Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
10.04.2016 17:58 - Бъдещето зависи от това, което правите днес но идва с известно закъснение
Автор: budha2 Категория: Други   
Прочетен: 619 Коментари: 0 Гласове:
4


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

Обратно към Албиона. След като тамошните мизерстващи пенсионери предпочетоха едва да свързват двата края в тяхната отдавна социалистическа родина, нежели да останат тук, все по-малко нашенци ще намират прием на Острова. Освен т. нар. мигранти от Близкия изток се задава вълна от Африка. Не предупредих ли за това толкова отдавна?

В Обединеното кралство няма работа. Строителството замира. Северът е в упадък, който се родее с нашия Северозапад. Предприятията за добив на въглища и стомана са на изчезване. Британските ги закриха. Предстои същото с тези на индийския милиардер Тата. На първо време са заплашени 4000 работници. Но в рамките на целия процес ще изчезнат общо 15 000 работни места! Малко ли е? Ами семействата на заетите?…

„Тата обвинява евтиния внос на китайска стомана, високите енергийни разходи и слабото търсене, което застрашава бъдещето на нейните стоманодобивни предприятия във Великобритания.“

image

Остават май само два завода на лъскавата индийска фамилия Митал, позната на софиянците, станали такива благодарение на МК „Кремиковци“.

Проблемът е тъй сериозен, че членове на кабинета се завърнаха на бърза ръка в Лондон. А лейбъристкият лидер Джереми Корбин призова правителството да предприеме… спешна национализация на заводите с марка „Tata”! Премиерът Камерън изключи подобна мярка.Засега. Припомням, че годината е 2016-а…

По същото време членове на кабинета се юрнаха да дирят купувачи за предприятията на индийския магнат. За да спасяват страната от още безработица, която и без друго е голяма, особено в Уелс. Съвсем „нормална“ задача за „капиталистическа“ държава с „пазарна икономика“! Не е ли време над Бъкингам да се развее червеното знаме със сърпа, чука и петолъчката? А 90-годишната бабичка Елизабет да получи инсигниите на генсек на Британската комунистическа партия?

Може би, вместо да изяждат торта във вид на Лениновата мумия в мащаб едно към едно, съветските патоанатоми, гадатели, гледачки и останали последователи на езотеричното, над които витаят духовете на Вангелия Гущерова и Джуна Давиташвили, е по-добре да покажат майсторство. И да я възкресят. Та да предаде кремълската щафета в надбягване по „Pall Mall”, пред погледа на скулптурната кралица Виктория.

image

За по-пълен ефект може да подменят очите на статуята, които да засветят в подходящото алчно червено. А шотландската стража да изпълни съчетания от художествената гимнастика със саби под звуците на:

„United forever in friendship and labour, our mighty states and counties will ever endure. The Great British Union will live through the ages. The dream of a people their fortress secure…

Through days dark and stormy where Great Churchill lead us our eyes saw the bright sun of freedom above. And Lizzy our leader with faith in the people, inspired us to build up the land that we love.”[„В съюз нерушим, в другарство и в труд, нашите могъщи страни и графства ще издържат во веки. Великият Британски съюз ще живее през столетията, мечтата на хората и тяхната сигурна твърд… През мрачни и бурни дни, когато великият Чърчил ни водеше, очите ни зърнаха блестящото слънце на свободата над нас. А Лизи – нашата лидерка, с голяма вяра в народа, ни вдъхновяваше да изграждаме земята, която обичаме.“ Перифраза на химна на СССР във варианта му от съюзническите врема – 1944 година, когато Уинстън Чърчил ни продаде на Сталин.]

image


Накрая ще ударят по една-две водки „Motherland” – „Ро̀дина“, дестилирана от останки от гладуващи кулаци. Тя първо will get them hammeread, than will get them sickled…[Първо ще ги удари с чук, а сетне ще ги резне със сърп, англ. От “hammer and sickle” – „сърп и чук“ – два от трите символа на комунистическото движение по света. Третият е петолъчната звезда. В знамето на САЩ са вградене 50 порчета от това стилизирано изображение на Бафомет – сатаната, представян като козел.]

Докато разни левичари тичат нагоре-надолу, сочейки с пръст Китай и Евросъюза – виновни за евтиния внос на стомана и за скъпите британски продукти, и това ще стане.

В глобалния свят не държавите, нито континентите, целият живот – повече или по-малко – принадлежи на корпорациите. Той е превърнат в бизнес, в сделка, далавера.

Най-малко една трета от сегашната британска икономика е притежание на комунистически Китай. Малко по-малко – във Франция и Италия, в Швеция… Идентичен е процесът, който се развива в САЩ. Престанах да следя колко и какви предприятия пекинските инвестиционни фондове изкупуват там. Преди около месец им правеха спънки при придобиването на Чикагската фондова борса, например…

image


От друга страна, отвъдокеанските компании, добиващи нефт и природен газ, трупат планини от лоши кредити. Фалитът им е неизбежен… Почти навсякъде в „цивилизования“ свят състоянието на инфраструктурата се влошава, а инвестициите в нея намаляват. Корупцията в тази сфера е гигантска. На нейния фон тукашният опит за държава, собственост на алчно червената фашистка мафия, изглежда горе-долу прилично!

А социализмът напредва.

„Консервативното“ лондонско „дясно“ правителството се отказа от орязването на разходите за социални помощи и дейности – типична комунистическа мярка. Направи онова, което островитяните наричат „U-turn” – завой на 180 градуса. И върна пълното подпомагане на инвалиди, безработни, деца, бездомни, всякакви мързеливци… Вие си отговорете, кое е „ляво“ и кое – „дясно“. Днес в градове като Лондон или Бирмингам трудно ще срещнете бели хора. Същата е гледката в Париж и Марсилия, Амстредам и Брюксел, Виена и Кьолн…

Всички тези места са препълнени от новите „европейци“, както става у нас с новите „българи“. И едните, и другите, са по-тъмно зелени. Начело е Люксембург, където още от 2009 г. насам пришълците съставляват повече от две трети от населението на страната и нейната столица.

image

Либерализъм и мултикултурализъм… На мен ми спряха цяло телевизионно предаване заради критиките срещу тях в него. Колцина от вас ми удариха рамо? Пребройте се, ако сте повече от петима!

„Свобода“!

Защо им е на „мигрантите“ – по-голямата част бежанци от войни, предизвикани от правителствата в западните столици, да остават в мизерстващата България, в не чак по-заможните Македония и Сърбия, в помръкващата Гърция и в залязващата Италия? Та след 150 лазарника обединение, най-великото постижение на единната държава на Апенините е… нейният дълг, надхвърлил 2,2 трилиона долара! Данните са от май 2015-а. Държава с национален флаг в зелено, бяло и червено… И с едно от най-застаряващите населения.

image

Та защо им е на бежанците на баир лозе? След като в Германия, Люксембург, Дания, Швеция, Финландия, Норвегия, Великобритания и т.н. им плащат достатъчно, за да живеят поне пет пъти по-добре от масовия българин, без да си мръднат пръста. И то поради една единствена причина – защото ги има на този свят!

Как ще намерите работа във Франция, Испания или Португалия, в които поколение младежи са без заетост? Австрия, Холандия, скоро и Белгия също ще ударят кепенците пред нашите млади хора. Напливът от малко Косово, Полша, Румъния, Унгария, даже от Чехия и Словения, не намалява. Обратното – засилва се.

Естествено, всеки би наел доктори, зъболекари, инженерни кадри в областта на т. нар. информационни технологии, които са в състояние да докажат своята квалифиция, медицински сестри. Особено след като не е харчил пари за тяхното образование и трудов опит. Зарежете Симовите брътвежи за „успелите“ банкери и прочие. Скоро на Запад няма да има работа даже за бърсачи на старчески задници и берачи на плодове. Шофьорският занаят в Испания, да речем, ще ви се струва непостижима мечта.

image

Затова е добре да познавате реалната картина на съвременния свят. За да наместите нашенските плочки в общата мозайка. (Сега я наричате… пъзел?! Умно!)

Който разбере, разбере. Мене що ме боли? Като Цезар мога да заявя:

„Trans penem mihi est” – „През оная ми работа е“…

Постоянно чувам всевъзможни проститутки и шутове да квичат от телевизионния екран: „Няма такава държава!“

„Милите“, понеже вместо мозъци имат чипове от старите – с пружинки, програмирали са ги така, че да повтарят едно и също. Ако бяха човешки същества, а не роботи, първо щяха да осъзнаят, че по тези земи държавата е приключила още през есента на 1943 година. Няма грешка – след смъртта на царя, когато англо-американците със своите бомбардировки и милионите долари, които предоставяли на комунистическите терористи – шумкарите, започнали да подготвят почвата за нахлуването на съветските башибозуци и кърджалии.

Понеже са лишени от мозъци, въпросните бедни твари от телевизиите подобно на едни птици, по-умни от тях, кукуригат една и съща мантра: „Няма такава държава!“ Няма, я! От 73 лазарника е така. А предците на повечето от вас са съучастници в нейното унищожение.

Страшното е, че няма друг такъв народ! Чух, че потомственото комуне Славчо Трифонов, приятел на Илия Павлов, на останалите мутри, а по-рано – и на Б.Б., щял да изнася концерт в лондонската зала “Wembley Arena”.

image

How come? – Как така, как е възможно, се запитах. Оказа се, че имигрантите на Албиона са поканили него и оркестърчето му за тъжни ритуали. Някакви „лондончани“ се явяват сред главните организатори.

Някой ще рече: Искаш животът да спре ли, дядка? Твоето време е отминало. Ние имаме право да живеем, както пожелаем. Да се забавляваме по какъвто начин поискаме. Не щем твоите старци от “The Rolling Stones”. Израснаха нови поколения. Преди месец се видя, че вече не разпознават Пол Маккартни.

Ако тази порода предмети бяха способни да проявят поне малко човешки качества, щяха да четат книги, да гледат стойностни филми, да посещават концерти с класическа музика, да ходят и на опера – рядко, но все пак… Цялата тяхна ерудиция се изчерпва с “click”. Което означава „щрак“. Щракнати са. Вече са в капана. Май – веднъж завинаги. Затова никога няма да узнаят, че има време за всичко:

„…. Време да се родиш, и време да умреш; време да садиш, и време да прибираш реколтата; време да убиваш, и време да лекуваш; време да събаряш, и време да съграждаш; време да плачеш, и време да се смееш; време да тъгуваш, и време да играеш; време да разхвърляш камъни, и време да събираш камъни; време да прегръщаш, и време да избягваш прегръдки; време да търсиш, и време да губиш; време да къташ, и време да пилееш; време да раздираш, и време да съшиваш; време да мълчиш, и време да говориш; време да обичаш, и време да мразиш; време за война, и време за мир…“[Библия, „Еклесиаст“, гл. 3, ст. 2-8.]

Сега не е време за смях, игри, пилеене. Часът за разплата е ударил, но никой не го усеща. Трябва да събаряме, да раздираме, да разхвърляме камъни… Време е за война срещу изконното, тоталното зло. И е най-добре мнозинството да замълчи!

Не споменах, че е и време за убиване, нали? Такова няма. То е у Бога. Сатаната нарушава закона. И учениците му – сатанистите.

image

Преди дни за пореден път показаха по някаква телевизия кинокадрите от поклонението пред тленните останки на цар Борис ІІІ. Вглеждах се в лицата и във фигурите на хората.

Невероятно!

Виждах българи на всякакви възрасти. Облечени по последна мода и дядовци в потури и пояси. Елегантни дами и селянки в носии. Макар в огромна тъга, често разплакани, около тях се усещаше аура. Лицата на всички излъчваха светлина. Да, да – одухотвореност в мъката!

Изумително!

Не по-малко впечатляващо беше, че сред небивалото множество беше невъзможно да зърна дебели вратове като на днешните охранени бабанки. Не е чудно, че поколението на тъща ми живее тъй дълго. То е отгледано с естествени, истински храни, а не с ГМО и всякакви химикали, превръщащи човека в странно създание. В семейства, в които са царували обичта, уважението, отстъпчивостта и разумът. Още през „турско“ нашенци били най-ученолюбиви и трудолюбиви.

Било е, но е запазено някъде в хрониките.

image

Сигурен съм, че онези българи не биха приели Славчо и компания. Те никога не са кандисали на маанетата и ориенталщината. За разлика от сръбските, повечето наши народни песни са тъжни, изразяват страдание. Даже в любовните се усеща нещо жално, безрадостно. Но повтарям: Пред саркофага с тялото на царя преминаваха съвсем други хора.

diagnosa.net/
 
 



Гласувай:
5



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: budha2
Категория: Други
Прочетен: 8733993
Постинги: 4190
Коментари: 1130
Гласове: 1577
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930