Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
02.03.2017 18:12 - Зодиите с техните специфични страхове
Автор: budha2 Категория: Други   
Прочетен: 1246 Коментари: 0 Гласове:
2

Последна промяна: 02.03.2017 18:31

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
image

Зодиите с техните специфични страхове



Овен

Представителите на този знак имат страх от себеизразяване, от това да наложиш егото си, да се представиш, т.е. да имаш блокажи, които да не ти позволяват да се изразиш в дадена социална група. Това е големият страх за Овена, макар че те самите се държат доста авторитарно. Именно от това идва това поведение – страхувам се, че няма да бъда оценен като авторитет, смята Овенът. Много често обаче това може да се разглежда и от позитивна гледна точка, защото Овенът по принцип първо реагира, а след това мисли. Ако живее изолирано и усамотено, е чудесно, защото сам си поема отговорността за действията. Но когато живее с други хора, много често обърква техните планове, наранява ги и т. н. Този страх обаче помага на Овена да бъде по-предпазлив и да може наистина да се изгради като един позитивен авторитет каквато е целта му, т.е. не първо да действаш, а след това да мислиш, а да има една умереност в това, което се прави.

image

Телец

Страхът на Телеца е от бедността. Освен това да нямаш пари, този страх включва и други дефиците – че не си образован достатъчно, че нямаш добър социален статус… Телците се свързват с един обективен мързел. Материално осигурените Телци твърде често не вършат нищо – нямат никаква мотивация за реализация и за работа. Когато обаче имаш страха от бедност, това те подтиква да се реализираш, т.е. този страх може да бъде една мотивация и борба с мързела на Телците.

image


Близнаци

Третият страх е този да не бъдеш обявен за глупав. Освен да си неосведомен, да бъдеш глупав означава да си на по-ниско ниво от другите и да ти се подиграват за това. От друга страна Близнакът е „дървен философ“ и живее с идеята, че всичко знае.

image

Ако оставят Близнака да демонстрира своите знания, той ще има всичките грешни теории за живота, които ще иска да обясни и на другите. Именно страхът да не го сметнат за глупав, го кара да се образова и информира.

image

Рак

Четвъртият страх е страхът от изоставяне, който е свързан както с физическо, така и с емоционално ниво. Той е свързан с огромна емоционална болка, която не може да се преодолее. Това е най-големият страх за Рака – да не го изоставят родителите, да не го зареже партньорът, да не му отнемат сигурността… Как противостои на това Ракът? Той действа като сплотяващ елемент най-вече за семейството – както е кардинален и свадлив, така може да бъде и много компромисен в рамките на семейството. Неговите инструменти са грижата, безусловната любов, себеотдаването. Именно това е мотивът за семейство, мотивът за заедност.

image

Лъв

Петият страх е този да не бъдеш обичан. Този страх е много обективен за представителите на този знак. За всички тях този страх е загатнат, но може и да не бъде толкова силно изразен. Този страх означава да не бъдеш оценен, авторитетът ти да бъде подценен, да не си интересен на другите, да не си център на внимание. Всичко това провокира Лъвът буквално да се раздава. Този знак обича да „гори“, да забавлява другите хора, да бъде артистичен, да привлича вниманието върху себе си, да прави комплименти и подаръци – това е мотивът за любов. Да, има егоистична нотка, но любовта е егоистична, приятелството е идеалистично.

image

Дева

Шестият страх е този да не бъдеш критикуван. Критиката е това, което Девата най-много мрази. Критиката сама по себе си е много лоша, когато не е конструктивна. Веднага след критиката трябва да има конструктивен съвет как да се промениш. Девите се страхуват толкова от критика, защото това е подценяване на личността. Те имат мотивацията да са перфекционисти – мотивацията да действат и да служат. Тук служенето включва и това да служиш на себе си. Мисли от типа: „Аз ще ти помогна, но чувствам, че тази енергия ще ми се върне“, са полезни. Страхът от критиката може да бъде наистина мотивация за перфекционизъм.

image


Везни

Страхът на Везните е страх от самостоятелност. Това означава, че много често имаш дискомфорт да вземеш сам решения, изпитваш силно колебание и имаш остра нужда от подкрепа от авторитет, от партньор, от родител.

image

Този страх може да те накара много активно да си сътрудничиш с хората. Този страх поражда мотива за партньорство.

image


Скорпион

Представителите на този знак притежават най-големия страх – този от смъртта. Смъртта има много лица – смърт на чувства, на взаимоотношения, загуба на близки хора. При Скорпиона истинският страх е да не прекъсне емоцията, която ги захранва. По тази причина този знак поддържа ситуацията около себе си – отива им да бъдат отдаващи и да се раздават.

image


Стрелец

Този знак притежава интересен страх – страха от скуката. Това е много обективен страх, който означава да се страхуваш от монотонното ежедневие и еднообразието. Липсата на интелектуална стимулация направо убива Скорпиона. Това кара представителите на този знак да четат, да се информират, да пътуват. Това е мотивът им за развитие.

image


Козирог

Притежава страха от провала. Провалът има много подстрахове – да не се изложиш, да не станеш за посмешище и най-големият страх – да не бъдеш даден за лош пример. Освен това Козирогът не обича да споделя отговорност, защото смята, че другите хора няма да се справят добре. Затова той притежава мотива за отговорност.

image


Водолей

Този знак притежава страха от ограниченията. Той има различни аспекти – можеш да ограничиш партньорството, майчинството, да ограничиш свободата на словото.

image

Затова мотивацията на Водолея е за новаторство – да промениш старото, да се насочиш към новото и да си модерен. Затова те искат да са на „ти“ най-вече с технологиите.

image



Риби

Те притежават най-страшния страх – страха от самия себе си. Той включва страха да останеш сам със себе си, да опознаеш себе си и да вникнеш дълбоко в емоциите, защото Рибите наистина са най-дълбоко емоционалните хора, независимо под какво лице ги познавате – дали са лицемери, предатели и т.н. Този страх кара Рибите да са отворени към другите, да ги запазят и да са жертвоготовни в живота си.

Емоциите разболяват според зодията


Според езотеричното познание има два типа болести. Едните са кармични и се раждаме с тях, а другите придобиваме заради дисбаланса в чувствата ни.

Хули Леонис

Някои хора дори не подозират колко важна е връзката между емоциите и физическото тяло. Често при лекарски преглед може да чуете фразата “Това ви е на нервна почва”, а всъщност да става въпрос за различни емоции. Тази информация ще ни помогне да разберем, че не винаги, дори по-рядко, причината за проблемите ни е физическа. В повечето случаи винаги трябва да се търси емоционална причина, пише в сайта www.huli-leonis.com. Информацията, която дава консултантът Хули Леонис, се отнася до позицията на слънцето в рождената ни карта т.е зодията.

Овен. Чувството, което разболява Овена, най-често се нарича гняв. То се свъзва с отнемане на силата с чувството на самокритичност. Това са най-големите страхове на един Овен – да бъде пренебрегант и да не се цени авторитетът му. Най-често това води до главоболие, страда главата, а когато кръвта „кипне”, се повишава и кръвното налягане.

Телец. Някои разглеждат упоритостта като положително качество на Телците, но това именно е и качеството, което създава най-големите проблеми на хората от този знак. Упоритостта се свързва с проблеми със себеизразяването, като това води до блокажи в гърлото, където се складират недоизказаното, гневът и неприемането. От друга страна Телците често имат възпалени сливици, а това говори за неспособност да се застъпите за себе си и за преглътнат гняв.

Близнаци. Трудно е да се живее само тук и сега. Вчера няма значение, защото мина, а утре е прекалено далече. Припряността и неистовостта са качествата, от които най-много страдат Близнаците. Това води до болести на нервна почва, проблеми с нервите, треперене на ръцете, псориазис, хронична хрема и т.н. Всичко това говори за едно недоверие, бързане, спешност до полуда.

Рак. Това е майчинският знак, който се свързва с грижата. Когато обаче грижата е прекалена и задушаваща към близките, в такива моменти Раците често имат проблеми с гърдите/бюста. От друга страна Ракът е знак, който действа плахо и търси сигурното. Често страда от много опасения. Това се отразява на проблеми със стомаха –страх, ужас и неспособност за асмилиране на новото.

Лъв. Това е знакът, който се свързва със сърцето. Когато един Лъв пренебрегва сърцето си, когато е деспотичен, когато нещата, с които се занимава, не минават през сърцето му, когато липсват сърдечни неща в живота му, то именно този орган страда най-много. От друга страна, когато един Лъв загуби почва под краката си и не се чувства уверен, то най-често има проблеми в гърба и с гръбначния стълб.

Дева. Това е знакът, който се свързва с физическото тяло. Затова можем да кажем, че Девите владеят добре качеството да пазят физическото си тяло. Качеството, което обаче им създава много проблеми, е именно самокритичността, а тя е страх и тревога дали ще са перфектни и дали все пак някой ще види грешките им. Тъй като те сами си причиняват болестите, при тях болестите често са автоимунни.

Силата на позитивните емоции…

Везни. Това е знакът, които обича да споделя както хубавото, така и лошото. Често Везните прехвърлят отговорнотта на партньора до себе си, а след това изразяват неводолство, че нещата не са се получили така, както те са искали. Всичко това говори за много колебание и критичност, както и за разочарование. Най-засегнатият орган в тази ситуация са бъбреците.

Скорпион. Кактокто скорпионът в природата е способен да се самонарани, така и хората, родени под този знак, могат да го направят в реалния живот. Чувството, което най-често им вреди, е омразата. Зад нея обаче се корени опасението, че не ги бива достатъчно, че могат да бъдат изоставени и емоционално наранени. Всичко това води до едно своеобразно саморазрушение. При Скорпионите най-засегнати са половите органи при мъжете, както и яйчниците и матката при жените.

Стрелец. Знакът на крайностите, който се свързва с липсата на мярка, бягството от чувствата, несигурността. При една продължителна емоционална несигурност Стелците са склонни да трупат килограми, които да ги предпазват и да им дават сигурност. Но те са склонни и на другата крайност – слабостта. Тя говори за липса на решитеност, за един сцанерий „да, но”, който винаги ще даде светлина, защо нещо не може да се случи. Всичко това води до сериозни физически проблеми с килограмите и в двете посоки.

Козирог. Знакът на закостенялостта и консерватизма често има основно проблеми с това да премахва от живота си ненужното: ненужните емоции, хора, мисли. Той задържа прекалено много в себе си и това се отразява на отделителната му система. Затова някои представители на знака цял живот страдат от хроничен запек, който не се влияе от никакви лекарства. Това говори именно за едно трудно “пускане от живота” на каквото и да е било, емоционално складиране на ненужни неща, които са излишни и затлачват организма.

Водолей. Качеството, което създава най-големи проблеми при Водолеите, е бунтарството. То само по себе си се свързва с идеализъм и непримиримост. Често Водолеите имат проблеми с кръвта. Кръвта, от своя страна, представялва енергията на тялото, която протича свободно. Затова, ако се наруши свободната воля на Водолея, той има проблеми с кръвта. Ако пък бъдат накарани да правят нещо насила, се активизира разрушителният нервен импулс, които може да засегне цялото тяло, както и психиката.

Риби. Разбира се, тук проблемите са силно емоционални. Емоциите се свързват с елемента вода. Той докарва на Рибите както подуване, така и задържане на вода в организма. Другото чувство, което много плаши Рибите, е усещането за самота. Много често при силно чувство на самота храната и алкохолът сдтават най-верни другари на Рибите. А това са двете неща, от които най-много се дебелее.

http://xyli-leonis.com

 



Гласувай:
2



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: budha2
Категория: Други
Прочетен: 8685082
Постинги: 4190
Коментари: 1130
Гласове: 1577
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031