Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
28.12.2016 20:11 - Кисинджър академик и член на Руската академия на неуките / Тайсън член на Съюза на руските писатели
Автор: budha2 Категория: Други   
Прочетен: 1247 Коментари: 0 Гласове:
2

Последна промяна: 28.12.2016 20:47

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
image

Кисинджър: Вдигнете санкциите срещу Русия, не питайте за Крим

Дипломатът става посредник между Тръмп и Путин

Легендарният дипломат и бивш държавен секретар на САЩ Хенри Кисинджър става "мост" между Доналд Тръмп и Владимир Путин, пише "Билд". Ветеранът на дипломацията ще участва в разработването на план за нормализиране на ситуацията в Украйна. Според него Русия трябва да гарантира мир в Донбас, а Западът да не повдига въпроса за анексирането на Крим.

image

По волята на новоизбрания президент на САЩ Доналд Тръмп легендарният бивш външен министър на САЩ Хенри Кисинджър (93 г.) ще е посредник между Вашингтон и Москва.

image


И не само това. Политикът от тежка категория ще трябва да обяснява на света какви външнополитически намерения има стопанинът на Белия дом и вероятно какво мисли, когато в туитър съобщава за нова надпревара с Русия в областта на ядреното въоръжаване, твърди пък американският в. «Политико».

image


Според германския в. «Билд» бившият държавен секретар на САЩ поемал и нелеката задача да предотврати нова студена война, както и да свали напрежението в отношенията между Вашингтон и Пекин.

image
image

Кремъл доволен, че Кисинджър ще бъде "мост" с Белия дом

И двете издания са единодушни, че една от основните външнополитически цели на Тръмп е сближаване с Кремъл.

Колко сериозно може да се гледа на родения в Германия с еврейско потекло Кисинджър и достигнал до върховете на външната политика на САЩ, говорят фактите.

image

Кисинджър: Геополитическият модел е разбит на пух и прах


Веднага след победата си на президентските избори Доналд Тръмп потърси съвети от Кисинджър. Изпрати го и в Пекин за среща с китайския президент Си Цзинпин.

Несъмнено му предстоят срещи и с руския държавен глава Владимир Путин. Двамата се запознават непосредствено след падането на Берлинската стена. Според самия Кисинджър той е разговарял с младия тогава руснак по дейността му в Дрезден, бившата ГДР. Отговорът на тогавашния агент на КГБ Путин бил:

"Работих в тайна служба."
Кисинджър отвърнал:

"Всички порядъчни хора са започнали кариерата си от тайните служби. Аз също."

image

Да напомним накратко професионалната биография на Хенри Кисинджър.

image

Като съветник на губернатора на Ню Йорк Нелсън Рокфелер през 60-те години на миналия век преживява кубинската криза, по време на която светът беше на крачка от ядрен конфликт.

image

От 1973 до 1977 г. е държавен секретар на САЩ (външен министър) при президентите Ричард Никсън и Джералд Форд. Тогава се прочу с уменията си да преговаря и посредничи. Решаваща е ролята му за слагане край на войната, известна като «Йом Кипур». На този най-светъл за евреите празник – ден за опрощаване на греховете, на 6 октомври 1973 г., Египет и Сирия нападат Израел.

Кисинджър организира и посещението на президента Никсън в Китай. Това е началото на търговските отношения на двете суперсили. Сключено е и споразумението "Един Китай", което води до изолация на Тайван, обявил независимост от Китай.

image

Кисинджър е известен и с връзките си в Германия. Той работи тясно с федералния канцлер Хелмут Шмид и с дългогодишния външен министър Ханс-Дитрих Геншер. Това е и началото на края на ГДР и разделението на Германия. В заключителния акт от Хелзинки на Конференцията за сигурност и сътрудничество в Европа (предвестник на сегашната Организация за сигурност и сътрудничество в Европа) е записано, че границите са ненакърними, но не и непроменими. Което ще рече, че прекрояване на граници чрез горещ конфликт е недопустимо, но те могат да бъдат променяни чрез мирни преговори и споразумения.

image

"The Brave New World" ... наистина."Съпругата" на Хенри е травестит от Израел и може да каже всичко за нелечимите му комплекси, както и това че Кисенджър е гой и нейна/негова пионка.

„Ако Легендата за Израил и Исав е макет на реалното устройството на света - хермафродити и гои.
Израил избива и разпръсква Исав. Следователно хермафродитите трябва да избиват и разпръскват гоите.
В Израил има спойка на глобални лидери с Рода на левитите. В света също трябва да е така и се прилага този модел.
И макар хермафродитите да са няколко родови клона, левитите ги събират в народ, за да не се изобличат пред неведущите.

Хермафродити извън "избрания народ" също могат да стават водещи световни фигури. Техните синове могат да влязат сред "левитите" чрез юдейски майки и псевдоюдейски родословия. Днешният Израел е базиран на идеологически сбор от разпръснати по света хермафродити, а не потомци на конкретна историческа личност, населявала Палестина.



Наскоро Кисинджър обяви, че обръщането на Тръмп с лице към Русия е стъпка в правилната посока. Според него равновесие на силите между САЩ и Русия ще укрепи глобалната стабилност.

image

Кисинджър: Западът иска да разруши Русия


Според в. «Билд» анализ на западноевропейски тайни служби, базиран на информация от екипа на Тръмп, като президент той щял да се обяви за вдигане на санкциите срещу Русия и то по препоръка на Кисинджър. Според анализа Кисинджър бил на мнение да се признае лидерската роля на Русия сред бившите съветски републики – от Беларус и Украйна през Грузия и до Казахстан.

image

В по-разширен мащаб заключението било:

"САЩ признават на Русия сфера на политическо влияние в пространството от източните граници на Полша и Прибалтика до тези с Иран, Афганистан и Китай".
Що се отнася до плана, предложен от Кисинжър за Украйна, основната идея е:

 image


"Русия гарантира сигурността в Източна Украйна и поетапно изтегля военната си сила от Донбас. Като ответен ход Западът престава да поставя въпроса за анексирането на Крим. Това не означава официално признаване на Крим като част от Русия, но отпада като тема между двете суперсили."
Мотивите на Кисинджър най-добре обяснява Марсел фон Херпен, специалист по Русия в холандската мислителница "Cicero Foundation":

image

“Той е реалист. Най-важното за него е международен баланс, не човешки права или демокрация.”
Наскоро в. “Вашингтон пост ” написа: “Още по времето, когато Никсън отиде в Пекин, Кисинжър беше убеден, че в дългосрочен план най-голямата опасност е Китай, а не Русия.”

image




Гласувай:
3



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: budha2
Категория: Други
Прочетен: 8684896
Постинги: 4190
Коментари: 1130
Гласове: 1577
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031