Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
17.02.2016 21:19 - Адолф Хитлер и Протоколите на Ционските мъдреци - ЧАСТ 1
Автор: budha2 Категория: Други   
Прочетен: 1874 Коментари: 0 Гласове:
3


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
image

За американците, възпитани с военно-пропагандни филми и публикации, посветени
единствено на военната технология и битки, е трудно да повярват, че Втората световна война до голяма степен е резултат от вътрешните борби между тайни окултни общества, съставени от богати бизнесмени, които в крайна сметка водят до международно напрежение, провокирало откритите военни действия.

Както е и при други конфликти, манипулациите и влиянието на тези общества се откриват в произхода и финансирането на войната, но не на бойното поле. Днес съществуват многобройни доказателства, които сочат, че Втората световна война е причинена от агенти и членове на тайни общества, свързани с Илюминатите и франкмасоните както в Германия, така и във Великобритания. Точно в тази ,,добра война" по-старите мистични общества, търсещи свобода както от църквата, така и от държавата, се сливат със съвременните тайни общества, занимаващи се предимно с богатство, власт и контрол.

,,Самият сър Уинстън Чърчил... настоява при никакви обстоятелства да не се разкрива пред обществеността окултизмът на Нацистката партия" - пише Тревор Рейвънскрофт, който твърди, че е работил отблизо с д-р Валтер Йоханес Щайн - доверен съветник на Чърчил. ,,Провалът на Нюрнбергския процес да идентифицира природата на злото, скрита зад фасадата на Националсоциализма, го убеждава, че трябва да минат още три десетилетия, преди да може да се появи достатъчно голяма читателска маса, за да схване ритуалите по инициацията и практикуването на черна магия от страна на вътрешния кръг на нацистките лидери."

Това забележително изявление е потвърдено от Еъри Нийв - един от следвоенните прокурори в Нюрнберг, който казва, че окултният аспект на нацистките дейности е бил определен за недопустим, тъй като трибуналът се опасявал както от психологическите, така и от духовните последствия в Западните страни. Освен това те вярвали, че такива убеждения, толкова силно противоречащи на рационализма на обществеността, могат да се използват за изграждане на защитата на нацистките лидери около невменяемостта.

Историята идентифицираща Адолф Хитлер като доминираща фигура във войната, така че за да разберем ангажираността на тайните общества, трябва първо да разберем Хитлер и произхода на неговата Нацистка партия. Много книги, статии и дори телевизионни предавания са били произведени и документират връзките между нацистите на Хитлер и окултните общества, но малко от тях директно са изяснявали, че Хитлер е тяхно създание.

За да разберем напълно как и защо е бил създаден Хитлер, трябва отблизо да проучим тайните групи, действащи около Хитлер, както и техните връзки с военните разузнавания.

Нацистите на Адолф Хитлер са нещо много повече от елементарно политическо движение. Те виждат себе си като водещи квазирелигиозно движение, родено от тайни организации, чиито цели са същите като откриваните при Илюминатите и франкмасонството. ,,Те са култ... както е при всяка типична секта, главните им врагове са другите култове" - отбелязва Питър Ливенда в добре документирана книга, занимаваща се с нацистите и окултното.

Самият Хитлер признава това, като казва: ,,Всеки, който интерпретира националсоциализма просто като политическо движение, не знае почти нищо за него. Това е повече от религия: той е решимостта да се създаде новият човек."

Този нацистки култ израства от различни организации, теологии и убеждения, присъстващи в Германия в края на Първата световна война - всички те произтичащи от мистериите на старите групи като баварските Илюминати, Germanenorden, франкмасонството и Тевтонските рицари.

Предпоставка за осъзнаването на този произход е разбирането на ,,The Protocols of the Learned Elders of Zion" (,,Протоколите на старейшините от Цион"), известни и като ,,The Protocols of the Wise Men of Zion" (,,Протоколите на Ционските мъдреци") - списък с процедури за световна доминация. Този документ може би е предизвикал много по-голям хаос, отколкото всеки друг литературен източник в най-новата история.

Версия на Протоколите се появява за пръв път през 1864г. във Франция в книга, озаглавена ,,Dialogue in Hell Between Machiavelli and Montersquieu or the Politics of Machiavelli in the Nineteenth Century by a Contemporary" (,,Диалог в ада между Макиавели и Монтескьо, или по-логиката на Макиавели през XIXв. от един съвременник"). Написана е анонимно от френски адвокат на име Морис Жоли и се възприема като политическа сатира срещу вдъхновените от Макиавели машинации на Наполеон III. Твърди се, че Жоли е приятел на Виктор Юго и двамата са членове на Ордена на червения кръст, или розенкройцерите - тайно общество, което вероятно е повлияло неговия труд. Идентичността на Жоли е разкрита и той получава присъда от 15 месеца лишаване от свобода за нахалството си, а книгата е почти забравена.

В средата на 90-те години на XIXв. озадачаващата книга на Жоли е пренаписана и обогатена с антисемитски материал по заповед на Руската охрана - тайната полиция на царя. Тя е добавена към трудовете на религиозен автор на име Сергей Нилус и е публикувана така, че да съвпадне с основаването на първото Ционистко движение (което си поставя за цел да върне Палестина) на Световния еврейски конгрес в Базел, Швейцария. Протоколите са включени като приложение към книгата на Нилус, отчасти озаглавени ,,Антихристът е близо".

Целта е да се облекчи общественият натиск върху царя, като руските революционери се изобразят като пионки на международна еврейска конспирация. Документът претендира, че клика от евреи и франкмасони ще обедини сили, за да създаде единно световно правителство чрез либерализъм и социализъм - теория за конспирация, която продължава да е жива в някои среди.

Протоколите продължават да карат обществото да изтръпват с пророческото си описание на методологията за тирания от малцина. Посланието им добре съответства на елитисткия светоглед на хора като Сесил Роудс и Ротшилдови. ,,Ние сме избраните, ние сме единствените истински хора. Нашите умове издават истинската сила на духа, интелигентността на останалата част на света е просто инстинктивна и животинска. Те могат да виждат, но не могат да предвиждат; техните намерения са просто телесни. Не следва ли, че самата природа ни е предопределила да доминираме над целия свят?" - заявяват Протоколите.
,,Външно обаче, в ,,официалните" си изказвания, ние ще приемем противоположната тактика и винаги ще правим всичко възможно да изглеждаме почтени и сътрудничещи. Думите на държавника не е задължително да са в съгласие с действията му. Ако преследваме тези принципи, правителствата и хората, които сме подготвили по този начин, ще приемат нашите разписки срещу пари в брой. Един ден те ще ни приемат като благодетели и спасители на човешката раса. Ако някоя държава дръзне да ни се противопостави и ако нейните съседи ще се обединят с нас срещу нея, ще отприщим световна война."

image

illuminatibg.blogspot.bg/2016/02/1_16.html



Гласувай:
3



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: budha2
Категория: Други
Прочетен: 8715849
Постинги: 4190
Коментари: 1130
Гласове: 1577
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930