Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
28.03.2014 18:27 - Избори
Автор: budha2 Категория: Други   
Прочетен: 1080 Коментари: 0 Гласове:
0



 image          Изборите са процедура в държави, райони или организации, за установяване на представител или няколко представители, които да имат правомощия да взимат решения или да управляват.

Управлението на демократичната държава, се осъществява от политически партии. В държавите с многопартийно управление е утвърдена практика да бъдат генерирани партии, които нямат за цел да управляват, а единствено да дискредитират други партии пред обществеността.

Пример за това е марксистката партия в Холандия Marxistisch-Leninistischen Partij Nederland, създадена съвместно от американската и холандската тайни служби CIA и BVD. ЦРУ нарича акцията "Operation Red Herring". Ролята на партията е била да настрои обществеността срещу комунизма, както и да събере информация кои от студентите и интелектуалците симпатизират на левите партии и съответно да се предприемат репресивни мерки срещу тях - мобинг, психотерор, обвинения в криминални престъпления и пр.

"The few who understand the system will either
be so interested in its profits or be so dependent
upon its favours that there will be no opposition
from that class, while on the other hand, the great
body of people, mentally incapable of comprehending
the tremendous advantage that capital derives from
the system, will bear its burdens without complaint,
and perhaps without even suspecting that the system
is inimical to their interests."
The Rothschild brothers of London writing
to associates in New York, 28.06.1863.

"Малкото, които разбират системата, са дотолкова
концентрирани върху личната си изгода или са дотолкова
зависими от нея, че из между тях никога няма да има
опозиция. Голямата маса от хора обаче, умствено не са в
състояние да проумеят и те си носят бремето без да се
оплакват, вероятно и без някога дори да заподозрят,
че тази система е техен враг."
Братята Ротшилд, до техни американски
бизнес-партньори 28.06.1863


Политически партии в България

До парламентарните избори на 12 май 2013 в България, са допуснати 63 партии от ЦИК. По-голямата част от тези партии никога не са успявали да влезат в парламента. Тези партии нямат ясна програма, а за някакви идеали и дума не може да става. Тези партии и не инвестират в просветителска и пропагандна дейност, техни телевизии излъчват клишета, като лайтмотив е презентация лицето на партийния им лидер (култ към личността), а присъствието им в интернет е само проформа.

Политически партии в България, които никога не са успявали да влезат в парламента, както и партии, които са имали и имат малцинство в парламента, си играят ролята като статисти в нископлатен провинциален театър.

Политическите партии в България имат предварително разпределени роли в театъра. Едни играят главни роли, други второстепенни роли, а трети са само статисти. И всички са на заплата, която не зависи от качеството на играта им, защото голяма част от публиката страда от интелектуална недостатъчност.

За голяма част от политическите партии в България не се знае колко члена имат, дали приемат интелигентни хора за нови членове или само полуграмотни, за да не конкурират вече етаблираните им лидери и дали изобщо имат симпатизанти. Това което се знае е, че някой инвестира пари в тези партии, а при капитализма пари се инвестират само там, от където могат да се извлечат печалби.

Политически избори

В устройството на съвременните демократични държави, изборите са единствен начин за легитимиране на властта и те са свободни от принудителни елементи, но не и от манипулиране и фалшифициране.

По изключение властта може да бъде легитимна и без избори: През ноември 2012, САЩ, Франция и външния министър на Евросъюза признават сирийската опозиция зад граница, предвождана от Ahmed Muas al-Chatib, за единствен легитимен представител на сирийския народ. От СМИ се научава, че сирийската опозиция е представена от съвет от 60 члена, от които само на четирима са известни имената, а и още не са известни целите на тази опозиция.

Според официални източници за последните избори в България, на избирателите се раздавали фалшиви предварително попълнени блюлетини и след като избирателите "гласували", връщали на "шефа" неподадения истински бюлетин и получавали по 50 кинта.

"Power tends to corrupt, and absolute power corrupts absolutely.
Great men are almost always bad men."

"Властта има тенденция да е продажна и абсолютната власт е
абсолютно продажна. Великите хора са почти винаги лоши хора."
Lord Acton - английски историк (1834-1902)

Според алтернативни информационни източници, правителствата на демократичните държави, още преди да бъдат "избрани" от народа, вече са били избрани от Билдербергския клуб. Тази хипотеза се потвърждава особено ясно от изборите в Гърция на 17.06.2012, а и междувременно утвърдената практика в "новите" демокрации (Източна Европа), за президенти и премиерминистри да бъдат предлагани и "избирани" мултимилионери. Вероятно населението в тези държави вярва, че именно най-богатите хора ще защитят интересите на най-бедните.

"Presidents are selected, not elected."
Franklin D. Roosevelt

"Президентите биват подбирани, а не избирани."
Франклин Делано Рузвелт

И ако политическите избори не представляват риск за паразитите, то поне представляват изестно натоварване. Всеобщо известно е, че в демократичните държави изборите се манипулират. И колкото по-малко хора отидат да гласуват, толкова по-лесно се манипулират изборите.

Затова най-важната задача на господстващите, е чрез пропагандна дейност в медиите, във форумите в интернет, да убедят населението в безсмисленността от участие в избори.

Утвърдена практика в демократичните страни е, нелюбими граждани да бъдат изключвани "по погрешка" от адресната регистрация, с което де факто биват лишавани от право да гласуват при политически избори.

Политическите избори са като футболен мач. Отборът победител печели много милиони, а победеният отбор - малко милиони. И губещи са винаги феновете им. Както политиците, така и футболистите имат много пари и красиви жени, което запалянковците нямат. И ако феновете се организират да не посещават стадионите, за кратко време футболистите ще са безработни и техните облаги ще се разпределят между феновете им.

"If voting changed anything
they would make it illegal."
Emma Goldman

"Ако изборите можеха нещо да
променят, щяха да са забранени."
Ема Голдман       



Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: budha2
Категория: Други
Прочетен: 8726180
Постинги: 4190
Коментари: 1130
Гласове: 1577
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930