Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
27.01.2014 22:47 - НАЧАЛО НА ХРИСТИЯНСТВОТО.ТРАКИЙСКИЯТ БОГ ЯМА/ЙИМА/ „първият, който умря и възкръсна“/
Автор: budha2 Категория: Други   
Прочетен: 3088 Коментари: 0 Гласове:
1

Последна промяна: 12.11.2016 09:09


image

https://03varvara.files.wordpress.com/2011/08/anonymous-christ-the-warrior-sacellum-archiepiscopale-archiepiscopal-chapel-ravenna-italy-6th-century.jpg?w=1200



 ИСТОРИЧЕСКИТЕ ТРАКИ И КАК ТРАКИЙСКИТЕ ЛЕГЕНДИ ПОПАДНАХА ВЪВ ВЕДИТЕ                                   

Крестони - "тракийско" племе, чието име етимологически се извежда лесно от старобългарската дума "крест" = кръст.   

                                                                                    image    image   

Орфей с враната,Гаруда (вестоносеца) и фригийската шапчица!                                                                                   

image                 Митра/Аполон/Хермес/Солинвиктус                        image                           Това е вече Митра и Гаруда                                                                                                              http://budha2.blog.bg/drugi/2014/01/26/trakite-naseliavat-zapadna-evropa-trakiiskiiat-bog-iama-ima-.1232094                                                                                                 Духовенството на  в Шумер, Вавилон и Египет започнало да съчинява една изцяло нова история и религиозна „истина“, чрез която те можели да контролират хората – умствено и емоционално, а като последствие – и физически. Бил изобретен култът към слънчевия бог РА. Това не е просто и единствено извънземна конспирация, която със сигурност е част от схемата, а е нещо доста по-голямо, свързано със самите цикли на Играта. Опитал съм се да загатна за това в послеслова си тук. Казано накратко, самата полярна платформа на Играта изисква периодично променяне на средствата за контрол. Адептите на Полярностите разбират много добре това и се приспособяват към тези цикли оформяйки своите действия по начин, който да хармонира със същите тези цикли. Полярностите знаят, че контрола си има свои собствени условия и те не са константа в смисъла на техния физически механизъм, като в момента отново се намираме пред подобна предстояща подмяна. Обикновено това е промяна от една световна религия към друга (макар според мен този път това няма да бъде водещия мотив).

Времето за което говорим в момента е времето, в което астрологията е започнала да играе роля в самата перцепция на древните. Времена, в които главните богове вече не били на Земята и не им казвали „кое-как“. Астрологията навлиза на едно много по-дълбоко ниво в човешкото психе и според нея се формирали новите лостове на контрол, които трябвало да ъпгрейдват или изцяло заменят старите такива.

Новата религия (и респективно история) трябвало да бъде много архетипно близка до съзнанието на хората, за да бъде възприета лесно и понеже няма нищо по-близо от цикъла на енергиите в природата и небесните тела – религията на РА била изградена изцяло около метафорите свързани със слънцето и планетите. Днес наричаме това астротеология – религия надградена метафорично на база астрологията и някои по-древни вярвания.

Постепенно те заменили духовните „истини“ на Империята Орион с измислени истории относно митични личности, които масите приемали буквално. Дотогава те все още се обръщали към „боговете“ в множествено число, защото манипулацията осъществявана от илюминатите още не била достигнала стадия, когато ануннаки и други богове ще бъдат превърнати в един „бог“. Когато тази промяна настъпила, тя щяла да елиминира явните свидетелства за тяхното съществуване. Еврейското духовенство постигнало това заедно с преводачите на английски на библията. Религията на Вавилон създала модела, дори истории в детайли… Например къде сте чували това преди? Във Вавилон почитали троицата от Нимрод – бащата, символизиран като риба, Тамуз – синът, за когото казвали, че е умрял за да спаси човечеството на 25 декември и Семирамида – вавилонската Изида, която била символизирана от гълъб. О почакайте, сетих се откъде това звучи познато! От всяка една шибана тема, която съм писал за големите празници в човешката култура! Защото троицата Нимрод, Тамуз и Семирамида са в основата на християнската религия.

Казано е, че Нимрод и Тамуз, бащата и синът, били „едно“. Когато Тамуз умрял за греховете на човечеството, свещениците казвали, че бил положен в гробница и след три дена когато махнали камъка от входа, него го нямало там. Всичко това било хиляди години преди християнството и е само една от многото версии на историята за „исус“, които са разказвани още много време преди времето, през което се предполага, че е живял „исус“. А, да! През пролетните ритуали, когато отбелязвали смъртта и възкресението на Таммуз, се предлагали кифлички на които бил изобразен слънчевия кръст – същите кифлички от много по-късното „християнско“ празненство наричано „великден“.

Тамуз е било името на шумерския бог Думази или Даму („единствения роден от отца“ или „син на кръвта“), който е послужил като матрица за всички по-късни синове на Бога, включително исус. Евреите наследили Тамуз (също известен като Адонис) от вавилонците и в римските летописи има сведения, че Тамуз е бил главно божество на евреите. Еврейският календар все още месец наречен Тамуз, който е бил известен като „змията, която произлиза от небесния бог Ану“. Вече знаете кой е Ану.

Според преданията земята е получила живот от кръвта на Тамуз и той е бил лечител, спасител и пастир. Той умрял носейки корона от тръни, направена от мирта. Тамуз бил символично принесен в жертва в определен деня като агне. Той бил почитан в Йерусалим, където точно същата история по-късно ще бъде преразказана, само че за „исус“. Пещерата където се твърди, че се е родил исус във Витлеем, е същата, за която древните твърдели, че се е родил Тамуз (Адонис). „Преводачът“ на библията на крал Джеймс (най-популярния английски превод на библията и до днес) признава, че Витлеем е бил свещена гробница посветена на Тамуз, богът на плодородието или „духът на пшеницата“. Витлеем означава „Къща на хляба“ или „Къща на пшеницата“. Хор, египетския син на слънцето, е бил роден в „Палата на хляба“, а за исус казват, че бил „Хлябът на живота“.

Духовенството е скрило в символизъм религиозните, езотеричните, астрологичните и астрономическите познания на древен Шумер, както и историите за боговете-рептилии. Така истинското им значение останало известно само за посветените, докато в същото време били наложени стриктните вярвания на религиите. Всяка голяма религия – юдаизъм, християнство, хиндуизъм, ислям и будизъм имат един и същ произход: познанията и вярванията на Шумер, които са наследили познанията и вярванията на Атлантида и Лемурия. Основните религии са основани на земите някога заемани от Шумерската империя. Те може и да отразяват различни елементи от шумерските вярвания, но това е района от който идват. Работата на свещеничеството е била да изтегли истинското знание от циркулация и затова те изопачили текстовете на изфабрикуваните си религии, докато знанието, което би помогнало на хората действително да бъдат свободни, било представено като „зло“. Погледнете християнството. Друга цел на духовенството, била да развиват истории и теми, които да правят хората безсилни, незначителни и да изпитват страхопочитание пред измислените религиозните божества. Бидейки „посредници“ между хората и боговете (по-късно „Бога“) и интерпретатори на „закона“, даден от измислените „божества“, те можели да контролират хората, изпълнявайки волята на своите господари (рептилиите и други демонични създания). За да спрат всякакви бунтове на хората срещу това потисничество, контрола и бедността, историите на свещениците трябвало да обещават рай след смъртта за всички, които се подчинявали на „божествения закон“. С други думи – техният закон. А за тези, които не се подчинявали на „закона“ – вечно проклятие и в ада. Християнството е просто рециклирано „езичество“, което дамгосва „езичниците“ като зло. Какво лицемерие. Дори терминът „завет“ (testament) етимологически потвърждава, че е пълно буквално с множество топки, защото коренът на думата „testament“ e „testes“ – тестис. Според традицията древните евреи имали обичая да хващат тестисите на другия, докато слушали клетвата. Доста странно, защото същото се прави и до днес при някои илюминатски ритуали. О, почакай – не е странно! Та това са същите хора! Така че „стария завет“ всъщност означава „стари топки“, а „новия завет“ означава „нови топки“.
Слънчевата религия, позната в целия древен свят, била символична история, която на християните било казано да приемат буквално при една от поредните промени и преходи към нова световна религия – процес, който винаги бива активиран от тайните общества.
Главната форма на общуване в древния свят била символизмът и притчите и за да се разберат основните религии днес, трябва първо да разберем древните смисли, свързани със слънцето.
Тези общества са използвали горния символ, за да символизират движението на слънцето през цялата година или по-точно, за да описват пътуването на Земята по отношение на слънцето. Това е т. нар. „соларен кръст“. Той може да бъде срещнат в целия древен свят. Те са нарисували кръг и зодиака (това е гръцка дума означаваща „животински кръг“) и са добавили кръста в средата, за да отбележат четирите сезона, слънцестоенето и съответно точките на равноденствие. В центъра те поставили слънцето и оттам е темата за слънцето, или символично за „сина“ на кръста (на английски етимологията подсказва много повече взаимовръзки „sun“ – „слънце“ и „son“ – „син“ – изговорени звучат по един и същ начин). Подобен символ е бил използван и в Лемурия, който според Джеймс Чърчуърд, се е отнасял до първичните сили на мирозданието.
Зимното слънцестоене, най-ниската точка, която заема слънцето в северното полукълбо е на 21-22 декември. Това е времето, за което древните казвали, че слънцето „умира“ и е потънало в тъмнина. Ето защо казах, че 21 декември – любимата дата на всички ню ейджъри тази година, е първият празник след Новата година на Тъмната полярност – Кун. В следващите 3 дена, до 25 декември, слънцето отново започвало пътешествието си към ултимативната си мощ през лятото и затова се смятало, че на този ден то се раждало или, че било родено отново. Именно поради тази причина на древните богове давали тази рождена дата, 3 дена след зимното слънцестоене. Тези божества не са съществували физчески, както всички сега предполагат. Те са смес от извънземен и астротеологичен фолклор.

Древните изобразявали символично животът на човек като годишния слънчев цикъл. Те описвали слънцето като новородено бебе на 25 декември, което започвало да расте, за да се превърне в голям и силен мъж до лятното слънцестоене (Циен). Това е моментът, в който слънцето е най-силно в северното полукълбо и доминира над тъмнината по време на най-дългия ден. В този момент на слънцето-мъж му давали дълги златни коси, които символизирали мощните слънчеви лъчи. В момента в който слънцето навлизало в знака Дева (девицата) в началото на есента, на Слънцето-мъж му подрязвали косите, защото и силата на слънчевите лъчи намалявала. Това е и истинската история на самсон и далила. Той не е бил историческа личност, а символизира слънцето.
За самсон, както и за исус, св. павел и много други библейски герои, казват, че били назареи, т.е. от Назарет. И ето ви истинското значение на израза „исус от назарет” или „исус назареина“. Градът Назарет не е съществувал в периода, в който се твърди, че е живял исус. За него не се споменава в нито едно писание или карта, въпреки че по това време римляните са водели много точни и подробни записки. Този град е бил основан след като започнали да циркулират историите от евангелието. Назаретската секта не допускала подрязването на косата освен в някои ритуали, свързани със слънцето, защото косата представлявала слънчевите лъчи. Може би с това е свързан и истинският произход на обичая сикхите да не подстригват косите си. Назареите носели черни дрехи така, както и черните магьосници в тайните общества и това е наследено от християнската църква. Днес арабската дума за християнин е „назрани“ и в корана те се наричат „назара“. Това идва от еврейската дума „нозрим“, която е от израза „нозрей ха-брит“ означаващ „пазачи на завета“.

Както вече бе посочено, християнството е създадено чрез преправяне на древните символични истории за слънцето, с елементи от алегориите от мистериите и култа към змията и е представено в исторически план като нещо случило се в реалността. Свещеническият елит  и други посветени знаели историята и истинското й значение и го знаят и до днес, но казват на хората, че това е истината и че ще ги сполети проклятие ако те не вярват в нея.
Някъде около 1 200 години преди „исус“, на изток е казано следното за „езическия спасител“ Виришна: той бе роден от девица чрез непорочно зачатие с намесата на светия дух. По този начин се изпълнило древно предсказание. Когато се родил, управляващият тиранин поискал да го убие. И се наложило неговите родители да бягат и да търсят безопасно място. Всички деца до 2-годишна възраст били убити от владетеля, защото той търсел да убие момчето. Ангели и овчари присъствали на раждането и му били принесени дарове от злато, тамян и смирна. Той бил почитан като спасител на човеците и водил нравствено извисен и скромен живот. Той извършил чудеса, които включвали изцеление на болни, връщане на зрението на незрящи, прогонване на зли духове и възкресяване от мъртвите. Той бил разпънат на кръст и възкръснал от мъртвите, за да се възнесе на небето. Позната история? Навярно съвпадение? А какво да кажем за следните тогава? Те всички са преди „исус“, някои с хилядолетия:

• Атис, Фригия
Той бил роден на 25 декември от девица. Наричали го „спасител“, единственият син и той умрял, за да спаси човечеството. Той бил разпънат в петък – „черния петък“ – и кръвта му била проляна, за да откупи Земята. Предсмъртните му мъки били свързани с пирони и колове. Той бил отец и син заедно в земно тяло. Той бил положен в гробница и се спуснал в подземния свят, но след 3 дена, на 25 март, тялото му изчезнало от гробницата и той възкръснал като „най-висшия бог“. Тялото му било символично описано като хляб и консумирано от тези, които го почитали.

• Кришна, Индия
Той бил роден на 25 декември от девица, а баща му бил дърводелец. Звезда ознаменувала раждането му и на него присъствали овчари и ангели. Владетелят избил хиляди невръстни деца, за да го убие, но той бил спасен и по-късно извършил чудеса – изцелявал болни, включително и от проказа, слепи и глухи. Той умрял на около 30 г. И според някои традиции бил разпънат на дърво. Той също е бил изобразяван, разпънат на кръст, възкръснал от мъртвите и е бил смятан за „спасител“. Неговите последователи го знаели като „джезеус“, което означава „чиста същност“. Казвали, че ще се върне на бял кон, за да съди мъртвите и да се пребори с „принца на злото“.

• Дионис/тракийският Бакхус/, Гърция
Той бил роден на 25 декември от девица, положен в ясли и повит в пелени. Той бил учител, който пътувал и извършвал чудеса. Той можел да превърне водата във вино (както слънцето) и триумфално яздил магаре (така, както и египетското божество Сет). Той бил овена или агнеца, богът на лозата, бог но боговете и цар на царете, единствения... син, този, който понесъл греховете, освободителят, миропомазаният, алфата и омегата. Той бил повесен и разпнат на едно дърво, но възкръснал от мъртвите на 25 март. През I в. пр. н.е. евреите в Йерусалим също почитали това божество.
Финикийското име за Бакхус, дава отговор на въпроса за произхода на исус. „IES“ може да бъде разчленено на „I“ – „единствения“ и „ES“ (огън и светлина). Това не е нищо друго освен светлината на евангелието на св. йоан; и това име може да бъде открито навсякъде по християнските, протестантски и католически олтари, като това ясно показва, че християнската религия е модификация на ориенталското боготворене на Слънцето, придавано на Зороастър. Християните четат буквите „IHS“ в гръцки език като „Jes“, а римското духовенство добавило „us“.

Ето още някои други пред-християнски божества, за които е била разправяна същата история, като тази на „исус“: Аполон, Херкулес и Зевс в Гърция; Адад и Мардук в Асирия; Буда и Индра в Индия и Тибет; Саливахана в Южна Индия и Бермудите; Озирис и Хорус в Египет; Один, Балдер и Фрей в Скандинавия; Крит в Халдея; Зороастър в Персия; Баал (Бел) и Тот във Финикия; Бали в Афганистан; Яо в Непал; Залмоксис в Тракия; Зоар на бонзите; Чу Чулейн в Ирландия; Дева Тат, Кодом и Самонокадам в Сиам; Алкидес от Тива; Микадо на шинтоистите; Беддру в Япония; Хесус или Ерос и Бремрилахам на друидите; Тор, син на Один на галите; Кадмус в Гърция; Гентаут и Кетцалкоатл в Мексико; Исчи от Формоза; Божествения учител на Платон; Фохи, Иео, Лао Киум и Чанг-Ти и Тиен от Китай; Иксион и Квирнус от Рим; Прометей на кавказците; Мохамед или Махомет на арабите; Дазбог на славяните; Юпитер, Юве и Квиринус в Рим; Митра в Персия, Индия и Рим.

Култът към Митра(Тая легенда е тракийска и е отишла дори в Индия) например е възникнал хиляди години преди „исус“ и въпреки това представлява същата история дори в детайли от християнството. Когато християнството пуснало корени в Рим, те използвали символи и митове, свързани с ритуали от култа към Митра. Свещеният ден на Митра бил неделя („sunday“ на английски означава „ден на слънцето“), защото и той, както исус, символизирал слънцето. Почитателите на Митра наричали този ден „денят на бога“ и провеждали главния празник, свързан с Митра по времето, което сега наричаме „великден“. През 254 г. папа Юлий I съвсем умишлено обединява раждането на Митра (25 декември) с коледа, защото ранната църква отбелязвала раждането на исус по различно време от март до септември. С това се целяло по-лесно християнизиране на империята, давайки на хората нещо познато. Митраисти били императорите Нерон, Комод, Септимий, Север и Марк Антоний Каракала. През 274 г. култът към Митра дори бил официално обявен за една от държавните религии от император Аврелиян. Въпреки започналите гонения срещу езическите религии, култът към Митра си остава твърде силен. Затова император Константин Велики се покръства именно на 25 декември 337 г. и обявява този ден и за рожден ден на христос. Това бил далновиден и тактичен ход, с който да се елиминират слънцепоклонниците. Отново – за по-добра приемственост между религиите.
Имаме подобно стечение на обстоятелствата и в Египет. По времето когато култа към Озирис най-накрая отстъпил пред религията носеща името на христос, египтяните приели християнството и открили, че нравствените системи на стария култ и на новата религия толкова си приличат и обещанието за възкресение и безсмъртие в тях е толкова сходно, че те пренесли своето преклонение от Озирис към исус без особено затруднение. Нещо повече, Изида и детето Хор веднага били отъждествени с дева мария и нейния син в апокрифната литература от първите няколко века след покръстването на Египет.

В древността посвещаванията, свързани с Митра са били извършвани в пещери, в които били изрисувани знаците от зодиака – Козирог и Рак, символизиращи зимното и лятното слънцестоене. Той бил изобразяван като крилат лъв (слънцето) стоящ върху навита на кълбо змия. Лъвът и змията, разбира се, са главните символи в култа към Сириус и Орион. Римската църква включила причастието на Митра в своите „християнски“ ритуали. Твърди се, че Митра бил казал: „Този, който не яде от моето тяло и не пие от моята кръв, и поради тази причина не е едно с мен и аз не съм едно с него, няма да бъде спасен.“
Самото място на което е построен Ватикана е било свещено място на култа към Митра. И все още е. Сега те просто го наричат „исус“. Култът към Митра просто се превърнал в култ към Мит-РА – християнството.
Митра е символизирал слънцето и същото се отнася и за християнската версия на този култ. Иисус е бил наричан „светлината на света“ (слънцето); той ще излезе отново иззад облаците и всеки ще го види (Слънцето). Исус вървял по водата (и отражението на слънцето прави същото); исус свършил работата на своя отец в храма на 12-годишна възраст и започнал своето служене на 30 години. Слънцето достига своя максимум в 12 на обед, когато древните, като например египтяните, казвали, че слънцето било „най-висшия бог“. Слънцето навлиза във всеки знак от зодиака на 30 градуса, ето защо исус започнал своето служене на 30. Според писанията исус превърнал водата във вино и точно това прави слънцето като кара лозята да растат. В библията има много символизъм, свързан със зодиака, като например двете риби (знакът Риби) и 12-те коша (12-те зодиакални знака), в които Иисус сложил хлябовете когато „нахранил 5 000 души“. Исус бил „рибата“ и „рибаря на хората“ вероятно защото Земята навлизала в знака Риби, по времето когато се твърди, че е живял. Но има толкова много символизъм свързан с риби по отношение на тези слънчеви божества в цялата история на човечеството, че не можем да игнорираме символичната връзка на историите за риби-богове или амфибии – Номо или Анедоти (и т.н.) от Сириус. Спомнете си също, че догоните имат легенда за амфибоподобния Номо, който казал, че един от тях ще бъде разпнат. Преводът за „край на света“ от гръцки е „еон“ и се отнася до „век“, а не до „света“. Края на века е край на цикъл от 2 160 години, по време на който Земята преминава през един знак от зодиака.

И така, радждането на христос по време на зимното слънцестоене не се приема официално до 4 век, което илюстрира един похват на християнските свещеници преднамерено да ограбват другите религии. Това дава основание да твърдим, че цялата християнска религия е била създаден по подобен начин. Както сами видяхте 25 декември или зимното слънцестоене са посочвани като рождена дата на редица други „богове“. Освен това всяка година в Египет се организирало годишно празненство в чест на бога-слънце, с което се е отбелязвало раждането на „новото слънце“, след като „старото слънце“ умира около 21 декември (в северното полукълбо), лежи в своята „гробница“ или „пещера“ в продължение на 3 дни и на 25 декември се ражда отново.
Като цяло изглежда, че датите 21, 22 и 25 декември често генерират объркване. Истината е, че всички те са част от периода на зимното слънцестоене, което обикновено започва в полунощ на 21 декември (а както разбрахте тази година започна в 11:11 ч.), което всъщност съвпада с утрото на 22 декември и свършва в полунощ на 24-ти или утрото на 25 декември. Така че в слънчевия мит „смъртта“ на „старото слънце“ настъпва, докато дните се скъсяват с приближаването на зимното слънцестоене.
Откриването на останките на Озирис по време на зимното слънцестоене означава, че тогава той е „роден отново“, тъй като след това се е върнал към живот. Новото слънце измества старото и тъй като Хор и Озирис са били възприемани като едно цяло и са били взаимозаменяеми образи, с основание може да се твърди, че прераждането на Озирис през зимното слънцестоене представлява „новото раждане“ на Хор. Следователно отново откриваме, че Хор се ражда на 25 декември.

Популярната история за тримата влъхви и витлеемската звезда, която покрай коледа става особено популярна също има астротеологичен произход. Това е същата история като тази от Египет за Сириус – най-ярката звезда, която виждаме от Земята. Това е една от причините поради, която слагате звезда на върха на коледната си елха.
Според египтяните изгряването на трите звезди от Орион (тримата „царе“, „мъдреци“ или „влъхви“ – зависи кой превод четете) отбелязва появяването на Сотис или Сириус – звездата на Озирис и Хор.
Не знам дали ви прави впечатление, но колкото и да дълбаете в тези неща, винаги в дъното ще стигате до присъствието на Орион и Сириус под някаква форма. Читателите на книгите ни, знаят защо. Защото тези две култури стоят зад нашата собствена и всичко това намира различни отражения на различни нива из цялата ни психология и култура.
Символизмът на „тримата мъдри мъже“ е, че и тримата боготворят слънцето. Злато, тамян и смирна са традиционните дарове поднасяни от арабските влъхви към слънцето и поради тази причина те са поднесени и на Митра в съответната версия на този мит. Раждането на исус в обор или пещера е повтаряща се тема в митовете, свързани със слънцето, защото пещерата представлява „тъмното място“, където се казва, че слънцето отива между зимното слънцестоене и полунощ на 24 декември. Така имаме 3 дена в гробницата между „разпването“ на исус (слънцето) и неговото „възкресение“ или ново раждане на 25 декември. Но пещерата би могла да носи и друг символизъм, защото историята за исус може да бъде разглеждана на различни езотерични нива по едно и също време.

Поради всички изброени досега причини, повечето църкви днес са повече или по-малко насочени в определена посока, което е останка от стария култ към слънцето. Всяка църква, която е построена според канона, има ос, която сочи към изгрева на слънцето в деня на съответния светец, т.е. църква, посветена на св. Йоан, не бива да е успоредна на църква, посветена на св. Петър... Със сигурност в ранните векове църквите са били ориентирани към слънцето, така че при изгрев светлината да пада върху олтара през източните врати.
Вероятно обществата, които са искали да превърнат популярния и могъщ слънчев бог в юдейски месия, не са искали да прикачат към мита, който са се опитвали да наложат като „истинска история“, нещо, толкова очевидно като най-популярния слънчев фестивал – раждането на самия бог-слънце. Фактът, че най-накрая този празник се прибавя към набъбващата християнска митология, сочи: първо, че тогавашните власти са знаели, че разпространяват слънчев мит, и второ, че преди това раждането на Исус не е празнувано. Всъщност 25 декември в действителност е един от многото рождени дни на христос, предложени през вековете от различни християнски авторитети и църковни отци. „Малката подробност“, че първите християни не са чествали рождество христово и такъв празник на практика не е съществувал, винаги обърква верните съвременни поклонници. Никъде в новия завет не е написана датата, на която се е родил Христос. Също така никъде не се споменава, че е необходимо да се чества денят на неговото раждане. Никъде Исус не казва хората да правят това. През 303 г. християнския апологет Арнобиус от Сика пише, че идеята да се празнуват рождените дни е езическа практика и се свързва с честването на рождените дни на техните богове. Той не споменава нищо за съществуването на някаква разпространена практика на честването на рождество христово или нещо подобно, от което можем да си направим заключението, че рожденият ден на Исус не се е чествал.
Ако Исус Христос е бил историческа личност, най-малкото смущаващо е, че никой не знае истинския му рожден ден и че е имало толкова много предположения, някои от които с астрономическо значение.
Има 8 дни на човешки жертвоприношения в илюминатския календар. Първият от тях е 21 декември и се нарича Юл (на английски „Yule“ ако на някой му се research-ва). Причината това да е първия празник, е понеже според келтския календар (този, който илюминати ползват и до днес), последният ден от старата година е 31 октомври. Новата година започва на 1 ноември.
В повечето скандинавски и прибалтийски страни са се запазили корени на думата „Yule“ свързани с коледа. Така например имената на носещия подаръци образ в Швеция е „Jultomten“, в Естония „Jouluvana“, в Норвегия „Julenissen“, a в Дания „Julemanden“.
Във Финландия подаръците на коледа се раздават от „Joulupukki“ (козел), който е тяхната версия за образа на дядо коледа и въпреки разпространеното вярване, че в миналото хората са получавали подаръци от Joulupukki, истината е малко по-различна. В древността хората са се опитвали да се предпазят от зли демони, които според тях са имали козя кожа и големи рога – Joulupukki. Скандинавските народи по време на Юл обредно колели коза. С времето обаче нещата се обърнали на 180 градуса и днес Joulupukki раздава подаръци. Въпреки всичко в някои градове може да се видят фигури на кози, като проява на модернизирано изкуство свързано с Юл-козата, но в действителност това е изображение и възвеличаване на митичен демон.    

                                    image





















Представете си какво ще стане ако някой вземе да издигне официална огромна статуя на сатаната, но на Юл козата се приема от тези народи.                                                                                                                                      

На 25 декември целият християнски мир празнува Рождество Христово. Съгласно Библията на осмия ден младенецът Исус е бил обрязан по йудеиски обичай 

         image     

- ТАЙНАТА НА ОБРЯЗВАНЕТО(ИЛИ БИОРОБОТИТЕ НЕ СА ВИНОВНИ) 



Гласувай:
1



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: budha2
Категория: Други
Прочетен: 8686744
Постинги: 4190
Коментари: 1130
Гласове: 1577
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031