Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
29.02.2016 19:42 - Вярността е добродетел, присъщ на онези, които ще бъдат предадени
Автор: budha2 Категория: Други   
Прочетен: 934 Коментари: 0 Гласове:
2


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Liberum? Quid liberum? Quod decernit praesens “democratia” occidentalis[Свобода? Каква свобода? Както постанови настоящата западна „демокрация“, лат.]

А коя система е по-тоталитарна и несправедлива от демокрацията? Тази измама позволява диктат на мнозинство, чието чисто математическо изражение е напълно възможно да изглежда така: 50,01 срещу 49,99 на сто!

image


Тези дни, „в своя годишен доклад за състоянието на човешките права, правозащитната организация “Amnesty International” обяви, че Великобритания въвежда прецедент, като подкопава човешките права и допринася за разпространението по целия свят на „култура на безнаказаност“.

Констатациите са много и в различни направления – от външната политика, поощряваща кървави диктаторски режими, като тези в Саудитска Арабия, Китай, Египет и Йемен, през ужасното отношение към бежанците и всеобщото проследяване и подслушване, без специално законово основание, та чак до непрестанното нарушаване на Европейската конвенция за защита на правата на човека и основните свободи.

Политиката на „напредналите“ страни отдавна е обърнала гръб на съответните вътрешни законодателства, в това число и на конституциите. Какво остава за международно приетите и уж действащи правни норми.

Не веднъж съм посочвал, че политическата система в САЩ пък е по-несправедлива и от тези в комунистическите тирании. Там през 2000 година на Джордж У. Буш, който загуби изборите с 543 985 гласа от другия претендент Ал Гор, беше присъдена служебна победа. В проценти Ал Гор постигна 48,4 на сто от гласовете, докато Буш – 47,9 процента. Но като на боксов ринг, след заседание на „арбитражната“ – разбирайте избирателната комисия, проточило се месец и половина – вдигнаха ръката на Буш. Той беше обявен за „победител“, а Гор „загуби“… Как е възможно и справедливо ли е, всеки може да прецени според личния си мироглед и ценностна система.

     image

Навремето единственото радио в тукашната Номенклатурия съществуваше рубрика „Вие питате, ние отговаряме“. Преди 16 лазарника я заимстваха всички „свободни“ медии в „най-демократичната“ държава на света. Хората се вълнуваха и задаваха въпроси, а телевизии, вестници и радиостанции им отвръщаха, заливайки ги с обяснения в стил неукрепилия едноличната си власт Живков. Когато бившият американски прокурор от еврейски произход Грег Паласт с огромна ирония определи САЩ като „най-добрата демокрация, която може да се купи с пари“, го обявиха за „враг“. Колко познато и свойствено за тоталитарните режими!

„Хваля ли Китай?“ – полюбопитства Грег Паласт в своя следваща книга. – „Забравете. Китай е сталинистки по управление, капиталистически по търговски реклами, и феодален по разделение на богатството и властта. Това си е първокласна диктатура, която третира хората скотски, тероризира и измъчва.“

Напълно вярно. Такава е трагичната действителност в комунистически Китай. Обаче нищо от посочените нейни характеристики не попречи на кралица Елизабет ІІ, на премиера Дейвид Камерън, на реалния управляващ Джордж Осборн – бивш Гидеън, и на вечния кандидат за слава Борис Джонсън, руско-турския кмет на Лондон, миналата есен да устроят на китайския диктатор Си Дзинпин такова грандиозно посрещане, посещение и изпращане, на каквито никой друг държавен глава, даже монарсите, не беше се наслаждавал.

image

По същия начин вече четиредесет лета посрещат китайските комунистически касапи в американската столица. В какво се превърнаха САЩ? Днес в тях се произвежда едва около една пета от брутната новосъздадена стойност на планетата. Да беше поне половината! Това не пречи те, вече като неприкрити Съветски американски щати, да изпълняват почти официализирана ръководна роля, сякаш делът им в световната икономика е повече от 70-75 на сто!

Де–Мо–Кра–Ция! Като едновремешните възгласи „КПСС–БКП“! Същата работа.

         image


Във Франция нещата вървят все по-зле. Испания и Италия са в затишие, което предвещава… Сещате се какво. Швеция, Дания и Финландия въвеждат „гостоприемство“ за бежанците, което прилича на болшевишкото и нацисткото. Прибират цялото им нищожно имущество, което са успели да пренесат. Даже – накитите на жените…

Закъсващите икономики на уж враждуващите Русия, Саудитска Арабия и Иран, зависещи от суровините, се споразумяха за добивите на петрол. How come? Как е възможно? Вие решете.

Германия закъсва. Банковата система на цяла Европа разчита на… печатането на пари. Което въобще не се отразява върху премиите на самите банкери.

Китайската икономика забавя темпове. Японската е в криза.

Близкият изток е разпарчетосан. На притиснатата от три страни Турция предстои да преглътне отнемането на югоизточните й части и приемането на Кюрдистан.

Очаквам есента да очертае края на войната в Сирия. През месеците дотогава Ислямска държава и режим в Анкара, който я подкрепя, ще отстъпват все повече. Бойците от ИДИЛ, заложили живота си на своеобразната руска рулетка, остават без спечеленото, рисковите авантюри. Заплатите им закъсняват, а като цяло парите намаляват. Не съм убеден в оцеляването на трима президенти, които ще бъдат предадени от своите покровители: Реджеп Таип Ердоган в Турция, Абдел Фатах ел-Сиси в Египет и Петро Порошенко в Украйна.

Едва ли и бъдещето пред Башар ал Ассад в Дамаск е особено сигурно в разпадащата се Сирия. Москва не само не вярва на сълзи. Кого от най-верните си сателити не е изоставяла? Миналата година запасният израелски военен и разузнавач Яков Кедми не скри, че за Кремъл името на сирийския диктатор не е от особено значение… Както посочил в своя „Дяволски дневник“ американският сатанист, журналист и издател Амброуз Гуинет Биърк:

„Вярността е добродетел, присъщ на онези, които ще бъдат предадени.“[Ambrose Bierce – “The Devil’s Dictionary”, First published 1881, Lulu.com, Raleigh, N.C., 2009 г., стр. 56.]

Путин, Медведев, Обама, Камерън, Оланд и сие не са от тях. Пък и кой ли ще ги пита?…

В Либия Западът ще хвърля нови оръжия. Както постъпва Русия в Сирия. По всеобщи признания на експерти, до голяма степен това се прави заради техните военно-промишлени комплекси. Единствените работещи отрасли.

Пентагонът внесе предложение за военен бюджет на САЩ през финансовата 2017 година в размер на 583 милиарда долара. Той е най-големият в света. Но предвижда „съкращаване на доставките на нови изтребители, хеликоптери, бойни кораби и бронирани сухопътни транспортни средства“.

image

В замяна е завишена издръжката на други отрасли, свързани с изплащането на войните в Сирия, Ирак и Афганистан. Както и за разширяването на американското военно присъствие в западния тихоокеански район и в Европа, „за да посрещне, съответно, нарастващата агресивност на Китай и Русия“.[80]

По-следващата година пак ще налеят милиарди на производителите на военна техника. И така до края на света…

В САЩ, Западна Европа и Япония си играят със съветско-китайската заплаха. В Русия – с американската и натовската. Сравняват си играчките, които наистина убиват.

Китайците са спокойни. Усещат се като по-важната част от Кимерика и не бързат. Пък и никой няма намерение да напада най-могъщите държави. Даже Северна Корея, чийто диктатор е швейцарски възпитаник. А брат му ходи на концерти в Лондон…

Кой плаща?

image

Човечеството прилича на пациент под упойка. Не усеща надвисналата заплаха. Тя се нарича нов световен ред. В неделя, 21 февруари 2016 г., CNN показа заснет репортаж с отзиви на жители на щата Южна Каролина, гласували за Доналд Тръмп. Една жена рече, че очаква той „да освободи американския народ. Превърнаха ни в роби.“

Не успях да открия видеозаписа. Но ви представям друг, показан същия ден, пак многозначителен, но от Флорида:

www.youtube.com/watch

Прощавайте, но това ли е прословутата „американска свобода“? Така ли изглежда животът в „най-свободната“ и „най-демократичната“ страна на земното кълбо? Та сега тук имаме повече свободи.

А права? Май е едно и също. Врагоманията, чрез която насаждат страх, орязва човешките и гражданските права навсякъде. А овчите стада, в които превърнаха народите, не се противят…

Как е тук, в номенклатурна Чалгария?

„Всеки ден населението на България намалява със 156 души. Това показват официалните данни на Обединените нации в един от последните им доклади за демографските процеси. Според статистиката годишно страната ни се топи с по 57 000 души, колкото е населението на градове като Враца или Габрово.

image

Тревожните изчисления показват, че ако се запази негативната тенденция, до 2050 година нацията ще се редуцира с цели 28 на сто. Подобна съдба грози също така северната ни съседка Румъния, Украйна, Молдова, Босна и Херцеговина и Латвия…

С бързия темп на изчезване обаче до 30 години у нас ще живеят едва 5,1 млн. души…“

Това не е вярно. Всичко ще се случи две десетилетия по-рано. Населението ще продължи да се казва българи и държавата България, ... няма да са българи. Да съм ви подвел някога?…

image
image

Разделянето на Еврия, северната и част ще бъде вкарана в руската (православна) зона Евразия (а Родопите в Османската зона)


diagnosa.net/



Гласувай:
2



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: budha2
Категория: Други
Прочетен: 8725887
Постинги: 4190
Коментари: 1130
Гласове: 1577
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930