Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
03.02.2017 18:47 - Предстои very большой театър
Автор: budha2 Категория: Други   
Прочетен: 973 Коментари: 0 Гласове:
2

Последна промяна: 03.02.2017 21:16

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
image

45-тият рунд на американските битки за Овалния кабинет в Белия, зад които се сблъскаха най-мощните кланове на планетата, беше пълен с изненади. Но най-голямата предстоеше с инагурационната реч на Доналд Тръмп . Това беше мега-изненада. Тръмп обяви война на цялата американска управляваща класа, на така наречения establishment. You are fired-уволнени сте.

image
Eвреинa Журналист Джонатан Чайт призовава за убийство на Тръмп в Twitter


Реалностите отново изплуваха на преден план , сред тях системният колосален дълг на САЩ. Победата на Тръмп само потвърди безизходността. Ако този балон изгърми, Великата депресия от 30-те години на ХХ век ще бъде малка досада в сравнение с предстоящия кошмар.

image


САЩ отдавна излязоха извън реалността и инстинкта за самосъхранение. Сега Тръмп има две опции – или да унищожи системата, в която функционират САЩ от две столетия, или да се опита да направи "Америка отново велика", чрез икономически национализъм и нов протекционизъм, даже ако САЩ /временно/ загубят статута на световен хегемон.

image

Проблемът не е Тръмп или САЩ . Проблемът е системата. Тръмп трябва да елиминира пипалата на системата, т.е. глобалистите, неолибералните икономисти, неоконсерваторите, политиците които служат на establishment-a, а не на американския народ. Tръмп обяви война много по-опасна за него, отколкото ако беше обявил война на Русия или на Китай.

image

Групите, посочени от Тръмп, не могат да съществуват извън системата: военно-промишленият комплекс, транснациооналните офшорни корпорации, банките начело с Федералния резерв на САЩ, специалните служби, НАТО, политиците-слуги на глобализма.

Дали Тръмп ще успее? Никой не знае. Декларира, че иска да върне властта обратно в ръцете на американския народ. С това се превърна в първостепенна цел за физическо елиминиране, както направиха с Джон Кенеди.

Лозунгът на Тръмп "Да направим Америка отново велика" беше клише. Но все пак трябва да се започне отнякъде. Тръмп реши да започне от най- важното място, от първите думи на Конституцията -We the people /"Ние народът"/

Тръмп започна остро и на международната арена с изказванията, които направи преди да влезе в Белия дом:

Спрямо Русия Тръмп обвърза свалянето на санкциите с евентуално съкращаване на стратегическите нападателни оръжия, въпреки че между санкциите и руските ракети няма никаква връзка. Санкциите бяха въведени заради Крим, Русия възстанови стратегическия ядрен паритет, защото беше принудена да направи това след като Буш-младши излезе едностранно от Договора за ПРО от 1972 г.
Спрямо Китай Тръмп обеща да пренесе голямата игра в Азия, а новият държавен секретар Тиллерсон заяви, че на Китай трябва да се затвори достъпа до създаваните от него изкуствени острови в Южно-Китайско море. Тръмп иска да върне американските производства от Китай обратно в САЩ, да доведе до разкол съюза Русия - Китай и до разпадане на евразиатския фронт Русия – Китай – Иран.
Спрямо НАТО Тръмп го определи като остаряла структура, което хвърли в паника американските васали в Европа.
Спрямо Германия Тръмп заяви, че Меркел е допуснала грешка с бежанците и обяви война на немското автомобилостроене с надеждата да възстанови американския Детройт.
Спрямо Трансатлантическото и Транстихоокеанското сътрудничество Тръмп предвижда изтегляне и замразяване. САЩ в момента нямат възможности да ги изпълнят със съдържание и т.н.
Въпросът е дали между горните намерения и възможностите на САЩ има равенство. Отговорът е "едва ли". Причината е липса на ресурси в САЩ – човешки, производствени, финансови, военни,т.е. наследството, което Тръмп получи от наоконсерваторите, неолибералите, необандитите и т.н...

САЩ са фалирала държава, затъваща все повече в неизплатим дълг, с невъзможност да постигнат икономически ръст, който поне да е като ръста на техния дълг. Всички наоколо бързат да се освободят от американските долари и книжа. Никой не може да помогне, защото почти всички са в същата ситуация. Глобалният дълг на света надмина рекордните 230 трилиона долара и е 325 процента от световния брутен продукт.

Схемата /горе/ също представя колосалните проблеми пред САЩ. Реалната икономика на страната е само около 30 процента от съобщавания брутен продукт. Останалите 70 процента са различни паразитни структури. За да се адаптират САЩ ще трябва да спуснат жизненото равнище на американците с около 60 процента, с непредвидими последици.

Картата представя световните милиардери по държави и по произхода на милиардите им. Страните са разделени на процентни дялове, показващи източника на милиардите:

зелен цвят – основатели на компании, т.е. хора, които наистина са допринесли за своето богатство и са изградили свой реален бизнес;
червен – милиардери, получили своето богатство по наследство, т.е. наследствени паразити;
син – мениджъри, т.е. хора наемници, управляващи чуждото богатство, мениджъри, слуги на глобалната мафия;
оранжев – милиардери, получили богатството си благодарение на държавата, т.е. реалната мафия, превзела държавните организми и структури;
жълт – професионални финансисти, така наречените банкстери, ограбващи чрез банките глобалното население.
От тази карта се вижда, че в САЩ реалните милиардери са само 32,1 на сто и всички други са паразитиращи и мафиотски структури.

Великобритания, разбира се, е на първо място по паразитни професионални "управленци".

В Германия делът на "зелените", т.е. на милиардерите, построили своя бизнес с продукти, иновации и реални постижения е 25,9 на сто. Останалите са паразитиращи структури.

Във Франция "зелените" са 37,2 на сто, в Холандия – около 34 на сто, в Бразилия – 21,5 на сто, и т.н.

В Русия делът на "зелените", т.е. основателите на компании, е само 10,8 на сто. Реформите след 1990 г. доведоха до създаването на класово капиталистическо общество.

Голямо внимание заслужават азиатските страни начело с Китай , където зеленият, т.е. реалният икономически цвят, преобладава и е най-голям в сравнение с другите държави. Китай се превърна в основния производствен цех на планетата и в икономическа държава № 1.

image

САЩ продължават да са в спиралата на либералното глобализиране. За да направи Америка "отново велика" Тръмп ще трябва да се справи със системата,

Противникът е силен, средствата са ограничени, времето също.

image

Дали Тръмп си дава сметка, че е заложник на системата и на онези, които дълбоко зад кулисите го предпочетоха пред Хилъри Клинтън.

image

Лично аз бих искал да чуя подобна реч, даже демагогска и от Путин, който е в същата система.

Предстои very большой театър.

Това, последното, е същото, само че на китайски.

http://strogosekretno.com/




Гласувай:
2



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: budha2
Категория: Други
Прочетен: 8688328
Постинги: 4190
Коментари: 1130
Гласове: 1577
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031