Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
23.10.2016 19:00 - Тютюнопушенето - за и против!
Автор: budha2 Категория: Други   
Прочетен: 1370 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 24.10.2016 20:40

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
image

Ако в природата сами за себе си съществуват листата на тютюна (а тях можем само да ги пушим), откъде са толкова много забраните против пушенето, тъй като от рак на белите дробове умират много хора, включително и такива, които никога не са пушили.

image


Защо в природата расте тютюна?

image

Всичко, което съществува в природата създава Творецът. И за всичко си има място. Това не означава, че само защото едно или друго явление или предмет е творение на Вс-вишния, можем да го ползваме без никакви ограничения и по начина, който ни харесва.

image

Предположението, че тютюнът е нужен само за пушене е неправилно. Всяко растение, всяко животно е звено от колосална верига на взаимосвързани влияния, поддържащи в света хармонията.

image
http://www.dailystormer.com/wp-content/uploads/2016/03/827037626_
1778607.gif


Човек с намесата си може да наруши установеното равновесие, а понякога и сериозно да наруши природния баланс.

image

Например, тютюнът служи за храна на много живи организми – големи и малки, а също и на микроорганизмите. И в естествени условия, в определена географска област той расте в определено количество. Но хората, засявайки огромни количества плантации от тютюн (за вредата, която нанася на човек пушенето на тютюн, тук не говорим), нарушават природния баланс.

image

Действително пушенето на тютюн вреди на човешкото здраве. Това е научно установен факт. Абсолютно точно е известно, че в тютюна се съдържат във висока концентрация опасни за човешкия организъм канцерогени.

image

Твърдението че хора, които никога не са пушили също умират от рак на белите дробове, от научна и логическа гледна точка е „некоректно“. Става въпрос не за това. А за това, че от данните на проведените многобройни научни изследвания е доказано, че пушенето с няколко пъти повишава вероятността за възникване на ракови (и не само в областта на дробовете) и цял ред други опасни заболявания.

image

От позицията на закона, забраната за пушене (след като еднозначно е било установено че тютюнът е вреден) произтича от изискването, да не се нанася съзнателна вреда на собственото здраве.

image

За това, че от тютюна създадоха почти наркотик е виновна западната цивилизация. Индианците са пушили винаги тютюн и никога не са умирали от рак, сърдечна недостатъчност, възпаление на белите дробове и т.н. По-късно в Европа започват да щампират цигарите с ацетон, които „полуделите“ ученици пушат до умопомрачение.

Ако искате забранете хляба – и тогава също ще се стигне до смърт. Забранете яйцата – холестерина убива сърцето (последните медицински изследвания показват, че яйцата не са вредни за човек, а напротив, бел. ред.). И какво? Вие не ядете повече от три яйца на ден?

image

Всичко се свежда до дима попадащ в белите дробове... Лека доза никотин, стимулираща мисълта и прибавяща бодрост. Когато се напряга мозъка по - продължително време човек се нуждаел да пуши. Пушенето на тютюн (с правилни (намерения), а не за животинското си въжделение) може да поправя скъпите души .

image

Пушенето е духовна работа, „пуши“ даже Г-спод.

image


Пушенето е жертвоприношение.(не че се принасяте физически в жертва, но пренасяте в жертва фалшивото си его -  бел.ред.) 

image

Арийските жертвоприношения с огън се наричат брахманически ягя-пуджа, изпълняващи се в специално изграден олтар - хаван/хомам. Изпълняват се заедно с пеене на Ведаически химни-мантри. Целта е щастие и плодородие, като се акцентира върху градивният аспект на огъня. Заедно с тях са трансденталните мантри, като се има в пред вид-Трансцеденталният огън, който нито гради, нито разрушава, а само -ПОДДЪРЖА.

Осветеният огън се прави от дърво, тор или от кори от кокосов орех.

image

Жертвеният огън няма за цел да се убива животно или човек за да се пече, а - да се концентрира съзнанието върху него и да се пречисти, като се ин-вокират деви(полубогове). В жертвеният огън се принасят сетивата. Това, което се предлага на девите е сходно с това, което Богът Кришна желае - изсушени семена и плодове, благовония(insense), билки сандалова паста и течност от мляко и гхи(пречистено масло)

image

Арйанските брахманически ритуали с жертвеният огън са свещени и нямат за цел да правят "черни магии" или заклинания с участието на паднали духове с цел разруха на някое живо с същество или негова карма(съдба).

image

Последното е присъщо за демоните, които обожават вакханалиите на Кали и Ананта Шеша. При тези ритуали се пролива кръв, употребяват се интоксиканти(отрови за организмът), яде се месо, както и наличието на сексуални оргии.

image

Целта на извършване на жертвоприношенията
с огън при ваишнавите е принасяне в жертва на
АХАМКАРА(фалшивото его).

image

При траките огнените жертвоприношения се извършват в есхари под форма на мандали. храм с олтар, върху който е горял огън и вино?




Гласувай:
2



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: budha2
Категория: Други
Прочетен: 8686251
Постинги: 4190
Коментари: 1130
Гласове: 1577
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031