Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
08.01.2014 09:00 - Защо тураните изгубиха или изоставиха Бог Тур и полумесеца
Автор: budha2 Категория: Други   
Прочетен: 3457 Коментари: 2 Гласове:
2

Последна промяна: 08.01.2014 09:02

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 image           image                 Ето една монета, сечена още по времето на Траян Адриан, много преди светът да чуе за ислям, където прекрасно се вижда на гърба на лика на императора... полумесец със звезда. Турците завземат Константинопол през 1453г, а Адриан е император на Рим от 117 до 138г след Христа. Това е достатъчно много дори и преди създаването на исляма като религия - по данни на ислямистите низпостилането на напътствията от Аллах на пророка Муамад става през 610г. от Христа.                                       image          Защо тураните изгубиха или изоставиха Бог Тур и полумесеца? И защо полумесецът се озова в Исляма? Днес Бог Тур, в образа на своя знаков символ – полумесеца, се извисява по върховете на минаретата и джамиите по света.                                                                 ТУР — Твърдата плътност на полето — Т се уплътнява — У и променя — Р.
Така се образува твърдата земна кора. В древността са я наричали ТУР.
За да обясня какво е ТУР, трябва да започна със Зодиака, но не с общоприетия днес.
Големият Зодиак е планът за развитие на нашата планета. Разделен е на дванадесет части означени със символи, предимно животни, които имат някаква идейна прилика със съответната зодия.
За зодия Телец пише:
Шестата зодия е Телец. След етапа в който е сега Юпитер течността ще се увеличава, а напрегнатостта на полето около Ядрото ще се променя и отдолу под течността ще се образуват твърди елементи, които ще се групират и постепенно ще образуват твърда кора около Ядрото. Твърдта ще се увеличава, докато части от нея излязат над течността, а това вече ни е съвсем познато. Твърдата обвивка около Ядрото — земната суша, е символизирана с бика. Той е най-здравото и силно животно, с изявена мускулатура.
Богинята Хатор
Затова телецът, бикът е бил на почит в много от древните общества. Известен е култът към Златния Телец. Но някои са се досетили, че Майката Земя е от женски род, престават да търсят под вола теле и започват да почитат кравата. Тя и до днес е свещено животно в Индия, а в древността е била почитана и обожествявана и в Египет, като богинята Hathor.
В древността бикът, телецът е бил известен още и като Тур. Освен в испанския език Ел торо, тур се е запазила до днес и в българския език, като корен на няколко съвременни думи. Те са: втурвам се, катурвам — събарям тура на земята. Синоним на катурвам е кабичвам — събарям бика на земята. Думите турям, тургам — поставям, слагам; турих, турен.
От средновековни текстове ни е известена думата багатур, бахатур. Счита се че е военен чин от тогавашната ни войска. Ако е така, този чин трябва да е свързан с пехотата, както и друга стара военна титла таркан, таракан. Думата Тара, Тера, Терра на някои европейски езици означава земя, Земята. От същият корен е и Тартара от митологията.
Първообразът на таркан, таракан е Тара Кхан.
Първообразът на багатур, бахатур от езика Бхаджа — Бхага Тур. Бхаг, бхага, на древноперсийски бага, е първообразът на съвременната българска дума Бог, Бога. От тук става ясно, че Бхага Тур означава Бог Тур.
Някои от висшите термини в езика Бхаджа придобиват статут на богове. Такъв е Брахма, такъв е Бал, такъв става и Тур. По един и същ начин, чрез добавяне на звука Н в езика Бхаджа се образуват и думите за местата където се установяват тези богове. Така Брахма се установява в брахман, Бал в Балкхан, а Тур в Туран.
Туран е историческа територия в Азия, където бог Тур е бил на почит и от където се счита че произлизат тураните — днешните турки, тюрки.
Мъдреците в древността обладават невероятната способност да обобщават и най сложните понятия за същността на Всемира само с един прост словесен или знаков символ. Чрез него те успяват да предадат през времето и пространството безценни сведения за идните поколения.
Така постъпват и с понятието за твърдата плътност на полето от учението Балкхара, като го влагат в словесния символ ТУР — дума образувана по правилата на езика Бхаджа. По няколко причини за знаков символ на ТУР е избран полумесецът.
Първо. Според мен, Месецът е бил планета и е бил прихванат от земната гравитация. Това събитие е останало в човешката памет с две неща: с „Потопа“ и с „Появата на истинският Бог“.
В резюме за книгата „Загатките на Луната“ от Воцеховски можем да прочетем:
В определен период от време култът към Луната започнал да заема главно място в много религии. За най-древен център на лунния култ се смятат бабилонският Ур и Харана в Месопотамия.
А както пишат древногръцките автори, в Аркадия преди потопа не е имало Луна.
Второ. Трите химически плътности на полето в древността се наричат гуни, а твърдата плътност се нарича Тама гуна, символ за мрак и невежество. Тама е съвременната българска дума тъма. Тъй като кръгът е запазена марка за дневното светило и светлината, за символ на земната твърд е избрано нощното светило в мрака, с характерния му образ на полумесец или сърп.
Трето. Формата на полумесец или сърп съвпада и с формата на рогата на тура, на бика, а той е символът за земната твърд в Зодиака.
Четвърто. Четирите периода от кръговрата на физическата система символично се съпоставят с четирите фази на Месеца: новолуние, първа четвърт, пълнолуние и последна четвърт. За знак на Тур е избрана четвъртата фаза — последната четвърт, за да символизира четвъртия период от кръговрата, защото тогава се проявява земната твърд.
На горните четири основания полумесецът е приет за знаков символ за твърдата плътност на полето — земната твърд, която е предпоставката за появата на живота и съвременното растително и животинско многообразие върху нея — достатъчно основание за почит и уважение. Полумесец
Но това не е всичко. От всеки символ трябва да се вземе максимума и да се натовари с максималната възможна и ясна информация. Затова полумесецът се разглежда като технически разрез на планета, като резен от праскова, за да се покаже че вътре в Земята, под твърдата земна кора има ядро и то е като всички останали физически ядра, защото:
Всички физически ядра са еднакви по съдържание
и различни по големина и качествена изява.
Такива са ядрата на елементарните частици, на атомите, на Земята, на Луната, на Слънцето и всички останали небесни тела. За да се изрази и това, към полумесеца е добавена петолъчка. Тя е символ за звездите в небето, а те нямат химическо поле, твърда обвивка и чрез петолъчката се изразява ядрото — звезда.
От древността до наши дни, в някои учения от земите на Бабилон е известна невидимата звезда Мерикха — Мерика. Тя е символ за земното ядро. Целият знак — полумесецът Тур и звездата Мерикха е символ за земната твърд и физическото ядро в нея.
От Мерика — мъртвата звезда, по правилата на езика Бхаджа е образувано името на Америка — Безсмъртна.
От името Мерикха е останало съвременното женско ориенталско име Мелиха.
Същият символ, Тур — Мерикха, може да се види и върху главата на египетската богиня Hathor.                                   www.spiralata.net/kratce/index.php/istoriya/461-balkh2             image                  ТУРА — Твърдата плътност на полето — Т е уплътнена — У и преобразувана — РА.
Вероятно изразът „Ези — Тура“ е символ за противоположности и означава „Небе — Земя“.                   A КАКВО ЗНАЧЕНИЕ СЕ ВЛАГА В ХЕРАЛДИКАТА ОТ ИСЛЯМА?Може би турците смятат , че хералдиката е от визуализацията над Косово поле .
Защо да не е от поглед към небето от Мека , където шейтана изкушавал Авраам!?                                                 Дали не е пък Херметизъм взаимстван от Орфей                  image    Странно е това, че Луната, като символ на майката, жената и женствеността по принцип, е избрана за символ от тези азиатски представители, за които знаем, че имат сурови закони за жените и ги карат да закриват телата и лицата си. По този начин жените не могат да изразят своята женственост чрез външния си вид, а и по други начини.                                                                                              image      Разбира се, че турските азиатци не са измислили този символ, а са го заимствали, защото този доста по-стар от Османската империя символ вече е съществувал сред азиатските народи. Той е бил символ на различни богини, което е естествено, все пак е женски символ... макар Чандра да е мъж. Последното божество, от което са го заимствали, не би трябвало да е богинята Диана               (Артемида,богиня на лова и на луната и нощните вълшебства).                                                                           Полумесеца и звездата са древни символи по древни от самата религия Ислам тъй като са НИЗШИ ЛУННИ култове, с начало Ведаическия Дев- Шива! Езическият арабски Лунен бог с име Син, имал титла Ал Илах, която още в езически времена е съкратена до Аллах / Бог, Божество, Идол/.Ако погледнем фамилията на Мохамед, ще видим, че още в езически времена е съществувал израз Аллах - това е титлата на Езическия арабски Лунен Бог!
"Мохамед (Мухаммад ибн Абд Аллах) е роден в понеделник 20 април 570 г. в град Мека в Хиджаз, процъфтяващ за времето си търговски център на търговския път, който свързва Йемен със Средиземноморието. Произлиза от Бану Хашим, един от десетте клана на кораиш, племето, което управлява града. Баща му АбдАллах ("раб на Бога") умира преди раждането му, докато бил на търговия в град Басра в северозападна Арабия."
Мохамед всъщност е накарал арабите да вярват в езически арабски Бог, записан в неговата фамилия! Консолидирането на единния бог дава възможност за консолидиране на единна политическа система, морал, държава, нация и тем подобни.
Първо Евреите си консолидираха Яхве (нищо че близо 1900 години нямаха държава се запазиха благодарение на консолидираната вяра) после на подобие за да се съхранят Римската Империя опитаха да консолидират народа с християнството но уви не успяха но със разновидностите на християнството се консолидираха други народи и държави.
В 7. Век Исламът дава възможност на примитивните семитски племена да се консолидират в единна религия, държава, култура която образува нова световна цивилизация. След завземането на Константинопол от османците, те взаимстват тези символи в своите знамена и ги вграждат в религията си. Ето какъв е произходът на полумесеца и звездата в исляма. Освен там, обаче, ще срещнем полумесецът и звездите като символика и при едни строителчета - масоните.                                                        image     Двата духа -яхова и аллах са паднали духове, които пунтират ВЕДАическия Шива, но вземат само разрушителната му част.
Това, което отличава Слънчевият култ от двата типа Лунни е, че Слънчевият се стреми към освобождаване от материалният космос, като същевременно не го трансформира(разрушава), нито слиза в неговият МИРаж(Нисък Астрал), това е периферията на Галактиката-ПРА-ЛАЯ.

Лунните култове са 2

Към Висшият Лунен култ спадат всички йоги и риши(светци), чиито начин на живот е чрез отричане и покаяние от матрицата. Абсолютно е забранено употреба на месо и интоксиканти. Все пак -целта на Йогите е Галтическото Слънце в центъра на Галактиката- т.е все още материалнен космос, но -ВИРаж, висш астрал..

Низшият лунен култ- плячкосва, експлоатира и живее като полуживотно-получовек. Обожава духове. Това което ислямът и юдаиизмът винаги са правили- впрягане на демонизъм в рамките на "религия с анонимен бог". Употрена на месо, интоксиканти, на многоженство, на спекулативни игри-хазарт.
По правило- наследниците на лунните култове са извънкастови..ЧАНД-АЛА, значи "изхвърлен от Луната ЧандРа" Съвременните мюсюлманските богослови твърдят, че ислямът е монотаризтична религия, но Корана проповядва точно обратното. Коранът задължава мюсюлманите да се покланят пред множество богове - Слънцето, Луната, Звездите, Камъните и пр.
Фактите:
В Сура2,аят 135, Авраам / Ибрахим / е описан като ревностен мюсюлманин!
135. И рекоха: “Станете юдеи или християни и ще тръгнете по правия път!” Кажи: “Не, ние следваме вярата на Ибрахим, правоверния, а той не бе от съдружаващите.”
Подобно е и твърдението в Сура 3, аят 67:
67. Ибрахим не бе нито юдей, нито християнин, а бе правоверен мюсюлманин, и не бе от съдружаващите.

До тук няма никакво съмнение, че Авраам е правоверен мюсюлманин и всички мюсюлмани / според Корана / трябва да следват неговата вяра!
Да видим сега в какво вярва Авраам? Вярата на Авраам е прекрасно описана в Сура 6, аяти 74-78.

74. И каза Ибрахим на баща си Бзар: “Нима смяташ изваянията за богове? Виждам, че ти и твоят народ сте в явна заблуда.”
75. И така показваме на Ибрахим владението на небесата и на земята, за да е от убедените.
76. И когато го покри нощта, той видя звезда. Рече: “Това е моят Господ.” А когато залезе, рече: “Не обичам залязващите.”
77. И когато видя луната да изгрява, рече: “Това е моят Господ.” А когато залезе, рече: “Ако не ме напъти моят Господ, ще бъда от заблудените хора.”
78. И когато видя слънцето да изгрява, рече: “Това е моят Господ. То е най-голямото.” А когато залезе, рече: “О, народе мой, невинен съм за това, което съдружавате!

Какви са мюсюлманите тогава – това е въпроса?
Ясно се казва, че един Истински Правоверен като Авраам се покланя на много богове – Звездите, Луната, Слънцето, Камъните и пр.!
Това означава само едно – Монотаризма е лъжа на арабските улеми !
Иначе цитираните по-горе знамения трябва да са цирк!!!
А защо никой не е изхвърлил този цирк от Корана?
Елементарно:- Мюсюлманите / според Корана / са езичници!

В Сунна също се твърди подобно нещо
Том 5, книга 59, номер хадис 661 –
We used to worship stones, and when we found a better stone than the first one,...                                                          image     Ние, се прекланяме пред камъните, и когато сме намерили по-добър, отколкото първия камък.... Кааба: [ж.р.; от арабски ka"b, "зар"], под формата на зар (12Ч10Ч15 m), постлана с черни килими (Kiswa) сграда в Мека, която е почитана като централно култово място в Исляма. В източния ъгъл на иначе празната сграда се намира "черният камък" (Hadschar), който е бил и преди Мохамед култово място на арабски племена. Кааба трябва да бъде посетена от всеки мюсулманин веднъж в живота му. Според ислямските вярвания Кааба произхожда от Абраам.             







Гласувай:
2



1. minevv - da
08.01.2014 10:40
движението на зодиака... просто преди слънцето е било в телеца... и от там е боготворен.
Хареса ми и че луната се е появила тогава.. обеснява доста
цитирай
2. leonleonovpom - От римско време има монета с полу...
09.01.2014 23:45
От римско време има монета с полумесец, , една самостоятелна и шест подредени в елипса звезди. Това може да се свърже със Слънчевата система, като самостоятелната вероятно е Земята, тя е в центъра, а другите в елипсата са слънцето и известните планети
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: budha2
Категория: Други
Прочетен: 8686135
Постинги: 4190
Коментари: 1130
Гласове: 1577
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031