Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
14.06.2014 01:20 - Зад КТБ стои Внешторгбанк и Русия на Путин.
Автор: budha2 Категория: Други   
Прочетен: 2441 Коментари: 1 Гласове:
-1

Последна промяна: 07.02.2015 08:31


image             Собственика на Оманския фонд на КТБ                                                                        ВТБ Груп e известна в Русия като "банката на Путин".
Тази групировка е собственик на 10% от КТБ.
Но всъщност капиталите й са определящи за съдбата на българската банка.
Ако руснаците изтеглят авоарите си, от КТБ няма да остане нищо.
И ще бъде обречена на вегетация и постепенен фалит.
Очаквано или не, но Дянков ще зае мястото на дългогодишния заместник-председател на Централната банка на Русия Генадий Меликян.
Така Симеон Дянков станал шеф на Цветан Василев от КТБ, известна и като банката на ДПС.
Да не стане така, че Барбареков да се окаже с нов "господар" и отново да се извърти на 180 градуса?
Дянков стъпва в длъжност, след като Общото събрание на акционерите одобри предложението на главния акционер „Росимущество".
Одобрението им се счита 100 процента сигурно и не подлежи на никакво съмнение.
КТБ наистина управлява България, но всъщност под руски диктат и са инструмент за заробването ни от възродилата се империя на Злото. Съсредоточаването на толкова български капитали в тази банка управлявана в крайна сметка от Кремъл е лоста с който Москва диктува нарежданията си в България. Има разбира се, и енергийна зависимост и вероятно съчетанието на тези два силни лоста дава на Москва увереността, че България няма вече как да се измъкне от задушаващата й мечешка прегръдка.                                            Над 3000 офицери, агенти и инструктори на КГБ?                                                  Над 300 000 руски собственици на имоти? А колко са българите - руски шпиони и откровени слуги?                       Руската банка VTB (бившата Vneshtorgbank - Внешторгбанк), за която има данни, че държи сирийски пари, има подразделение за инвестиционно банкиране VTB Capital (ВТБ Капитал) с офиси в много европейски страни. През май 2012 г., VTB Capital откри клон в Ню Йорк. Руската държава притежава 75.5% от компанията.                                         Дъщерното дружество на VTB Capital в България се оглавяваше от бившия финансов министър Милен Велчев. В края на октомври 2011 г. VTB Capital придоби срещу 100 млн евро 79,83% от акциите на Булгартабак. Според коментари и публикации в медиите, зад тази приватизационна сделка всъщност стои КТБ.                                                           Приятел на Путин щеше да строи "Южен поток" у нас. "Стройтрансгаз консорциум” ДЗЗД бе избрана за строителството на „Южен поток" в България.Компанията е собственост на STG Holdings, в която основни акционери са Volga Group (63%) и "Газпромбанк" (20%). Volga Group e компанията на спаринг-партньора на руския президент Владимир Путин – Генадий Тимченко, който влиза в черния списък на САЩ за санкционирани лица.

Генадий Тимченко е известен като приятел на президента Владимир Путин и собственик на основния конкурент на „Газпром“ - „Новатек“, както и третата в света компания за борсова търговия с петрол и електроенергия Gunvor. Последната наскоро заяви интерес към търговията с ток на територията на България и заявката й за получаване на съответен лиценз вече се разглежда от Държавната комисия за енергийно и водно регулиране (ДКЕВР).

В българската компания влизат компаниите „Главболгарстрой”, „Техноекспортстрой”, „Понстрой” и ПСТ Холдинг, свързана със собственика на Корпоративна търговска банка (КТБ) на Цветан Василев. „Разбрахме се с колегите от Българския енергиен холдинг” (БЕХ) да имаме общ подизпълнител на проекта, защото е много сложен, комплексен и обемен като работа”, заяви директорът „Проекти” в руския монополист „Газпром” Леонид Чугунов.                                         Вместо с армия и окупация, днес кремълските интереси се налагат чрез икономически средства и отглеждане на предан олигархичен елит.

За осъществяване на новите планове бе необходимо последователно да бъдат постигнати:

- пълен контрол върху националната енергетика с налагане на монополни цени на петролните горива, газа и изграждане на ядрени мощности, чиято цена, бъдеща работа и условия за безопасност зависят изцяло от волята на Москва.

- регламентирани дългосрочни договори за пренос на руски енергоизточници към други страни през българска територия при минимално заплащане.

- придобиване на значима собственост във финансовия сектор, транспорта, телекомуникациите, медиите и други важни области за развитието на страната.

- лишаване на необвързания с Кремъл български бизнес от възможности да се развива и печели, постигнато чрез поддържане на едни от най-високите цени на течните горива в Европа при същевременно наливане на пари в контролирани компании, които завземат пазара.

- установяване на проруска политическа власт чрез създаване на партии, които да поемат или контролират държавното управление.

- използване на българското членство в ЕС и НАТО за прокарване в тези структури на удобна за Москва политика.

Като подходящи инструменти за постигане на тези цели се прилагат:

- насаждане на популизъм и псевдонационализъм. Омайване с абсурдни обещания за безмерно благоденствие на живеещи в бедност лековерни и полуграмотни хора и същевременно пропагандиране на заплахи от османска инвазия и западен колониален капитализъм. Старателно се избягва обстоятелството, че с Турция не сме имали особенни междудържавни проблеми повече от 100 години, партньори сме в НАТО, а турското бъдещо членство в ЕС зависи от нашия глас. С риторика за "колониалния капитализъм" се провокира недоверие към конкурентните на московските проекти чуждестранни инвестиции и се създава пренебрежително отношение към българското членство в ЕС.

- поддържане на държавно регулирана корупция, чрез която могат да бъдат държани в строго подчинение лица на различни властови постове. Естественото намаляване на финансовата помощ по европейските програми в резултат на корупционните практики е с второстепенно значение.

- създаване на манипулативна медийна среда, демотивираща морално и политически обществото, която същевременно да внушава индиректно изгодите на "братската" любов. Старото послание за жизнената необходимост от дружбата с великия Съветски съюз "като слънцето и въздуха за всяко живо същество", формулирано някога от Георги Димитров, най-предания чуждестранен сталинов слуга в историята, вече е непригодно. Заменя се с мантрите за освободителя, традиционните връзки, панславянството, православието и "Русия ни дава". Обстоятелството, че заплащаме всичко, което получаваме на възможно най-високите цени в Европа остава търговска тайна, неизвестна за редовия потребител на "братските блага". При възникване на "горещи теми" общественото внимание периодично се отклонява чрез подклаждане на реални или мними вътрешни проблеми, за чието "решаване" напористо се ангажират проруските формации и фондации, подкрепени със съответните логистични и финансови средства.

- тотално дискредитиране или заглушаване на всеки сериозен противник на московските планове, който се осмели да ги огласява и критикува.

Разликите в методите за маргинализирането и демонизирането на политици, общественици, журналисти или граждански групи се свеждат до вида и размера на използваните средства. За профанизиране на евентуална критика, като отрицатели на избрания "правилен" път се лансират медийни изяви на специално подбрани некомпетентни лица.

Богатата практика на старите пропагандни лаборатории на КГБ е показала в течение на десетилетия тяхната ненадминатост в създаването на всяка от посочените инсинуации.                                        Новите и традиционните членове на Петата колона се опитват да завземат " сърцата и умовете" на всякакви обществени групи . С мощни медийни кампании и приготвени сребърници отделните партии поемат инициативи и неистови обещания към комунисти, националисти, фашизоиди, етнически малцинства и бедни слоеве от населението, склонни да повярват в ново чудо. Привидно разноликите формации, понатрупали привърженици, се събират на финала в българският парламент и установяват власт в полза на тези, които са ги изградили.

Дали принципната имперска политика ще се ръководи от Путин, Ротшилд или филанкишията няма практически никакво значение.

Образно казано в барабана на руската рулетка има само едно гнездо без куршум. Можем да го изберем без риск и без налучкване. Защото гнездото, което не води до фатален изход за щастие е безпощадно очевадно. Нарича се "Гласувам за независима европейска България".

Другото е отказ от национален суверенитет, превръщащ ни, ако не в кримска република, то във васална губерния..                                         ТИМ, КТБ, НУРТС, БТК - зад всички тези названия стои Външнотърговската банка на Русия, ерго - Путин.В България токът е на Путин, газът е на Путин, горивата са на Путин, Медиите перат пари от контрабанда, на върха на пирамидата на която пак е той.                                                                  




Гласувай:
1



1. chen - Явно има някаква масирана акция ...
11.10.2014 14:58
Явно има някаква масирана акция срещу руснаците и се използват всякакви спекулации. Единствено КТБ и фирмите около Василев и Златев можеха да бъдат обвързани с руски интереси. Всичко останало са кьорфишеци.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: budha2
Категория: Други
Прочетен: 8687027
Постинги: 4190
Коментари: 1130
Гласове: 1577
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031