Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
02.10.2016 22:35 - Грабежът продължава. Големият шлем – постоянна поредица от „малки“ шлемове.
Автор: budha2 Категория: Други   
Прочетен: 907 Коментари: 0 Гласове:
3


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
image


Българското правителство, парламент и съдебна система се управляват директно от Кремъл и обслужват интересите на Кремъл против всякаква логика и против интересите на българските граждани. Факт!

Решението по арбитражното дело в Швейцария относно реакторите излиза през юни.
Според швейцарския процесуален закон решението ПОДЛЕЖИ НА ОБЖАЛВАНЕ в едномесечен срок.
Правителството на България пропуска този срок ??!!!? УМИШЛЕНО?!??!!?
(сещате ли се за какво иде реч?!)
Нещо повече – правителството укрива от българските граждани факта, че се отказва да обжалва при налична възможност.
Борисов твърди, че понеже се били натрупвали лихви (300 000 лв. на ден), не било разумно да се обжалва.
А сега не текат ли лихви?!
Само дето през същото време можеше да върви и процедура по обжалване.
Впрочем, лихвата се определя от правителството на държавата, където подлежи изпълнението и правителството би могло да я промени с едно решение. В нашия случай – 10 пункта над основния лихвен процент (най-високата наказателна лихва в Европа). Правителството веднага би могло да издаде постановление за промяна на тази наказателна лихва, но нали се сещате, че така ще засегне интересите и на други паразитни прослойки в обществото?!
Правителството отказва да се защити и по другата предоставена възможност – защита срещу изпълнението по чл.5 от Ню Йоркската конвенция.
Вместо това, бърза да предложи на гласуване в парламента 800 милиона лева държавна помощ за НЕК, за да започне изплащането.
(сещате ли се за какво иде реч?!)
Да отбележим, че по време на цялата процедура длъжностни лица са действали против интересите на българската държава, което бе констатирано и от депутата Петър Славов при обстойния преглед на цялата документация по делото.
Това е достатъчно основание българският съд да не допусне изпълнение на територията на България.
Достатъчно е длъжностните лица (лице) подписало арбитражната клауза към основния договор, да бъде осъдено с влязла в сила присъда, което автоматично прави и самото арбитражно решение нищожно, било поради действията на същото това лице(лица) без разрешението на принципила или поради друго престъпление, свързано с подписването на тези безумни клаузи.
С прости думи – ако правителството, респективно прокуратурата, предадат на съд и осъдят лицето (лицата), което е подписало тази клауза, то автоматично решението на арбитража се обезсилва и не подлежи на изпълнение на територията на България.
Доколкото ни е известно НЕК няма активи извън територията на България и не би могло да бъде изпълнено и взимането.
Явно обаче, след като правителството бърза да поиска от парламента 800 000 000 лв. за първоначално плащане, то няма никакво намерение да съди виновните длъжностни лица (брутални продажни руски мекерета) или там е пълно с некадърници, които не знаят елементарни истини.
Факт е, че много подобни арбитражни решения по света се обезсилват точно по този начин.
Нещо повече – Бойко Борисов дори не излезе пред медиите, за да обясни на българските граждани тези възможности, да разясни намеренията на правителството и да се опита да задейства всички възможни механизми, за да защитити интересите на България и българските граждани !!!
Представяте ли си за какво иде реч?!
НЯМА и никакви реакция от Прокуратурата на Република България, че е започнала или ще започне разследване за престъпления, извършени от длъжностните лица по случая. Естествено руските мекрета ще твърдят, че има три годишна давност, която е изтекла. Ха-ха-ха. Говорим за деяния, чиято давност е 10 и повече години предвид материалния интерес и извършените деяния.
Да не говорим, че ако имаше желание, би трябвало отдавна цялата документация по казуса да бъде обстойно проверена и още по време на делото, а дори и преди започването му, би трябвало Прокуратурата да е образувала вече дело.
Сещате ли се за какъв чадър над руските мекерета иде реч?!
И така е при почти всички дела на руски фирми срещу България. Говорим за дела, гледани от български съдилища.
Да припомня, че преди по-малко от година българският Върховният административен съд осъди България по делото на Атомстрийекспорт , като буквално подари едни 26 000 000 лв. на руснаците ( РЕШЕНИЕ № 10792/16.10.2015 –

http://www.sac.government.bg/

OpenDocument&Highlight

Решение, в което един от съдиите запази чест и достойнство, опита се да защити интересите на държавата и изложи с особено мнение несъгласието си, като обстойно и аргументирано обясни защо решението е постановено в нарушение на закона. (чест и почитания). Уви, сам няма как да направи мнозинство.
Да отбележим и факта, че в случая някой, който действа по-скоро като руски милиционер, дори е разпоредил името на Атомстройекспорт да бъде заличено от публикуваното решение в сайта на съда.
Да отбележим и факта, че същият съд само в рамките на 45 дни се произнесе по 13 дела на Лукойл срещу България и всичките – в полза на Лукойл. Да не говорим, че с определение от 2013 г. същият съд постанови, че понеже Лукойл е монополист и от неговите доставки, видите ли, зависели важни държавни органи, не е възможно допускане на предварително изпълнение срещу тях, което ген. Танев се опита да наложи ( по повод отказът на Лукойл да монтира измервателни уреди – Определение № 6843 от 20.05.2013 г. на ВАС по адм. д. № 6453/2013 г., VIII отделение.
Човек има усещането, че Върховният административен съд е офис на Лукойл, Росатом, Газпром и други руски фирми, в които се легализират документи, издадени от другия им офис – Правителството на България.
Сещате ли се за какво иде реч?!
Сега пред нас остава възможността съдебните органи да осъдят виновните длъжностни лица и по този начин да се обезсили решението на арбитражния съд, правителството да промени наказателната лихва, за да се намали сумата от 300 000 лв., която се трупа всеки божи ден към главницата, като паралелно с това съгласувано се задейства процедура по обезсилване на решението (седмично – по 1 лев от всеки работещ българин само за наказателната лихва).
Защо правителството на Бойко Борисов не го прави и предпочита да изплати на руските кърлежи над 1 МИЛИАРД И 200 МИЛИОНА от джобовете на българите, сещайте се сами ?!
Ето и мнението на съдията от Лондонския арбитражен съд Ивайло Дерменджиев.

https://www.youtube.com/

Нека всеки българин си даде ясна сметка кой, откъде и как управлява България!
Кой обслужва огромните парични потоци, които напускат ежедневно България?!
Кой упорито отказва години наред да пребори картелът при горивата, работещ със свръхнадценка от поне 25 % върху горивата, която ни щави безпощадно?!
Кой упорито отказва да договори нормални цени за руския газ – най-скъпия газ за Българя в сравнение с всички останали европейски държави., както и отказва да направи алтернативни, по-евтини доставки?!

Какви са фактите?!
Брутният вътрешен продукт на България е 80 милиарда.
Само „Лукойл Нефтохим” АД отчита годишни приходи между 5 и 7 милиарда лева. И нито стотинка печалба. За последните 8 години компанията е отчела приходи от над 50 МИЛИАРДА ЛЕВА (50 000 000 000 лв.) НЯМА ГОДИНА, В КОЯТО ДА СА ОТЧЕЛИ И ЕДНА СТОТИНКА ПЕЧАЛБА, РЕСПЕКТИВНО И ДА СА ПЛАТИЛИ ДАНЪК ВЪРХУ НЕЯ. 1

image

Наскоро отчетоха и приходите за 2015 г. – 5 милиарда и 112 милиона. Ха, познайте, отчитат ли печалба?!
Дистрибуторът – „Лукойл България” ЕООД – за последните 7 години е отчел приходи от над 27 МИЛИАРДА ЛЕВА. През последните 5 години – над 16 милиарда лева приход и нито стотинка отчетена печалба.

image

Това – при положение, че има доказан картел при горивата, констатиран и от КЗК, работещ с убийствена надценка от поне 30 стотинки на литър. За разлика от румнската КЗК, коато наскоро глоби картелът между Лукойл и ОМВ с 30 милиона долара, то българското КЗК само констатира. Да не говорим, че съизмеримата сума за глоба тук би трябвало да бъде предвид щетите за българската икономика и население от 10 цифрен порядък (милиарди).

За сравнение – същото гориво, от същата рафинерия в съседна Македония се продава с 40 стотинки по-евтино. Към определени моменти свръхнадценката дори достигаше 60 стотинки на литър. Наскоро бизнесменът Марешки сподели, че основният мотив, който го е принудил да открие собствена бензиностанция бил факта, че благодарение на контактите си в бизнес средите успял да научи с каква надценка работи картелът, организиран от монополиста. Изчислил, че само фирмите, които той ръководи, губят годишно от тази свръхнадценка около 200 000 лв. Сещайте се колко губи целият бизнес в България, колко губи всеки един от нас?!
Е, екип от юристи, финансисти и икономисти, в който участвам, изчисли, че годишно България губи само от свръхнадценаката по 750 000 000 лв. Може и сами да се досетите, след като акцизът върху горивата в България е най-нисък в цяла Европа и е приблизително 600 лв. на 1000 литра., а в държави като Германия и Австрия е около 1200 лв., като крайната цена за потребителите е еднаква или близка.
Това означава, че ако правителството реши да повиши акциза , а крайната цена остане същата, то вместо тези 750 милиона лева да ги прибира картелът, ще ги прибира хазната, ще ги харчи за болници, училища, за надбавки на пенсии.
Вместо това, правителството предпочита тези пари да ги прибира картелът. Сещате се защо!
При обратния вариант, ако правителството иска да защити интересите на българските граждани и бизнес, то би могло само в рамките на няколко седмици да изгради данъчни складове за горива, в които всеки би могъл да внася по-евтино гориво и цената да спадне до нормалната в момента – около 1,60 лв. за литър бензин и дизел.

Уви, напротив !!! Превантивно и поръчково парламентът прие промени в ЗДДС, които грубо противоречат на европейски директиви и въведените от тях принцип на данъчния неутралитет и принцип за забрана за нарушаване на конкуренцията.

http://legalworld.bg/

като с промените в чл. 176в и сл. от ЗДДС се създаде неравнопоставеност между търговците на течни горива, извършващи вътреобщностно придобиване и тези, извършващи внос от трети страни, чрез въведена неоправдана финансова тежест.
На практика, казано с прости думи, ако вие решите утре да внесете по-евтино гориво от рафинериите в Румъния или Гърция, ще трябва да се бръкнете дълбоко в джоба, за да го доставите на българския пазар. По този начин се цели още веднъж предотвратяване на евтин внос на горива.
Ха, сетете се сами кой има интерес от това?!

Към всичките тези схеми за ограбване на българите от руския енергиен вампир и неговите слуги и мекерета тук трябва да добавим и прословутите ВЕИ-та – най скъпия ток в микса. Малцина българи знаят, че най-големият производител на този ток отново е руска фирма – „Лукойл енергия и газ България” ЕООД, като за 6 години е отчела приходи от над 738 000 000 лв. Сами виждате от графиката и каква печалба е отчетена, при положение, че този ток се изплаща на цени в пъти по-високи от средните в микса.

image

Неслучйно към тези схеми са закачени една камара комунистически клефуци, като в настоящия момент 160 депутати в парламента имат дялове и участия в дружества, произвеждащи скъп ток от ВЕИ. Слушкат и папкат. Масрафа го плаща българина, а парите ги прибира руският кърлеж и неговите покорни слуги тук.

Нека да прибавим към тези суми и над 10 000 000 000 лв. (10 милиарда лв.), които изсмуква ежегодно от България Газпром – с най-скъпата цена за руски газ в Европа – за България. С 40 – 50 % по-скъпа, отколкото държави като Чехия, Унгария, Германия.
Сметнете сами до какво водят всички тези схеми за източване на национален ресурс от руския енергиен империализъм – българският бизнес е неконкурентоспособен, принуден е да реже заплати, да укрива данъци, за да оцелява. Българските граждани плащат силно завишени сметки за ток, парно и горива, вместо да отделят средства за децата си, за образование, за медицина и да повишават покупателната си способност, което реално да стимулира всички отрасли на икономиката.
Да не споменавам, че десетки хиляди българи треперят за жилищата си заради неплатените сметки за парно. Никой, никъде от българските политици и държавници, ни веднъж не спомена, че ЕДИНСТВЕНАТА ПРИЧИНА ЗА ВИСОКИТЕ СМЕТКИ ЗА ПАРНО ОТОПЛЕНИЕ Е СКЪПИЯТ РУСКИ ГАЗ! Той е основната компонента, която формира цената на парното!

Сещате ли се за какви продажници иде реч?!

Вместо това платените тролове на руския империализъм постоянно облъчват с пропаганда и лъжи онези от българите, които не могат да сметнат две и две. Един от примерите е прословутото злато и „Дънди прешъс”. Всеки може да отвори Търговски регистър (публичен е) и да види, че КАНАДСКАТА фирма отчита годишни приходи от по 300-400 милиона лева и печалба от по 150 – 200 милиона. Респективно, не само плаща концесионната такса, но данък печалба. А и сравнението между милиони и милиарди ми се струва твърде неудачно, но както и да е.
(А замисляли ли сте се, че ако местните комунистически клефуци и техните господари в Кремъл разполагаха с технологии, машини, съоръжения, пречиствателни исталации, с които да извличат същото това злато на печалба, биха го дали на концесия?! Замисляте ли се, че тия алчни тъпунгери биха оставили една далавера ей така, ако можеха сами да я правят?! Факт е, че и самият Путин отдава на концесия на западни фирми големи златни находища в Русия, а наскоро дори продаде дела на Русия в най-голямата диамантена мина „Алроса“.)

Но да се върнем към фактите – приходите, които руските фирми отчитат у нас. Към милиардите, които ежегодно източват Газпром, Лукойл, Росатом, може да прибавим по около 1 милиард годишно от БТК.
Видяхте с очите си и какво се случи с Булгартабак. Руснаците вече разкостиха фабриката в София, уволниха работниците и изнесоха машините в Сърбия, а за голяма част от българите остана укрит факта, че турските финансови органи поискаха от българската прокуратура разследване на контрабандни канали на фирмата, защото се оказа, че най-разпространените контрабандни цигари на черния пазар в Турция са с марката „Булгартабак”.
Нали се сещате и защо Турция официално забрани на лицата Пеевски и Доган да влизат в Турция. ДПС също има дял във фирмата, а вече само пълните идиоти не се досещат, че ДПС е съставено и се ръководи от кремълска агентура – цялото политическо ръководство на тази паразитна структура от създаването й е съставено от доказани агенти на Държавна сигурност – верният слуга на Кремъл.
Неслучайно банката, която е създадена като сруктура от руското КГБ още по Живково време – КТБ, финансираше години наред обръчи от фими на ДПС. През нея руснаците докопаха и Булгартабак, и БТК. Банка, създадена от руската агентура, заедно с доказани вече агенти на Държавна сигурност:

image

image
image


Към ДПС естествено трябва да добавим откровените, безродни антибългарски структури, обслужващи открито руския империализъм – БСП, ВМРО, Атака, ПФ и тем подобни паразити, закачени към веничките, от които руският енергиен вампир пие българска кръв. Да сте чули някой депутат или политик от тези антибългарски, паразитни, измекярски структури да се опитва да защити интереса на България против Росатом, Газпром или Лукойл?! Барем от кумова срама да зададе един от горните въпроси?! Няма и да чуете, защото са продажни руски мекерета. Вместо това плещят като мокри задници всякакви дивотии за отклоняване на вниманието. Да не споменаваме, че всички големи каши в енергетиката са забъркани с основното участие на политици от БСП, които обаче правителството на ГЕРБ странно защо прикрива и отказва да предаде на прокурор. Дори от клетите „реформатори“ само двама депутати се опитват да открият истината и да защитят националния интерес. Останалите сякаш са ударени с мокър парцал и се боят да не би да им ударят частните далавери. Механизъм, бе. А относно настоящото правителство – да чете по-горе!

Та, прибавете към горните суми и едни 4,5 милиарда лева, които потънаха там, източени от руските мекерета.
Прибавете и новите над 1,2 милиарда за едни реактори, които никой не е виждал, не знае дали са произведени, но някой бърза да плаща за тях. Прибавете и над 1 милиард лева, които фирмите на другарите източиха за гьола край Белене. Да не споменаваме аптечни вериги, хотели, хотелски вериги и апарткомплекси, които вече са окупирали и бетонирали българското Черноморие. Можем да добавим и всякакви други схеми за източване на средства в посока Русия, като примерно двойно завишените цени за ремонт на двигателите на руските МИГ-ове. Факт – откакто България е член на НАТО е дала повече пари на Русия за ремонт на тези двигатели, отколкото за нова техника и въоръжение.
И това е върха на пирамидатата, под която стои вече над 30% директно владение на българската икономика от руския империализъм. Към него спокойно можете да добавите поне още 30% владение чрез офшорки, подставени лица, фондове, банки.
Всъщност двата най-големи фонда за изкупуване на земя в България са руски.

Замисляте ли се защо тези официални факти и данни не се изнасят в т.нар. „национални“ медии?! А вие стойте с ръце в джобовете пред руските телевизии Канал 1, bTV, Нова, Анал 3 и подобни, по които няма да чуете тези факти, защото на журналята там точно затова им се плаща и докато ви облъчват с дезинформация, дрънкайте в джобовети си каквото там намерите, докато децата ви бягат на Запад, в онези държави, в които никога не е газил руски ботуш, докато родителите ви се чудят дали да си платят сметката за ток и парно, дали да си купят лекарства, или да си купят храна. Дилема, пред която сами се поставиха, докато с наведени глави ръкопляскаха и блъскаха за 150 лв. заплата – за да хрантутят партийни еничари и техните господари в Кремъл.

Сами се сетете, при положение, че Кремъл изсмуква от България над 25 милиарда лева годишно и то по схеми с убийствени надценки и цени, кого слушат няколко поредни правителства и парламент, откъде се управляват и чии интереси обслужват.

Мисля, че и на последния идиот му е ясно, че не обслужват интересите на българските граждани, а случаят „Белене” и малоумните, алогични действия на правителството на Борисов, е поредното брутално доказателство за това.

istinata.bg/



Гласувай:
3



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: budha2
Категория: Други
Прочетен: 8725629
Постинги: 4190
Коментари: 1130
Гласове: 1577
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930