Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
01.05.2017 21:11 - ОТВОРЕНО ПИСМО До Управителния съвет на Бритиш-Американ Тобако, БАТ
Автор: budha2 Категория: Други   
Прочетен: 896 Коментари: 0 Гласове:
1

Последна промяна: 01.05.2017 21:12

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
image



ОТВОРЕНО ПИСМО
До Управителния съвет на Бритиш-Американ Тобако, БАТ (British American Tobacco):
Не подкрепяйте и не укрепвайте българската мафия!
Аргументи срещу планираната от БАТ инвестиция в "Булгартабак" на стойност 100 милиона евро.
Уважаеми членове на Управителния съвет на БАТ,
Ние, долуподписаните, призоваваме към спазване на ангажимента ви за прозрачност и за прилагане на най-високите стандарти за корпоративно поведение и Ви молим да спрете обявената на 12 април сделка за „Булгартабак“ за 100 милиона евро.
Пoзволяваме си да ви напомним, че през февруари тази година парламентът на Великобритания прие така наречения британски „Законопроект Магнитски“. Тогава Министърът на сигурността на Обединеното кралство Бен Уолис каза: „Трябва да превърнем Обединеното кралство във враждебна среда за онези, които искат да се занимават с престъпления и корупция и да укриват и използват приходите от тях. В ситуация на все по-конкурентен международен пазар Великобритания просто не може да си позволи да бъде рай за мръсни пари.“
Предупреждаваме ви, че чрез сделката „Булгартабак“ вие ще подадете приятелска ръка на лица, „които искат да се занимават с престъпления и корупция и укриват и използват приходите от тях“. Ще дадете възможност на клептократи да се възползват от активи с вероятен престъпен произход.
Настояваме да вземете предвид сенчестата собственост в „Булгартабак“.
Знаете ли КОЙ е истинският му собственик? Знаете ли КОЙ ще спечели от вашата инвестиция? Умишлено използваме главни букви за КОЙ, за да насочим вниманието ви към тесните връзки между собствениците на „Булгартабак“ и криминалния модел „КОЙ“ на задкулисието в България. Упражнила ли е вашата компания така наречения дю дилиджънс (due diligence), за да проучи обстойно репутационния риск произтичащ от отношенията със собствениците или собственика на „Булгартабак“?
Съществуват изобилни доказателства, че приватизацията на "Булгартабак" е престъпна схема, осъществена с участието на български политици, както и че високопоставени служители на „Булгартабак“ са участвали в трансгранична контрабанда на цигари, мащабно укриване на данъци и сделки с терористични организации в региона на Близкия изток. Знае ли вашият Управителен съвет за наличието на тези доказателства? Загрижен ли е, че пристъпването към подобна сделка би подпомогнало българската мафия да присвои приходи с престъпен произход? Тревожи ли ви това, че престъпни и корумпирани групи може да използват парите на компанията ви, за да засилят контрола над медиите и да задълбочат корупцията в съдебната власт и между държавните чиновници в България, което е един много вероятен сценарий? Ще ви притесни ли това, че вашата инвестиция ще влоши допълнително условията в тази най-малко свободна и най-корумпирана държава в Европейския съюз?
Ако отговорът на който и да е от горните въпроси е „да“, тогава ние ви призоваваме да прекратите тази сделка. Престъпленията, извършени от собствениците на „Булгартабак“, в един момент неизбежно ще бъдат разследвани и разкрити, а активите на дружеството ще бъдат конфискувани от българското правителство. Само тогава БАТ биха могли да купят активите от правителството в чиста и прозрачна сделка и без риск за собствената си репутация.
Не купувайте от мафията сега!

https://www.change.org




Гласувай:
1



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: budha2
Категория: Други
Прочетен: 8685195
Постинги: 4190
Коментари: 1130
Гласове: 1577
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031