Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
14.01.2014 23:01 - България - държавата на мързела, родината на интелекта
Автор: inspired Категория: Други   
Прочетен: 1243 Коментари: 1 Гласове:
2

Последна промяна: 14.01.2014 23:15

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 "Защо не ми дадат пари? Защо не ми дадат работа? Защо не ми дадат безплатни образование и здравеопазване? Защо да работя, като няма да ми плащат добре?"

Това са въпроси, които, признайте си, можем да чуем от 90% от човечетата в нашата държавица. Отговорът ли? Отговорът на тези въпроси е един - защото си тъп, защото си възпитан от простаци, защото никой не ти е длъжен, защото така ти се пада! По-точно - така НИ се пада!

Не политиката, другари, а мързелът и глупостта са причината за блатото, в което всички едвам оцеляваме, сякаш с шнорхел за глътка въздух! Запомнете това и си го набийте във вашите тикви и в тиквите на всички около вас, ебати!

И за да не изглежда като едно-единствено понятие, изстреляно във въздуха, просто ей така, нека го подкрепя с няколко размишления по темата.

Уравнението не излиза!

Спрете да обвинявате за всичко тези 240 балтона, които НИЕ самите сме си избрали! Моля ви! Спрете!
Нека изясним едно нещо - тези 240 балтона са проекция на нашето ощебвсто (пиша го разбъркано, защото то наистина е такова!). И ако някой си позволи да каже "Не съм ги избирал аз!", то нека следващия път отиде и си завлече тлъстия задник до избирателната секция, вместо да гледа турския сърцераздирателен сериал! Но по темата - друг път!

Нека се фокусираме върху уравнението!
С какво си допринесъл ти, бе, удавнико, за благополучието на обществото, че ще искаш от някакъв имагинерен субект, наречен държава, да ти дава пари, безплатно дърва, образование и здравеопазване? С едно - мързел. Естествено, изключвам една огромна група пенсионери, които цял живот са се трудили и сега са принудени да преживяват с шепа стотинки. Но да сме наясно - за тяхното дередже е виновно тяхното поколение! Така е изградена пенсионната система - на разходопокривния принцип - работещите да издържат пенсионерите. И проблема не е в това - този принцип се използва успешно в редица страни, в които населението води значително по-висок стандарт на живот. Проблема е в работоспособните, които в нашата държавица се издържат от пенсионерите! Да! 

Една българска поговорка (колкото и да не обичам да използвам поговорки) гласи, че каквото си посееш, това ще пожънеш. Тя е изключително показателна за това, че ако не хванеш метлата, ако не засадиш нивата и не я изореш, ако не хванеш четката и не твориш, ако не хванеш иглата и не започнеш да шиеш, ако не отидеш на струга и не работиш или въобще ако не започнеш да правиш това, за което си учил, то няма от къде да вземеш! Няма! 1+1 прави 2, а не 5, неандерталецо (без извинение)!

Ако не си учил, ако не си имал дори възможността да се образоваш, тогава ще хванеш метлата, ще хванеш мотиката и лопатата, ще хванеш триона и ще се занимаваш с това, което трябва да вършиш! Тогава вместо да чакаш на пенсията на някой роднина или на помощи от държавата, ще имаш и образование, ще имаш и здравеопазване, ще имаш и пари и дърва за зимата.

Само тогава онези, същите, споменати по-горе 240 балтона, ще бъдат различни, ще бъдат такива, каквито ти искаш да бъдат. Защото, нека ти напомня, те са проекция на самите НАС!

To be continued...




Гласувай:
2


Вълнообразно


Предишен постинг

1. minevv - уви
15.01.2014 09:35
ДА
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: inspired
Категория: Лайфстайл
Прочетен: 12175
Постинги: 2
Коментари: 1
Гласове: 0
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031