Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
28.04.2017 19:10 - Македонският пожар поставя на изпитание българския пожарникар
Автор: budha2 Категория: Други   
Прочетен: 1011 Коментари: 0 Гласове:
1

Последна промяна: 28.04.2017 19:26

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
image

На пръв поглед страстите в Македония са взривени по етнически признак след като албански депутати изпяха албанския химн в парламента. В същото време обаче нападателите на парламента биха не албанци, а социалдемократите на Заев и лично него.

image


www.24chasa.bg/novini/article/6195704


Блатото на македонския политически живот, където вече 3 години тлее взривоопасна политическа криза, се взриви с изблик на насилие в епицентъра на властта – или на безвластието по-скоро. Парламентът беше нападнат, превзет и окървавен от афектирани хора, реагиращи на избора на етнически албанец за председател на парламента с помощта на опозиционните социалдемократи на Зоран Заев.

Да се отсее обаче зърното от плявата, която пламна, не е лесно. Защото противоречията в уж ясната логика на противопоставянето са доста.

Малко са ориентирите. Сред тях е позицията на ЕС, изразена от комисаря по външната политика Федерика Могерини в подкрепа на законността на избора на Талат Джафери, бивш министър на отбраната ( в кабинита на Никола Груевски) на ръководния пост в македонския парламент.


image



Същата позиция изразиха и Съединените щати. За подкрепа в подобен смисъл говори поне косвено и изречението в изявлението на Бойко Борисов, според което България продължава да подкрепя присъединяването на Македония към ЕС и НАТО.

На пръв поглед страстите в Македония са взривени по етнически признак след като албански депутати изпяха албанския химн в парламента. В същото време обаче нападателите на парламента биха не албанци ( с едно голямо изключение, при което най-тежко пострадал се оказа бившият кмет на Струга Зиедин Села, известен у нас с призива си българите в Македония също да получат статут на малцинство), а социалдемократите на Заев и лично него.

Ако има “добра новина” в тази драматична ситуация, тя е във въздържанието на албанската общност от намеса. Което може да се промени, ако раненият д-р Села почине от раните си, каквито опасения вече се чуха.

Атакуващите парламента на практика биха опозиционери от името на управляващата ВМРО-ДПМНЕ на Никола Груевски. Самият Груевски обаче се разграничи от тях и поиска разследване и наказание на виновните.

image


Руснаците отдавна си разиграват магарето в Македония чрез етническата карта и тотално преиначаване на историята за територия части от която е населявана с преобладаващо изконно Българско население. Документи за горното достатъчно, но кой ли има интерес в днешното ни марионетно управление, подобно на това след 1944г.

От един месец насам руските медии вещаят кръв по улиците на Македония(след като не успяха в Черна Гора).
А у нас:
1. Тока ще се вдига с 10% от юли, ще го усетите ноември.Гарантирано от ГЕРБ, овцете могат да подават оплаквания при Мая Манолова, прокуратурата и арменския поп
2. НС праща въпроса с цените на газта до Министерството на енергетиката с цел да се изпусне срока за предоговаряне с Газпром. Гарантирано от комунистите ГЕРБСП,ДПС+Патреоте.

image


Малцина български коментатори се осмелиха в часовете след събитията в Скопие да коментират външната намеса в конфликта. Евродепутатът от ВМРО Ангел Джамбазки го направи в свой коментар по Нова телевезия, в който наред със Сърбия и Турция, посочи сред намесващите се външни сили Русия. Повтори го два пъти и стана ясно, че не е изпуснал фразата случайно, макар да компенсира с натъртване върху турската роля в подкрепа на алабанския фактор, говорейки за “ръката на Ердоган” ( Путин не беше удостоен от него с поименно споменаване). Объркването за неизкушените от подробностите в македонския лабиринт обаче остана, защото Джамбазки, в същото време намекна ( доста твърдо), че исторически съюзници на българите в Македония са именно …албанците.

image

Борисов: Има пряка намеса във вътрешните работи на Македония

„Дестабилизацията им е проблем. Още повече, когато се отиде в сферата на неетническата толерантност. Затова и тук много пъти в ГЕРБ сме били упреквани, че едва ли не в задкулисие, в какво ли не, в толерантността си, която имаме към ДПС. Считам, че българският етнически модел на толерантност, зачитане, също е пример. И от едните, и от другите премине ли се границата, това вече веднага води до едни тежки напрежения. Помните, когато в предизборната кампания тук-там се ползваха османски химни, песни, изведнъж как и напрежението в България нарасна“, продължи Борисов. По думите му затова ни трябва стабилност, за да може с твърда позиция от всички институции да не допускаме намеса във вътрешните работи на България и така да водим политиката си, че да не се налага и „да ни дават акъл“.

(BR - Едва ли Боко може да помогне в македонският пожар, предизвикан от един доста сходен режим.
А пък и след 10 години присъствие в централната власт на Боко, единствените спирачки ,за да не заприлича съвсем НРБ на Македония са ЕС и НАТО. А без тях сигурно нямаше да можем и да се сравняваме дори с Македония, след такова пожарникарско “управление” и “умения”?!?)


bultimes.com/borisov-ima-pryaka-namesa-vav-vatreshnite-raboti-na-makedoniya/


Бившият посланик на България в Скопие Александър Йорданов посочи опасенията на управляващия вече 10 години Никола Груевски от това да бъде осъден, ако слезне от власт, като основна причина за политическото напрежение. Александър Йорданов дори се “осмели” да каже, че в избора на един етнически албанец за председател на македонския парламент няма нищо незаконно. Но пък е противозаконно поведението на президента Георге Иванов, който отказа да връчи мандат за управление на Зоран Заев след като победилия с малка преднина на изборите от 11 декември миналата година не получи подкрепата на алабанските партии и това направи Заев потенциален премиер, без обаче да стане такъв заради противоконституционното поведение на държавния глава.

image

Колкото и да е, в Македония има етнически основен момент. Сегашните неща бяха отключени преди 2 години с Оня публикуван телефонен разговор, след който премиерът Никола Груевски уреди оставките на двама министри и шефа на службата за сигурност заради обвиненията на опозицията, че правителството яко следи, притиска и подслушва пресата, правосъдието и изборните органи в свой интерес. Обаче, “Дългана ръка на Ердоган” Хич не е случайно спомената. Този израз “Дългата ръка на Ердоган/Анкара/Турция”, е от една година силно популярен в Европа и другаде по света. Той тръгна от Холандия – The Long Arm / De Lange Arm van Ankara. Това е заради силното навиране на Турция във всяка европейска страна да прокарва свои интереси, да подкрепя местни ислямски среди, шпионира чрез имами. В Германия има ВТОРО разследване срещу такава дейност, а в Австрия бе обявено, че турската ШПИОНСКА ИМАМСКА МРЕЖА ОБХВАЩА 35 СТРАНИ по СВЕТА, включително ИЗВЪН ЕВРОПА. Ердоган и Турция Пряко подкрепят албанците и други подобни, навсякъде из Балканите, и на първо място в Босна и Косово.

DW: Турската имамска шпионска афера се разпростира из Цяла Европа:

http://www.dw.com/en/turkish-imam-spy-affair-in-germany-extends-across-europe/a-37590672


image






Гласувай:
1



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: budha2
Категория: Други
Прочетен: 8722644
Постинги: 4190
Коментари: 1130
Гласове: 1577
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930