Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
31.08.2016 21:54 - Възходът на една алчно червена престъпничка
Автор: budha2 Категория: Други   
Прочетен: 1071 Коментари: 0 Гласове:
1

Последна промяна: 31.08.2016 22:15

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
image

Днешните либерални космополити са перестроилите се("реформиралите") вчерашни комуняги, по приказ на ционистите.
Комуниста(космополита) няма родина. За него всичко е био-роботика. Той няма нищо против да участва като лабораторен гризач в експериментите на социален инжинеринг на юдео-масоните.



Дилма Русеф бе отстранена официално от поста президент на Бразилия. Сенатът гласува в сряда вечерта българско време и , произнесе окончателната присъда - импийчмънт. 61 депутати са гласували “за” отстраняване, а 20 - против. Резултатът бе предизвестен, съобщиха западни медии. “Шансовете за импийчмънт са 99%”, каза часове преди вота професорът по политология Адриано Кодато от университета в Парана.

Преди гласуването Русеф първо бе изслушана от сенаторите, след което те пристъпиха към обсъждания, продължили повече от 16 часа. “Обвиненията срещу мен са несправедливи. Да осъдиш някого без достатъчно доказателства, значи да осъдиш невинен”, каза Дилма Русеф.

image
http://pix.avaxnews.com/avaxnews/49/33/00033349_medium.jpeg


В същото време в градовете на Бразилия избухнаха размирици, тъй като привърженици на отстранената президентка заляха улиците. Още преди края на дебатите бразилски медии съобщиха, че мнозинството от депутатите в Сената ще подкрепят импийчмънта на държавния глава. Полицията е арестувала привърженици на Дилма, които протестираха в нейна защита. В горната камара на парламента заседават 81 души.

За окончателното отстраняване на Дилма Русеф трябваше да гласуват най-малко две трети от депутатите, или 54-ма от тях. При успешна процедура по импийчмънт поста на държавен глава отива при вицепрезидента Мишел Темер, който до момента изпълняваше временно длъжността. Той ще остане на власт до изборите през 2018 г. Дилма твърди, че действията срещу нея са “държавен преврат”, оркестриран именно от Темер. Русеф беше временно отстранена от поста, след като през май Сенатът гласува с 55 срещу 22. Първата жена - президент на Бразилия, бе обвинена във финансови злоупотреби като използване на държавни пари за втората ѝ президентска кампания, както и за нарушаване на закона за бюджета. Замесиха името ѝ и в корупционния скандал “Петробраз”.

image
                    Kрадисимо кради навреме



Възходът на една алчно червена престъпничка

image

Вижте физиономията от снимката вляво. Тя е от илюстрация от съвременна публикация в бразилския печат, посветена на една пишман нашенка. Фотографията е на Дилма Русеф. Заснета е през 1970 г. в един от полицейските участъци на родината й. Тогава тя оглавявала крайно лявата съпротива срещу подкрепяната от Запада военна диктатура. Това е наследство от нейния баща Педро Русеф, който съвсем по комунистически зарязал семейство и син в България и създал ново в далечна Бразилия. Да, Петър Русев е членувал в Българската работническа партия (комунисти). В настоящите публикации за нашумялата му дъщеря – в Българската комунистическа партия. След като я въвел в света на Зола и Достоевски, на „социалната справедливост“, Педро я тласнал към комунистическите идеи и тероризма. Така едва 16-годишна, днешната гостенка на президента Георги „Гоце“ Първанов се присъединила към младежката организация на Бразилската комунистическа партия. Какво пък, тук тя ще срещне не само свои роднини, но и сродни души – комунисти до мозъка на костите им.

Няма да се спирам на подробности от престъпната биография на другарката Дилма, която е Русеф, а не Русев. Още от 1964 г. тя обявява война с оръжие в ръка срещу официалната власт в Бразилия. Присъединява се към най-радикалните левичарски групировки. Досущ като тукашните мутри от ХІХ и ХХ век тя и другарите й връхлитат връз богатите, убиват генерали и други офицери, нападат влакове, извършват саботажи. През седемдесетте години Вилма Русев участва в отвличането на американски дипломати. Днес другарката президентка отрича да е използвала оръжие. Но получава присъда от 25 месеца затвор зад решетките на „Тирадентеш“ тъкмо заради участие във въоръжена терористична групировка. Понастоящем продължава с характерната за комунистите мегаломания да твърди, че „ще промени света“.

Президентката Русеф носи всички белези на онова, което Бердяев-Бердичевски определя като дегенерация. Нейният първи съпруг – комунистическият поет Клаудио Галено Линареш, е пет години по-възрастен от нея. Двамата – „брат и сестра по оръжие“, както саркастично ги определят в печата, се женят през 1968 г., когато булката е на 21. Всяка вечер двамата спят на различни места. За да не попадне повторно в затвора, се налага младоженецът да претърпи пластична операция на лицето. Скоро двамата се разделят. А през 1970 г. бившата булка е заловена при престрелка с полицията, в която загиват двама униформени. Дали тези убийства тежат на съвестта и на Русеф, няма кой да ни каже. Вторият й брак на Вилма, от който се ражда дъщеря й, също е с марксист. Правилно е отсъдил нашият народ: „Крушката не пада далече от дънера.“

На 5 април 2009 г. “Folha de S. Paulo” обнародва на първата си страница цялото криминално досие на Вилма. То представлява богат каталог от престъпления и то дело на една дебелана. Другарката Русеф отрича. Три седмици по-късно се оказва, че документите са автентични, а престъпленията на бъдещата президентка – извършени. Комунистите винаги са ползвали лъжата и измамата. „Царе“ са да се отричат от род, родина, даже от родителите си. Та камо ли от такова черно минало…

Ето каква шега ни поднася историята днес. Каква „мила“ гостенка! Какъв „почтен“ домакин! Помните ли – споменатият християнски философ Бердяев-Бердичевски твърди, че който се е родил от съюз между сатаната и антихриста, ще управлява света?

Съвсем друго е отношението на бразилската интелигенция към другарката Русеф. В една октомврийска вечер на 2010 г. драматургът-актьор Данило Джентили направил фурор в столицата Бразилия. Той насочил сатиричните си стрели към жената, която няколко седмици по-рано стана президентка на страната. Артистът се майтапел с марксистките убуждения на бившата партизанка:

„Гласувахте за Дилма, защото тя е била изтезавана? – взел да остроумничи Джентили. – Майната му на това. Карал ли съм я да бъде онова, което е била? Сериозно, президентът трябва да бъде умен. Ако са я заловили и измъчвали, значи е била идиотка.“[www.theguardian.com/world/2011/
oct/02/brazil-comedy-standup-danilo-gentili
]

image


След което в „демократична“ Бразилия станало напечено за комедианта. Но той, както казват, бил „свикнал да живее на ръба“…

diagnosa.net/


Дилма Русеф - диктатура, футбол и революция

image

Не ще да е читав народ, който ражда толкова много комунисти



Книгата “Дилма Русеф. Историята на едно българско семейство, белязано от изгнанието, комунизма и президентството на Бразилия” (ИК “Синева”) на журналиста от “24 часа” Момчил Инджов и Жамил Шаде, европейски кореспондент на в. “Естаду де Сао Паулу”, е издадена в Бразилия от престижното издателство “Виржилиа”, а сега излиза и на български. Предстои издание в Южна Корея. Предлагаме откъс от книгата

В началото на 1970 г. затворите вече са претъпкани с членове на партизанските групировки. През април в затвора са хвърлени 70 дисиденти, сред които Дилма Русеф. Документи, съхранявани в Националния архив, показват, че групите за съпротива извършват отвличания, за да постигнат освобождаването на партизанските лидери. Освен това те правят така, че ситуацията в страната да бъде отразена в чуждите медии. По онова време зад граница Бразилия е синоним само на брилянтния отбор на Пеле.

Документ, придобит от журналиста Уилсън Тоста, показва начина на съществуване на дисидентските групи. Озаглавен “Съображения за целите на една операция за отвличане”, документът, изработен от ръководството на Народния революционен авангард, е заловен от Информационния център на флота (Сенимар) в деня, в който Бразилия играе първия мач за третата си световна титла, на 3 юни 1970 г. Освен списъка с подлежащите на освобождаване активисти, документът дава ясно да се разбере кои са най-застрашените от евентуални планове за отвличане лица. Това са дипломати от САЩ, Великобритания, ФРГ, Япония Израел.

Правителството вече е известено за риска и дори знае подробностите за операцията. През април същата година Мария ду Карму Бриту от Командата за национално освобождение е арестувана, а квартирата й в Рио де Жанейро е разкрита. Този арест осигурява на властите широк достъп до документите за стратегията на партизаните, включително плановете за отвличания на чужди посланици. Партизаните вече знаят, че документите им са прочетени от властите, но решават да продължат с плановете си, защото знаят, че охраната на западногерманския посланик е слаба. Той е придружаван само от една кола с двама въоръжени агенти. Освен това партизаните са уверени, че полицията не вярва планът да бъде изпълнен заради разкритите документи.

Операцията е извършена на 11 юни и е светкавична. Тя трае по-малко от пет минути. Дипломатът се прибира у дома след поредния си работен ден в посолството, намиращо се в квартал Ларанжейрас. Докато черният мерцедес се изкачва по улица “Кандиду Мендес”, на ъгъла с “Глория” пътят му е препречен от девет похитители. Колата марка “Вариант”, придружаваща немеца с двама охранители вътре, е надупчена с куршуми от двойка, преструваща се на лудо влюбена на ъгъла. Шофьорът е тежко ранен, а другият охранител е прострелян в главата. Охранителят в колата на посланика е разстрелян от упор. Немецът е измъкнат от колата и отведен от похитителите.

Похитителите искат освобождаването на 40 политзатворници – списък, подробно обсъден от Карлос Ламарка, Жоаким Камара Ферейра от Националното освободително действие и Деванир Жозе ду Карвалю от революционното движение “Тирадентес”. Те настояват освободените активисти да бъдат изпратени със самолет в Алжир.

След тежки преговори правителството и партизаните стигат до споразумение едва на петия ден. Общо шест комюникета са излъчени по Националното радио – същото, което предава за подготовката на отбора на световното първенство. Четиридесетимата политзатворници са освободени и изпратени в Алжир с полет на “Вариг”. По същото време в Мексико отборът на Бразилия играе на четвъртфинала срещу Перу.

Мачът се превръща в истински спектакъл – един от многото, на които град Гуадалахара е домакин по време на първенството. Пеле и Тостао задават ритъма на мача. Първият гол пада още в десетата минута, след пас на Тостао към Ривелино. Вдъхновен, Тостао вкарва втория гол само след пет минути. ...

gramophon.com/



Гласувай:
2



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: budha2
Категория: Други
Прочетен: 8733583
Постинги: 4190
Коментари: 1130
Гласове: 1577
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930