Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
06.07.2016 22:34 - Революционната динамика на Руската революция
Автор: budha2 Категория: Други   
Прочетен: 627 Коментари: 0 Гласове:
2


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
image

Да обобщим от гледна точка на революционната динамика: еретичната окултна визия на Руската революция идва от сиониста розенкройцер Вайсхаупт. Еретичният окултен тълкувател е Хегел, който изнася лекции в Хайделберг и взема основната си идея (Световния дух) от розенкройцерството.

Окултният революционен основател, който дава на визията нов уклон, е Маркс, дължащ много на ментора си Енгелс (и разчитащ на дигерите на Уинстенли и на Сен-Симон, Прудон, Бабьоф и други френски социалисти). Те трябва да бъдат свързани в тази роля. Задълбоченият интелектуален интерпретатор е Бакунин, чийто анархизъм вдъхновява нихилистите. Полуполитическият интелектуален тълкувател, който по-късно става политически, е Троцки, опитал да проведе първата Руска революция от 1905г.

Ранната революционна динамика на Руската революция може да се формулира така:

image

Вайсхаупт влияе - всъщност вдъхновява - Хегел, Маркс/Енгелс, Бакунин и Троцки, но руската интелигенция може би не вижда това.

Интелектуалният израз на Руската революция включва Херцен, Кропоткин и Керенски, които водят втората от четирите Руски революции. Политическият израз на Руската революция може да се открие у Ленин, който води третата Руска революция. Консолидацията е постигната от Сталин, който подклажда четвъртата Руска революция и чиито чистки премазват всякаква форма на дисидентство. Зад всичките четири Руски революции обаче може да се открие ,,империализмът" на ,,Ротшилдови"... и на американските ,,Рокфелерови" - нова сила на международната сцена. Пълната революционна динамика на Руската революция може да се изрази по следния начин:

image

Сталин е възвърнал революцията на Сионския приорат, но тогава системата от съюзи е преобърната. Съюзът между Сионския приорат и тамплиерите в илюминатите, роден по целесьобразност (т.е. да се свалят Бурбоните), винаги е бил труден. От 1776 до 1900г. Сионският приорат подкрепя ,,Ротшилдови" и английското франкмасонство и на практика работи за ,,цар на Йерусалим". Еврейската родина в Палестина променя това. Сионският приорат е антиционистки, иска евреите да останат в Русия и следователно е анти-Ротшилдов в Русия. (Тъй като ,,Ротшилдови" са близки с английското франкмасонство, Сионският приорат се е изтеглил от Англия по руския въпрос.) ,,Ротшилдови", от друга страна са проционисти, искат евреите да излязат от Русия и да се настанят в нова палестинска родина, и финансират английското франкмасонство и Керенски за тази цел чрез Милнър и организацията на Дж. П. Морган. (Те вероятно никога не си възстановят тези разходи, тъй като Ленин не ги изплаща. Възможно е обаче да са били компенсирани по друг начин. Твърди се, че царят е депозирал 80 милиона долара в банката на Ротшилд в Париж след 1905г. и 400 милиона долара в ,,Рокфелеровите" ,,Чейс Банк", ,,Нешънъл Сити Банк", ,,Герънти Тръст Банк", ,,Хановър Тръст Банк", и ,,Манъфекчърърс Тръст Банк". Дали депозитите му достигат обща стойност от един милиард долара, както се твърди? Ако е така, какво се е случило - в месеците след неговата екзекуция - с царските депозити?) Нееврейският тамплиерски Велик Ориент е свързан с династията Варбург и подкрепя както Троцки и Ленин, така и болшевиките - якобинците в руско одеяние - и обвинява евреите за великоориенталски ,,разбивай и граби".

В това заплетено объркване ли се крие истината, че двата основни играча, Сионският приорат и тамплиерите, използват ,,Ротшилдови", ,,Варбург" и евреите за соствените си цели, променяйки съюзите както ги устройва, за да държат евреите в Русия (антиционисткия Сионски приорат) или да обвинят евреите за Руската революция (тамплиерския Велик Ориент, използващ ,,Варбургови"), или да ги пуснат да излязат (ционистите ,,Ротшилдови", използващи английското франкмасонство)? Въз основа на този анализ Великият Ориент използва ли Троцки, за да обвини евреите, а ,,Ротшилдови" използват ли Керенски, за да обвинят Великия Ориент? Може да се твърди, че Сионският приорат е изиграл много умна игра: прилагайки диалектиката на Хегел на теза-антитеза-синтез, той чака кандидатът на английското франкмасонство и на ,,Ротшилдови" Керенски и двамата кандидати на тамплиерския Велик Ориент (Троцки и Ленин) да се нокаутират взаимно и да се изтощят, преди да излезе със собствения си кандидат, който вече е кандидат и на ,,Рокфелерови" (Сталин). Можем да формулираме тази заплетена система от съюзи както следва:

image

,,Рокфелерови" са новодошли във финансирането на революционни движения. Те започват като агенти на ,,Ротшилдови" в Америка и забогатяват чрез ,,Ротшилдови" заеми. Освен това видяхме, че през 1926г. си осигуряват руските нефтени полета от ,,Ротшилдови" в сделка за продажба на съветски нефт в Европа. От този момент нататък ,,Рокфелерови" са в конкуренция с ,,Ротшилдови", и тяхната близост със Сионския приорат започва с финансирането на Петгодишните планове на Сталин. От Първата световна война (от която се твърди, че са забогатели с 200 милиона долара) ,,Рокфелерови" стават основен играч в стремежа към световна революция и световно правителство.

Идеята за прогрес на Руската революция - утопична комунистическа безкласовост - изчезва в Червения терор и в Голямата чистка. Диктатурата на пролетариата дегенерира в тирания: диктатура на един психопат.

Джордж Оруел осмива такъв егалитаризъм в сатирата си ,,Animal Farm" (,,Животинска ферма"): ,,Всички животни са равни, но някои са по-равни от други". ,,Новата класа" от свине (под водачеството на свиня, наречена Наполеон) управлява другите животни. В ,,1984" той показва Големия брат, Партията и о"Браян като ,,по-равните" от Уинстън Смит, който трябва да бъде научен (чрез контрола върхъ съзнанието), че 2+5=5; с други думи, да вярва във всичко, което Партията поиска от него. Комунистическият егалитаризъм се дезинтегрира в колективно промиване на мозъци.

Въпреки това руското общество има напредък, макар че византийско-руската цивилизация и нейната източноправославна религия се запътват към още по-голяма дезинтеграция. Руското общество бързо е индустриализирано и постига на огромна цена - 12 милиона убити в колективизацията - това, което Бисмарк постига не толкова брутално в Германия. Може да се твърди, че Сталин наистина вкарва аграрна Руси в ХХ век.

Според консервативните оценки на смъртните случаи Ленин е отговорен за 33 милиона мъртви, а Сталин - за допълнителни 40 милиона (ако се изключи съучастието му в 33-те милина, когато заема пост при Ленин).

Вече можем да формулираме революционната динамика на идеите зад Руската революция:

image

Скрит дневен ред:

image

illuminatibg.blogspot.bg/2016/07/ruskata-revoluciq.html



Гласувай:
2



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: budha2
Категория: Други
Прочетен: 8737458
Постинги: 4190
Коментари: 1130
Гласове: 1577
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930