Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
02.05.2016 20:21 - Какъв искаш да бъдеш: роб или свободен човек?
Автор: budha2 Категория: Други   
Прочетен: 2072 Коментари: 0 Гласове:
4

Последна промяна: 02.05.2016 20:31

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
image

Да владееш роби! Добре е да се знае, че робите са имали повече права и по-малко задължение от свободните хора днес! На робите им е подсигуряван покрив над главата, а днес ние плащаме за това с кредит и то за поне 70% от активният ни живот банките са се погрижили за това. Робите нямат лична свобода и често са подлагани на принудителен труд!

Нима днес, не работим, принудени заради заеми и такси, сметки, пари за храна и оцеляването си? Терминът ,,робство" има и по-широка употреба, свързана с безправие, както и с подчиненост, зависимост. Нима днес Вие сте свободни, нима не сте поставяни в зависимости, нима вашата воля не поставена на подчинение с хиляди компромиси за да запазите семейство, дом, деца, работа, положение, блага, придобивки, чест, достойнство и куп други?

image


Робството е известно от дълбока древност, но се проявява в различни форми при различните цивилизации. Изглежда, че историческият си произход дължи на практиката военнопленници да бъдат използвани като работна ръка. Такава е и съдбата на някои завладени и поробени народи.

image


Културният разцвет на древна Атина и древен Рим например е основен на икономика, базирана изцяло на робски труд. Днес Робството е икономическо, а разцвет и благоденствие има само за шепа олигарси, който по своему също са Роби, но живеят в лукс и излишък! И те са Роби на Банките, който държат парите им на пазарите, който се контролират индиректно пак от тези Банки и тези банки казват на олигарсите кога и къде техните Роби - работниците по фабриките им да излязат на протести и митинги иначе фалит.

image

Една зависимост създава друга зависимост и така ГОЛЕМИТЕ РОБИ казват на малките Роби да подкрепят дадена политика на дадена ПП Партия на даден политик и значи и Нашите политици не са Роби така излиза, но не е вярно! Те са Роби на амбициите си, на жаждата си за власт, роби са на страстите си да бъдат под светлината на прожекторите, да бъдат, да бъдат и да бъдат!

image


И те са Роби, който пък служат пак на онези Банкови лобита служат корпорации на Мафия, служат на по-големите международни политики на интересите на хората над тях! Политиците са поставяни в много повече зависимости, а те живеят в много повече страх и те нямат право да имат лична воля или свободно мнение и всичко се консолидира с Политическа централа и решенията за техният живот се взимат по-нагоре по веригата на робството и те просто ползват повече държавни придобивки платени от най-малките роби!

image


С прехода от робството към феодализма по-голямата част от работната сила вече не е робска. На практика само се сменя формата на създадени работнически класи, манифактури, предприятия и се появява Икономическото робство, което е далеч по-лошо. Появяват се измислени понятия, който трябва да подменят думата Робство и нейният привкус, че е нещo много лошо на практика с думите като Демокрация и плурализъм прегърнати от конформизмът на мислене затегнаха още повече примката на съвременният роб!

image

Дълговата спирала - заем след заем и неспособността да си платим дълговете ни превръща в безправни роби на парите - една хартия, която се печата от правителствата и се превръща в цел на всяка душа, на всеки.

image

От друга страна рекламите, желанията ни и кривосъздадената ни система, която налага етиките и норми за нашето присъствие на тази планета според зони и територии ни превръща в потребители, който искат все повече и повече дрехите да си ни еди коя си марка, еди коя си марка да ни е колата, всичко е лого, марки и стандарти наложени ни от горе да слугуваме на какви са ни очилата, цигарите, телефонът и хиляди такива!

image

Потребители харчим повече от колкото можем да изкараме, това също затяга още повече примката на съвременният Роб и ни превръща още повече зависими към парите! От векове по нашите земи се раждат Роби и ще се раждат Роби, така е било и ще бъде: Българската дума ,,роб" присъства още в старобългарския като ,,робъ" с близко досегашното си значение - роб, крепостен селянин, подчинен, слуга. Предполага се, че тя произлиза от формата в родителен падеж ,,arba" на праславянската дума ,arbъ" (домашен работник, слуга)

image

Хората на село бяха десетки пъти по-свободни от модерните образовани и високомерни граждани! Обикновеният селянин дума, която се използва като синоним на нещо обидно и долно бяха далеч по-свободни от всички роби.

image

Гледаха се животни - домашни колбаси с вкус за който днес можем само да мечтаем! Селянинът имаше свободата и привилегиите, който ги нямат и тези който са на върхът на социалната пирамида на робството!

image

Затова и селянинът изчезва като социална прослойка, селата масово се обезлюдяват и унищожават, а споменът за тях остава само като търговско лого, като млякото на Баба или мезето на дядо, но и това е докато се смени поколението, което все още си спомня тези мигове на безгрижно детство и вкусът на истинска храна, чистият въздух и чистата храна и здравословният начин на живот водеше до дълголетие и благоденствие на една нация!

image

Робство, е имало и ще има? Това се налага от векове и за векове и въпросът е ти от кой вид роби искаш да си? Свободата не е за всеки, всички я желаят, но не я искат, защото да си свободен е отговорност, да си свободен е избор, но и тежест да взимаш решение и да носиш последствията за тях.

image

Кой днеска иска да е свободен? Никой не иска да носи отговорност, всеки иска да е роб въпросът е кой на какво Робство е способен да слугува - едни робуват на страсти, други на амбиции, а всеки робува! Няма такива, който да не са Роби поне аз не съм виждал.

image

Можем да сменяме строй след строй, можем да сменяме политици, лица, да разпределяме ресурсите, можем да завладяваме, да покоряваме, да бъдем експлоататори, да грабим ресурси на всички по света, можем да летим в космоса, да копаем дълбоко в недрата на Земята, да искаме още и още, но да не сме роби не можем затова да спрем да преекспонираме тази дума и да си зададем въпроса: какви роби искаме да сме и това е то?

image

Другият начин е всички да станем пак селяни, да се върнем в средновековното селяческо оцеляване и да заживеем като по-малко роби, но пак ще си останем роби, но поне ще живеем и ще можем да задоволяваме изначалните си страсти с лекота!

image

А можем и да се втурнем в бъдещето да започнем да творим, да създаваме, да търсим нови светове, да питаме, да намираме отговори, да се влее цялата умствена мощ на човечеството в посока знание и познание и да направим един свят много по-добър за живеене с модерни медицини и социални политики, да бъде за хората от хората и за хората и да инвестираме целият човешки ресурс и благата на природата в бъдещето за идните поколения и мъдро да се управлява нашата планета и защо ли пък не още няколко планети населени с хомосапиенс!

image

Проблемът на най-големите полубогове, полуроби, който управляват светът днес е пренаселването на планетата с роби като мен и теб, но искам да ги попитам когато в една стая има много хора и тя стане тясна и неудобна за всички какво правим - избиваме се взаимно и до кога? Не можем ли да намерим друга стая и друга стая, и друга стая. Необятна Вселена предлагаща безброй планети на който можем да разсеем семето на човешката раса и да се стремим за продължаването на човешкият род за векове напред или да се избиваме като роби за капка вода в пустинята наречена Земя!

image

Но за жалост в света се произвеждат оръжия и все повече оръжия с все по-голяма унищожителна мощ и всеки ден се създават все повече войни между роби слугуващи на различни емоции делящи се на Роби християни, на роби мюсюлмани и на какви ли не! Кръвта не се измива с кръв! Време е да спрем да носим бремето на робството, време е да погледнем към звездите, време е да загърбим робството! Или просто да си изберем какви роби искаме да бъдем.

image
Earth Locked in Jail the Prison Planet

illuminatibg.blogspot.bg/2016/04/blog-post_7.html



Гласувай:
5



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: budha2
Категория: Други
Прочетен: 8686623
Постинги: 4190
Коментари: 1130
Гласове: 1577
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031