Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
07.09.2014 20:39 - Войната на климатичните оръжия – ХААРП срещу СУРА
Автор: budha2 Категория: Други   
Прочетен: 4075 Коментари: 0 Гласове:
2

Последна промяна: 16.12.2016 19:00

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
image


От обикновени дъждове до мощни земетресения, урагани, наводнения и други природни катаклизми. Да, тези бедствия съществуват от създаването на планетата, но дали могат да бъдат манипулирани те и защо зачестяват все повече напоследък в точки от света, където не се очакват?

Какво представлява климатичното оръжие и как то може контролира природата ?

image

Климатичното оръжие е средство за масово поразяване, основано на технологиите за геофизично въздействие върху природата. Чрез него може да се влияе върху количеството валежи, преместването на земните пластове, преместването на въздушните маси и т.н. Въздействието върху природата може да бъде извършено във всяка една точка на света и за броени минути може да причини катастрофи с милиони жертви.

Контролът върху климата се осъществява чрез въздействие върху йоносферата.

САЩ използва три съоръжения за контрол на йоносферата: ХААРП (намира се в Гакона, Аляска), ХИПАС (намира се близо до Феърбанкс, Аляска) и третото съоръжение се намира в Обсерватория Аресибо в Пуерто Рико.

Европа притежава EISCAT. Съоръжение за манипулация на йоносферата, която може да предава близо 1 GW (1,000,000,000 W) ефективно излъчена мощност (ERP). Намира се близо до град Тромсьо в Норвегия. Важно е да се отбележи, че EISCAT се финансира и управлява от изследователските институти и съвети на Норвегия, Швеция, Финландия, Япония, Китай, Великобритания, Франция и Германия.

image
                              ХААРП буря                                                                                                

Русия притежава Сура -изследователски център с йоносферен нагревател, разположен близо до град Василсурск, на около 140 км източно от Нижни Новгород, Русия.

Според официалните източници, целта на съоръжението е да се изследват възможностите за разработка на технология, която да използва йоносферата за подобряване на комуникациите и наблюдението.

image


Най-известният инструмент, използван в станцията на ХААРП, е Инструментът за изследване на йоносферата (ИИЙ) — мощен радиочестотен предавател, работещ на късите вълни (HF). ИИЙ се използва за временно възбуждане (намагнетизиране) на ограничена зона от йоносферата. Други инструменти, като VHF и UHF радари, магнитометър на енергийния поток, диджисонда и индукционен магнитометър, се използват, за да се изследват физичните процеси, протичащи във възбудената зона.

Освен промени в климата и природни бедствия като свръхгорещини, свръхстуд, ураган, торнадо, цунами, земетресения, лавини (от кал и сняг) и т.н има още едно нещо на което е способен ХААРП. Той може да е влияе на вълните с различен диапазон върху психическото състояние на хората.

ХААРП има две направления: отдел C за влияние върху времето и отдел P за управление на масите. Това става чрез излъчване на вълни с различна честота и дължина като по този начин могат да настъпят разстройства в работата на главния мозък и сърдечно-съдовата система. Възможно е създаването на изкуствени състояния на паника, агресия, страх и т.н

Виж специалните статии за ХААРП, с пълна информация за обекта и неговата дейност ТУК и ТУК.

Според официалните източници, проектът СУРА е започнат с цел да се научи повече за горните слоеве на земната атмосфера и за начина, по който промяната в тях влияе върху по-долните слоеве и съответно върху земния климат. Предмет на изследванията в Сура са атмосферната акустика, поведението на плазмата на големи височини, промяната на йоносферните течения чрез излъчване на нискочестотни сигнали, процесите в земната магнитосфера и влиянието на Слънцето върху планетата. Комплексът се използва и за нагряване на йоносферата.

Скоро след построяването на комплекса през 1981 г. учените получили сериозни резултати при изследване на въздействието на атмосферата. Бил е открит и ефектът на нискочестотното излъчване при модулацията на йоносферните токове.

Интересно е да се отбележи, че Сура е един от първите такива комплекси в света. ХААРП се създава през 1993 г.

image
                           СУРА

Отначало предназначението на Сура по изучаване на йоносферата било предимно във военната област. В края на 60-те години на 20 в. много страни са се опитвали да намерят начини за манипулиране на климата и метеорологичните условия. А при война – възможност да се извежда от строя техниката на противника, намираща се във всяка точка от земното кълбо, да се изпраща разрушителен електромагнитен импулс, да се предава мощен поток от енергия на всяко разстояние (в рамките на Земята).

image
 
Сура от поглед на птицата ..
Сокол, Нижни Новгород, Русия +55 ° 55 "26 .15 "до +36 ° 49 "10 .97 
                                                                 


В края на март2011, руският министър на отбраната Анатолий Сердюков е направил изявление, че до края на 2012 г., Русия ще бъде готова да създаде физически, radijacijy, вълни, психо-физически и генна пушка. Министърът заяви, че задачата за създаване на оръжия, въз основа на нови принципи, вече включени в програмата за развитие на въоръжените сили в периода 2011-2020 година. Това твърдение не е реалистично, защото руснаците са усвоили този вид оръжия, дори и по-рано. Владимир Путин в предизборната си статия, казва: " Бъди силен - гарант на националната сигурност на Русия ", че Русия ще в дългосрочен план създаване на оръжия въз основа на нови физически принципи. Това, заедно с ядрени оръжия се превръща в нов инструмент за постигане на стратегическите и политически цели на Русия
                      image 
Руската система сура - Tesla генератор Sičevka при +55 ° 55 "26 .15 "до +36 ° 49 "10 .97 
                                         


След трагедията на урагана "Катрина" Американците се изпрати предупреждение от заместник-председател на руската Държавна Дума Владимир Жириновски  до американския президент Джордж У. Буш през септември 2002.g.посещение в Ирак. Жириновски заяви: "През нощта, нашите учени леко променят гравитационното поле на Земята, и вашата страна ще бъде под вода. 24 часа (Жириновски) "... - и цялото ви страни ще бъдат под вода на Атлантическия океан и в Тихия океан."     
image                                                                                                                                             Сура, както и американската и версия ХААРП, могат да възбуждат определени участъци от йоносферата, чрез „нагряване“ като по този начин се образува плазмоид (или сгъстяване на материята, състояща се от магнитни полета и плазма). По официални данни, радиокомплексът СУРА може да „подгрява” атмосферата до 300 км. височина.

В началото проектът е бил финансиран главно от съветското министерство на отбраната като част от програмата за геофизични оръжия. След разпада на СССР комплексът работи активно 100 дни в годината поради намаления бюджет на управляващия го Институт за радиофизични изследвания (ИРФИ).

image
                          ХААРП

Американският метеоролог и синоптик Скот Стивънс, известен със своите теории за управление на времето за военни цели, обвинява Русия, че посредством Сура е предизвикала урагана Катрина.

Според Юрий Токарев, оглавяващ катедрата по слънчеви и земни процеси към ИРФИ, контролирането на времето е възможно, но не и със средствата, с които Русия и САЩ разполагат, включително и по новия проект на САЩ в тази насока.

Едно от новите устройства на Сура е тествано през 2004 с такава цел и според академик Михаил Шахраманян са постигнати интересни резултати. Чрез насочване на поток от кислородни йони е било възможно разкъсването на облачността или сгъстяването и. Акад. Шахраманян също твърди, че впоследствие, между 15 и 16 април, над Ереван е имало валежи от 25-27 милиметра.

image

 image                                                                                                 ХААРП

През 2011 г. Владимир Жириновски, лидер на Либерално-демократическата партия в Русия направи сензационно изказване.

Твърдейки, че правителството на САЩ във Вашингтон „няма бъдеще и се разпада“, Жириновски споменава за превъзходството на Русия в космоса и казва, че страната му има „много пари, ресурси и нови оръжия, за които никой не знае.“

„С него ние ще унищожим всяка страна, в рамките на 15 минути“, предупреждава той.

image

„Това не е взрив, не са някакъв вид лъчи или избухване, това е доста тихо, спокойно оръжие“, добавя Жириновски , предупреждавайки, че „цели континенти ще заспят завинаги“ и че ще умрат „120 милиона“, ако някой се намеси в претенциите на Русия за Курилските острови, които са обект на териториален спор с Япония.

image

През 2012 г. Федералният секретар на Пакистан по изменението на климата Мохамед Джаваид Малик обвинява САЩ в използването на климатично оръжие срещу страната. Той заявява пред журналисти, че неговата страна е една от осемте държави на планетата, уязвими в най-голяма степен от климатичните промени.

Федералният секретар посочва и редица стихийни бедствия, случили се през последните години в страната, както и авиационни катастрофи, станали при загадъчни обстоятелства.

image

ХААРП

Малик уверява, че разполага с информация за това, че при неотдавнашните произшествия на ледника Сиачен, в който загинаха пакистански военни, виновни били не лавини и виелици, а лазерни лъчи, насочени към ледника от един от спътниците на НАСА.

image

Днес САЩ оказват огромна финансова подкрепа за провеждане на изследователска работа и усъвършенстване на програмата HAARP. По неофициални данни, оборудването на полигона сега работи 2000 часа в годината, а за поддържане на комплекса ежегодно се отделят около 300 млн. долара.

Да си играеш с природата не е шега работа. Време е правителствата играещи си на Богове да разберат, че рано или късно всичко ще излезе извън контрол и няма да има връщане назад.

 
setlans.wordpress.com/                               

image                                                                   

 >Технологията ХААРП не е от днес/Асурите са причинявали разрушителни наводнения                                                                                                                      

На сегашния етап в България, подобно на наводненията в Крим, се провеждат експерименти по усъвършенстване, на предизвикване на локални бури.                                                                                         
image
                     
>ПАДАЩИ ОБЛАЦИ ПО МАГИСТРАЛИ- КАТАСТРОФИ-НАМАЛЯНЕ НА ПОПУЛАЦИЯТА                                                                                                                                                                   
Нещо повече за проекта ХААРП 

              image                                                                      Йоносфера - това е горният слой на атмосферата, състоящ се от йонизирани атоми.

Авроралните течения представляват потоци от йонизирани космически частици, слънчев вятър, "духащ" по посока на линиите на земното магнитно поле, предизвикващи северните сияния в полярните ширини на планетата.

За какво става въпрос:

ХААРП (HAARP) е програма за високочестотни активни аврорални изследвания.

Опити за влияние върху състоянието на йоносферата с помощта на апаратура, монтирана в ракети и изкуствени спътници, са правени и преди, но темата придоби широк обществен резонанс едва в средата на 90-те, когато САЩ започват реализация на програма за високочестотни активни аврорални изследвания - HAARP (harp - арфа (англ.)).

image

Колкото и да е странно, основата на ХААРП е заложена от руско-френския експеримент "Аракс", проведен още в началото на 80-те. Тогава от френски спътник, прелитащ над остров Кергелен в индийския океан, е бил изстрелян сноп електрони успоредно на геомагнитните линии, а съответните реакции на йоносферата са се регистрирали от селището Согра, Архангелска област, където е била разположена станция с френска апаратура.

Следва да отбележа, че ръководителят на съветската част от "Аракс", професор Троицкая, емигрира от страната през 1986 г.

Изобщо казано, съществуват два принципни начина за въздействие върху йоносферата - разпръсване в нея на химически реагенти и "напомпване" на избрания участък с помощта на фокусирани радиовълни, възбуждащи атомите. По този начин може да се въздейства на авроралните потоци заредени частици в района на Северния полюс (тези частици по-късно се придвижват по магнитните силови линии на Земята на огромни разстояния), или да се създават локализирани високойонизирани участъци на йоносферата - плазмоиди (с размери най-често от около няколко десетки километра).



Плазмоиди

По принцип плазмоидите не са нещо екзотично. Ежедневно в атмосферата се регистрират няколко такива естествени образувания, породени от слънчевия вятър, които бързо изчезват. Но изкуствените плазмоиди имат следната особеност: докато не се прекрати "напомпването", те са стабилни и притежават специфични, зададени отвън характеристики.

Например, изкуствените плазмоиди може да се използват за подобряване на радиовръзките, тъй като при определени параметри на възбуждащото излъчване те се превръщат в гигантски огледала, отразяващи радиовълните. Но това е само едната страна на въпроса. Ако променим параметрите на напомпването, то получаваме гигантски "заглушител", a ако накараме възбудените атоми синхронно да излъчат енергия, получаваме множество атомни лазери, поразяващи електронните системи на потенциалния противник.

Между другото, въпреки че плазмоидите визуално не се наблюдават, те ясно се прихващат от радарите. Случвало се е към района на опитите да се насочват изтребители. Долитат, а небето е чисто. Как да не си помислиш за НЛО...

Но да се върнем към ХААРП. Най-често, когато става въпрос за този проект, споменават грандиозния комплекс за йоносферни изследвания, изграден на територията на военния полигон Хакон (Аляска).

image

Комплексът наистина е потресаващ. Върху 60 квадратни километра е разгърната гигантска фазирана антенна решетка, фактически - мрежа от триста и шестдесет антени, които заедно съставят исполински свръхвисокочестотен излъчвател. Те излъчват радиовълни в диапазона 2,8-10 мегахерца, с обща мощност 1,7 млрд вата (по други източници - 10 гигавата), което надхвърля нивото на слънчевото излъчване в този честотен диапазон с 5-6 порядъка.

В ХААРП се включват не само антените, но и радар с некохерентно излъчване и антена с диаметър 20 метра, лазерни локатори, магнитометри, мощни компютри за обработка на сигналите и за управление на антенното поле. Комплексът се захранва от собствена електростанция и шест допълнителни дизелови генератора. За развитието на комплекса и за изследванията отговаря "Лабораторията Филипс", намираща се в базата на ВВС на САЩ в Къртленд, щат Ню Мексико. На нея са подчинени лаборатории по астрофизика, геофизика и лаборатории към Центъра за космически технологии на ВВС.

Но това не е всичко. Под егидата на проекта ХААРП функционира отделна станция в Скандинавия (Тромсьо, Норвегия), а е предвидена още една в Гренландия.

Официално комплексът за йоносферни изследвания ХААРП е построен с цел изучаване природата на йоносферата и развитие на системите за противовъздушна и противоракетна отбрана. Предполага се използването на ХААРП за откриване на подводници и за подземна томография. В същото време много изследователи твърдят, че истинската задача на комплекса е въздействие върху глобалните и локални природни процеси в границите на противниците на САЩ. На сегашен етап, използвайки оборудването ХААРП, може да се създават плазмоиди и целенасочено да се преместват в почти всяка една точка от Северното полукълбо. За Русия това значи практически пълно покритие от запад на изток - от Калининград до Камчатка, и от север на юг - приблизително до 45 паралел. Ако американците изградят комплекс ХААРП и в Южното полукълбо, то ще могат да покрият и всички страни, разположени на юг от екватора.

image

На 22 януари 1999 г. американците провеждат експеримент по иницииране на колебателни процеси в йоносферата, целящ засичане на бойни глави на балистични ракети. Посредством управляема експлозия на височина 270 км над тихоокеанското крайбрежие на Аляска е инициирано мощно плазмено изригване в близост до северния магнитен полюс на Земята. Между другото, генераторът за този експеримент е продаден на американците от Института по динамика на геосферата на Руската Академия на науките. Беше доказано, че параметрите на инициираното излъчване могат значително да се различават от параметрите на напомпването. Така че не е изключена възможността да се използва ХААРП като психотронно или климатично оръжие. Към сегашния момент съществуват методи, изкуствено предизвикващи свличане на ледник. За целта е достатъчно да го облъчим с инфрачервено излъчване, за което леда е прозрачен, но се поглъща от скалната основа. При тези условия се формира воден слой с нисък коефициент на триене, по който ледникът се срива към долината. Вероятно военните аспекти на прилагането на ХААРП са главна причина всички резултати от изследванията да са засекретени от 1997 г. насам.

image
 
Скъса се дига на р. Марица край Димитровград      
                                      image                                                               
Комплексът ХААРП работи, макар засега с непълно натоварване. Непрекъснато се формират изкуствени плазмоиди.  


                                                image   
Къмпинг Градина е изцяло под вода                                                                         
HAARP йоносферното оръжие на новият световен ред!!!                                                                     
                                                                                                                   



Гласувай:
3



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: budha2
Категория: Други
Прочетен: 8725058
Постинги: 4190
Коментари: 1130
Гласове: 1577
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930