Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
29.06.2016 18:44 - Тайните общества зад политиката - Част 1
Автор: budha2 Категория: Други   
Прочетен: 1254 Коментари: 0 Гласове:
0


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
image

Историята на тайните общества, и по-конкретно масонството, остава почти непозната за мнозинството, тъй като не присъства в официалните информационни канали, като образователната система и телевизията. Въпреки това, познавайки задкулисните игри и целите на тайните общества, към които са принадлежали и принадлежат и до ден днешен всички главни действащи исторически личности, можем да разберем добре миналото, настоящето, а вероятно и нашето близко бъдеще.

Като пример е достатъчно само да споменем, че големите идеологии, като илюминизмът, либерализмът, комунизмът и националсоциализмът, са заченати в една и съща мрачна лаборатория за идеи, за което вече съществуват достатъчно доказателства. Каймакът на обществото е свързан по един или друг начин с масонските и парамасонските организации (,,Съвет за външни отношения, Билдерберг, Чатъм хаус, Бохемиан клуб и т.н), чието съществуване обществата твърде често омаловажават. Или, по-скоро това са организации, към които на всяка цена трябва да принадлежиш, ако искаш да влезеш в стаята с бутоните.

Това само политическа фантастика ли е, както обичат да ни внушават официалните версии... Може би... Със сигурност обаче много основателни въпроси, свързани с големите исторически обрати - революции, войни за независимост, световни конфликти и международния тероризъм напоследък.

Събраните от изследователите документи през годините вече са в състояние да докажат как едно свръхправителство в сянка, което се управлява от международните финансови кръгове, координира от години действията и политическите програми на нашите представители с различна политическа принадлежност с цел да осъществяват плановете си за абсолютно господство, или т. нар. глобализация. Един проект, който се представя на народите като добър за човечеството, но чиято единствена истинска и нечиста цел е приватизацията на света. Става дума за онова, което масонството обича да назовава с името Нов световен ред - вековен план, който предполага съсредоточаването на всички ресурси на планетата в ръцете на малък елит.

image

От тамплиерите до масонството

По всичко изглежда, че академичният свят като че ли раболепно е приел за абсолютна истина официалната пропаганда, според която появата на масонството се свързва с датата 24 юни 1717г. Въпреки че всяко сериозно и задълбочено проучване на прастарата доктрина, на която открито се позовава масонското езотерично учение, свързва появата на Ордена на посветените с традициите на Великите майстори зидари от Древния Египет и с поредицата от тайни общества, които са се редували през годините, съхранявайки паметта за нея. Знанието за египетската свещеническа каста и за нейните фараони се предава през вековете от един на друг кръг от посветени, преминавайки през братства, като това на есеите, тамплиерите, розенкройцерите и масонството, чак до наши дни. През 1717г. в действителност само се официализира нелегалната организация на масоните, която е съществувала още по времето, когато организацията на рицарите тамплиери е била забранена.

Това предисловие няма за цел да играе ролята на самоцелно и скучно историческо отклонение, а амбицията да помогне на читателя да проумее истинската природа на днешните политически проблеми. За да разберем добре настоящето, е необходимо да познаваме миналото отвъд установените политически истини. Официалната история винаги е крила от нас истинската роля, която са играли през вековете тайните общества с масонски отпечатък, и по тази причина тук ще бъдат изследвани предимно идеологиите и политическите обрати, които са резултат от действията на тайните масонски общества. Колкото и абсурдно да звучи, епохални социални трансформации, като Войната за независимост в САЩ, Френската и Болшевишката революция, са плод на една и съща масонска утроба. Дори атеистичните идеологии, на пръв поглед противоположни помежду си, като комунизъм и капитализъм, са заченати в обща илюминатска лаборатория за идеи.

Кратки бележки за официалния произход на термина ,,ложа"

Произходът на термина ,,масон" идва от френската дума ,,тасоп", което буквално означава зидар, и първоначално се използва в най-общия смисъл, за да назовава членове от гилдията на средновековните каменоделци, обвинени в сдружения. Характерна особеност на тези братства, специализирали се в съграждането на катедрали в готически стил, е, че черпят вдъхновение от вселенската тайнствена доктрина, както и силната солидарност, която свързва членовете от гилдията. Използват тайни разпознавателни знаци, за да могат да се отличават сред обикновените хора и едновременно с това да се различават от останалите традиционни сдружения на каменоделците. Тези условни знаци са различни: като се почне от специфично ръкостискане и се стигне до предварително определени ключови думи. Тяхната доктрина е тайна, изповядва се при затворени врати и единствено между членове на братството. Само като действат по този начин, те са в състояние да си гарантират сигурна защита от главорезите на Светата инквизиция и от отправяните им обвинения в ерес. Става дума за братство, което осигурява покровителство, гостоприемство и помощ на всички свои последователи и което назовават свободно, защото се радва на независим статут. Терминът ,,ложа" се появява официално за първи път през 1278г. в проектите за изграждане на ,,Нотър Дам" във Франция и се използва като определение на юридически защитено място, където се провеждат тайни събрания с политически характер и се проучват архитектурни проекти.

Зоната на Ложата има извънтериториален юридически статут. Тоест, тя представлява нещо като свободна зона, която не е подчинена на папската и на феодалната юрисдикция и където свободните масони могат да разпространяват еретичната си доктрина.

Така много скоро ложите се превръщат в отправна точка на най-дисидентските и подривни философски течения за установения ред - място, където тайно намират подкрепа големите ереси на гностичната матрица. На практика всяка ложа е част от организирана мрежа, която като цяло представлява изключителен подземен политически инструмент за действие. Благодарение на особено привилегированите условия на поверителност и анонимност, гарантиращи им статута, масонството успява да оцелее въпреки гоненията на църквата, като се превръща в естествен и таен наследник на Тамплиерския орден, който официално е забранен.

През XV век майсторите масони започват да свикват първите си общо събрания, които оставят историческа следа в събранията, състояли се в градовете Регенсбург (1459г.) и Шпайер (1464г.) А на 24 юни 1535г. се съставя известната Харта на Кьолн, с която официално се признава влизането на членове в т. нар. ,,сдружения на свободните спекулативни масони", които на практика не упражняват същинска строителна дейност. Или, става дума за привърженици, които се занимават предимно с това да довеждат докрай политическите цели на Ордена, заговорничейки тайно срещу папи и монарси. Само за няколко години броят им значително нараства, което укрепва позициите и засилва влиянието на масонството върху политическия живот на държавите. През 1717г. масонските ложи откриват благоприятни политически условия, за да излязат на открито и да официализират полунелегалното си съществуване, като надяват вдъхващите доверие одежди на ,,филантропска организация". Голяма част от овластените учени се опитват да отрекат каквото и да било реално участие на масонството в заговорите, довели до големите революции в историята. Никой обаче не може да отрече факта, че днес, както и вчера, масоните имат силно присъствие във всички центрове на властта. Масонското братство, скрито под привидността на хуманитарните цели, които защитава, продължава необезпокоявано да съгражда своя Нов световен ред - вековния план, който е на път да се осъществи и имащ за цел да създаде световно правителство в служба на изключителните интереси на някои влезли в историята банкерски фамилии, на практика финансирали и създаването на Ордена.

illuminatibg.blogspot.bg/2016/06/1_29.html



Гласувай:
1



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: budha2
Категория: Други
Прочетен: 8733743
Постинги: 4190
Коментари: 1130
Гласове: 1577
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930