Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
22.02.2017 20:05 - КРИЕ ЛИ СЕ НОВ ЧЕРНОБИЛ?
Автор: budha2 Категория: Други   
Прочетен: 1840 Коментари: 0 Гласове:
1

Последна промяна: 26.02.2017 13:02

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
image

Има нещо радиоактивно в Европа - щаб-квартирата на световната ядрена мафия във Виена, замаскирана под името Международна агенция по атомна енергия (МААЕ), която е на пряко подчинение единствено и само на Съвета за сигурност на ООН, в Ню Йорк

image


*** Повишени нива на радиактивност над цяла Европа
Повишени равнища на радиоктивен йод-131 са фиксирани във въздуха в редица държави на континента.
Твърди се, че те се забелязват още от януари във въздуха над Русия и скандинавските държави, а през този месец и в др. държави.
Предполага се, че този радиоактивен изотоп е продукт от изтичане в атмосферата след ядрен инцидент с реактор на АЕц или от някоя лаборатория(Това за лабораториите са митове за успокояване на населението. Няма как каквато и да е лаборатория да зарази половин Европа (официално половин, а колко е в действителност?). Това може да направи само надземен опит с атомна бомба или изгърмял реактор, който си дими. Просто капацитетът на всички лаборатории и съоръжения за медицински йод в цяла Европа не стигат за такова нещо. А относно старите данни от мин. г. - равнищата сега са несравними, а концентрацията продължава да расте. Лъже се нагло, тъпо и идиотски - така, както се лъжеше за Чернобил, както и за Фукушима. Например за Фукушима аз в края на на втория ден съобщих, че има разтопено реакторно ядро -т.е. параметрите са най-мащабен ядрен инцидент като този в Чернобил, което чак след месеци си признаха. И тази днешна моя информация нямаше да я има, ако концентрацията не оставаше висока вече толкова време и расте. Така, че хъката-мъката от вчера редица западни издания вече пишат, а от немай-къде и WWN вчера най-сетне го потвърди - бел.ред..).


Първите съобщения бяха още през втората седмица на януари, но тогава не им се обърна внимание, а и концентрациите бяха все още ниски. Тревога вдигнаха норвежките контролни органи.
Неофициално се считаше, че при подземен опит с ядрена бомба заради инцидент малки количества са изхвърлени в атмосферата. Но пък никоя държава не фиксира ядрена експлозия, направена в този период от когото и да било.
Сега обаче концентрацията стремително е отхвърчала над нормите и е засегнат въздуха над Германия, Полша, Чехия, Франция, Испания, Финландия и т.н. Но засега контролните органи в редица държави, вкл. и някои от споменатите си мълчат.
Тук има по-популярна информация за случолото се:

http://www.sciencealert.com/no-one-can-figure-out-what-s-be…

Информацията надали е фалшива новина. Тя е ползвала като източник авторитетното WNN - World Nuclear News, катто видях. .
Авторитетната медия се позовава и на направените изследвания и доклада на IRSN - Френският институт за радиологична защита и ядрена безопасност.
_________________________________
ДОКЛАДЪТ ПОСОЧВА, ЧЕ РАДИАКТИВНИТЕ КОНЦЕНТРАЦИИ СА НАДВИШИЛИ СЕРИОЗНО НОРМИТЕ, КОЕТО ОЗНАЧАВА, ЧЕ ВЛИЯЯТ ВЪРХУ ЗДРАВЕТО!
__________________________________
http://www.world-nuclear-news.org/RS-Detector-network-flags…

ДОПЪЛНЕНИЕ:

Мистерията е пълна, защото полуразпадът на йод-131 е 8 дни. Т.е. няма как той да циркулира из атмосферата вече над месец. Освен при хипотеза - гръмнал и продължаващ да дими ядрен реактор. Но тогава пък трябва да се открият и други следи - например и следи от цезий 137.

Имало ли е "Ядрена авария" в Арктика?

Има слухове, свързани с някакъв вид на ядрена авария или евентуално инциденти в Арктика през последния месец. Множество доклади, някои от тях от официалните организации за мониторинг , са съобщили за йод 131 -а радиоактивен изотоп който често се свързва с ядреното делене-е открит чрез станции за въздушно за вземане на проби в целия регион.

Първото откриване на изотопа дойде през втората седмица на януари, чрез станция за въздушени извадки намираща се в Svanhovd, на границата на Норвегия с Руския полуостров. В рамките на дни, въздушно вземане на проби в станции на юг чак до Испания също бе открито наличие на малки количества от изотопа. Фактът, че йод-131 има период на полуразпад от само осем дни сочи че не е остатък от минало ядрено събитие. Предполага се че някъде в полярното море е имало инцидент в началото на януари.

image

В петък, САЩ изпращат своя WC-135 Constant Phoenix атмосферно самолети за тестване на въздуха над Европа без обяснение. Силно уникален самолет специално разработен, за да разследва ядрени инциденти, особено тези, които включват детонацията на ядрени бойни глави.




image
twitter.com/CivMilAir

Чрез вземането на проби от въздуха на големи площи и надморски височииа, самолетът може да осигури критични данни, за да се разбере по-добре "подписа" на освобождаване на радиация. По време на ядрените опити, това може да помогне на учените да определят какъв вид оръжие е взривено, и във връзка с други данни, колко голям е бил взрива. Те могат също така да се използват за измерване на ефектите и мащаба на други радиационни събития, като например срив на ядрени централи. Например, WC-135s отиде да работи след земетресението 2011 , за да проучва срива на АЕЦ Фукушима в Япония - дар от Израел.

WC-135 излитане на мисия (USAF снимка):

image

Много източницци твърдят, че руснаците са рестартирани ядрен опит в Новая земля близо до Арктика. Това твърдение е проблематично поради различни причини. Първата е, че нямаме съответните сеизмични данни, показващи ядрена детонация от този регион. Някои източници предполагат възможността, че е тествана малка тактическа ядрена бойна глава и не е ясно дали нивата на йод-131 са показателни за такъв тест. Разбира се, от политическа гледна точка, рестартиране на ядрен опит ще бъде сигнал за масивна промяна в политиката на Москва към ядреното оръжие.

Русия използва ядрени двигатели за много от нейните активни подводници, както и за Киров клас бойни такива, както и ледоразбивачи. Русия също използва ядрена енергия в арктическия регион за множество приложения. Не само това, но северните военноморски бази на Русия близо до Арктика са ядрени гробища от Студената война.

Корпусите на изведени от експлоатация ядрени подводници седят на празен ход и все още чакат да бъдат утилизирани и изхвърлени. Мнозина казват, че в продължение на десетилетия след края на Студената война, тези съдове са просто инцидент в очакване да се случи. Някои от тези плавателни съдове са оставени на полуостров Кола в близост до Мурманск. Едно от най-големите руски ограничителни съоръжения за ядрени отпадъци, където се съхраняват реакторите на тези изведени от експлоатация подводници, също се намира в близост до Saida Bay . Днес, около 80 реактори и техни компоненти се съхраняват там в огромни контейнери. В крайна сметка съоръжението ще приеме общо 155 реактори.

image

По време на Студената война, Русия си изхвърляше всички видове ядрени отпадъци в Карско море, включително и около 17,000 контейнери и 19 кораба, пълни с радиоактивни отпадъци. СССР също се отърва от 14 ядрени реактори, някои от които с пръти отработено гориво и други форми на по-ниско ниво на ядрени отпадъци като просто ги изливаха директно в морето. В руската подводница К-27 , който е потопен в Kola море, се казва, че буквално бомба със закъснител. Това е само, че една област, и други области в региона, като Баренцово море (K-159) и Норвежко море (K-278), също са се отказали ядрени подводници и кой знае какво още редят на морското дъно. Дори САЩ остави своя собствена част на ядрени отпадъци в северните ширини, като например тайния реактора в Кемп век , в Гренландия, въпреки че това е миниатюрно в сравнение с това, което руснаците са оставили след себе си.

Графика, която показва най-известните ядрени отпадъци и отломки близо до Северна Европа и Арктика (Bellona.org графичен):

image

С всичко това предвид, ако е имало освобождаване на йод-131 в атмосферата, то е много по-вероятно те да са дошли от ядрена пустош, която Съветският съюз създаде, или от оперативните реактори в региона, а не от някакъв нелегален атомен тест. Това не означава, че е невъзможно, просто е много малко вероятно. Има дори възможност, че не идва от Русия и е изтекло от реактор в Европа или другаде.

Все пак
вероятноста Арктика  да се превърне в ключово бойно поле през бъдещето е реалност, която би подтикнала руската военна експанзия в региона ; това личи и от голямата промяна на Москва в геополитическия тон и военната позиция през последните няколко години - което поражда подозрения за истинските намерения на Русия в района.

http://www.thedrive.com/the-war-zone/

 



Гласувай:
2



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: budha2
Категория: Други
Прочетен: 8727829
Постинги: 4190
Коментари: 1130
Гласове: 1577
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930