Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
12.02.2017 18:44 - Комсомольская правда: Руснаците живеят най-зле на света
Автор: budha2 Категория: Други   
Прочетен: 1198 Коментари: 0 Гласове:
1

Последна промяна: 12.02.2017 18:46

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
image

„Седем неща, които трябва да разберете за Русия и руснаците през 21 век”

Руското издание „Комсомольская правда” публикува статия, в която прави обстоен анализ на социалната и политическа ситуация в страната, озаглавена „Седем неща, които трябва да разберете за Русия и руснаците през 21 век”. Ето какво твърди авторът на публикацията Дмитрий Олшански:

image

Ако се вгледате в т. нар. Money trail – „схемата“, по която, според твърденията в западни медии, Владимир Путин се „обогатява“, ще ви стане ясно: взимат ни за имбесили, правят ни на идиоти. Нали преди три петилетки руските им колеги разкриха, че семейство Ротшилд превърна невзрачния кагебейски кабинетен плъх – „анализатор“, „съвестния“ ленинградски общински чиновник, в милиардер. Публикува го „Правда“, която има малко общо със старата – Лениновата.


image


1. Русия e една малка страна

Тя просто изглежда голяма на картата. Но пространството за живот е много, много малко. Това означава, че тези места, където има цивилизация и обикновено е топло.
Тук хората не живеят толкова, колкото скитат в тъмнината между микробусите и високите сгради, сгушени в покрайнините на мегаполисите, подобни на Мексико Сити и Мумбай, само че в далечния Север. Топлината и слънцето не са единственият дефицит. Ние имаме нужда от жизнено пространство, където има всичко. Нуждаем се от остров с топло море, където руският народ да се евакуира временно от мрака и депресията.

image

2. Руснаците са малка нация

Няма нужда да гледаме данните от преброяването. Плюс 3 градуса през януари е много, нали? А ако говорим за юли? Така е и с нас. Нашите привидно големи числа не казват нищо за демографската катастрофа, през която премина руснакът през последните 100 години: две световни войни, размирици, „Другаря Сталин”, които разпръснаха хората като пясъка по плажа.
Руският народ е за „Червената книга”. Трябват ни правила за живот като в резерват: никакви мигранти (с изключение на нашите руски мигранти), никакъв намек за по-слаба култура и каквито и да било плевели.
Заплатата на гражданина е заплатата на майката. Възстановяване на счупената „империя” и големите планове. Зачитането на човека, който се превърна в дефицит.

image


3. Руснаците живеят най-зле на света

Никой не е пострадал толкова, колкото сме ние от комбинацията между климат и държава. По света има много държави, в които се смята, че животът е по-лош от нашия. Но там е топло. И слънцето грее.
Обратното: налице са редица страни, където климатът не е благоприятен. Но в тези страни цари един социализъм в добрия смисъл на думата, а държавата гледа прашинка да не попадне на човека.
Само в Русия непоносимият климат е съчетан с нивото на африканско управление и африканско отношение към човешкия живот.

image


4. Русия – това не е Руската федерация

Пропагандата ни дава невярна картина относно младата държава на така наречените руснаци, които официално я наричат „федерация”, въпреки наличието на 83 % от тези руснаци, които по никакъв начин не са вписани и обозначени в книгите.
Тази страна е удивителна и неповторима – в която митичната общност (не съществуват руснаци, повтарям, изключете телевизора) е комбинирана с магическо устройство, където всички действителни общности, включени в нейния състав, са надарени с всички качества на нацията, липсват само руснаците, заменени от „население в областите”.
Автентичната Русия с нейните истински предели на културен и политически живот няма никакво отношение към Руската федерация.

image


5. Руснаците са хора без гражданство

Положението на руснаците е подобно на това на кюрдите и палестинците. Въпреки това, дори те са в по-добро положение, защото техният проблем е възприет и те не се крият от него.
Тук активно работи външната за руския народ система, която честно казано с натиск и емоция се занимава с всички „външни” работи. Прощава милиарди дългове (но никога вътрешни), дава милиарди евтини кредити (вътрешни никога), закупува имоти за огромни суми (никога в самата Русия), плаща се на чужденеца, просто защото той е чужденец и следователно по-висше същество. Отнасяме се към него като с реликва.

image


6. Основната драма на руската история – разликата между индивида и държавата
По света няма такава армия, в която бедният и обезправен крепостен селянин ще се превърне в победител от Париж до Аляска. В света няма такава империя, в която всички покрайнини живеят така сито и щастливо, а центърът е в такова изоставено, мрачно сиротство.
По света няма такава култура, която може да създаде „Ана Каренина” и „Идиот”, да отлети в Космоса, но собствения си човек да държи на улицата по-зле от куче на верижка.
Една невероятна концентрация на сили и средства някъде на горния етаж, а резултатът от тази поражаваща гигантомания са бездна от безполезност, липса на любов, отчуждение и безразличие. Това е Русия.

image


7. Руският проблем – липса на нация

Хората са там, но нация няма. Нямат усещане за собственост, нямат усещане за „у дома”. Не се чувстват домакини. Държавата също няма господар.
Няма публичен език, на който властта може да говори със своите граждани, защото те не са й граждани. И никой не я е избирал. Просто се извършва „оповестяване относно плановете на съответното мероприятие с цел повишаване на ефективността на човешкия капитал, съгласно инструкция номер 26257”.

image



Гласувай:
1



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: budha2
Категория: Други
Прочетен: 8685114
Постинги: 4190
Коментари: 1130
Гласове: 1577
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031