Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
08.06.2014 21:40 - Александър Невски - спасител или предател на руската земя?
Автор: budha2 Категория: Други   
Прочетен: 3388 Коментари: 1 Гласове:
8

Последна промяна: 09.06.2014 21:57

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
"Има една история за Сатаната Руски - Александър Невски. Той имаше цел - да царува във Владимир, и в името на егоистичните интереси  засади в Русия татарско иго на злото. И той го направи най-ужасното начин -. Предал брат си "
( M. Горелик, "Spark")

Тъмната страна на монголчето Александър Невски
budha2.blog.bg/politika/2014/06/02/tymnata-strana-na-mongolcheto-aleksandyr-nevski.1270086
"Руският народ, руски свобода бяха предадени и продадени вътре. Те са жертва на някакъв заговор. И това беше ключова фигура в руският "национален герой" Александър Невски ... Александър е роден в семейство на Ярослав ... От него (Yaroslava. - SB) произхожда идеята за историческото предателство, съдбоносното решение да се даде Рус на  азиатски новодошлите, за да се установи деспотична система на управление. Shame Russian историческо съзнание Russian историческа памет, че Александър Невски стана банера ... самите хора, чиито историческа съдба той сериозно осакати ".

( M. Соколски. "Invalid памет." Москва, 1990)

"Мога ли да взема голям национален герой Татар главорез, пораженци и сътрудници на име Александър? .. Човекът, който засади с ръцете си чуждо владичество, призова своите собствени братя монголските армии от (главно руски принц сложи го Nevryueva армията си, те nauskat голям брат Андрю ) ... побратимения с Sartak Batyevichem, и след това подписва с всички условия Берке васал и dannichestva ... Тогава не се поколеба да хвърли своите отряди срещу несъгласното с това руското население.
image
Култове на Сталин и Ленин са "изложени",  така успешно и убедително, че има шансове за възраждането им не е така. Cult на Петър I не мога. Твърде много се знае за него, така че svyatopodobnaya цифра не се връзва. Остава един от Alexander на Кострома Рюрикови династия прякор Невски.

Интересът към него никога не е намалял, но през последните години той е придобила черти, почти на форми на прослава на Йосиф Сталин. По същия начин се пренебрегват факти,и има противоречия. Нещата са съвсем очевидни, но не се вписват в конвенционалната схема. Тя се отнася към категорията на социалните патологии.
Как да съди хората, които сам е изобретил, смучат от пръст и го сложи в основните национални герои и символи на формата, която се харесва или не, различна от това да се нарече предател? "

( Николай Zhuravlev, интернет списание "Арба")
"Александър Невски е първият руски гранд херцог, които, вместо да се противопостави на татарите продължил до директното взаимодействие с тях. Той започва  в съюз с татарите срещу други принцове наказа Руски - включително Новгород - за неподчинение на завоевателите, но като монголите дори не мечтаят (той отсече носовете и ушите отрязани, и главата ще бъдат отрязани и засадени в брой ) ... Но днес с чисто съзнание приемам новината, че този принц всъщност е "първият сътрудник"  -. като анти-патриотичен прякор "
(Юрий Афанасиев, на списание "Роден край")

"Александър Невски ... герой, светец, нашия банер ... Той каза на татарите: Аз ще  събера повече  почит от народа. Но за това помогнете да победя съседите си. Podmogli и замеряха с камъни. И те му дадоха титлата на Grand Duke ... "
( Юрий Афанасиев, "General Вестник")

Това е начина, по който пишат за Александър Невски някои руски историци и публицисти.
Обвиненията с/у  Александър Невски  в държавна измяна не са изобретение на нашите съвременници. В Западна историография за това  в древни времена, пише Uminsky полски учен и немския историк Аман. От съвременните западни историци акта на съглашение на Александър Невски с Ордата, е наречен "срамен и безсмислен" англичанин Джон Fennell.

Уви, руската историческа наука XIX век е принадлежала на Невски достатъчно хладно. Въпреки това, тогавашните учени не се осмелили да  обвиняват открито светия княз.

Но руските чуждестранни и съветски историци XX век вече не са срамежливи. През 1931 г. се публикува книга, в Париж  на Джордж Федотов, където изрично се посочва, че светецът е светец, а в "Животът на ..." по някаква причина не се каже, че той е бил приятел с Ордата ", се смири пред хана" и по този начин унижи Цяла Рус ...
И в Съветския съюз до 1940 г., Александър Невски е смятан за предател. В Мала съветска енциклопедия, 1930 Невски пише това: "През 1252 A.... огромното вълнение на руското население, протестиращи срещу тежката Почит към татарите. "Мир" (в кавички - SB) Една политика е оценена с Khan ladivshey А Руската църква след смъртта на А.  го обяви за светец ".
image
Като цяло, интригант, предател и потисник на руския народ, заедно с църквата се е продал на Златната орда. Въпреки това,  ... по този начин косвено признат съюз между Александър Невски и Руската православна църква с Ордата!

Той не беше до 40-те години, когато е започнало неговото прославяне на Сталин период: Втората световна война, германците, нашествениците дойдоха ... Когато  в едноименния филм, Александър Невски е направен народен герой, защитник на Русия от нашествието на тевтонците ... И тогава там  всяко споменаване на Ордата се отстранява от всички книги.

В резултат на исторически просрочия и разфасовки от фигурата на Александър Невски  се превърна в един вид исторически фантом. Само за единадесет години, той е бил на Великия херцог в Русия. За което той е канонизиран? То не е за битката при езерото Пейпус: някак си, от светски казва достатъчно ... За какво се смята за национален герой? Unknown ...

В тези и други случаи характера на политиката на Александър Невски,потулва и главния  конфликт на века- Западния кръстоносен поход към Русия, който започва след като Александър отказал да приеме католицизма. Потулва и главния съюз на епохата - политико-военен съюз с Русия и Ордата.

Нека да започнем с обвиненията в конспирация.


Да, племенения съюз на Чингис враждува постоянно на западната граница с кумани-Kipchaks, преките предци на днешните казахи. Въпреки това, той е ограничен до малки или големи нападения, престрелки в спорните територии в границата, но от всички воюваме, не беше. Защо Чингис хан започва голяма война?
Има един много интересена и, по мое мнение, убеждаваща версия. Вероятно това ще бъде неприятно за моите колеги казахи, но думите на песента не може да заличи. А историята - хвърляне! В съветските времена, официалната наука и литература се опита да отделен polovtsev Kipchak, предците на казахите, империята на Чингис Хан, от Ордата, много е писано за това, което градът казахски на Otrar първа пое отговорността за tumens монголските по някакъв начин. И това е вярно. Сега същата наука твърди, че Чингис хан е почти казахски, така или иначе, турчин е сигурно, тъй като името му - Темуджин(Всички деца на Чингис Kahn са били със сигурност висши еврейски свещеници - Kanami). На общото събрание на ражданията го провъзгласи Чингис Хан, повечето от тях не са били монголски и тюркски родове, сред тях - Kiyato, merkity, Zhalair, Argyns, - най-често срещаните настоящите казахски племена, които образуват настоящите казахския етнос. И това също е вярно.

Но и това е - само част от истината.

Известно е, че Талмуд Khan установи дипломатически отношения с младата си нация в света, под патронажа на търговията. През 1219 г. страната на Монголия Khoresmshah Мохамед отиде един от най-големите и най-богатият в историята на керваните Средновековието. На един от преходите, той спря в град Kipchak Utrar вече Khoresmshah притежания. Otrar - известния град на Средновековието Азия, е роден тук, Al-Farabi - Втората световна Учителя след Аристотел. Моите хора са горди от казахи Al-Farabi, помислете си Kipchaks Polovetsian на досегашния казахски вид Bersh, горд Otrar, нейната история и култура. И някак си през цялото време мълча, какво в Utrar бе плячкосано и че известният каравана, и търговците и служителите убити. И това не е това, което някои разбойници и Kipchak владетел на града и неговите пазачи - Сардар Kipchaks. Но ограбва търговци спират във вашия град, под защитата на легитимен орган - е пълна каша. Само тази дума от речника на съвременната наказателна може най-точно да се определи какво се е случило. Според средновековните схващания, че нямам думи. Medieval свят ахна. Medieval свят на Изтока живял на ясни правила - посланици и търговци неприкосновена! Чингис хан изпраща посланици да Khwarizmshah да получите обяснение, но той хвърли някои посланици и други - . убити Ето най-после, за да накаже онези, които ограбиха каравана накаже Khoresmshah, Чингис Хан и започна войната, изпратени три tumens - три кавалерийски дивизии под командването Sabutai Bahadar, ДАБ Noyon и Tugachara ...

В първата кампания, преследва Khoresmshah, го караше да безлюден остров в Аралско море, монголците бяха в Кавказ. Побеждаване преминаващи грузинци преминаха през проходите към задната част и Polovetsians разпръснати кавалерия Kotyan Khan и Khan Konchakovicha Yuri, син на най-Konchak: от една страна, врагът на Prince Igor, известен с "Словото ...", а от друга страна - неговата сватовник . Между другото, Юрий Konchakovich подобно на много кумани, беше кръстен в православната църква.
И тук е най-монголите се сблъскват с руски ... Ако Чингис хан се заражда инвазия в Русия, тогава защо е кавалерията да се направи обход на няколко хиляди километра, вече през Кавказ, за ​​да се премести?
Кумани, както е известно, се втурнаха към руските князе, братята си. И попита за защита. По съвет на руските князе най-активни в защита polovtsev действал Мстислав Смели, Prince Galitsky - боец ​​по природа, той е и син-Polovtsian Khan Kotyan.
Монголци, случайно удря Ръс срещнаха за първи път руски, изпратени посланици до него. Например, ние не ви и няма нищо лошо да знаеш, и все пак ни даде Polovtzy и разпръсне мирен начин: "С теб не сме във война ... Ние не вземе земята си, нито своите градове или села, няма да дойдат. .. "

Ти не дойде!

Но руските князе се изправиха за Polovtsian. Чест и хвала, че не е бил издаден роднини. Но руските князе убити посланици. Това се прави от монголски концепции ужасно престъпление срещу закона и морала!

Резултатите от битката при Калка известен.

Друго нещо е, че "авария" е там, за да се каже, много колебливо. Rusyches монголци трябваше да се изправят логиката на събитията. Борба с Kipchaks, да ги измести, монголите не може да стигнем до Русия. И руснакът не може да се застъпвам за Polovtsian. Друго нещо е, че тя може да се случи по друг начин. Но това се е случило по пътя към Kalka ...

След това, на 14 години по-късно, започва кампания вече под ръководството на Бату хан. Според LN Gumilev, една от причините за това е желанието да се намери и да накаже тези, които убиха посланици. Но гола спечелят Rus монголци не са били. Те минаха военното си поход за три години и продължи към Европа. Никъде в руски градове останаха монголски гарнизони.
Между другото, имаше кумани. По времето, когато всички Polovtsian земята станаха част от Монголската империя, и кумани са били най-многобройни на поданиците си, влиянието на военна сила. От този момент, една шепа на монголите почти разтваря в Polovtsian тюркско тегло. Но в кампанията на Бату е втората кампания на монголите, един Kipchak Ордата избягал от монголите в Унгария. Беше Horde Kotyan Khan, човекът, който е все още в Kalka бе убит монголските пратеници. Монголци се втурнаха след нея и избухна в Европа ...
Не е ясно как дори във времето на Пушкин митът, че Русия спря монголите и по този начин спаси Европа. Митът живее и до днес.

В два последователни битки монголци напълно победени полско-германската армия на Хенри Благочестиви и унгарско-хърватската армия Belo IV . И те излязоха на Адриатическо море. Но тук, в Каракорум почина Great Хейгън Ugedey. Монголците трябваше да прекратят всички враждебни действия до избирането на нов Хейгън. И Бату хан  обърна конете си ...

На връщане от Европа, Бату се заселва в долната Волга, където той съгради града Сарай и основана на Златната орда. От този момент, и започва това, което някои наричат ​​игото Татаро-монголско, и създаването на васалните отношения Русия и Ордата, влизането на Русия в Златната орда и Монголската империя за правата на васална държава.
И тук можем да говорим за ролята на княз Ярослав, по това време се превърна в Grand Duke Владимир, и неговия син Александър, който вече се е превърнал Невски. Prince Ярослав в 1245 Предполага се, че руските князе Бату признават "цар", а Александър през 1257 приключи обединението на Русия и Ордата.
image
Да, Александър Невски вярно служи на Златната орда. Освен това, княз Александър е приетия син на хан Бату и прие брат Бату син -. Царевич Sartak По това време е лесно да престъпиш през родство - може да убиеш брат си, ако стои на пътя към властта. Но името на братството се разглежда като светилище и е непоклатима.
Така Александър Невски осигурил подкрепата на Ордата в отразяването на кръстоносен поход в Русия и на православната вяра, Римокатолическата църква започва през XIII век.
След превземането от кръстоносците през 1204 г., патриарх на Константинопол отиде в Никея, и така Рим не можеше да повярва, че  крепост на изток почти унищожени. След това значително увеличава появата на Католическата църква да Rus ...
Това е като масова хипноза. И всъщност - глобалната нарушаването на руската история. Наложени отдавна, в XVIII век, и смирено се възприема днес. Като един студент ми каза: "И ние сме с тази юфка на ушите живеят повече от три века?"

Да, ние живеем. Първо, преподаването на история хипноза на три-ти век. На второ място, на почит към Запада. И тъй като няколко думи за дългосрочен разширяването на Запада срещу Русия летят покрай ушите и ума.
Ето защо аз съм тук замълча. Break. Не казвам, в подчинен клауза, и - стоп внимание.
Размишлявайте над същия очевидното. Да предположим, че в XIII век руските войски нахлуха, разграбени, опожарени Рим и папата избягали, например, в Неапол. Можете ли да си представите колко много места в световната история е посветена на тези събития? И ние имаме около нападението и разрушаването на Константинопол - дребния шрифт няколко реда ...
Попитайте себе си, защо, на какво основание Crusader армия, армията на християнския Запад, през 1204 г., щурмуваха, плячкосаха и изгориха християнски град Константинопол?

Да, защото Римската църква в онези дни не е имало разлика между православните византийци, Руската църква и мюсюлманските сарацините. И тези, и други, и други - и същата обща обект на кръстоносните походи. След това в обхвата на тези "обекти" Римска Църква, е нещастие, включително и монголите ...

Така че, след падането на Константинопол значително увеличен началото на римската църква в Русия. Той стигнал до точката, че Папа Хонорий III и последвано от папа Григорий IX обявява на Русия икономическа блокада. Забранено е търговия със съседните  руски градове, на първо място - оръжие и храна. След това, в началото на XIII век, тяхната уста Russian бяха наречени "врагове на вярата", а през 1256 обявен за "кръстоносен поход срещу разколници и татари", т.е. срещу Русия и Ордата. И най-накрая,  папа Климент VI положи формула конфронтация Рим и Русия. "Руски - враговете на католическата църква" - той пише с твърда ръка. И шведски и немски медал, и литовски туризъм Rus  координирани от един център.

Руските князе вече са разделени на поддръжници и симпатизанти на West Horde са предразположени към въвеждането на католицизма в Русия. Нито един от историците , не постави един прост въпрос: как Руската православна църква канонизира за светци кликата на Александър Невски ?  Интересите на църквата са били неразделна част от интересите на народа, страната и държавата. И, следователно, бяха ли Невски много специални за обслужване на православната вяра на руския народ. Какво? И ако по  време на Златната орда  бе лошо за страната и народа, тогава защо православна църква канонизира в пантеона на светците принц, който беше приет синът на Бату хан? Защо?
Отговорът на тези въпроси се проточи и е неприятен за съвременните историци заключения не се вместват в западната система на руската история,  по-добре за тях  е да не реагират. По-добре - да мълчите, за да се скрие.
Вижте многотомна работа на Сергей Михайлович Соловьов, "История на Русия от древни времена." На ключовите фигури в руската история - голямата светия княз Александър Невски се казва кратко и ясно  без обяснение: Папата отхвърли предложенията, с армия от монголци да нападнат брат Андрю ... И защо братя и сестри, повдигат меч? Какво обещава папата? По каква причина Бату даде на Александър армията? Нито дума. Защо тогава ние  да не кажем, че папата предлага както голямо Mongol Каган Guyuk княз Александър и да преминете към католическата вяра, те двамата отхвърли съюза с Рим, и Даниел Galitsky  се съгласи и получи в рамките на няколко години титлата "Руски цар"; тогава ние трябва да кажем, че Андрю се сприятелил с Даниел, и след Andrew беше тогава Великия херцог на Владимир ... Така че, цялата власт в Русия е принадлежала на поддръжници на развит прозападен курс, в съвременния език! Но в тези дни, този "курс" ясно предполага приемането на католицизма и послушание към Рим.

След това Александър Невски царува в Киев загубил своето значение. Той веднага се втурнаха към Ордата да Бату. Ето най-после изравни някога побратимяване клетва в син Бату е - Christian-несторианството Sartak и православната християнска Александър. Baty, превръщайки се в приемен баща на Александър, го даде Nevryuya кавалерия да маршируват на Андрю ... Беше ужасно, кървава кампания, останала в аналите като "Nevryueva армия." Horde и руски Невски начело меч и пожар унищожава собствените си руски, начело с принц Андрю и принц Даниел. Андрей избягал в Швеция, Александър става велик княз Владимир, германците спряха офанзивата в Псков и Новгород ...

Така са преплетени съдбите на първенците на нации и народи.
Юрий Афанасиев казва "дълбокота разликата между Галисия и московските князе." Princes на Москва той описва като "отвратителни и коварни сътрудници, които, погледнато от страната на татарите, изпълняват и потискат собствените си хора по-лошо от всички нашественици." M. Соколски, твърдейки, че Александър Невски "сериозно осакатен от историческата съдба" на руския народ, в опозиция на Александър Невски княз Даниил Galitsky. Това, казват те, по какъв начин е било необходимо да се запази Ръс, тя влиза в руслото на западната цивилизация.

Даниил Galitsky, не забравяйте, той се превръща в католицизма, е издигнат до достойнството на папата "руския цар."
Е, нека да видим какви са те, Александър и Даниел забравени. Ще бъдат оценявани по резултати.
След Александър Невски Jaroslavich след неговите духовни наследници и кръв бяха Владимир и Москва Русия, която се роди в резултат на силна Русия. Ето това е пред нас.
И след Daniel Романович Galitsky, след 85 години след смъртта му, Галисия-Волин Рус е била разделена между Полша и Литва (1349) и по-късно напълно отстъпена на Полша. Пет века! И без съпротива, почти без нито един изстрел! Т.е. Западна Русия престана да съществува. И славяните, които го населявали, беларуси и украинци, пет века са "говеда" и "роби"!
Не мога да разбера логиката Соколски, Афанасиев и др. Или те биха искали и за съдбата на Русия Владимир галисийски-Волин населението  да загуби своята държавност и религия? След това, разбира се, Даниел Galitsky - идеал.

Защото всички искат да видят, но никой не търси, не вижда очевидното, не добавя две и две! В градовете на Киев и Владимир Русия, бившият "Под игото" и досега  са запазените: катедралата Св. София, Golden Gate, комплекс от Киевско-Печерската лавра манастир Vydubetskiy, Църквата на Спасителя Berestove Кирил Църква ... Това е - в Киев. В Чернигов - Борис и Глеб Cathedral, Спасо-Преображенския Cathedral, петък Църква, Преображенски манастир в Новгород Северский ... В Vladimir - Успение Катедралата, Golden Gate, Катедралата Св. Димитър, Църквата на застъпничеството на катедралата Nerl в Bogolyubov, Катедралата на св. Георги в Сейнт Джордж полско-Катедралата на Рождество Христово в Суздал, катедрала Преображение в Pereslavl, църквата Света София и Църква на Спасителя на Nereditsa в Велики Новгород, Ивановските църкви и манастири Mirozhsky в Псков.

Аз наричам само паметници със световно значение, само XI - XIII век. И, което е построено след дори не се обади за липса на пространство. Въпреки това, около древния град, където те все още са в речниците и препратки все още пише: "разрушен от монголите."
А сега погледнете на древния славянски град Гомел, Житомир, Минск, Могильов, Лвов, Луцк, Ровно, Ужгород, под ръководството дава на Daniel "културно Католическата West." Не е православна църква, XI , XII , XIII , XIV , XV и XVI Ages!

Всичко беше унищожено. Римокатолическата църква не признава равенството на религиите за разлика от Чингис хан.
С други думи, след като Даниел, след 85 години след смъртта му, потънал в забвение Галисия-Волин Rus. Вече не е държава, няма вяра, никакви древни църкви ... Кой е по-"ненормален"?
В името на братството с Александър Sartak позиция и осиновен син Бату инициира военен съюз на Русия и на Златната орда, които силно подкрепя и закрепи наследниците на Александър Невски. Близо до руските воини, борещи се срещу кръстоносците и конницата Horde. Уест монголци се страхували като от чума ...

Тези, които в продължение на векове подържат съюз въз основа на политически и други облаги, наричан "робство" и се отнасят през цялото време с"почит",  може да се припомни: Russian започна да се отдаде почит на двадесет години след началото на Бату ! И какви са размерите на смущаваща почит? Москва княжество, както е посочено в завещанието на Дмитрий Донской, платени 960 рубли на година. И цяла Русия през XIV век - 5000 рубли. Тогавашното населението на 5,00 милиона в края на краищата се оказва, - 0,1 стотинки на човек. Тогава една стотинка може да се купи килограма хляб. Като цяло, в знак на почит  половин хляб на човек годишно. (SM K и w тона на титанов п. "Finance средната възраст старата Русия. "Москва, 1988, стр.. 9, 10.)
И когато смятате, че плащането на почит започна точно когато папата обяви  кръстоносен поход срещу "разколниците" (православни) и "татари", а  това не е знак на почит, както и общ пот за война, данъкът война. Така че може би не трябва да се водят под "робство", но  васали.

Обективно, Александър Невски руснака записано състояние и православната вяра, за която той е бил прикрепен към църквата на светиите.
Неговата смърт - все още е загадка. Историкът Gumilev пише, че не може да постави нещата на определени предположения за една година настъпила смъртта на Александър и Grand Duke Литва Mindaugas (Mindaugas), който е бил убит по време на лов. Литва все още не е напълно и окончателно стана католик. Наскоро изправена Католическата Mindovg три години преди смъртта му отказали католицизма, обявява война на кръстоносците и започна преговори с княз Александър. В две от тях, но с подкрепата на Ордата, а след това щеше да е непобедима сила, непроницаем щит срещу Western експанзия. Така убие Mindaugas оставя почти никакво място за спекулации.

Но смъртта на Александър Невски е необяснима. Но, ако ние говорим за хипотези, не мога да не спомена предположението LN Gumilev Grand Duke може да умре от това, което ние наричаме модерна думата "стрес".
За да се разбере парадоксалната точността на тази модерна дума по отношение на времето, едно е да си представим кратък живота на Александър.
Вечният сблъсък с Новгород. След като опасността, надвиснала над града - нарича Александър. Той дойде спаси - и след това Новгород показа своята "свободолюбива" природата. Според него, разбира се ...
Неочакваната смърт на баща му, принц Ярослав, в Каракорум, великият коронацията Хейгън Guyuk където те Ярослав, Александър и Андрей, бяха почетни гости.

След това - смъртоносна кавга с брат Андрю. Война, в която той  е победен и изгонен от събрат си.

Малко преди сключването на формален съюз с Ордата умира Baty, приемен баща и покровител - стена от неумолим. Хан на Златната орда от сина му Sartak - несторианството християнски, сестра на Александър. Но в същата година умират от отровата и Sartak. Brother дойде на власт Бату - Берке. Berke - мюсюлманин. И това трябва да бъде  новата вяра в Ордата. Но Русия е изискване, като мюсюлманин, а след това при узбеките, не се прилага.

Ние не знаем, че Александър е почуствал, когато един след друг се сринаха неговите два основни стълба в Ордата - приемен баща и побратим. Може би той имаше желание за отмъщение? В действителност, в хамбара тогава мнозина казваха, че е бил отровен Sartak без участието на Берке. Твърди се, че след смъртта на Берке прекрасния Бату се реши да поцарства ...
По всички закони Александър се беше заклел да отмъсти за смъртта на брат му. Може ли да го направи? Ако исках да - може. В Orde Burke също имаше много противници - и те с радост биха приели в редиците си мощен съюзник като Александър, собственик на Русия. Да не забравяме, че Русия, все пак,  е подчинена на Златната орда, но в същото време, На Златната орда,  и самият Бату  е необходимо Русия като могъщ съюзник. Съюз с Русия помогна владетели на Златната орда, за да пазят себе си, независимо в отношенията с Висшия Хейгън в Каракорум ... Така  с Александър Ордата е по влиятелна.

Всички предишни устни споразумения остават в сила. И най-накрая стигна до заключителното, формален съюз с Ордата (с Бърк!) За военна помощ под формата на платена годишна такса - "изход". От този момент нататък, с години 1257-1258, двадесет (!) Години след похода на Бату и започва това, което историците наричат ​​данъка.

Невски щастливците Horde baskaks в Новгород за преброяване на населението и "изход". И тогава получава ужасен удар за собствения си син Василий. Босилек, пияница и скандалджия, повдига бунт срещу баща си и води конспираторите да убие Horde пратеници. В този момент на картата е съдбата на делото на Александър и Русия. посланици Убийства монголци никога не простиха. Благодарение верен отряд. Alexander носи посланици от града и да получите безплатен ръка. И - да накаже размирниците. Това е вероятно, са думите на Afanasyev: "Той уби руски, нарязани на техните носове и уши, за да не го направят самите татари."

Не само носове и уши са отрязани ... Това е автентично записано: той око извадени бунтовниците! Тъй като хронист, "извади очите му." И, говорейки в същото време, че хората, които не виждат очевидното, очите не са необходими. Възможно е, Александър да е правил така и  в други случаи и в други места. Час и маниери бяха брутални, и управниците се държат в съответствие с тях. Но е сигурно: с Новгород  след това се справиха с безмилостна жестокост ...
Александър с Берке Хан (мюсюлмани) и внук Бату принц Meng-Тимур (езичник) отворена в Сарай, столицата на Ордата, ферма православен епископ. Православната вяра е официално одобрен от Ордата.
Mindovg отказали католицизъм, започва едно приятелство с Александър Великия херцог на Литва, планира съюз с Литва. За западните граници това е щяло да бъде повече или по-малко спокойствие.
Двадесет години зад кървавия пътя на кръста, COH Да едно - открити врагове, а от друга - надеждата е слаба, а най-много - не враждебна разбират ... Мисля, че най-накрая можете да си вземе почивка от ужасната стреса на тези двадесет години. Но тук идва новината за убийството ... И Литва Mindaugas Миндаугас без - отново на врага, могъщият опонент.
Как иначе може да стои един човек?

Не, много точен модерна дума, използвана за Gumilev: стрес ...
Grand Duke Александър влезе в друг свят по пътя на съдбата си на пътя от хамбара на Владимир в малък красив град Gorodets на висок бряг на Волга, където цялата шир на земя оферти. Ако има ангели в небето, те трябваше да го занеса, че той не е притеснен ... Какво скоро след смъртта му, германците отново отидоха в Новгород, Новгород буйна, но поради които почти сринаха въпрос на живот на Александър, в съответствие с договора адресирано до тогавашния Mangu Тимур Хан, който, отново в съответствие с договора, изпратил кавалерията - и германците отстъпват веднага и е подписан мир в Новгород условия. Както казва летописецът, германците "ще zamirishasya целия Новгород, изключително бо битки и име Татар ..." И тогава Смоленск, свободен град (!), уморени от непрекъснатия натиск на Литва, също така поиска в руско-Horde съюз и става неин преден пост на западните граници ...


Историкът, Експат Георги Вернадски пише:

"... Два подвига на Александър Невски - подвиг на битката на Запад и в подвиг смирението East - имаше една-единствена цел -. спестяване на Православието като източник на морална и политическа сила на руския народ "
Защо не възстановяват истинската роля на Александър Невски в руската история? Но, да не говорим за основна, тя все още се нарича предател, главорез Хан и т.н. Защо?
Въпросът е повече от наивно и опасно. Защото Александър Невски - ключова фигура в руската история и руски идентичност. символ. Възстановяване на истинската роля и значение Невски - след преглед на цялата история на средновековна Русия. Това е да се посегне на крайъгълен камък. Разклатете всички основи.

Fearless учен LN Gumilev в интервю за в. "Известия", призна страхува да каже във вестника с един милион копия, че Александър Невски е приет синът на Бату хан, и аз съм Страхувам се, че не знам как да го възприема, нашите хора, отгледани по теория на "иго".
В продължение на векове хората на Русия, предизвикани конфронтацията между Ордата и номадите в частност на всички ", Polovetsians опасно." И сега това - приятели пишат братята си? Е, поне като съюзник? Но повече - повече. Те - роднини! Там ще разбера, че дъщерята на княз Игор, една и съща "неумолим враг" на учебника "думи ..." - Polovtsian Princess, и две дъщери-Владимир Мономах - същото. Това е съпругата на Юрий Dolgoruky (OC Основателят на Москва!) -  с тесни очи момиче на степта. А синът на неговата свята руски принц Андрю Bogolubsky - внук на Polovtsian Khan Aepy. И Всеволод Големия гнездо и синът му Ярослав, вероятно, също са женени за Polovchanka. Оказва се - през цялото време. Какво по-красноречиво от всички думи, каза по фотографски точни, високи скули и тясна очи поглед на Святослав, син на Всеволод Големия гнездо, чичо на Александър Невски - почти уникален ин виво изображения на древния принц, съществуващ във висок релеф на катедралата Св. Георги в Юриев-Polsky, през първата половина на XIII век. (Всички други цифри от изображението Средновековие -. полет на фантазия, фентъзи художници и скулптори), който е най-пра-баба Невски, баба си и майка си, според някои източници, твърде Polovtsian произхода? Оказва се, че нашият герой от две-трети или дори три четвърти е от там?

Не, добре, че е маска на смъртта не е била или не е бил запазен. Достатъчно, за да покрие картинката Невски (посмъртно постелка) започнал XVII век, където тя изглежда като лицето на чичо му Святослав. Добре, че  е маска-картина, не трябва да се оспорва, в противен случай тя е ... В един удар изцяло немски произход на царете на нашето минало, ние сме съгласни, но това е - никой не е в състояние да издържи на ...

И това е последвано от частни интереси и мотиви на всички представители на научния свят. Вероятно, един трудно да се откаже от "теория робство." Увеличава с тази дисертация писмено ... И сега, целият академичен живот в канала? Други просто не могат да живеят без враг образ-враг-азиатци. На трето място, разбира се, до голяма степен се отразява съвременната идеология, дебатът относно избора на руския начин. След като се стигна до това, което някои историци и журналисти наричат ​​вестниците и казват: "Защо искаш да печатат такива статии Baymuhametova? След това настройвате нашите хора срещу Запада и Западът срещу нас, играе в ръцете на националните комунисти! Но сега ние трябва да се интегрира в Европа, цивилизования свят ... "

Не се поставя под въпрос искреността на тези хора и тяхното желание за по-добро. Но не мога да доведа тук е цинично изявление на известния Western интелектуалец: "Важно е, че историята е написана от нас. За някой, който пише историята, контролира настоящето. " A-скоро странно е единството на мнения по история в тези привидно различни хора! Те казват, трябва да се лекува историята, тъй като е от полза за нас и за преследването на истината и самата истина - шиш и да се забравя! Както се оказва?

Но дори и в случаите, когато авторите са искрено объркани,  или когато цинично използват историята, като неволно и къде  съзнателно игнорират фактите, някои наистина не забелязват това, а други ги манипулират.
image
 Историята като наука почти не съществува,  историята винаги е бил и сега служи за оправдаване на съществуващата система.    www.obivatel.com/artical/304.html.                                Монголското еврейче Чингиз Хан и синът му Джу-чи - новите кръстоносци на Евреоналът
НЕ Е ИМАЛО РУСИЯ/ Александър Невски беше татаро-монгол/ еврейското-турско-монголско ханство в 1300 година се превръща в мюсюлманска Османска империя




Гласувай:
9



1. vidirin - много много
09.06.2014 15:33
спорен въпрос.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: budha2
Категория: Други
Прочетен: 8727173
Постинги: 4190
Коментари: 1130
Гласове: 1577
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930