Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
19.03.2017 09:57 - Еврейското гето на нацистка Германия
Автор: budha2 Категория: Други   
Прочетен: 1449 Коментари: 0 Гласове:
4

Последна промяна: 19.03.2017 12:31

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
image

Защо евреите, не изследват живота на евреите в гетото на пример във Виница, Жмеринка, както и в десетки други градове? Може би поради това, че еврейските Judenrats/юденратен и равинство са сътрудничили с нацистите и евреите са тероризирани от своя родна еврейска полиция? ...

Общо в Европа са създадени около 1000 гета/кибуци, обитавани от най-малко един милион евреи. В "Наръчник на лагерите, затворите и гетата в окупираната територия на Украйна (1941-1944)", изготвен от Държавната комисия за архивите на Украйна през 2000 г., изброени повече от 300 гета - което означава, че съответно имало и 300 Judenraete, всяка от които се състои от 10 -15-влиятелните евреи и равини, и десетки и дори стотици еврейски полицаи (напр. в гетото в Лвов е имало 750 еврейски полицаи).

Нека напомним за гетото - то съществува на принципите на еврейското самоуправление а жилищните територии под контрола на областите на германците, където евреи насилствено са преместени, за да ги изолират от не-еврейското население. Гетото/Кибуца се управлява от Judenrat ( "еврейски съвет"), в които са включени най-реномираните в града евреи. Например, в Zolochev (Лвовски регион) 12 от членовете на Judenrat са със степен доктор на науките . Judenrat контролира икономическия живот в гетото, а реда там се опазва от еврейска полиция.

          image

Най-често в контекста на Холокоста се споменава за образуваното през 1940 г., Варшавско гето, където максималният брой, на евреите достигнал около 0,5 млн. Евреи са работили по немски поръчки вътре в гетото и извън него. Най-горният слой/каста в гетото са успешни бизнесмени, контрабандисти, собственици и съсобственици на предприятия, високопоставени служители на Judenrat, агентите на Гестапо . Те уреждали пищнни сватби, обличали техните жени в кожи и диаманти, за тях работят ресторанти и нощни клубове с вкусна храна и музика, вносители са на хиляди литри водка.

image

"Те дойдоха богати, натоварено със злато и диаманти; там, на маси, отрупани с храна, пукащи тапи от шампанско "дами" с ярко боядисани устни предлагащи своите услуги на военните спекуланти - описва кафенето в центъра на гетото Владислав Шпилман , чиято книга " Пианистът " е в основата на едноименния филм от Роман Полански .

- На-рикша седна, проснато, елегантни дами и господа, през зимата на скъпи вълнени костюми през лятото -. Във френските коприни и скъпи шапки " Гетото има 6 театри, ресторанти, кафенета , но евреите бяха забавлявани не само на обществени места, но също и в частни домове и клубове карти, в почти всяка къща ...

image

Подкупа и изнудването в Варшавското гето достига астрономически размери. Членовете на Judenrat и еврейските полицията натрупали в тази кибуц приказни печалби. Например, в гетото, беше разрешено да имат общо 70 пекарни, паралелно, е имало 800 подземни/нелегални. Те се използват като суровина в контрабандата на гето provezёnnoe. Собствениците на тези нелегални пекарни са били подложени основно на рекет от собствената си полицията, Judenrat и еврейски гангстери.


Много от тези контрабандисти са ставали агенти на Гестапо - и защитени трупаха злато от бандидски дейности. Това бяха контрабандистите Kohn и Хелър , за да се възползват от цялата транспортна дейност в гетото, и търговията, в допълнение към маащабната контрабанда.


image



Варшавското гето е национален център за незаконни сделки с валута - черно гето за Exchange което определяло цената на долара в цялата страна. Лично аз съм най-удивен от друг факт от живота в обменните черни гета: когато един по чудо оцелял евреин, припомня, че те са се занимавали с продажбата на земя в Палестина !

Интересно е, защо евреите наричат "бунта", произведено от германците през април 1943 почистване удавяне в нехигиенични условия, разврат и корупция на Варшавското гето ? Защо те се страхуват да кажат истината за това кой и срещу кого е "възстанал"? Точно въоръжените еврейските крадци, контра бандисти и рекетьори са застрашавали живота на цивилни - старци, жени и деца.

Еврейски екстремисти са въстанали не срещу германците, като гласи легендата а против убийците в гетото - еврейската полицията и почти всички от Judenrat. Убийствата на артисти, журналисти - (!) е от ръцете на евреи мафиоти - убити са 59 от 60-те служители на вестник «Жагев» (Факел). Брутално е бил убит и един от ръководителите на родното гетото, скулптор и виден ционист 80-годишният Алфред Носсиг.


Бандитите са тероризирали населението на Варшавското гето, като са обложили почти всички всички с рекет.ьорски налози. На онези, които са отказвали да плащат, те са отвличали децата и са ги затваряли в подземен затвор на улицата. Мила, 2 и по Tebens помещенията - и там са били брутално измъчвани Бандите на разбойници взеха всичко безразборно, а бедните и богатите: те са били извадени от ръцете на часовник, бижута, пари, взети, не е носен дрехи, а дори и пазено храна за черни дни. Те еврейската банда ужасяваше гетото. Често в посред нощ започва престрелка между самите банди. Варшава гето се е превърнал в джунгла, един нападнат от друга, нощните викове на евреите, което е бил нападнат от крадци.

Бандити три пъти посред бял ден, ограбили касата на Judenrat, а това били парите, които отивали за храна на бездомни деца по улицата, за лечение на пациенти болни от тиф и други социални нужди. Те са обложили с контрибуция Judenrat в размер на четвърт милиона злоти, а Judenrat отдела за снабдяване с обезщетение от 700 000 PLN. Judenrat заплатил вноската/контрибуцията в но отдела за снабдяване - отказва. Тогава еврейските гангстери отвлекли сина на касиера и го задържали в продължение на няколко дни, като след това получили необходимата сума.

Чак след като бандитите започнали да атакуват германски патрули са се намесили германците, и са започнали "рейд/атака срещу крадци и контрабандисти". В акцията активно участва и еврейската полицията - те са хора, които знаят местноста, и значително подпомогата немските щурмови групи по време на прочистването на кварталите от бандити.

Не германците а еврейските гангстери са унищожавали гетото, взривяване къщи и изгарянето им с коктейли Молотов. Стотици невинни хора бяха убити в масови опожарявания/холокостиране. Германците се опитали да гасят огъня, но без резултат - бандитите подпалвали нови сгради. За един неуспешен опит за миниране на сграда разказва един от бунтовниците, Аарон Карми:: "И те така и неуспяха да заложат определени мини там ... Три от нашите момчета влязоха в мазето, за да го взривят. . И что? Они там торчат с языком, прилипшим к заднице.А тук аз съм си добре ... и в това бе трагедия! ".


Един от бунтовниците Казик Ратейзер произнесъл много години по-късно: "Какво право сме, една малка група от млади хора от ZOB (една от бандите), да решаваме съдбата на толково много хора? Какво право имахме да организираме бунт? Това решение доведе до разрушаването на гетото и смъртта на много хора, които иначе биха могли да оцелеят. " Как завърши "въстанието"? Гетото е била напълно унищожено, всички жители на гетата, са изпратени в трудови лагери - почти всички от тях са оцелели. Германците дори не са разстрелвали заловени с оръжие бунтовници.

image

Най-популярното онлайн фото - бунтарки с висок тестостерон, еврейки с кепета.

Крайната от дясно - Малка Здроевич била хваната с оръжие, но не е била разстреляна(от своята родна еврейска полиция - Judenrats), а изпратена да работи в Майданек, разбира се, тя "по чудо оцеляла от Холокоста."

image


Като пример, може да се разгледа сравнимото с Варшавското по брой на хората, гетото Терезиенштадт, където германските и чешките евреи са били държани в идеален ред. Съветът на Терезиенштадт - еврейските старейшини равини - многократно информирани инспекторите на Червения кръст, за изненадващо благоприятните условия, имайки предвид, че Германия по това време търпяла поражение във войната, а световното еврейство бе първият, който призова за неговото унищожаване. Ръководителят на Judenrat в гетото на Бялисток (град в североизточна Полша) Ефраим Бараш успял да превърне домовете в цехове, за инструменти и машини, организирал работата на повече от 20 фабрики, които са работили за нуждите на германската армия.

Там идвали комисии, включително в Берлин и разглеждали тези фабрики. Бараш организирал за арийската страна изложбата, за да покаже как гетото допринася за военните усилия на Германия. През ноември 42-ра, немците ликвидирали някои малки околни кибуца но гетото в Бялисток не е докоснато. Трябва да се отбележи, че в много гета на Източна Европа еврейски квартали, поради пълната липса на хигиена са се превръщали в площи с повишен епидемиологичен риск и там избухвали епидемия от тиф и дизентерия.

image


Най-честата причина за смърт сред еврейското население в гетото не е "Холокоста", а инфекциозни заболявания. И за да бъда съвсем откровен, основната причина за тези заболявания са причинени от отхвърляните от юдаизма европейски хигиенични процедури.

image

Историята на Варшавското гето показано тук изглежда доста необичайно, но всичко, което е написано тук, е 100% взето от еврейски източници, и цялата статия се основава на тях примерно около 80%.

image

Ако се научите как да изчистите историята от пропагандните опаковки за Холокоста, ще се отървете от натрапчивите субективни оценки а извличайки "празна информация" е по - вероятно да намерите обратния смисъл на това, което се е случило.

image

новости-мира.ru-an.info
 



Гласувай:
4



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: budha2
Категория: Други
Прочетен: 8687440
Постинги: 4190
Коментари: 1130
Гласове: 1577
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031