Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
19.08.2019 23:30 - КАКВО Е БИЛО ПРЕДИ ГОЛЕМИЯ ВЗРИВ?
Автор: begetron426 Категория: Технологии   
Прочетен: 1529 Коментари: 1 Гласове:
10

Последна промяна: 20.03.2023 00:39

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 

ВЪПРОСЪТ, "КАКВО Е БИЛО ПРЕДИ ГОЛЕМИЯ ВЗРИВ" Е ЗАДАДЕН, ЗА ДА СЕ ТЪРСИ, А НЕ ДА СЕ ОТХВЪРЛЯ

ЦВЕТАН ПАЛВОВ ИВАНОВ

Как ще намерим отговора на зададения въпрос, когото С. Хокинг и други физици го ингноират и то алогично, затова че не знаем, като го считат за неопределен и почти безсмислен. Шон Карол поне си признава, че късия отговор е не знам, а дългия същото и че в края на крайщата не знаем какво търсим и призовова теоретиците на помощ, че дори нямаме теория. Теоретиците веднага се отзовават и правят математичен модел като започват да пригаждат неизяснените факти към модела, вместо да ги изясняват и върху тях да строят математичната си теория.
Трябва де се изясни един път за винаги, какво е Вселената, какво е Космосът, Всичкото, Безкрайността на пространството, Вечността на времето а не да ги интерпретираме по наше виждане. Трябва да решим въпроса със същността на пространството и времето и взаимодействието между тях. Същността на крайно и безкрайно и взаимодействието между тях и винаги в тези фундаментални същности да търсим смисленото, защото техните същности винаги са обвързани със смисъла на съществуването, развитието и разбирането на материята. 
Защото е безсмислено нещо съвършенно да сътворява несъвършенен свят, а ние "глупавите човеци" да го откриваме това безсмислие. Философията, както и науката търсят първичното като най-опростен модел и логично вървят към него. Не случайно философията е издигнала модела на неделимия атом, а физиката разкрива елементарните частици като най-простата материална същност и търси оная безструктурната, в която има смисъл да бъде първична. Така тази първична най-малка безструктурна, безформена и неделима по-нататък материална същност чрез развитието си върви към по-сложната и голяма обективна материална същност. Логично и смислено е и тук да търсим обвързаността и смисъла между малкото и голямото, между просто и сложно, между микро, макро и мега света. 
Плътността, която е свързана с Големия взрив , какво е, и в края на крайщата, какво е Взрив.за да може да пристъпим към Големия взрив. Защото Взрив произлиза от нещо компактно, плътно, което вътрешната енергийна материя го взривява, а не нещо разширяващо се, разредено, което произхожда от взрив и не може да се самовзриви отново. Необходимо е изясняване и на въпроса, откъде е дошла тази материална Плътност, която съдържа "Всичкото пространство и време" и може ли нещо да побере всичкото пространство и време и откъде го е взело. Преди плътността е имало нещо, а след нея взрив, а след него разширението вечно и безкрайно или крайно с определено време ще бъде. Всичко това пак е необходимо да .бъде обвързано със смисъла. Тогава след една приемлива яснота може да обвържем с научните факти от наблюдението и направим логичен модел, който ще подложим на математичен анализ.
"Големият взрив е момент във времето, а не точка в пространството" казва Шон Карол. Той не се усеще, че така узаконява имането на време и преди Големия.взрив и че без пространствената точката се вривява самото чисто време. Логично е да има взрив във времето, а не взривено време, а нещо друго, което се е взривило и времето отброява неговия живот като еволюционно развитие, негентропия, а не ентропия след взрива. Изводът на физиците, че цялото време се ражда с Големия взрив е не верен. Защото вечността на времето е логично да съществува и преди Големия взрив и след него, а с него се ражда и почва да тече времето на нашата Вселена, което показва, че е крайна, а не безкрайна и не съдържа всичко. Защото и безкрайното не може да съдържа Всичко, което е над безкрайността, която е незавършена система вървяща към Всичконо.
Без място в пространството или точка в пространството, момента на времето за какво ще служи. Такъв момент е безсмислен. Карол е елеминирал пространствената точка, за да забрани външното пространство, което е определено място на точката. Моментът нула е времето началото на Големия взрив, или взривяване на вътрешното пространство на сингулярната точка и разширяване на Вселената. Това разширение определя нейния живот като еволюционно пространствено развитие във времето след момента на взрива. Разширява се вътрешното съдържание на сингулярната точка, от която се ражда Вселената, а не външното Космическо пространство, което фактически осигурява мястто за разширението.
"Като следствие, наистина няма нищо извън вселената, защото вселената по дефиниция е всичко." - казва Корол. Как е установено такова следствие, когато няма причина за него, а дифиницията, че Вселната е всичко е изведена априори.
Така че, когато се приеме едностранчиво само момента на времето, непременно ще се стигне до произволна дефиниция. Същата невярна позиция подържа и С. Хокинг като задълбочава изкривяването, което води до една невежа бъркотия, от която е трудно да изкочи заек - истина. 
„Времето и пространството, казва той, са ограничени, но нямат граници нито начални или крайни точки, по същия начин, по който планетата Земя е ограничена, но няма край.“
Казаното от Хокинг за времето и пространстовото, че са ограничени, но са безгранични, както по-същия начин е ограничена и Земята, но без край, е много плоско и невежо. Защото нещо, което е безгранично и няма край се казва безкрайност и не може да бъде ограничено. Нито Вселената, нито Земята са безкрайни. За Земята е нагледна истина, но за Вселената предстои да се докаже, а не само да се каже.
Другата прекалено груба грешка на Хокинг, е че отрича началните и крайни точки на времето и пространството. Всъщност той отрича съществуването на обективната материална действителност, отрича съществуването на света. Защото обективната материална реалност съществува чрез геометричните структури и форми, които имат огроничено време на живот и са ограничени по размери геометрични структури. 
Когато грешиш с нагледната реалност как ще разрешиш загадката с невидимата реалност. Невъзможно е...! Затова по необходимост първо трябва да определим същността на времето и същността на пространството, за да вървим към протоначалото и първопричината на света. В противен случай ще тъпчем на място с извратените физични модели и теории, чрез които е невъзможно да постигнем верния модел за съществуване и развитие на света и неговото обяснение.
Хокинг продължава с алогизма:
„Тъй като събитията преди Големия взрив няма как да са наблюдавани, може да ги отстраните от теорията и да кажете, че времето е започнало с Големия взрив“, казва той в интервю за шоуто „StarTalk“ на National Geographic през 2018 год,
Алогично и невярно, е че нещо като го непознаваме и не може да го наблюдаваме, може да го махнем от теорията, а другото нещо Големия взрив е "толкова ясно", че дори с просто око се вижда...как времето се ражда. Всички събития както преди Големия взрив, така и по време на взрива, и след него са невъзможни за наблюдение и е безсмислено само събитията преди взрива да се отстранят от теорията. Такова отстраняване се казва нагаждане на теорията, което изкривява цялата истина свързана с Вселената. 
С игноирането на събитията преди взрива Хокинг веднага прави произволното изкривяване като приема раждането на времето с Големия взрив, а преди него го отстранил от теорията, защото му пречи. Така той без никакво основание забранява съществуване на друго време преди взрива, а пък Карол забранява пространствената материална точка, но чрез изказания алогизъм все пак искат да ни убедят, че такива модели са възможни. Те и някой други физици приемат тези модели, за да узаконят, че Вселената е само една съдържаща всичкото време и прастранство, ограничени, но безгранична, което е пълен абсурд, който не води до истината. По принцип е абсурдно приемането на нашата Вселена за единствена, защото никога не може да бъде отстранен въпроса, какво е имало преди нея и около нея.
Всички тези изкривявания, физиците ги правят заради погрешния модел на Мултивселената, като се опитват да го доокрасяваят и пригодят към непасващите математични уравнения с него. Така Карол и колегата му Дженифър Чен прибавят нова теоретична измислица към този модел като от всичкото време и пространство на Прародителката се откъсва, забележете малко парче време-пространство и се създават крайни бебета вселени, но безкрайни на брой. Как тогава това малко крайно парче време-пространство ще съдържа всичко и къде ще настани безкрайния броя бебета вселени, за да се спазва дефиницията. Остава открит въпроса, къде, и какво става с нашата Вселена, нали главно за нея ставаше въпрос и какво е имало преди да се роди? 
Така теорията за мултивселените само се обогатява с нови абсурдни инфлационни, паралелни, бебета и какви ли не други измислици, мултивселени, но доказателства и обяснения за тях няма. Така че от откъснатото крайно парче на времето и пространството на модела Карол-Чен, се създава безкраен брой абсурдни вселени, но какво ще се раширява в тях, и къде ще се разширяват тези безкраен брой Мултивселени, когато няма външно Космическо безкрайно пространство и вечно време. Какво ще стане и какво ще остане от Майката вселена, а не е излишен и въпросът, какво е било преди прародителката, имало ли е баба, пра баба, пра пра баба...? А нашата Вселена в хаоса от теории я изгубихме...
Вместо да се изясняват нещата те потъват в още по-гъста мъгла на измислиците, но щом е за собствената теория всичко е възможно, дори и магическата пръчка. Всички тези какви ли не теоретични измислици са пропуснали Вакуума, или материалния контиум на Айщайн, който има обктивни научни доказателства и истински пълни уравнения на П. Дирак, без противоречия в тях. Затова те станаха основата за разкриване и доказване на съществуването на антиматерията. Може само да попитам, в новите теоретични измислици някой да е срещал страго доказани научни истини свързани с тези теории като точните уравнения на Дирак.
Винаги във физическия плуреализъм ще се появат и зачатъците на физичната истина, която ще стои здраво върху научни доказателства. Такава е идеята на Д. Слоун, за която Карол стига до верен извод, че Големия взрив може да не е начало на времето, а е момент на симетрия като смяна на посока. Слоун е много близо до истината като предполага огледална вселена на нашата преди Големия взрив което означава Антисиметрична на нея. Още малко смелост му е необходимо, за да каже Антивселена и ще стигне до самата истина, Защото такава огледална вселена не може да бъде нищо друго, освен Антиматериална вселена. Как да прояви тази смелост като непознаваме същността на Симетрията като няколко основни вида, един от които е Антисиметрията, най-загадъчна и действена чрез промяна на посоката.
За да се решат космологичните проблеми и проблемите на елементарните частици и се намери връзката между мега и микросвета, е неободимо решаването на няколко фундаментални същности. Това е невъзможно да се постигне с математически уравнения, а изисква нова методология, за да отговорим вярно на въпроса: Какво е било преди Големия взрив? Така ще се сложи край на кривите нелогични физични теории.

image SVETOVNIZAGADKI.COM   Какво е било преди Големия взрив? Големия взрив обикновено се смята за началото на всичко: преди около 13,8 милиарда години, наблюдаваната вселена се разраства и се разширява взривообразно. Но какво .
  •  



Гласувай:
10



1. morskipesni - Големият и всички други "взривове" са стомашните колики на Бога.
20.08.2019 12:24
Дотам ще я докарат "учените" след обилното "мислене", че и драскотене по темата.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: begetron426
Категория: Технологии
Прочетен: 2898322
Постинги: 370
Коментари: 4166
Гласове: 87745
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031