Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
27.07.2017 11:22 - Harvard Проучване: Космически Мига светлинни извънземен кораб
Автор: zahariada Категория: Технологии   
Прочетен: 773 Коментари: 0 Гласове:
0


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Harvard Проучване: Космическите Мига светлинни извънземен кораб
Публикувано на 11 март 2017 от Шон Адл-Табатабай в Sci / Environment


image



 Ново проучване на Харвардския университет е открил, че странни проблясъци на комикс светлина може да идва от масивна радиопредавател, построен от една извънземна раса.


Според две Харвард астрономи, мистериозните дълбокия космос радиосигнали, konwn като бързи радио впръсквания (FRBs), може да бъде резултат от предавател използва за ускоряване на космически кораб до близо светлинни скорости за междузвездното пътуване.

FRBs са мистериозен феномен, който трае само няколко милисекунди, но отделят повече енергия в това кратко време, отколкото слънцето прави в цял месец.

Space.com
 доклади:

Астрономите са каталогизирани само 20 или така на тези кратки, superbright вълни, които са известни като бързи радио впръсквания (FRBs), тъй като първият е бил открит през 2007 г. FRBs изглежда да бъде, идващи от галактики на милиарди светлинни години, но това, което е причинявайки им остава загадка.

"Бързи радио изблици са изключително ярки дадени кратко тяхната продължителност и произход на големи разстояния, и ние не сме идентифицирали евентуален естествен източник с всяко доверие," съавторът на проучването Ави Льоб, теоретик в Харвард-Смитсониън център за астрофизика, се казва в изявление в четвъртък (09 март). "Един изкуствен произход е на стойност обмисля и проверка."

Един потенциален изкуствен произход, според ново проучване, може да се окаже една гигантска радиопредавател построен от интелигентни извънземни. Така че Льоб и водещ автор Manasvi Lingam, на Харвардския университет, изследва приложимостта на това е възможно обяснение.

Дуото изчислява, че захранван със слънчева енергия предавател наистина биха могли да лъч FRB-подобни сигнали през космоса - но това ще се нуждаят от слънчева светлина за събиране на площ два пъти размера на Земята, за да се генерира необходимата мощност.

И огромни количества енергия, участващи няма непременно да се стопи на структурата, толкова дълго, тъй като тя е с водно охлаждане. Така че, Lingam и Льоб определя, като гигантски предавател е технологично възможно (макар и извън сегашните възможности на човечеството).

Защо чужденците ще се изгради такава структура? Най-правдоподобното обяснение, според изследователския екип, е да доменните междузвезден космически кораб до невероятни скорости. Тези плавателни съдове ще бъдат оборудвани с леки корабни платна, които впрягат инерцията придаваше от фотони, колкото платна редовни корабни впрегнат вятъра. (Човечеството е показала леки платна в пространството, а технологията е гръбнакът на Breakthrough Starshot, един проект, който има за цел да изпрати малки роботизирани сонди до близките звездни системи.)

В действителност, един предавател може да генерира FRB-подобни сигнали може да карам един междузвезден космически кораб с тегло 1 милион тона, или така, Lingam и Льоб изчислява.

"Това е достатъчно голям, за да носят живи пътници в цяла междузвездни или дори междугалактически разстояния", заяви Lingam в същото изявление.

Човечеството ще хване само проблясъци на "изтичане" от тези мощни греди (които ще бъдат обучени по платната на космическия кораб на всички времена), защото източникът на светлина да се движат непрекъснато по отношение на Земята, учените посочват.

Дуото пое нещата малко по-нататък. Ако приемем, че ЕТ е отговорен за повечето FRBs, и като се вземат предвид оценките за броя на потенциално обитаеми планети в Млечния път (около 10 милиарда), Lingam и Льоб изчислява като горна граница за броя на напреднали извънземни цивилизации в галактика : 10,000.

Lingam и Льоб признае спекулативен характер на изследването. Те не са твърди, че FRBs наистина са причинени byaliens; по-скоро, казват, че тази хипотеза е достоен за внимание.

"Науката не е въпрос на вяра; това е въпрос на доказателства ", заяви Льоб. "Вземането на решение за това, което най-вероятно преди време ограничава възможностите. Той е на стойност поставяне на идеите там и отдаване под наем на данните да бъде съдия. "

Новото изследване е била приета за публикуване в Astrophysical Journal Letters. Можете да го прочете безплатно на сайта на онлайн предпечат arXiv.org .




Гласувай:
0



Спечели и ти от своя блог!
Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: zahariada
Категория: Политика
Прочетен: 39762614
Постинги: 21940
Коментари: 21633
Гласове: 31017
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031