази лудост всъщност е схема, която се базира на мотивацията на изчезването на вида, известен понастоящем като човек. Tрансхуманизмът се фокусира върху еволюцията, но той не взема под внимание електромагнитната функция на човешката ДНК и многоизмерната реалност на съзнанието за човешката душа-дух. Те казват, че искат да спрат човешкото страдание, но нямат представа за механизмите на извънземните импланти и контрола на съзнанието, предназначени да затворят човешкото съзнание. Те не знаят нищо за живота след смъртта, за това, което се случва по време на смъртта на тялото, или дори как всъщност работят човешкото тяло и вселената, и все пак искат да управляват всеки аспект на човешкото тяло с помощта на изкуствена технология.

Основната цел на много трансхуманисти е да убедят обществото, че признаването на радикалната технология и науката е най-полезно за човешкия вид. Те се крият зад фалшив бог от извънземна религия, разпространяваща реторика на страх и безсмислено подчинение от една страна, и атеистична наука, подиграваща се на всичко религиозно, без никакво истинско духовно разбиране на нещата. Учените наричат духовните групи "теоретиците на конспирацията", за да ни сплашват, дискредитират и елиминират. Очевидно е, че докато хората не разполагат с лични и осъзнати преживявания извън тялото, способността да се общува с различни форми на живот, като например мъртви хора, както и да се преместват в други измерения, те не разполагат с информация за съзнанието и са в пълно неведение относно природата на реалността. Нито един от трансхуманистите няма дори най-малката квалификация, за да поеме отговорност за научното ръководство на бъдещото развитие на човешкия вид. Поддръжката за егоистичните маниаци и психопати, предоставената им власт и контрол над делата на света и въздействието им върху общественото възприятие - това е игра на контрольорите от Негативната Извънземна Програма.

Истинското познаване на свещената наука за душата и механиката на човешкото многоизмерно съзнание са изтрити и като резултат чрез по-голямата част от науките лесно управляват човешкото съзнание. Ако учените започнат да съчетават теориите за душата и съзнанието, излизайки извън приетите норми на ментален контрол, те рискуват да станат за посмешище и да загубят финансиране и кариерата си. За съжаление, утвърдените традиционни науки не признават многомерността на съзнанието, която е вродена функция на активираната човешка ДНК и не знаят, че биологичния живот и многоизмерното човешко съзнание не свършва на тази земя. Търсенето на биологичното безсмъртие на планетата-затвор е смешно, когато я има способността за многоизмерно човешко съзнание. След като умре човешкото тяло, ако безплътното съзнание е неразвито и бъде асимилирано и интегрирано с изкуствен интелект, получената човешка душа няма да има човешко тяло за следващи прераждания. Ето защо, този човек ще загуби връзка с органичната духовна биология и престава да бъде човек. Tрансхуманизмът - това е капан за съзнанието.

image

Лиза Ренее

Гласувай:
1
0Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: budha2
Категория: Други
Прочетен: 5217404
Постинги: 4191
Коментари: 1139
Гласове: 1512
Календар
«  Май, 2018  
ПВСЧПСН
123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031