Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
04.02.2016 20:53 - Лични карти ли? "Нашите" момчета са гладни и трябва да бъдат нахранени
Автор: budha2 Категория: Други   
Прочетен: 2078 Коментари: 0 Гласове:
7


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
image

Близо 600 млн. лв. с ДДС е готово да плати МВР за изграждане на чисто нова система за издаване на документи за самоличност. За справка - обществената поръчка със "Сименс", проведена при правителството на тройната коалиция, доведе до договор за 116 млн. евро. Въпреки немалката сума, изваждането на лични карти се превърна в истинско изпитание заради проблемите и километричните опашки пред пунктовете за издаване на документите.

image

Новата поръчка на МВР е свързана със създаването на държавно предприятие, регистрирано по Търговския закон и което трябва да се самоиздържа от издаването на документи за самоличност. Изглежда, за да бъде "рентабилно" предприятието освен с нова нормативна уредба, ще се сдобие и изцяло с нов сграден фонд.

От поръчката става ясно, че най-големият държавен работодател, в който работи 1/3 от администрацията, иска да си построи нова сграда. Малко трудно е данъкоплатците да бъдат убедени, че Вътрешното ведомство не разполага със сграден фонд, където да помести администрацията и техниката, които ще издават новите документи.

Обществото трябва да бъде убедено и в това, че колкото и модерна и скъпа техника да е нужна за тази дейност, тя ще си заслужава 600-те млн. лв.


image
      http://bbs.dailystormer.com/uploads/default/original/2X/9/9045
b46dbf0bc8230524e6f8e3eda4626e24558c.png


image


Предупрежденията започват да се сбъдват. За сметка на гражданите, както обикновено се случва.

image


В края на миналата година в сериозните медии проблеснаха три предупреждения:

*от икономисти – че тази година еврофондове няма да има, тъй като предходният планов период е свършил, а новият не е започнал;

*от политолози – че през тази година властта ще се почувства напълно отвързана от гражданите и, оставена без евросредства за присвояване, ще започне да гълта порции от републиканския бюджет;

*от мен лично – че дебелите орки, които ни управляват, са се приготвили да крадат повече неща, отколкото има в наличност – и следователно, ще ни дерат, както и отомански владетел, пардон, не ни е драл.

image


Всичко това започва да се случва пред очите ни.

Никой обаче не предупреди, че управляващите ни орки са направили скок в разделителната си способност. Те по-малко от половин милиард просто не могат да забележат.

image


Припомням. Веднага след местните избори се разбра, че в калабалъка правителството е дало половин милиард на („фирми свързвани с”) Пеевски – да бил строил магистрала "Хемус". А от оня ден инак прилично изглеждащи журналисти ни информират, че МВР – онова, същото, дето няма пари за обуща на патрулните – е заделило половин милиард, за да ни прави нови лични карти.
https://s-media-cache-ak0.pinimg.com/736x/5f/b7/24/5fb7240a2b5c5f4055a61df75bc87710.jpg
image
        A man is having his nose measured by the Nazi police police to decide whether or

Половин милиард тук – половин милиард там. За допълнителните добиви от поскъпналите винетки и дума няма да отварям. И това, драги читатели, е само началото. От годината е изминала едва 1/12 част...

image

Къде отидоха времената, когато един зам.-министър смяташе за норма подкуп от 5-6 000 лева? Днес се мисли с мащабите на 500-600 милиона!

image

„Нашите” момчета са гладни и трябва да бъдат нахранени. Да позная ли отсега КОЙ ще строи сградата, в която ще живее чутовният нов софтуер за нашите бъдещи лични карти?

image

Между другото, тия дни всички мои приятели програмисти изпопадаха от изумление. Никой от тях, оказва се, не беше чувал за програма, която: а/ да струва половин милиард и б/ за която е необходимо да се строи нов сграден фонд. Компютрите, наистина, едно време живееха в огромни сгради, правени специално за тях. Докъм 1960-та година беше така...

image

Пробутват ни, пардон, шменти-капели, с нашите пари – а всичко живо обсъжда как в новите лични карти щяло да има биометрични, разбирате ли, данни. Същата песен ни я пееха преди 6 години, когато същите момчета пак бяха поогладнели, та им трябваше да поусвоят някой лев.

image

Ние вече шеста година имаме карти с биометрични данни в тях!

image

Добре. Средният жител може и да е забравил, че преди 6 години му взеха едни милиони, та да му дадат лична карта с биометрични данни. Но нали затова имаме журналисти – те да помнят, дебнат, издирват и разследват вместо нас? Къде ги? Защо повтарят пропагандата на управляващите орки като оня папагал, дето впечатлява децата в един от капаните на плаж Бутамята?

image

Нямало да бъде, папагалят журналистите, задължително да си сменяме личните карти в момента, в който приказният нов софтуер започне да бълва нулите и единиците от красивата си нова сграда. Можело да изчакаме, докато ни свършат сегашните (биометрични) карти, та чак тогава да се снабдим с новите биометрични карти.

image

Един вид – властта е ларж към нас. Веднъж като ни е взела половин милиард за новите карти, после нямало веднага да напъва да ни взема по 200 лв. на калпак пак за тях.

image

Няма. Този път се запъвам срещу орките и казвам, както ни посъветва съдията: „Стига вече толкова!” Няма да си търся нова лична карта, когато сегашната ми изтече. Няма да легитимирам този цирк, в който клоуните грабят публиката, а тя кротува, приспивана от журналисти, играещи ролята на конферансиета.

image

Хайде да ви видим, като сте толкова грозни и дебели, колко всъщност сте страшни.

В закона е записано следното:

image

Чл. 34. (1) Паспортът е документ за преминаване на държавната граница на Република България и за пребиваване извън страната.

image

(2) Паспортът е основен идентификационен документ за самоличност на българските граждани и на територията на Република България.

image

Няма, както призоваваше едно време Солженицин, да участвам в злото. Ще карам само на паспорт, като едно време.

image

Само че, докато ми изтече личната карта, остават цели 4 години. Какви още милиарди са замислили тия да ми източат дотогава?

image

Евгений Дайнов
 



Гласувай:
8



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: budha2
Категория: Други
Прочетен: 8685189
Постинги: 4190
Коментари: 1130
Гласове: 1577
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031