Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
19.05.2016 22:41 - Двете Кабали и Фарисеите
Автор: budha2 Категория: Други   
Прочетен: 2421 Коментари: 0 Гласове:
2

Последна промяна: 30.07.2017 20:03

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
image
Моше(никът) със серпентината на окултното знание. Моше е първият окултист на тайните конспиративни общества в кали-йуга.

Когато се каже днес "западна цивилизация" се разбира йудео-масонството, което е поробило ЕВРОПЕЙЦИТЕ, игнорирайки АРЙАНСКАТА култура или минимум изопачаването и до статус на йудейски плагиат.
Коренът на "западният" езотеризъм бил(според Уикипедията) в ....йудейската кабба-ла(кражба от Халдейците), които са били научени от упадналите деви от Арйанската цивилизация.
По-надолу ще проследим как Ведическите символи са били изплагиатствали и изопачни в своят смисъл от т.нар. "западна цивилизация"- смес от йудейски "мистицизъм" краднат от Халдея, Римската версия на Езотеричната Истина- "Библия" и Друидската култура на Келтите.



Във Вавилон през VI век пр. н. е. първоначалната Кабала, Устната традиция на Соломон, се покварява. На тайни срещи на неколкостотин адепти, секта, която изплува за пръв път при тези сурови условия, фарисеите, поддържат духа, като съживяват ортодоксалната вяра... и националната гордост. В тези трудни времена първоначалната Кабала престава да
се интерпретира универсално и започва да има расистко, староеврейско приложение.

 image

Йудейска кабба-ла със сефироти(сфери) на брой 12-числото Адити и 12 зоодиаклани архетипа.
Фантазия на духовете от миражът, нямаща научна и космогонична, а само -сугестивна стойност!


С изопачаването на символите за матрицата се придава "нов" изопачен смисъл, къде йудаизъм е мистично-политическа(светска) доктрина за "бого-избраност" на една етническа особена група, а масонството(луциферианството) е формирано по тяхно подобие, комбинирайки символ от Египетско-Халдейската и Друидска култура(клон от Арйаните, но адаптиран към йудаизмът)- доктрина за "избраност на човекът" като висш вид сред живите същества, около който цялата природа трябва да се нагажда и гравитира.(както е казано в библията, че библейският бог е дал "карт бланш" на човекът да разполага с животните и растенията и Природата, като с "бащиния" и накрая Христос идва да ги освободи от техните грехове и заблуди> - веднъж дух ел йах(ал ах) ги вкарва в заблуда, а после библейският Христос идва да "ги спасява".



Фарисеите я прилагат към онова, което ще е от полза и ще издига евреите. Нова фалшива (магическа) традиция отрича универсалността на Бога и интерпретира ,,Бога на Израил" буквално като Бог на евреите. Соломоновото строене на светилища за чужденците е забранено. Сега Бог е срещу неевреите.

image
"Дървото на (йудейският) живот"
Оригналия брой на сефиротите при йудеите са
10-любимото им число и число на Сатурн.
Кабба-ла няма научна, а - хазартна стойност.
Йудейксата кабба-ла има стойност на
"разбъркване на картите на невежеството"
в тъмното за вадене на "вежество" от хаосът.
Това се нарича "йудейски мистицизъм".
В кали-йуга е така...


Вместо да се говори за просветлено състояние на съзнанието, достижимо за хората от всяка раса, прозвището ,,Деца на Израил"
се ограничава единствено и само до староеврейския народ. Философията на ранните патриарси - Адам, Ной, Енох и Авраам -
загубва символната си сила и става буквална, и сега староеврейските Деца на Израил очакват Месията, който вече не е Световен спасител, а Спасител на евреите, светски цар, който ще установи еврейско царство на земята и ще даде на евреите световна власт. По същия начин Обетованата земя, която е истинската, универсалистката Кабала представлява реалността на душата, става божествено одобрената Държава Израел.

Генерал-лейтенант Нечволодов описва как фарисеите са покварили фалшивата Кабала. Сектата на фарисеите се заражда по
време на изгнанието във Вавилон и за пръв път се споменава в ,,Стария завет" и трудовете на еврейските историци след
пленничеството. Тяхната Кабала, или ,,Традициите на фарисеите", първоначално се предава устно. Техните поучения в крайна
сметка формират Талмуда и получават окончателната си форма в ,,Sepher ha Zohar". Макар че приемат пантеистичното
халдейство, фарисеите запазват етническата си гордост по време на пленничеството.

image
Чакрите и Сефиротите на Кабба-ла
Аналогиите ги правят т.нар. ню-ейджъри и "транс-хуманисти",
всички до един МАЙА-ВАДИ философи
Вярно е, че ТАМАС(Невжеството) свързва майа-вади и йудаизъмът.
(Кали и Рудра с яхве)
И майа-вади и йудеи наблягат на 7-ма чакра(Сахасрара).
7 е число на Сатурн, 7-ма планета над Земята.


Тази чакра, обаче е свързана с ПРЕРАЖДАНИЕТО (Шива и Кали).
Кришна казва в БГ, че се намира в сърдечна 4-та чакра(Анахата).
Всички знаем, че йудеите(като наги) са екзекутирали месията си
Исус Христос Назарянинът, който ги учил, че
БОГ В МАТЕРИЯТА Е В СЪРЦЕТО( 4 чакра).
Интерпретацията на нюйеджърите е, че "Короната"(Сахасрара) е Плутон или Кали.
Чудно ли е после, че йудеите принасят кървави жертвоприношения(вкл. и Христос)?!
...не виждаме къде е Уран(Брахма) на схемата???....






Буквализирайки религията на обожествения човек, която са абсорбирали във Вавилон, те я възприемат като приложима единствено за евреите. Интерпретират господството на универсалисткия Бог на Мойсей над народите като изключителен Бог на евреите, който ще
позволи тяхната материална доминация. Месията, когото чакат, вече не е духовен спасител, а светски цар, който ще служи на
интересите на еврейски Израил.
Буквализирането на символните истини има ефекта на разделяне на единството на Сътворението на евреи и неевреи и
оформянае на дуалистичния гностицизъм от фалшивото разделение в Кабала, например окултната система на евреина Симеон
Влъхва, ,,Магьосника" (1 век), фалшив кабалист, ,,омагьосал" Самария да вярва, че той притежава силата на чудесата, която се опитва да купи от апостолите (Деяния 8) (оттук и думата ,,симония" (търговия с църковни длъжности)). Дуализмът на гностицизма допълнително разделя единството на Сътворението и поражда буквализираната фигура на Луцифер, който иска да формализира подобно разделение с бунта си, и следователно фалшивата Кабала може да се разглежда като дуалистично Луциферова.

image

Кабба-ла е интересна за тези които искат да контролират телесната машина без Личностният Бог
Alex Jones ги нарича "control freaks, who are trying to play God"


image

Приликата не е случайна.

Докато Гео Ди-Mитро може и да не бил нясано,
че пентаграмата е символ на АСТРАЛНИЯТ свят,
свят КАМА-лока =на фината материя
"манах"-умът, подвластен на Луната,
както и а Сахасрара чакра(7-мата),

то Беинса Дъно е знаел ОТЛИЧНО това!
"Триъгълникът (3) с върха нагоре представлява Божествения* свят, а двата триъгълника надолу (1 и 5) представляват физическия свят."

Но интересно защо масоните-комунисти са въвели демоничен свят?...
------------------------------
*"Божетвен свят" --"на сетивата и умът" ли?...



Неста Уебстър пише задълбочено за истинската и фалшивата Кабала. Спекулативната страна на еврейската Кабала, взета от персийските влъхви, неоплатонистите и неопитагорейците не е с чисто еврейски произход. Гужено де Мусо твърди, че
съществуват два Кабали: древната свещена традиция, предадена от първите патриарси, и злата, окултната Кабала, в която тази
свещена традиция е смесена от равините с варварски суеверия. Драч говори за древна и истинска Кабала, базирана на откровението на първите патриарси, която трябва да се разграничава от съвременната фалшива Кабала - дело на равини, които опорочават талмудическата традиция. Сикст от Сиена настоява, че има Кабала, която изяснява Тората по аналогия, и фалшива Кабала, която е пълна с (буквализирани) лъжи.

image

ЙУДАИЗМЪТ СЕ ЗАНИМАВА С ЧЕРНА МАГИЯ(ОКУЛТНО "ЗНАНИЕ") , цитирам "Моше е бил по-напреднал окултист от египетските маги".

А това по-долното какво е?..

11. Но фараонът повика мъдреците и заклинателите и египетските влъхви направиха същото с магиите си.
12. Защото хвърлиха, всеки от тях, жезъла си и те станаха на змии; обаче Аароновият жезъл погълна техните жезли.

Изход 7


Фалшивата Кабала се занимава с теоретични теософски спекулации (върху сефирите, или десетте властови центъра в кабалистичната психика и Дървото на живота, добри и лоши ангели, демони и явяването на Бога, ,,Древния от Древните", и твърдения, че Адам съжителства с женски дяволи, а Ева - с мъжки дяволи и змията) и практически магически практики, които
свеждат Кабала до магическа, окултна система.

image

С изопачаването на символите за матрицата се придава "нов" изопачен смисъл, къде йудаизъм е мистично-политическа(светска) доктрина за "бого-избраност" на една етническа особена група, а масонството(луциферианството) е формирано по тяхно подобие, комбинирайки символ от Египетско-Халдейската и Друидска култура(клон от Арйаните, но адаптиран към йудаизмът)- доктрина за "избраност на човекът" като висш вид сред живите същества, около който цялата природа трябва да се нагажда и гравитира.(както е казано в библията, че библейският бог е дал "карт бланш" на човекът да разполага с животните и растенията и Природата, като с "бащиния" и накрая Христос идва да ги освободи от техните грехове и заблуди> - веднъж дух ел йах(ал ах) ги вкарва в заблуда, а после библейският Христос идва да "ги спасява".

Според Кабала, човешката съдба е предопределена. Човешката личност може да я промени, като размести значенията на основополагащите елементи - сфери, букви и чисти числа. Това може да се осъществи както чрез мистично разместване на тези елементи, така и чрез житейското поведение, доколкото всяка активна промяна, според Кабала, води до промяна в съотношението на тези основни елементи. Източник Уикипедия
Кабба-ла е пример за въздигане невежеството в ранг "Знание" . Пример как се вади "Знание" от НеСъЗнанието. Масонският слоган "Ред от Хаосът" е абсолютно идентичен. От ограничението на душата, поствена в матрицата Каббла се мъчи да "разбърка матрицата" и да се освободи от това ограничение.
Аналогията, които някои правят на СЕФИРОТИТЕ от Каббала с ЧАКРИТЕ е доста пресилена. Най-голямото невежество на Каббала се дължи на Фактът, че йудеите разглеждат Бог, като БЕЗКРАЙНО НИХИЛО(безкрайно нищо)- "Eйн Соф", което доказва, че тяхното съзнание се движи от подсъзнанието до несъзнаването- ГУНАТА ТАМАС.


Бейкън също поддържа разграничението между истинска и фалшива Кабала в своята ,,New Atlantis" (,,Нова Атлантида"), където
пише, че се е срещал с еврейски търговец, наречен Джоабин, който твърдял, че ,,Мойсей чрез тайна кабала е предписал законите
на Бенсалем" и че ,,когато Месията дойде и седне на трона си в Йерусалим, царят на Бенсалем трябва да седне в краката му, докато
другите царе ще стоят на голямо разстояние"

image

Злото и "анти-Христът" е сред самите аврамически среди( а не -вън от тях!!), тъй като те търсят материални резултати от "духовността" си. Т.е. - злото на йудеите не идва от Вавилон, а от самият библейски аврамически йудаизъм!! Злото на християните не идва от "езичниците"-АРйани, а от самите семити-йудеи!

8. И "господ" каза на Моисей и Аарон:
9. Когато фараонът ви говори и каже: Покажете чудо, тогава кажи на Аарон: Вземи жезъла си и го хвърли пред фараона, за да стане на змия.
10. Тогава Моисей и Аарон влязоха при фараона и направиха, както заповяда Господ; Аарон хвърли жезъла си пред фараона и служителите му и жезълът стана на змия.
11. Но фараонът повика мъдреците и заклинателите и египетските влъхви направиха същото с магиите си.
12. Защото хвърлиха, всеки от тях, жезъла си и те станаха на змии; обаче Аароновият жезъл погълна техните жезли.
Изход 7

На Санскрит нага(змия) още значи клан, род от Кашмир, родното място както на нагите, така и на йудеите. "Кашмир" е наименуван на Кашяпа, създателят на нагите.

Пътят на "Змията на змиите"("Царят на царете"):

5. И народът говори против "бога" и против Моисей: Защо ни изведохте от Египет да измрем в пустинята? Защото няма нито хляб, нито вода и душата ни се отвращава от този никакъв хляб.
6. Затова "господ" изпрати между народа змии-усойници, които хапеха народа, и измря много народ от Израел.
7. Тогава народът дойде при Моисей и каза: Съгрешихме затова, че говорихме против "господа" и против тебе; помоли се на "господа" да махне змиите от нас. И Моисей се помоли за народа.
8. А "господ" каза на Моисей: Направи си от мед една змия-усойница и я сложи на висока върлина; и всеки ухапан, като погледне към нея, ще остане жив.
9. И така, Моисей направи медна змия и я сложи на най-високата върлина; и когато змия ухапеше някого, той, като погледнеше към медната змия, оставаше жив.
Числа 21

Нагласацията на Римският Нов завет към Старият йудейски-за това говорим за библейска конспирация! Човешкият син трябвало да бъде като Змията!:
14. И както Моисей издигна змията в пустинята, така трябва да бъде издигнат Човешкият Син.


image

Аврамическите религии се славят с откритие на "Моно-саундът" на "бог",
но РЕАЛНОСТТА е друга: "Монo"-то е само в левият/ЛЕВИТ(изоставен-"left") канал.
В другият канал се чуват правилният(right) саунд!



illuminatibg.blogspot.bg/



Гласувай:
3



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: budha2
Категория: Други
Прочетен: 8728158
Постинги: 4190
Коментари: 1130
Гласове: 1577
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930