Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
07.02.2017 19:54 - Президентът Радев да поеме отговорностите си за запазване на националната цялост!
Автор: budha2 Категория: Други   
Прочетен: 813 Коментари: 0 Гласове:
3

Последна промяна: 08.02.2017 22:09

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
image

Американски конгресмен предложи подялба на Македония между България и Косово

Американски конкресмен, предложи територията на Македония да бъде поделена между съседните й държави, включително България и Косово, съобщава скопското електронно издание МКД, цитирано от „Фокус“.

image

Дейна Рорабейкър е член на Камарата на представителите на САЩ, председателства и специална комисия за Европа и Евразия

Съответният коментар американският политик направи в интервю за тиранската телевизия „Визион Плус“, подчертавайки, че създаването на македонската държава е пропаганден проект.

image


„Моята позиция е, че Македония не е държава. Съжалявам, но не е държава. Те (македонците и албанците) са толкова разделени, че никога няма да бъдат в състояние да вървят добре заедно. Затова косоварите и албанците в Македония трябва да бъдат част от Косово, а другата част на Македония трябва да стане част от България или някоя друга страна, за която те твърдят, че са свързани. Идеята е, че ние искаме да държим Македония жива, защото някой преди 30 г. е решил, че това е конфигурация, която трябва да излезе от разпадането на Югославия“, обясни Рорабейкър. / 24часа

image

Eто, започва се открито! По-нататък – откъсване на част от кюрдската част от турската държавна територия и „компенсирането“ на важната геополитически Турция с територия от Южна България! И ние и светът гледаме това неми и невъзмутими! ПОЗОР ЗА Т.НАР. ПОЛИТИЧЕСКИ ЕЛИТ! Президентът Радев да поеме отговорностите си за запазване на националната цялост! – Коментар анализ на турколога Емилия Славкова

Светкавичен отговор! Скопие поиска сметка на Вашингтон за „подялбата на Македония”

image

Министерството на външните работи на Македония поиска позиция от американския Държавен департамент във връзка с изказването на републиканския конгресмен Дейна Рорабашър, според когото Македония трябва да бъде поделена от съседните й държави, включително и България, предаде БТА.

„Конгресменът е член на Комисията за външни работи и е председател на Подкомисията за европейски въпроси. Изказаните от него мнения предизвикват голямо безпокойство около Македония и в региона. Същите разпалват националистическата реторика на съседите“, се посочва в текста от скопското външно министерство.

Македонските дипломати изразяват също надежда, че държавният департамент ще премахне всички съмнения около изказаната позиция и ще препотвърди своята позиция към Македония и Балканите. В интервю за албанската телевизия „Визион плюс“ Рорабашър се обяви за смяна на границите на Балканите и подялбата на Македония.

В интервю за албанската телевизия „Визион плюс“ Рорабашър се обяви за смяна на границите на Балканите и подялбата на Македония. „Създаването на македонска държава се провали и в момента съществуват всички условия тя да бъде поделена между нейните съседи, включително Косово и България“, каза той.

„Според мен Македония не е държава. Съжалявам, но тя не е държава. При тях има толкова голямо разделение, че никога в бъдеще няма да могат да живеят заедно. Поради тази причина косоварите и албанците от Македония трябва да бъдат част от Косово, а останалата част от Македония трябва да бъде част от България или от някоя друга държава, с която те смятат, че са свързани. При нас съществува идеята, че трябва да се подкрепя Македония, защото някой преди 30 години е взел решение за подобна конфигурация след разпадането на Югославия, но това не означава, че тази идея е валидна и днес“, допълни още конгресменът.

На въпроса дали новата администрация на президента Доналд Тръмп подкрепя подобна идея Рорабашър каза следното: „Аз имам влияние върху външната политика и на следващите заседания на комисията по външна политика ще обсъдим въпроса за промяната на границите на Балканите с цел те да имат смисъл и да доведат до мир”. / Епицентър.бг

bultimes.com/

image

По повод на мнението на американския конгресмен от Републиканската партия Дейна Рорабашър, изказано пред албанската телевизия „Визион плюс“, че Македония не трябва да съществува като отделна държава, а да се подели между България и Косово, директорът на Националния исторически музей (НИМ) Божидар Димитров заяви, че "това схващане, което проповядват и други американски политици (като Ричард Холбрук например) вероятно се основава на факта, че македонизмът (т.е. разбирането, че Македония и „македонците” нямат нищо общо с България и българите) е стопроцентова историческа лъжа. А една нация и държава не се градят на стопроцентова фалшива основа." В свое писмо до медиите директорът на НИМ добавя още:

СКОПИЕ: ЦРУ Е ПОТВЪРДИЛО, ЧЕ В БЪЛГАРИЯ ИМА 187 000 МАКЕДОНЦИ

"В един момент лъжата става ясна на всички и сградата на македонската държава и нация рухва. Освен това някои политици в САЩ, по-добре образовани от другите, сигурно си дават ясна сметка, че макар и сръбска политическа идея, македонизмът бе утвърден не в Кралска Югославия, а от Балканския лендерсиндикат на Коминтерна. Не прилича на най-демократичната държава в света (САЩ) да поддържа тази измислица на комунизма. Но защо да я делим тази пуста Македония ? Не е ли по-добре просто официално Скопие да се върне към историческата истина за своя исторически фундамент. И тогава Македония да си остане цяла с ребългаризирано национално съзнание на славянското й население. Иначе казано, цяла целеничка и без сериозните международни усложнения при един раздел да продължи съществуването си като втора държава на българската нация. И да побързат скопияните, че и други държави искат да са част от българските държави. Хърватска например или Татарстан."

Прочети още : https://www.actualno.com/


image
image



Гласувай:
3



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: budha2
Категория: Други
Прочетен: 8715639
Постинги: 4190
Коментари: 1130
Гласове: 1577
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930