Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
15.01.2014 17:43 - ХЕЛИОЦЕНТРИЧНАТА СИСТЕМА
Автор: budha2 Категория: Други   
Прочетен: 531 Коментари: 0 Гласове:
0



 Откритието, че не земята, а слънцето е център на нашата планетна система има огромно мирогледно и научно значение. Няма да сгрешим, ако от този момент отчитаме началото на новата история на цивилизацията. И все пак, остава въпросът дали това ново откритие не е добре забравено старо.

Още през десети век по времето на Петър I , българските богомили са знаели, че “Земята обикаля около слънцето за 365 дни, е месецът обикаля около земята”. Това е безспорно доказателство за хелиоцентричен мироглед. Учудващо е, че западните учени не са познавали този мироглед, въпреки присъствието на богомилите и техните идеи в Западна Европа няколко века и то към края на средновековието.(А може би не са искали?!)

Още по-интересен е въпросът за генезиса на слънчевата система. През 2005г. учени от НАСА публикуваха теория за произхода на земята и луната като резултат на космическа катастрофа. Оповестено бе и откриването на десетата планета. Най-пълно осветляват тези въпроси древните шумери.

Според тях около Слънцето- Апсу обикалят 10 планети:

1.Плутон- Гага;
2.Нептун- Еа;
3.Уран- Ан;
4.Сатурн- Аншар;
5.Юпитер- Кишар;
6.Марс- Лахму;
7.Земя- (Тиамат);
8.Венера- Лахаму;
9.Меркурий- Муму;
10.Нибиру- Мардук/Нинурта/;
Около земята обикаля Луната- Кингу

Развитието на слънчевата система е описано с най-големи подробности в библиотеката на Ашурбанипал открита в Ниневия. Намерени са 7 глинени плочки, превод от акадски, описващи сътворението на света. Подобно на библейските, 6 дни са за сътворението, а седмия ден за почивка. В седмата плочка се правел “разбор” на добре свършената работа.

1. От начало съществували Слънцето (Апсу), слугата му Меркурий (Мумму) и Тиамат, която “всичко роди”.

2. След това се смесили “водите” на Апсу и Тиамат и се образували 2 божества – Лахму и Лахаму ( Марс; Венера). До тук са образувани планетите от т.н. “земен” тип, а Земята ще се появи по-късно.

3. По-нататък се образуват още 2 двойки божества-планети : Аншар и Кишар ( Сатурн; Юпитер); Ану и Еа ( Уран; Нептун).

Във втората плочка планетите “смущават” Тиамат, извършват опасни сближавания. Слънцето-Апсу се заканва да ги унищожи. Тогава се намесва Нептун-Еа – най-външната планета. Чрез магия (излъчване), той приспива Слънцето, прави му врати, дава постоянна орбита на слугата му Меркурий-Мумму и утвърждава закона – стабилна орбита на всяка планета.

4. След това се появява нов бог-планета ( Мардук), която смущава всички планети.

5. Заплашената Тиамат си създава собствен съвет от 11 защитници ( сателити) без разрешение, с което нарушава закона. Никой не успява да противостои на Тиамат. Но Мардук предлага да води война срещу Тиамат. В замяна на това иска цялата власт.

В третата плочка боговете планети се съвещават. Посланията разнася Плутон-Гага, слуга на Сатурн-Аншар, като с усърдието си заслужава накрая собствена “съдба” – орбита ( от спътник на Сатурн става планета). Решението е да се приемат условията на героя. Ако спечели битката, той да бъде господарят.

6. Мардук създава 4 спътника, после още 3 и е готов за бой.

В четвъртата плочка се описва небесната “битка” (сблъсък на две планети; космическа катастрофа).

7. Тиамат е победена и разцепена на 2, а защитниците (спътниците) й са обърнати в бягство. Мардук получава върховната власт и постоянна орбита. Той винаги ще се връща на мястото на битката – кръстопътя (указание за елиптична орбита с голям ексцентрицитет). Шумерите са назовали тази планета НИ.БИ.РУ – “планета на кръстопътя”.

8.На следващата обиколка Мардук- Нибиру отсича “главата” на Тиамат, а спътникът му Северен вятър се сблъсква с отсечената част и я изпраща на земна орбита.

9. Това ще бъде Земята .

10. От останалата част на Тиамат се образува астероидния пояс между орбитите на Марс им Юпитер. Този пояс съществува само в българския фолклор под името “кованата гривна (ракия)”.

11. Станало е разделянето на небето от Земята.

12. Победеният защитник на Тиамат – Кингу – е привлечен от Земята и става нейн спътник. Това е Луната.

13 . След като от пратеника на Сатурн – Гага се образува най-външната от известните ни планети Това е Плутон, наблюдаваме завършена Слънчевата система.




Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: budha2
Категория: Други
Прочетен: 8724812
Постинги: 4190
Коментари: 1130
Гласове: 1577
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930