Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
31.05.2014 12:29 - Изгонете Ротшилд от Храма- ЧЕЙНДЖАДЖИИТЕ
Автор: budha2 Категория: Други   
Прочетен: 1016 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 31.05.2014 12:32

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
image   Carl Heinrich Bloch 1875 год.
ХРИСТОС ИЗГОНВА ЧЕЙНДЖАДЖИИТЕ ОТ ХРАМА                                                       Кои са тези чейнджаджии за които говореше Джеймз Мадисън? Библията ни казва, че преди две хиляди години, Исус Христос е изгонил чейнджаджиите от храма. Това са единствените случаи при които Исус е използвал насилие.
Какво са правили чейнджаджиите в храма?

Когато евреите са идвали в Йерусалим за да платят данъка си, те са можели да сторят това със специална монета от половин шекел.Тя е била половин унция чисто сребро с големината на монета от 25 цента. По това време тя е била единствената монета от чисто сребро и с точно тегло на която не е присъствал образа на езически император. Затова според евреите монетата от половин шекел е била подходяща за Бог. Но тези монети не са били в изобилие. Чейнджаджиите са ги изкупили и след това са повишили цената им до максимални за пазара нива. С други думи, чейнджаджиите реализираха огромни печалби, защото са имали действителен монопол върху парите. Евреите е трябвало да плащат това, което те са искали. Според Исус тази несправедливост е противоречала на светостта на Божия дом. Измамата с парите не е възникнала по времето на Христос. Двеста години преди това, Рим е имал проблеми с чейнджаджиите. Два императора са се опитали да намалят властта на чейнджаджиите, чрез реформиране на лихварството и ограничаване на правото на собственост върху земя до 500 акра. И двамата са били убити.
През 48 г. Юлий Цезар си възвърна правото от чейнджаджиите да сече пари и пусна в обръщение монети от което спечелиха всички. С това ново изобилие от пари, той реализира големи обществени проекти. Правейки парите достъпни, Цезар си спечели обичта на хората. Чейнджджиите обаче го мразеха. Някои смятат, че това е бил важен фактор за убийството му. Едно нещо е сигурно – с убийството на Цезар свърши паричното изобилие в Рим. Данъците, както и корупцията се увеличиха. Както и в Америка днес, лихварството и обезценените пари бяха на закона. Паричното предлагане в Рим се сви с 90%, а обикновените хора изгубиха земите и домовете си – нещо което ще се случи скоро в Америка.С края на паричното изобилие масите изгубиха вяра в римското правителство и престанаха да го подкрепят. Рим потъна в мрака на Тъмните векове.


  ЗЛАТАРИТЕ ОТ СРЕДНОВЕКОВНА АНГЛИЯ

Хиляда години след смъртта на Христос, чейнджаджиите, тези, които създават, разменят и манипулират парите са били били активни в средновековна Англия. Те са били толкова активни, че обединявайки действията си са можели да манипулират икономиката на Англия.Това не са били истински банкери. Чейнджаджиите обикновено са били златари. Смятат ги за първите банкери, защото са започнали да съхраняват златото на хората в своите трезори. Първите книжни пари са били само разписки за оставено на съхранение при златарите. Книжните пари са станали популярни, защото са били по-удобни и по-безопасни за пренасяне от тежките златни и сребърни монети. В един момент златарите забелязали, че за определен период от време,само една малка част от вложителите са си теглели златото. Златарите започнали да злоупотребяват със системата.Те са установили, че могат да печатат повече пари от златото, което са имали и обикновено тази лъжа е минавала. След това те са давали книжните пари в заем, срещу което са вземали лихва. Това поставя началото на даването на заеми с частични резерви – да се дават в заем няколко пъти повече пари от резервите, с които се разполага. Например, ако те са разполагали със злато на стойност 1 000 долара, те са можели да дадат в заем около 10 000 долара книжни пари и да наложат лихва върху тях без да се разбере измамата. Така златарите са натрупали все по-големи богатства, които са използвали за натрупването на все повече злато.
Днес тази практика да се дават в заем повече пари от резервите в наличност се нарича банково дело с частични резерви. Банките в САЩ имат право да дадат заеми в размер най-малко десет пъти повече от парите с които разполагат. Те ни налагат и лихва, да предположим 8%. Тази лихва реално не е а 8, а 80%. Ето защо сградите на банките са най-големите във всеки град.                                                                                        МОРАЛНИЯТ ПРОБЛЕМ

Трябва ли, че банките и лихвата да бъдат обявени извън закона? Да. В средните векове, каноническият закон е забранявал заемите да се облагат с лихва.Тази идея е развита от Аристотел, както и от свети Тома Аквински. Те са проповядвали, че парите е трябвало да служат на членовете на обществото да улесняват размяната на стоки от които се нуждаем в живота си. Лихвата, според тях, е пречела за осъществяването на тази цел, поставяйки ненужни и непосилни тежести при използването на парите. Според тях лихвата е противоречала на справедливостта и здравия разум. От позицията на църковното право, през Средновековието Европа забрани лихвата и я обяви за престъпление наречено лихварство.С нарастването на търговията към края на Средновековието се създадоха възможности за инвестиране.Тогава се установи, че даването на заеми има известна цена за заемодателя във вид на пропуснати възможности и рискове. Бяха направени някои промени,но забраната върх лихвата си остана. Всички моралисти, независимо от религията си са осъждали измамата, потисничеството над бедните и несправедливостта като крайно неморални.Както ще разберем, частичните резерви се коренят в измама и резултатът е повсеместна бедност, и намаляване на стойността на парите на всеки един от нас. Древните златари откриха, че допълнителни печалби могат да се извлекат като люшкат икономиката между периоди на „леснодостъпни” и „труднодостъпни” пари. Когато са позволявали лесен достъп до заеми, парите в обръщение са се увеличавали. Парите са били в изобилие и хората са вземали все повече заеми за да разширят бизнесите си. След това златарите са затягали паричното предлагане по трудно са отпускали заеми. Какъв е резултатът? Това което се случва днес. Някои от хората не могат да платят предишните си заеми и не могат да вземат нови заеми за да платят старите. Следователно, те фалират и трябва да продадат активите си на златарите срещу центове за долар. Тази практика все още се използва, но вече носи названието „бизнес цикъл” или корекция.                
        



Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: budha2
Категория: Други
Прочетен: 8727521
Постинги: 4190
Коментари: 1130
Гласове: 1577
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930