Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
26.08.2014 09:11 - Кремълската пропагандна хунта и накацалите на нейния клон(инг) български папагали
Автор: budha2 Категория: Други   
Прочетен: 1780 Коментари: 1 Гласове:
2


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
image                                                               Аз не бих нарекъл хората в Донбас и Донецк опълченци, това са сепаратисти и хора, които използват за съжаление, дори и бих казал терористични методи срещу едно мирно население”, каза на 21 юли в Пловдив главнокомандващият Росен Плевнелиев. Да се казваше Георги Първанов, който главнокомандваше медиите, да го бяха послушали. Обаче днес, след ерата на Първанов, България е вече демократична държавна и медиите проявяват характер – правят обратното на онова, което ги съветва днешният държавен глава.

Отлично ребята, так держать! За демокрацията следва ( да не се употребява „трябва”) да се воюва всеки ден и ни шагу назад!

Нямам предвид само откровените проруски рупори тук. Пуснете си новините на БНР и ще чуете, както днес отново се чу в емисията в 11.00, какво били направили или заявили „опълченците” в Източна Украйна ( които Плевнелиев нарече сепаратисти и терористи). Новинарите , разбира се, са напълно обективни- цитират руската агенция РИА Новости и не се месят с някакви уточнения по терминологията на путинската пропаганда, а я препредават в автентичния й вид.
image
Българските клонинги на тази пропаганда, разпространяващи миш-маш с позоваване на руски и западни източници от Украйна за войната на „киевската хунта” срещу „населението” на Украйна, са стриктни в препредаването на руските опорни точки, но „лекичко” фризират терминологията на западните агенции, за да се получи внушението, че и те споделят тона на Москва. С дяланите камъни на българската соцпропаганда, по нашите глави!

Ето ви пример от днес:

Дума

25. Август 2014, брой: 195

„На площад “Независимост” в Киев се проведе военен парад, посветен на 23-а годишнина от независимостта на Украйна. В него участваха 1500 души от личния състав на украинските въоръжени сили в това число военнослужещи, участващи във военната операция срещу населението в Източна Украйна, съобщиха световните агенции”.

Разбрахте ли сега, че „световните агенции” са опаковани заедно опорните точки на Кремъл както и Христо Явашев не би могъл да го стори при целия му уникален авангарден опит в опаковането!

Не бързайте да отписвате значението на маргиналния като читателска аудитория вестник, цитиран по-горе. Защото редакционната му статия, като тази, се тиражира по трасето на „течната дружба” в сайтове и медии, които няма да разпознаете на пръв поглед като путинофилски.

Пропутинската пропаганда у нас се превъзбуди особено много (от яд) по повод вчерашния парад в Киев и ( от радост) от т.н. парад на пленени ( десетина) украинци, демонстрирани в центъра на Донецк в рамките на някакво съветско псевдошоу с препратки и внушения от времето на основната опорна точка на днешната руска пропаганда, каквато е Втората световна война.

И защо е ядосана тази пропаганда? Ами защото украинският президент Порошенко обеща увеличение на разходите за отбрана на страната с цели 2,2 милиарда, макар и не веднага, а след някоя и друга година.

„Интерсното е”, че сред задължителните епитети, окачвани на днешната украинска власт, е определението „киевска хунта”. И това се лепи върху управниците на държава, над чиято неспособност да се защити от някакви си „опълченци” руските медии и българският им слугинаж редовно се подиграват! И същевременно се възхищават как “опълчениците” ( не с” камъни и дърве” а ) с ракети свалят самолет след самолет.

Що за „хунта” е това, която не гръмна нито един път срещу спецчаститге на Путин, когато окупираха през март Крим?

Всъщност, с пълното съзнание за дезинтегрираната систематично през годините след разпада на СССР украинска отбрана, Путин предприе авантюрата с окупацията на Крим именно защото си даваше сметка, че насреща си на практика няма противник- не „хунта”, а каквато и да било организирана военна съпротива. Той ли не знаеше за „насипното” състояние на украинската армия и за разклатената отбранителна способност на страната, за чиято сигурност Русия гарантира преди близо четвърт век с договора от Будапеща, финтирайки Киев да си предаде ядреното оръжие срещу руски гаранции за украинския национален суверенитет, погазен именно от нейния „гарант” тази пролет?!

Ако в Украйна може да се твърди че управлява при това положение „хунта”, то какво да кажем за властта в Москва?

Ето какво съобщава преди малко повече от година с гордост за руските военни разходи пропагандната радиоточка на Кремъл „Гласът на Русия” ( която си има сайт на български език):

Гласът на Русия

4 юли 2013

Русия увеличава разходите си за отбрана

В същото време, когато САЩ и Европа съкращават военните си разходи, Русия, обратно, ги увеличава. През следващите четири години финансирането на руската отбрана ще нараства средно с 20 процента ежегодно и ще достигне рекордните 104 милиарда долара през 2016 година срещу 64 милиарда през 2013.
image
Общо в държавната програма за въоръженията до 2020 година Русия инвестира 770 милиарда долара.”

Пропагандната хунта на Кремъл войнствено приписва на врага собствените си характеристики. Но ако за руския шовинизъм това е естествено състояние на превъзбуденото его, то българското папагалско повторение на термина „опълченци” е истинска гавра с най-светлата саможертва на българите в новата ни история.

Иначе казано, за руската пропагандна хунта това е въпрос на шовинистично „прозрение”, докато в българския случай е въпрос на самопрезрение.

Иво Инджев



Гласувай:
3



1. tzarkarui - иво инджев е шибана тъпа фурнадж...
26.08.2014 15:37
иво инджев е шибана тъпа фурнаджийска лопата.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: budha2
Категория: Други
Прочетен: 8726378
Постинги: 4190
Коментари: 1130
Гласове: 1577
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930