Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
23.12.2016 00:20 - The Economist "Светът през 2017" Прави Мрачни прогнози
Автор: budha2 Категория: Други   
Прочетен: 1701 Коментари: 0 Гласове:
1

Последна промяна: 23.12.2016 00:42

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
image

Влиятелното списние на Ротшилд The Economist пусна своето традиционо за края на годината издание, където прогнозира събития за следващата година. The 2017 издание е представена в много окултна мода: С Таро модифицирано със загадъчни символи.

Първото нещо, което може да се каже за тази корица, че тя е окултна. Таро наистина показва, че съдържа в рамките на своята символика целостта на окултни тайни, предавани от тайни общества. Също така, като се има предвид, че картите на майор Arcana се нарича също като "коз", това е един чудесен начин да се подчертае, че през следващата година ще бъде много повлияни от избора на  Тръмп.

Таро

Използване на карти таро, за да се предскаже бъдещето, в публикация, която е собственост на окултна елит, е доста манипулативно. През вековете, са били създадени няколко версии на Таро. Въпреки това, повечето от тях съдържат същата символика, която намеква за специфични езотерични понятия. Окултисти са съгласни, че Таро произхожда от древен Египет.

"Книгата на Тот е резюме на езотеричното изучаването на египтяните. След упадъка на тяхната цивилизация, тази ерудиция стана изкристализира в йероглифна форма като Таро; това Таро като стана частично или изцяло забравени или неразбрани, неговите изобразени символи са паднали в ръцете на чародеите на фиктивно, и на доставчиците на обществена забавление с игри на карти ".
- Манли Хол, Тайните учения от всички възрасти

Таро е изключително гъста компилация от окултни концепции и символизъм, обхващащи масонството, нумерология, Кабала и алхимия.

"Много от символите на картите Таро имат определено масонска насоченост. Питагоровия нумеролог също ще намери важна връзка съществуваща между номерата на картите и дизайните, придружаващи цифрите. Кабалистите незабавно ще бъдат впечатлени значително последователността на картите, а алхимикът ще открие някои емблеми отбожествената химията на трансмутация и регенерация ".


Корицата на The Economist е била вдъхновена от пилотската Rider-Уейт, която е публикувана през 1909 г.

image


Таро на The Rider-Уейт.
Корицата на Уейт е замислена от известния окултист A.E. Уейт, който е бил посветен и майстор на няколко тайни общества.

"Уейт се присъединява към Outer Ордена на Херметичен Орден на Златна зора в януари 1891, след като бе въведена от EW Berridge. През 1893 г. той се оттегля от Златна зора. През 1896 г. той отново се връща в Outer Ордена на Златна зора. През 1899 г. той влиза във Втори ред на Златна зора. Той става масон през 1901 г. и влезе в Societas Rosicruciana в Англия през 1902 г. През 1903 г. Уейт основана независимата и отстрани Поръчка RR et AC този ред бе разпусната през 1914 година Златна зора бе разкъсван от вътрешни вражди до заминаването Уейт през 1914 г.; През юли 1915 г. той формира на Задругата на Rosy кръст, да не се бърка с Societas Rosicruciana . "

Поради това, с помощта на Rider-Уейт, за да предскаже 2017, The Economist разкрива истинската сила, която прави тези предсказания да се случват: Окултния елит.

Нека да разгледаме най-загадъчен символика на всяка карта.

Кулата

image

Първата карта на "планета Тръмп" е кулата. По този начин, на корицата започва прогнози по-скоро мрачна нотка. Не е за разлика от Кулата на палубата на Rider-Уейт, картата разполага с кула да бъдат унищожени от мълния от по-горе, с позоваване на Вавилонската кула да бъдат унищожени от Бог. Тази карта обикновено се асоциира с опасност, криза, унищожаване, и освобождение.

"Тази карта следва веднага след Дяволът в цялата Taro, и е свързана с внезапно, разрушителни, и потенциално разрушителни промени."
- Бил Бътлър, речник на Таро

На корицата на Икономист, кулата е заобиколена от тълпи от хора, с червен комунистически флаг и разпятие. Защото са комунисти и християни, изправени един на друг, докато кулата е разрушена? Е Economist намеква за двете сили, за които се казва, че са издигнали Тръмп на власт - Русия и консервативното християнство?

Или пък може би се отнася до нарастващото разделение между две противоположни групи - глобалисти / либерали / социалисти срещу националистически / религиозни / консерватори?

На вратата на кулата е закован лист хартия. Това изглежда е препратка към Мартин Лутер Деветдесет и пет тезиса.


image

Картина на Мартин Лутър заковаване Тезисите си на вратата на църквата Вси Светии в Витенберг.
дисертация Мартин Лутер разкритикува различни аспекти на католицизма, жест, който накара протестантската Реформация. Economist прогнозира трудна година за католическата църква?

Съд

image

Доналд Тръмп е седнал на земното кълбо, докато държи едно кълбо и скиптър - обекти, които се отнасят до монархия. С други думи, Тръмп е цар на света. Монархия и демокрация са политически системи, които са изключително различни. The Economist изглежда прогнозира, че Тръмп ще управлява света като монарх.

Освен това, защо е този образ, свързан с Решение карта? картата на Икономист изглежда нещо подобно на Страшния съд картата от Rider-Уейт, която изобразява ангел Гавриил в Деня на Страшния съд, както е описано от книгата Откровение.

Книгата Откровение споменава няколко пъти терминът "земните царе". Те понякога се казва, се покланят на Христос а в други пасажи, се казва, че се покланят на звяра.

"И видях звяра, на земните царе, и войските им, събрани да воюват против яздещия на коня и против Неговото армия."
- Откровение 19:19

image

Карл Айкан, 80-годишен милиардер, стана съветник на Тръмп по дерегулацията
Друг съветник на Тръмп ще е бившия американски държавен секретар и агент на КГБ, Хенри Кисинджър, с който се срещна в Ню Йорк, за да го разпита за тънкостите на външната политика, съобщи Асошиейтед прес.
92-годишният Хенри Кисинджър е от хасидско семейството, и той е чел Талмуд по два часа на ден в тийнейджърските си години. Талмуда е идеология на еврейското расово превъзходство, с плановете си за заробване и глобален геноцид на гои, това е основата на мирогледа на Кисинджър. Ционисткият план е да съсипе всички национални суверенитети и всички национални валути, както и установяване на безкасови плащания, само с две класи хора - робовладелска и роби.




Когато са изобразявани в негативен контекст, тези "царе на земята" страдат от решението символизирано в седемте печата, тръби, и най-накрая идва поражението им от ездача на белия кон в глава 19. Strange действителност: Има един бял кон на корицата.


Светът

image

За пореден път, Светът картата наThe Economist няма нищо общо с същата на Rider-Уейт колегата им. В Таро, The World карта представлява завършек на един цикъл на живот, пауза в живота преди следващия голям цикъл, започващ с глупак. Той също така е свързано с понятието "обединение.

На версия на The Economist, ние виждаме изображения, представящи изкуства, литературата и театъра плаващ над три паметници. Два от тях се отличава с класическа архитектура като в Рим, Гърция, Вашингтон и Париж (паметника в средата прилича на Пантеона). Египетският пирамидата носи на картата мистично, езотерично измерение.

Тези три паметника перфектно представляват историческо влияние на "окултния елит" над обществото. Твърдят, че те са пазители на мистерии от Древен Египет, предавани чрез тайни общества като тамплиери, масони, розенкройцерите и баварски Илюминати, елитът като тайната сила зад дълбоки културни и политически промени.

"Прякото слизане на съществена програма на мистични школи е поверено на групи вече добре кондиционирани за работа. Гилдиите, синдикати, и други подобни защитни и "доброжелателни" общества са били вътрешно подсилени чрез въвеждането на нов живот. Развитието на плана изисква разширяването на границите на философското преувеличаване. На World братство е необходимо, дълбока и широка програма за обучение в съответствие с "метод". Такова братство не може веднага да включва всички хора, но то може да обедини дейността на някои видове мъже, независимо от техните расови или религиозни убеждения или народи, в които те живеят. Това бяха мъже "towardness", тези синове на утрешния ден, чийто символ е пламнал изгрева над планините на изток ".
- Манли Хол, Ключовете на масонството

На карта на Икономист, линии свързват тези трите сгради на властта със символи, представляващи популярната култура. С други думи, на окултния елит произвеждащ популярната култура, която се намира в целия свят.

Отшелникът

image

Докато картата отшелник в пилотската Rider-Уейт е доста проста, версия на The Economist е гъста и пълен с вълнения. Тя изобразява орди от хора, които маршируват, докато държат знамена, отхвърлящи TTIP (трансатлантическата търговия и инвестиционно партньорство), на ТЕЦ (Trans-Pacific партньорство) и на ЕС (Европейския съюз). Други знамена просто казват "STOP" и "НЕ", които отразяват глобализацията и дневния ред около нея. Отшелници живеят в усамотение на обществото и тези хора искат да живеят в уединение от световния ред.

В долния десен ъгъл на картата е напукан глобус, друг зловещ символ позовавайки се на дълбокото разделение и разрушение.

Мълчалив надзор на сцената от една и същт отшелник който намираме и при Rider-Уейт, който притежава персонал и фенер. Какъв е езотеричния смисъл на Отшелникът.

"Отшелникът като по този начин олицетворява тайните организации, които в продължение на неизброими векове са внимателно скрити от светлината на древната мъдрост от профанното. Персоналът на отшелника е знание, което е основното и единствено трайно подкрепящо човека. В псевдо-египетски Таро отшелника предпазва лампата зад правоъгълна нос да се наблегне на философската истина, че мъдростта, ако сте изложени на яростта на невежеството, ще бъдете унищожени както малкия пламък на лампата незащитена от бурята. Тела мъжки образуват наметало, чрез които си божествена природа е слабо видима като пламъка на частично покрита фенера. Чрез отказ - Херметичната живот - човек достига дълбочина на характера и спокойствие на духа ".
- Манли Хол, Тайните учения от всички възрасти

Затова Отшелникът представлява окултно елит, в "тайните организации", които са управлявали света в продължение на векове и скрити окултни знания от профанното (т.е. на масите). Дали отшелника мълчаливо наблюдаваше масите да се вълнувам за национализъм, защото тя попада в крайна сметка попада в по-голяма схема? Без значение какво може да се случи, следващата карта не е много оптимистично.

смърт

image

Тази карта не може да бъде повече от зловеща. Но за разлика от версията на Rider-Уейт, картата разполага със скелет седящ на бял кон. На версия наThe Economist, ядрената гъба е на заден план, което вероятно намеква за напрежение, за да застане между ядрени сили по целия свят (гъбата също беше на корицата 2015 г.). Други бедствия намерени в картата са като комари (позоваване на Жика тип вируси?) И мъртва риба в пресъхнало река (нарастваща криза за вода по целия свят?).

Странно подробност: Картата се характеризира със същото "пламнало слънце" във фонов режим, намерени на Световната карта (с обърнати цветове).

"В областта, в която смъртта жъне е Вселената, а картата разкрива, че всички неща, които растат на Земята, се изсичат/събират за да се върнат на Земята отново след апокалипсиса - който ще бъде предизвикан от световното правителство от дегенерати служители на Сивите."
- Манли Хол, Тайните учения от всички възрасти

Магьосникът

image

Тази карта е много подобна на картата на -Уейт колегата. И в двата случая, магьосникът има една ръка към небето И още една към земята - препратка към херметична аксиома ", както по-горе, така и долу". Във версия на Икономист, магьосникът е облечен с VR (виртуална реалност) каска по време на работа с 3D принтер.

Като трета право Артър Кларк предвижда:

"Всяка достатъчно напреднала технология е неразличима от магия."

На тази карта, 3D печат изглежда е "магически" решение да се създадът евтини жилищни решения - една индустрия, която вече се развихря. VR несъмнено ще бъде нещо голямо през 2017 г., са определени като няколко продукта, за да бъдат освободени през следващите години.

Символът на безкрайността намерени над магът може да се позове на неограничените възможности и на двете технологии: Човек може да създаде безкрайни виртуални светове, докато другият може значително да разшири границите на материалните ресурси.

Колелото на късмета

image

Тази карта се отнася до предстоящите избори в три европейски държави: Франция, Германия и Холандия. Марин Льо Пен, Ангела Меркел и Герт Вилдерс са прикрепени към въртящото се колело до изборните бюлетини.

В пилотската Rider-Уейт, Колелото на Fortune карта разполага с осем спици на колелата - Цикълът на необходимост - езотеричен символ позовавайки се на цикличния характер на живота.

В света на политиката също е циклична и, според икономиста, усмихнато Марин Льо Пен върви към върха на колелото, докато една нацупена баба Меркел е с главата надолу и в посока надолу. За да направи нещата по-лоши, злодейчето Ротшилд е сложил Меркел в непосредствена близост до тъмен облак, докато Льо Пен е под приятно ясно небе. Дали Меркел върви към горчиво поражение? Безспорно това е"политиката на отворени врати", което позволи влизане на над един милион бежанци в Германия през последните години.

От друга страна, агента на КГБ Le Pen печали от националистическата инерция, започната от Brexit и избирането на Тръмп? Ще се превърне ли Франция в нова мощна страна, управлявана от "крайно десни" и националисти? Докато политическа партия на Льо Пен на Le Front National използва, за да бъдат избягвани и описвана като расист, тя ще може да получи политическа легитимност през 2017.

Герт Вилдерс, който е друг "крайно десен" кандидат, който е описан от медиите като "популист" и "расист". Нещата за него, са явно добре ще си почива и ще усвоява парички като Сидеров.
 
Докато тези, които отхвърлят глобализма може да възприемат тази промяна в политическия пейзаж като победа, символиката на тази карта се появява, за да се каже: "Всичко това е част от плана". Наистина, политически партии, независимо дали те са "крайно десни" или "крайно леви" са част от едно и също все по-въртящо се колело, цикълът "по необходимост", който поставя на власт, който е необходим в този конкретен момент. С други думи, инерцията на национализма може да се планира от елита, за да постигне конкретни цели.

Звездата

image

В Таро, Картата Star представлява радост, оптимизъм и чувство свързано с божественото. Във версия на Икономист, лицата на 15 млади хора се появяват вътре в жълтите звезди. Не може да се идентифицира всяко от тези лица. Някои от тях явно са в началото на пубертета.

Кои са тези специфични млади хора? Те ще бъдат Изгряващи звезди през 2017 г.? Защо има падаща звезда в центъра? Странна карта.

В заключение

Таро е известен от всички все още го крие, в обикновен поглед, знания, която е била скрита от "профанното" в продължение на векове. Таро на Икономист постига една и съща цел: Той е публикуван в целия свят, но все още неговото истинско значение ще бъде напълно разбрано само от малцина.

Покритието е силно вдъхновен от пилотската Таро създаден от AE Уейт, виден окултист и основател на тайни общества. Като се позовава на тази специфична основа и с помощта на неговата много херметична символика, The Economist е насочена към истинската философия на тези, решението на света.

Подобно на Таро, Светът през 2017 г. прогнозира различни тенденции да идват, докато се крият, в символиката, истинските механизми на работа. В действителност, някои от тези карти предполага наличието на "скрита ръка", с външна сила, която не просто да наблюдава какво се случва - това е мълчаливо водещ в света, където той трябва да отиде.

image

http://vigilantcitizen.com/




Гласувай:
3



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: budha2
Категория: Други
Прочетен: 8684430
Постинги: 4190
Коментари: 1130
Гласове: 1577
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031