Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
18.03.2017 22:10 - "Руската връзка" на Тръмп
Автор: budha2 Категория: Други   
Прочетен: 813 Коментари: 0 Гласове:
2


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 
image


63-ма руснаци купили имоти от милиардера за 98,4 млн. долара

Разследване на "Ройтерс" установи, че 63 души с руски паспорти или руски адрес са купили имоти за най-малко 98,4 милиона долара в седем сгради на милиардера Доналд Тръмп във Флорида.

image

По време на президентската кампания през 2016 г., Доналд Тръмп омаловажи бизнес връзките си с Русия. А откакто встъпи в длъжност като президент, той е още по-категоричен.

"Мога да ви кажа, че аз не притежавам нищо в Русия", заяви президентът по време на пресконференция миналия месец. "Аз нямам кредити в Русия. Аз не съм имал никакви сделки в Русия. "
Но в Съединените щати, членове на руския елит са инвестирали в негови сгради. И по-точно в негови маркови луксозни кули в Южна Флорида, както сочат официални документи.

Купувачите са бизнесмени, свързани с политическия елит, като например бивш изпълнителен директор в държавна строителна фирма, базирана в Москва, който работи с военни и разузнавателни съоръжения, един основател на инвестиционната банка на Санкт Петербург и друг - съосновател на конгломерат с интереси в банкиране, недвижими имоти и електроника.

Хора от второто и третото ниво на руската власт също са инвестирали в сградите Тръмп. Един от тях скоро е пуснал във фейсбук снимка с лидера на руска мотоциклетна банда, която бе санкционирана от САЩ за предполагаемата ѝ роля в анексирането на Крим.

image

Павел Угланов е бивш заместник-министър на икономиката и енергетиката в регионалното правителство на Саратов. На снимката е с шефа на руските рокери "Нощни вълци" Александър Залдостанов, известен с прозвището Хирурга (вляво). Той е личен приятел на Владимир Путин. Членове на мотоциклетния клуб се бият на страната на проруските сепаратисти в Донбас.



Разследването на "Ройтерс" не установи неправомерни действия от президента Тръмп. И никой от купувачите не е от най-близкия кръг на Путин. Белият дом пренасочва въпросите на агенцията към фирмата, която е сключвала договорите, чийто главен юрисконсулт заявява, че контролът върху бизнес връзките на президента Тръмп с Русия е неоправдан.

image

"Мога да кажа категорично, че това е пресилена история, която е медийно създание", коментира Алън Гартън в интервю. "Аз съм работил с тази фирма и знам отношенията на компанията."
Анализът на агенцията установи, че най-малко 703 - или около една трета - от собствениците на 2044 имота в сградите на Тръмп във Флорида са дружества с ограничена отговорност, а фирмите с ограничена отговорност имат възможност да скрият самоличността на истинския собственик . И националността на много купувачи не може да бъде определена. Американци с руски произход, които не са използвали руски адрес или паспорт в покупките си, не са били включени в разследването.

image

"Президентът отрича да има инвестиции в Русия, но той не казва нищо за руски инвестиции в неговия бизнес и собственост в САЩ", коментира пред "Ройтерс" Адам Шифт, демократ от Комисията по разузнаване на Конгреса на Щатите. "А това засяга всички американци и може би е още една причина президентът да отказва да публикува данъчните си декларации", допълва той.
Един от големите купувачи в имотите на Тръмп във Флорида е Александър Юзвик. През 2010 година той и жена му стават собственици на апартамент за 1,3 милиона долара. До 2016 година Юзвик е бил изпълнителен директор на "Спецстрой", компания, която произвежда и военни съоръжения. Тя е работила в тясно сътрудничество с Академията по обучение на кадри на ФСБ, службата наследила КГБ. Фирмата е работила и при изграждането на административната сграда на щаба на ГРУ, руското военно разузнаване, пише "Ройтерс".

image

clubz.bg/51681-ruskata_vryzka_na_trymp



Гласувай:
2



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: budha2
Категория: Други
Прочетен: 8685073
Постинги: 4190
Коментари: 1130
Гласове: 1577
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031