Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
04.08.2014 20:44 - Распределение по кланам главных государственных постов Болгарии 1ч.
Автор: budha2 Категория: Други   
Прочетен: 821 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 04.08.2014 20:51


                                                                              ( с 1.01.1992)

Пост президента:
Московский клан – с августа 1990 до января 1997 года и с января 2012 года (Желев и Плевнелиев).
Итого 7,5 лет.
Коржаковский клан – с января 1997 до января 2012 года (Стоянов и Пырванов).
Итого 15 лет.

Пост премьер-министра:
Московский клан – с декабря 1992 до января 1995 года, с июля 2001 до августа 2005 года и с июля 2009 до мая 2013 года (Беров, Инджова, Сакскобургготский, Бойко и Райков).
Итого 10 лет.
Коржаковский клан – с ноября 1991 до декабря 1992 года, с января 1995 до мая 1997 года, с августа 2005 до июля 2009 года и с мая 2013 года (Димитров, Виденов, Софиянский, Станишев и Орешарский).
Итого 8,5 лет.
Питерский клан – с мая 1997 до июля 2001 года (Костов).
Итого 4 года.

Пост начальника госбезопасности:
Московский клан – с декабря 1992 до января 1995 года, с мая 1996 до февраля 1997 года, с июля 2001 до апреля 2008 и с августа 2009 до мая 2013 года (Михайлов, Червенков, Добрев, Петканов, Петков, Йовчев и Казаков).
Итого 14 лет.
Коржаковский клан – с января 1995 до мая 1996 года, с декабря 2007 до августа 2009 года и с июля 2013 года (Начев, Сертов и Писанчев).
Итого 5 лет.
Питерский клан – с ноября 1991 до декабря 1992 года и с декабря 1999 до июля 2001 года (Соколов и Йорданов).
Итого 2,5 лет.
Семейный клан – с февраля 1997 до декабря 1999 года (Бонев).
Итого 1 год.                                                                                                     1. ЖЕЛЕВ Желю -. Български президент на 1 август 1990 г. до 22-ри Януари, 1997
През 1958 г. той завършва Философския факултет на Софийския университет. Тогава там е секретарят на Комсомола (ДКМС) в неговото село. През 1961-64 той учи в завършилия на Софийския университет.
Желев през 1960 г. е приет в комунистическа партия (БКП) , но през 1965 г. той бе изключен от партията, защото на неговата дисертация по философия е била призната като "antimarksistkoy." Тази работа е след това да ги отпечатва върху mimeographed и разпространявани нелегално. За която той е след това изгонен от София до селото си, където остава до 1972 година. След това е като, ако властите е простено, и научната си кариера възобновено.
През 1972-74 двугодишен период. - Работил като социолог в Института на любителското изкуство.
През 1974 г. той защитава тезата си, а през 1988 г. -. докторската си дисертация
През 1975 г. той се присъединява към Института по култура. През 1977-82 година -. Началник на секция в Института
Желев през 1982 г. ​​публикува книга, наречена "Фашизмът" - но три седмици след публикуването на тази книга е била забранена и отстранен от библиотеки. В резултат на това тя е станала изключително популярна в страната, както и 6000 копия на книгата (повече от половината от тиража) все още успява да погълне.
(Книгата Желев е имало директна критика на комунистическата система, но голямото сходство на социалистическата държава с фашистки режими там се наблюдава много ясно)
През декември 1989 г., Желев стана председател на "Съюз на демократичните сили" (СДС) .
През юни 1990 г. той е избран за член на парламента.
1ви август 1990 - е избран за член на парламента от председателя . Когато тя е въведена в цялата страна изборите за поста през януари 1992 г., Желев участва в президентските избори и спечели.
През 1996 г., вътрешнопартийни избори кандидат за президент ("първични") Желю Желев губи Петър Стоянов , който бе избран за президент през ноември тази година.
След оставката Желев продължава да се включат в международната политика, най-вече в рамките на която той основава през 2001 г. на Балканския политически клуб .
През февруари 2002 г., Желев сериозно ранен при автомобилна катастрофа, когато колата си извън София, се сблъскал с камион. След това той отиде в болницата със счупени ребра. Когато сме учили международните отношения на бившия президент Желю Желев, първият ударен от силните си връзки с азербайджанския президент Алиев династия. Така например, през юни 1995 г., президентът Желев подписаха споразумение за приятелство с Азербайджан . И Желев дойде в Баку, дори и след оттеглянето си от президентския пост - през септември 2006 г. и през октомври 2012 година. След това той присъства на "Международен хуманитарен форум" - това е една голяма пропаганда събитие, което се провежда ежегодно , президент Илхам Алиев . Така че най-напред дори реши, че Желев принадлежи към същата мафия, че президентите на Азербайджан Гейдар Алиев и Илхам - което означава, че семейството клан на КГБ. Но това се оказа напълно погрешно, тъй като по-късно стана ясно, че в хода на политическата борба в собствената си страна, президентът Желев винаги е била на страната на Москва Clan - и срещу про-американски клан . КГБ мафията Цялата работа е, че всички български владетели, независимо от техния клан принадлежност, просто обречени на приятелство с управляващата Азербайджански върха - защото Азербайджан е всъщност единственият алтернативен източник на нефт и природен газ за България, в допълнение към Русия. Ето българи и си отиват постоянно се поклони в Баку ...



Както се оказа, Москва клан България - това е преди всичко обединение на бившия премиер Андрей Луканов и тясно свързани фирми Мултигруп . И на тях, ние ще говорим за по-подробно по-долу. Въпреки това, директно от тази група президент Желев никога не е бил свързан с това как това е възможно, защото на бившата социалистическа номенклатура Луканов и велик дисидент Желев и бащата на българската демокрация! Но се оказа, че враговете Луканова и Мултигруп, министър-председател Филип Димитров и Жан Виденов бяха двете заклети врагове на президента Желев - така че той веднъж помогна свалят всякакъв начин и двете от тези цифри.

Въпреки, че веднъж президентът Желев пробита и преки финансови връзки с бизнесмени от Мултигруп . Във всеки случай, на министър-председателя Жан Виденов март 1995 г., когато той започна войната си с президента Желев, каза в парламента, че " Мултигруп този съмнителен бизнес структура, която да даде пари на д-р Желев за президент администрацията на президента Желев веднага каза, че тези пари (около 25 000 долара) са били незабавно върнати на донора. Но тук е необходимо да се изясни, че са върнати (и това не е правилно), само тези жалки трохи, които са били получени в официална поръчка от една дузина фирми, принадлежащи Мултигруп . В крайна сметка, след това грубо българското законодателство забранява да приема дарения до урните повече от 2 хиляди долара от юридическо или физическо лице. Колко изборния щаб Желев след това получи пари от компанията Мултигруп чрез номинации, същото, никой не знае!


По-късно, обаче, Желю Желев е не крие голямото си възхищение от покойния Андрей Луканов .
е съобщение за 21 окт, 2002:
"Убийството на Андрей Луканов е извършено от хора от кръга на бившия премиер Жан Виденов от БСП и беше доведен до деморализация на Социалистическата партия. Това каза днес Желю Желев ... Според Желев, Луканов беше един от най-добрите политици и икономисти в страната по това време, но нещастието му е, че той е бил член на

За по-голяма от любопитство, ние представяме тук съобщение за 19-ти октомври, 2013 - за колко велик демократ Желю Желев polutotalitarnym унижавайки преди управляващата режима в Азербайджан :
"В името на президента Илхам Алиев получи поздравления за победата му на президентските избори, които се проведоха на 9 октомври. ... "Уважаеми г-н Президент! Поздравявам ви за вашата победа на следващите избори. Ние всички ще продължим нашата борба за установяването на демокрация, толерантност и справедливост в света. Желая щастие и просперитет на хората си, здраве и просперитет за вас и вашето семейство ", -. Заяви председателят на България през 1990-1997, Желю Желев"! ( http://www.trend.az/news/politics/2200381.html )
Това трябва да се приеме, че борбата за демокрация на планетата сега ще отидете много добре, това отне време за азербайджанския президент Алиев династия. Въпреки, че те заемат президентския пост за живота - но все пак изрази тази позиция един към друг в последователност. Но официално в Азербайджан наистина като демокрация, има дори "опозиционни партии" и се провеждат редовно "избори."
(Ние сме сега специално попита: азербайджанския президент Илхам Алиев е син на Гайдар, роден през 1997 г. Така че в семейството Алиев расте друг бъдещото демократично президент!)


В България все още запазва поста на заместник-председател на страната, въведен там през 1990 година. Но ние решихме тази категория български сановници оставени сами. В края на краищата, ако постът на президента на България е почти декоративна в природата - така че какъв е истинския смисъл може да има неговите заместници! В Съединените щати, където прие позицията на вицепрезидент, някои бивши съветски републики, тя все още има някакъв смисъл - като президентска държава, и вице-президент има автоматично се превръща в истински държавен глава, ако президентът ще убиват или да бъде отстранен от длъжност чрез импийчмънт. Но в България нито едното, нито другото всеки разумен човек дори си мислех никога няма да направи със своите почти безвредни президенти ...

Ние решихме да направим изключение само за първия заместник-председател на България Атанас Семерджиева защото биографията му е доста интересна от гледна точка на основните направления на тази книга.

2. Семерджиев Атанас -. Български вицепрезидент след 1 август, 1990 г. до 22 януари, 1992
. От 1942 г. той участва в партизанско движение, а след това през 1944 г. той се бори срещу Германия в редовете на Българската армия
След войната той продължава да служи в армията.
От 1962-1989 година - за началник на Генералния щаб .
От декември 1989 г. - министър на вътрешните работи в правителството . на Георги Атанасов и Андрей Луканов Член на БСП . (преименувана на Комунистическата партия)
През август 1990 г., като резултат от компромис между управляващата БСП и демократичната опозиция, генерал Семерджиев е избран за заместник-председател на Парламента докато стана президент Желю Желев от партията VTS .
Но когато през януари 1992 г., са били популярни изборите за президентския пост, сега президент Желев за свой ​​кандидат за заместник-председател избра да не Семерджиева и писател-дисидент.
През 1992 г. срещу General Семерджиева е обвинен, че като министър на вътрешните работи , той наредил разрушаването на 144 хиляди секретни документи от архивите на КГБ . През април 2002 г., Семерджиев бе осъден в този случай да се 4,5 години затвор . Той излежава присъда от 2,5 години, а под домашен арест (той вече е под 80 години, когато той беше осъден).
През юли 2007 г. Комисията за лустрацията бе обявено, че Атанас Семерджиев от 1953 до 1958 г. е бил таен агент на военното контраразузнаване ( III Control DS ), под "наемодател безопасна къща."

Политическите връзки Атанас Семерджиева показват Москва КГБ клан . Освен това, повечето от тези доказателства дългосрочно приятелство с генерал Семерджиева Любен Гоцева , първият му заместник в Министерството на вътрешните работи - правителството Луканова . ( http://daniivanov.blogspot.ru/2013_06_02_archive.html )
Следваща ние показваме, че КГБ генерал Гоцев и неговият близък сътрудник на Андрей Луканов - както на Москва клан.

Обикновено ние не даваме тази книга биография сановници, които заемат високо офиса им до началото на 1992 г., нашата условна отправна точка. Но на бившия премиер Андрей Луканов , ние решихме да направим едно изключение - защото тя е ключова фигура, без която тя е просто невъзможно да се разбере нещо в политиката на демократична България.

2. ЛУКАНОВ Andrew -. министър-председателя на България от 03 Февруари to 07 Декември 1990
е роден през 1938 г. в Москва, син на известния български комунист Карло Луканова. Като дете, имаше Съветския гражданство.
През 1963 г. той завършва Държавния институт в Москва , след което той е работил в Министерството на външните работи (1963-65.) и на Министерството на външната търговия (1966-68 GG.). От 1969 до 1972 г. той е работил в predstavitelstve България към ООН в Женева .
беше заместник-министър (1972-73.) и първи заместник-министър на външната търговия (1973-76 GG.), заместник министър-председател (1976-86 GG.) и на първия Заместник министър-председател (1986-87)., министър на външноикономическите връзки (1987-89.).
Андрей Луканов играе важна роля в отстраняването на Тодор Живков през ноември 1989 г., ръководството на БКП, а след това Луканов бе начело на правителството през февруари 1990 година. Луканова правителство падна през декември на същата година - след масови протести заради тежката икономическа криза.
От юли до декември 1992 г. Луканов е бил под арест по обвинения за финансови нередности. Е бил освободен от затвора от Парламента, тогава всички обвинения срещу него вдигнаха.
C май 1995 - председател на газова компания руско-български "Топенерджи" . През юли 1996 г., беше по настояване на министър-председателя Жан Виденов бе отстранен от този пост.
02 октомври 1996 г. Луканов беше застрелян пред дома си в София.
През 2003 г., няколко души бяха осъдени за убийството му, но по-късно всички от тях не са били признати за виновни и бяха освободени .

Това е посланието зад 10 ноември, 1997 изяснява въпроса как труден бизнес, ангажирани Андрей Луканов и какво го е убило:
"През октомври 1994 г. правителството на Социалистическа подписаха
споразумение за транзита на газ през територията на България. Приема се,
че съвместното предприятие руско-български "Топенерджи" (част от "Газпром" 50%)
да се изгради около 600 км нови газопроводи, които ще удвои
капацитета на преминаване през България транзит
на газ път. Определени политически кръгове ... започнаха да се борят за преразглеждане на споразумението с "Газпром". Помолен да направи бъдещия газопровод "национална собственост" и приспадане на "Газпром" транзитни такси. 02 Октомври 1996 Андрей Луканов бе застрелян ... В "Топенерджи" абстрахира под земята тръбопровод. Около месец по-късно ръководството на "Газпром" е направила окончателното решение за построяването на газопровод по дъното на Черно море. "( http://pressa.viperson.ru/main.php?G=226&ID=166675&id_ext=323282 )
Необходимо е да се обясни, че формално акции "Топенерджи" са разделени поравно между руската и българската страна - 50 до 50%. Това е само 8% от българските акции са били на частна фирма "Мултигруп" , собственост на бизнесмена Илия Павлов - и останалата част са собственост на българското правителство. Според нашата версия, бизнесмен Павлов и колегата му Луканов е принадлежала на клана Москва КГБ - като Черномирдин е Газпром всички от 90-те напълно са принадлежали към мафията. И анализатори никога не са били тайна, че компанията Мултигруп е всъщност дъщерно дружество на компанията Газпром . Така че в действителност клада на 8% в компанията, твърде, тогава фактически контролира от руската компания Газпром. Именно поради тази причина, най-вероятно, и застрелян ръководителят на компанията "Топенерджи" Андрей Луканов: Правителство на България, за да се върнете контрол на газовата компания.
истината, може да изрази учудване защо през октомври 1996 все още е убит Андрей Луканов - защото той подаде оставка от поста на президент на компанията "Топенерджи" през юли 1996? Между другото, правителството е направило Виденов уволнението му от пряк шантаж: той просто отказва да екстрадира руския Газпром концесия за изграждане на нови газопроводи в България до Луканова не бъде отстранен от висшето си позиция в "Топенерджи".
Но очевидно, това нещо е, че Луканов не след това напуска компанията - той е останало там, за да работят на "консултант" . И тъй като Луканова заменен като президент на компанията на младия си колега Илия Павлов, бивш професионален борец , а след това ясно все още не се разбира добре в обществените работи на това ниво, а след това за нас е ясно, че Луканов сигурност продължи да бъде де факто лидер на компанията. Най-вероятно, това е разрушило Андрей Луканов.
Между другото, собственикът на компанията Мултигруп , Илия Павлов също застрелян през март 2003 г. веднага след като той даде показания в процеса срещу убийците на партньора си prepolagaet Gas Business Андрей Луканов.
Като възпитаник на Института по Физическо възпитание Илия Павлов стана едно от най-богатите бизнесмени в страната, то е за всеки в България е голяма тайна никога не е имал: той през 1982 г. ​​много успешно се оженил за дъщерята на КГБ, генерал Питър Chergilanova , Provost kontrravvedki . Въпреки това, през 1988 г., Павлов разведени, но може би той вече е по това време, за да получите най-точните връзки в околната среда на КГБ (а дъщеря му бе оставил от първия му брак). И само през 1988 г. Павлов започна силно успешната си кариера в бизнеса. Докато за него не беше краят снайперист застреля 7 март 2003 .

Ние също трябва да се каже, че тази дата е убийството на Илия Павлова не е съвсем проста. След само две седмици, на 20 март, започна американската инвазия в Ирак .
Ние не намери никакви доклади в интернет, че на български бизнесмен Илия Павлов е имал нещо, пряко свързани с тези глобални събития. Въпреки че като цяло, преди неговата компания Мултигруп активен интерес към иракските дела. Има доклад през февруари 1997 г., че след това Павлов заминава за Съединените щати, за да го търси от ръководството на резолюцията на ООН за България, за да търгуват с Ирак , въпреки организацията обявиха икономически санкции срещу режима на президента Саддам Хюсеин. Мотивацията за изключение от правилото, а след това бе предложена следната: в България е много трудно икономическо положение - и Ирак трябва българското правителство $ 1.5 милиарда. Но заради санкциите на ООН обяви, този дълг вече е невъзможно да се върне. Казват, че не е трудно да се отгатне какво точно иракски режим дължи сума в размер на България: естествено, че може да бъде само за доставки на оръжия - защото какво друго може да се интересуват от президент Саддам в социалистическите страни от Източна Европа? И ние имаме някои доказателства, че е Москва КГБ клан е особено така е иракски диктатор, че е готов да го въоръжи до зъби, дори и в дълг, който всъщност е безплатно! Освен това, известно е, че Илия Павлов по негово време стана милиардер на факта, че въпреки всички международни санкции, той доведе на незаконната търговия с Югославия , когато в страната гражданска война бушува. Това означава, че този КГБ олигарх Павлов беше голям експерт по контрабандата на оръжие и като цяло от пробие икономическата блокада. Но има съобщения в медиите, както и че този авторитетен български бизнесмен и също научих много доходен бизнес, ако той е установил масивна доставки в арабските страни превозни средства, откраднати цяла Западна Европа. В края на краищата, в прилична европейска страна на открадната кола не се вози за дълго време, полицията веднага zasechet - така откраднат колата обикновено се дестилира от там на места, където никой не се интересува от продажбата на чуждестранна кола ... С това можете да добавите още, че има доказателства, че ръководството на Социалистическата партия на България през 1998 г., тайно, получена от режима на Саддам Хюсеин 12 милиона барела петрол в замяна на политическа подкрепа на режима. Това стана ясно, след окупацията на Ирак от американците, а след това публикува списък на 270 организации от цял свят, които са участвали в такива измами. Илия Павлов, след като всички 90-те години той е бил тясно свързан с българските социалисти, които по-късно той става все повече и флиртува с монархистите ...





Ако всичко това се добави в съзнанието ми, картината тук е съставен недвусмислен: олигарх Павлов лесно може да взема пряко участие в нелегални доставки на оръжие за Ирак . И това би било много странно, ако той не се занимава с този бизнес! Но дори и ако това не е така, след това имаше още една добра причина достатъчно, за да му се даде да го застрелян в март 2003 година. Фактът, че американската инвазия в Ирак е сериозно нарушен тогава балансът на силите между клановете на международните служби мафия разузнаване на планетата - и това е довело до избухването на войната в мафията на КГБ. . Въпреки, че това изригване на ЧК кланове постепенно започна да расте през втората половина на 2002 г., когато е било ясно на всички, че американската окупация на Ирак сега е неизбежно
Между другото, през март 2003 г., е имало и друг силен политически убийства: 12 март 2003 г., че Има само пет дни след убийството на Илия Павлова , бе застрелян в Белград на текущата сръбския премиер Зоран Джинджич . И като се има предвид, че Павлов си време много активно участва в югославските отношения, всички анализатори, разбира се, са решили, че тези две убийства са по някакъв начин свързани един с друг.
Припомняме, че групата Москва Korzhakov беше тогава в съюз със семейство клана на КГБ - и те са били през 2003-04. заедно воюваха със Санкт Петербург клана КГБ мафия. Това означава, че Илия Павлов, най-вероятно е бил убит точно клана Петербург . Участие в този случай мафия ЦРУ също така е възможно, разбира се - но по наше мнение, е малко вероятно. В края на краищата, в тези територии, които контролира нашата мафия КГБ, цялата тази мръсна работа за американците обикновено ги съюзници, КГБ ... Направи
да завършат с Илия Павлов, ние все още се каже, че неговата фирма Мултигруп е накисване на КГБ. Достатъчно е да се каже, че първият заместник-председател на фирмата и основен съюзник на Павлова до 1996 г. е бил полковник сигурност Димитър Иванов , бивш началник на шести (идеологически) на Службата на DS.
Така че не е чудно, в таен доклад на американския посланик в Държавния департамент на САЩ компания Мултигруп е наречен "най- голяма престъпна организация в България "!
( http://kuklovodi.blog.bg/politika/2013/02/20/krygyt-multigrup.1055815 )
Това КГБ полковник Иванов и остави нещо след Мултигруп лидерство, главно поради причината, че журналистите са дошли да вярват, че е главният му в компанията, а не формален собственик на олигарха Павлова. Самият Иванов открито в тази веднъж призна в едно от своите интервюта. Но може би, в действителност, полковник сигурност току-що реши през 1996 г., че за него да остане в тази компания не е съвсем сигурно ... Но да се върнем директно на Андрей Луканов. Като цяло някои nevidannny хаос става в 90-те години в България, ако в тази страна лесно завърши дори и бивш министър-председател! В крайна сметка, това, което беше пълно с ширещата се бандитизъм в Русия, но ние имаме още един бивш заместник-министър изглежда, че няма открито напоена (с изключение на няколко много подозрително "инфаркт"). Ние трябва да приемем, че тя е все още някои мълчаливо споразумение между руските ЧК кланове, че личности като ниво е неприкосновена. И в България, това предполагаемо съгласие от нас, изглежда, все още не се разпространява.


Официално Андрей Луканов все още не е бил изложен като таен агент на комунистическите тайни служби, въпреки че биографията му само по себе си говори за несъмнен тясната връзка Луканова с чуждо разузнаване България . Но има пряко свидетелство за това - макар и от такава авторитетна фигура, като бивш председател на парламентарната комисия проучване на досието на КГБ (в 2001-02). Методий Андреев . В интервю на 10 ноември 2013 г., той изрично заяви, че Андрей Луканов е веднъж вербуван от таен агент на военното разузнаване на България .
( http://www.blitz.bg/news/article/232230 )
Андреев също така обясни, че неговата парламентарна Комисията беше в един момент забранена от Конституционния съд да обяви официално тайни агенти на тези цифри, които са изброени само в досиетата на КГБ агенти, но това не беше съвсем желязо доказателства под формата на самостоятелно подписан техните доноси и т.н. Ето и след това избягал експозиция и късно Луканов, както и някои други високопоставени официални лица ...

Цената е също си струва да се спомене, че правителството на Андрей Луканов беше изключително Cheka в състава му. Смята се, че е в страната само рекорден брой на официално немаскираните тайни и тайни сервизен персонал.
Ние започнем с факта, че министърът на външните работи, където той проведе главният съюзник Луканова, бивш офицер от разузнаването кадри Любен Гоцев .
Гоцева и освен общи, бивши служители на чуждестранни разузнавателни персонал в Луканова правителство също беше министър на външната търговия Bashikarov Петър и неговият заместник Георги Khadjiko .
Още трима заместник-министри (две по земеделие и един на Министерството на вътрешните работи) са човешки контраразузнаването ( Любомир Драганов, Михаил Трифонов и Людмила Marinchevsky ).
Сред разкрит като тайни агенти на Държавна сигурност бяха заместник министър-председател Константин Косев министър на вътрешните работи Атанас Семерджиев, министър на науката и Илия Конев Димо Димов министър на културата . И в ранг на заместник-министър (в различни министерства) се излагат на 7 КГБ агенти : Тодор Василев, Васил Милке, Peter Tsibransky, Постоянния Стоев, Боян Пенков, Енчо Гергана Тодорова и Кристо. ( http://desebg.com/2011-01-06-11-35-18/58-2011-01-30-16-55-25 )
По наше мнение, е необходимо да се чудя, тук не е броят на съществуващия персонал и информатори на КГБ правителство - както в цялото пространство на бившата съветска империя, няма други правителства все още не го правят, и най-вероятно все още няма да бъде дълго. Но за първи път срещат толкова много официално немаскираните агенти и служители на персонала само едно правителство: в правителството Луканова да KGB принадлежеше вицепремиерите 5 и 11 заместник-министри . Тези откровения пукат се случи в други бивши социалистически страни, дори и в Полша, която е особено забележителни грандиозните скандали в това отношение. Вероятно основната причина за това е, че в България все още няма почти никаква "забрана за професия", нито за бивши служители на сигурността, нито техните агенти (с изключение може би на дипломатическа служба). Ето защо, като правило, никой от немаскираните българските чиновници не са доволни тогава всяка истерия около него - и не съдят техните провокатори. Моля, излагайки вашето здраве!

Но преди да завърши говорим за Андрей Луканов, аз трябва да кажа тук няколко думи за основните му сътрудници в света на политиката и бизнеса - това е отговорникът по сигурността Любен Гоцева .
Луканов и Гоцев принадлежеше на добре познатия в България неформална политическа група, наречена "Монтерей" . Така той нарече ресторанта в София, където е голямата маса, преди да се срещна редовно на самия връх на тази група, от около две дузини хора (за тези събирания, когато всички знаеха, след това те започнаха да се срещнат на други места). Това е една много мощна организация, която включва или се присъединявам, почти триста известни политици, включително генерали от КГБ, депутати, бивши министри и т.н. По-рано лидерът "на групата Monterey" , казва бившият министър-председател Андрей Луканов , а когато той е бил убит през 1996 г., той бе заменен от Любен Гоцев .
( http://mishenabg.blogspot.ru/2010/10/blog-post_29.html )
ток лидерът на тази неформална група от КГБ генерал Любен Гоцев много интересен човек. По наше мнение, това е от самото начало той е истински лидер "на групата Монтерей" . Нещо повече, то е вероятно, че общото клон Гоцев оглавява клана на Москва КГБ в България - и във всеки случай, той е член на борда на мафията. Любен Гоцев 1961-1990 е член на кариерата на българския външно разузнаване (ККП DS) . Завършил е МГИМО , след което работи под прикритието на дипломати в Ню Йорк . От 1974-1982 е бил заместник-началник на външното разузнаване . След това той се премести към правителството, е заместник-министърът на Министерството на външните работи и на Министерството на вътрешните работи. Министерството на вътрешните работи, той е удостоен с чин генерал. През есента на 1990 Гоцев е назначен за министър на външните работи в правителството Луканова. От 1993 г. генерал Гоцев, ангажирани в бизнеса. През 1999 г. той се присъединява към борда на директорите на компанията "ЮКОС-България" .                          grechenevskiy.ru/html/sources/83.htm                     
                                                                                              



Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: budha2
Категория: Други
Прочетен: 8685404
Постинги: 4190
Коментари: 1130
Гласове: 1577
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031