Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
07.08.2017 18:25 - Заменят или допълват чипирането с друга супер технология за контрол
Автор: budha2 Категория: Технологии   
Прочетен: 1369 Коментари: 0 Гласове:
2

Последна промяна: 17.08.2017 22:00

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

image

Защо технологията за лицево разпознаване на Samsung не е готова да се използва за разплащания?

Samsung Galaxy S8 и Galaxy S8+ включват много подобрения и едно от тях е поддръжката на нова технология за лицево разпознаване на потребителите. Благодарение на нея можете да отключвате смартфоните само с лицето си и това е доста полезна функционалност. Samsung уточниха, че технологията все още не е достатъчно сигурна, за да я използваме за мобилни плащания. Според прогнозите им за отстраняването на този проблем ще са необходими 4-5 години.

Изчисленията на Samsung са направени на базата на сегашното състояние на камерите в смартфоните и алгоритмите с машинно обучение. Докато тази технология не стане достатъчно сигурна ще бъде приложима единствено за отключване на дисплея. За извършването на финансови транзакции в момента се използват по-усъвършенствани методи като например скенери за ириса на очите и сензори за отпечатъци, информира PhoneArena.

Тези компоненти са много по-сигурни и поне още четири-пет години ще са водещия избор за мобилни плащания. Все пак еволюцията на технологиите може допълнително да съкрати този процес. Samsung планират да имат активна роля в подобряването на възможностите на софтуера за лицево разпознаване. Дали тази технология може да се превърне в най-сигурният биометричен метод за разплащания е нещо, което предстои да видим.

image

Последният смартфон на Samsung - Galaxy S8, даде заявка за революция в биометричните технологии, обявявайки, че отключването на телефона ще може да става с усъвършенствана система за лицево разпознаване. Функцията позволява предната камера да сканира лицето на собственика на Galaxy S8 и само така телефонът да бъде отключван. Потребители, тествали новия Samsung обаче алармираха, че са открили пробив в системата. YouTube канал, наречен iDeviceHelp, изпробва функцията и показа нагледно, че тя може да бъде "хакната" със снимка. Във видеото се вижда как мъж е сканирал лицето си и го е запаметил на новия си Galaxy S8, а след това си е направил селфи на друг телефон. Оказва се, че снимката е достатъчна, за да отключи новия Samsung.

Прочети още : https://www.actualno.com/

image

Новата технология на ФБР за лицево разпознаване не е перфектна, но е доста страшна

Федералното бюро за разследване стартира нова система за лицево разпознаване, която в даден момент ще замести съществуващата платформа за идентификация по пръстови отпечатъци.

Вижте повече: https://www.kaldata.com/


image

> Технология за лицево разпознаване спомага за диагностициране на редки генетични заболявания

 image

http://www.digital.bg

Нова система за разпознаване на лица, която може да доведе до революция ще бъде тествана съвсем скоро. Първоначално тя ще бъде
пробвана при образуването на опашки при покупката на билети за превозни средства.

image

Нова система за разпознаване на лица, която може да доведе до деволюция...

Технологията обаче всъщност крие много по-
мащабно решение.

Разработената система ще разпознава лица, като използва две невидими близки инфрачервени светлини, които мигат с висока скорост, улеснявайки камера да заснеме триизмерно изображение на лицето с удивителни детайли. Тя ще регистрира и на най-малките детайли в човешкото лице. От миниатюрни дефекти и бръчки до разпознаването на хората, дори ако носят очила или се движат бързо. Тогава изображението ще може да бъде проверено в базата данни.

Система би могла да премахне не само необходимостта от купуване на билети, но и въвеждането на пин кодове, покупки в
магазина и дори онлайн резервации. Технологията е разработена от лабораторията „Бристол Роботика“ във Великобритания.

Иновацията ще има и бъдещи глобални приложения като ускоряване на проверките за сигурност на летищата и достъп до
банкомати без банкова карта или ПИН. До 2020 година стотици могъщи институции ще са въвели технологията.
„Лицето е ключът към всичко, което искате да правите в съвременния свят“, казва проф. Смит от „Бристол Роботика“. И все пак, други се опасяват, че съществуват зловещи аспекти на технологията. Причината е, че тя ще удари директно в сърцето на правото ни за неприкосновеност на личния живот.

     image

Миналия месец базираната в Обединеното кралство технологична компания, наречена Blippar, представи първото приложение
за мобилни телефони в света, което използва софтуер за разпознаване на лица. То идентифицира хората незабавно.
Включително и информация, която съществува за тях в профилите им във Facebook, Twitter и Instagram. Приложението ще може да предостави име, възраст, занятие, произход, доходи и да ги показва на екрана на телефона.

image

Лесно е хората да идентифицират лица в снимките във Facebook , но методът не е толкова прост за компютри. Разбира се, Facebook предлага предложена прогноза, която предвижда кои хора се опитвате да маркирате, но сега компанията работи върху технология, която обещава "почти човешка точност", така че в бъдеще няма да трябва да го правим сами.

Facebook API Group разработва софтуер, наречен DeepFace , който картографира триизмерни черти на лицето и създава безцветен модел, който да се стесни в специфичните характеристики. Точността на метода е 97.25%, което е точно под 97.5% точност, която човек може да идентифицира, според групата.

За да развие технологията, Facebook погледна 4,4 милиона маркирани лица от 4 030 свои потребители, за да помогне на системата да се научи как да идентифицира по-добре специфичните особености на всеки човек. Докладът също така разкрива, че Facebook разглежда модерното разпознаване на лица в четири фази: открива, подравнява, представя и класифицира.

"Ние преразглеждаме стъпката на подравняване и стъпката на представяне, като използваме експлицитно 3D моделиране на лице, за да приложим частична афинна трансформация и да получим представа за лице от деветстепенна дълбока невронна мрежа", отбелязва компанията на страницата си DeepFace.


http://mashable.com/2014/03/19/facebook-facial-recognition-deepface/


image

Когато правителството на САЩ проведе разговори през 2015 г. със Силиконовата долина, за да обсъдят как разпознаването на
лицето трябва да бъде регламентирано, защитниците на неприкосновеността на личния живот излязоха на протест. Те се оплакаха, че нито една технологична фирма няма да приеме, че дадена компания трябва да може да сканира лицата и да ги идентифицира без тяхно разрешение. Но това се прави тайно и сега събират данни.

image

Дебатът вероятно ще стане по-интензивен. Facebook, Microsoft и Google вече мащабно отделят пари за разпознаване на лица.
Причината според самите тях е че така ще се улесни „свързването“ между потребителите.

НП/ Дейли Мейл

image

Полицията в Обединеното кралство вече използва нова технология за разпознаване на лица с цел идентифициране на престъпници, съобщи телевизионният канал ITV. Новата технология е била използвана в края на май в Уелс, но това беше официално потвърдено днес. Камери за наблюдение са идентифицирали заподозрян, сравнявайки снимката му с фотографии от база данни, отбелязва още БГНЕС.

Полицията в Уелс използва пробно тази технология по време на финала на шампионската лига в Кардиф. Ако опитът бъде успешен, органите на реда ще прилагат новите методи за предотвратяване на престъпления. Лицевото разпознаване ще може да се използва и на летищата.

Прочети още : https://www.actualno.com

image

FindFace е приложение с изкуствен интелект, което разпознава емоции от снимки на хора

NTechLab е името на руска компания, която придоби голяма популярност с приложението FindFace. Въпросната програма сканира лицата, за да проследи и открие всеки потребител във VKontakte. Това е социална мрежа, която представлява еквивалента на Twitter за Русия. Софтуерните инженери на компанията сега разкриха повече детайли за новата версия на FindFace, която включва няколко интересни подобрения, информира Mashable.

image

Най-интересната характеристика е, че софтуера вече може да разпознава емоциите на хората, в допълнение на идентификацията на възрастта и пола, изследвайки чертите на лицето. За да постигне този ефект FindFace използва невронна мрежа, която генерира математически вектор от 160 отделни числа на всяко едно лице. От NTechLab твърдят, че новата им версия може да търси в колекция от над 1 млрд. снимки за по-малко от секунда, което е доста впечатляващо.

image

Функция, която прави приложението подходящо за използване от органите на реда. Тестовете показват, че алгоритъма на FindFace е в състояние да разпознае успешно 93% от лицата на потребители в серия от 10 хил. последователни снимки. Добавянето на възможност за разбиране и на емоциите ще разшири допълнително възможностите на мобилното приложение. NTechLab вече преговарят с правителството да започнат да използват софтуера в системите за сигурност на големите градове в Русия.

http://www.digital.bg

image

123 млн. устройства ще разполагат с технология за лицево разпознаване към 2024 г.

През следващите десет години ще наблюдаваме сериозен скок в броя и разпространението на устройства, които могат да разпознават лицата ни с цел установяване на самоличност, наблюдение и др.

Това твърди доклад на компанията Tractica, според който броят на устройствата с технология за лицево разпознаване в световен мащаб ще се увеличи от 28.5 милиона през 2015 г. до 122.8 милиона пред 2024 г.

Tractica посочва, че технологията ще стане еднакво разпространена в широк кръг устройства, използвани от частни потребители, компании и правителства.

image

„Възприемането на технологията за лицево разпознаване ще се увеличи особено много през следващите няколко години, що се отнася до оторизацията на достъпа при мобилните устройства. Успоредно с това обаче очакваме растеж в широк кръг приложения, сред които правителствен софтуер и продукти като биометрични паспорти, както и в приложения от банковия сектор и търговията на дребно“, пише в анализа.

Експертите на Tractica очакват именно лицевото разпознаване да стане най-добрата и точната технология от този тип, изпреварвайки други биометрични методи за разпознаване и оторизация на потребителите.

Приходите от продажбите на лицеви биометрични технологии за периода 2015 – 2024 г. трябва да се увеличат от 149.5 милиона долара на 882.5 милиона долара.

Вижте повече: https://www.kaldata.com/

image




Гласувай:
2



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: budha2
Категория: Други
Прочетен: 8686437
Постинги: 4190
Коментари: 1130
Гласове: 1577
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031