Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
22.11.2014 22:11 - Богинята на пчелите, наречена Кибела.
Автор: budha2 Категория: История   
Прочетен: 4271 Коментари: 0 Гласове:
5

Последна промяна: 22.03.2017 21:41

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
image     
Танц на пчелите/тракийска мистерия/. Днес масоните "пчелари"над 33-та степен използват кошерното съзнание да уравляват в матрицата.Така в гуната тамас тракийските мистерии се практикуват за циклене в материалния свят/прехвърляне на съзнание или дух в ново тяло./ Пчелните семейства умират при този ритуал а не от вирус.                                                                                                                          
Италия, 345 г. пр.н.е.: A "дъжд от камъни заваляха и мрак изпълни небето през деня" (Тит Ливий 7, 28) и Рим предвидено знамението, със сериозна тревога. В изключително важни държавни дела като това е имало само едно нещо да направя. Те се консултира със Сибилски книги, или Книга Сибилини , колекция от оракулски изказвания, придобити от Тарквиний Superbus, последният цар на Рим. Свещените текстове са придобити от гадателка, езическа жрица които пророкуваха в свещени места, докато под влияние на наркотици и божественото влияние на божество, често една жена на установения обществен ред, известен с благоговение като "пчелите богиня".                                                              
                                                                                                 Книгите са написани на хекзаметър, който отеква с формата на пчелна пита клетки кошер и предостави подходяща литературна мярка за шамански вдъхновени оракулски изказвания, които са били написани от пчела жрица. Те датират от времето на  право-даващия, Солон (638-558 г. пр.н.е.), един от седемте велики мъдреци на древния свят. Солон е най-известен като поет, който е пътувал до Саис в Египет да посети областта на богинята на пчелите, Нейт, който е живял в Храма на пчелата, близо до гроба на Озирис, който е погребан в имението на пчела. В Solon е запазена легендата за изгубената цивилизация на Атлантида, която е била записана на стълбовете на античното светилище и разказа му от свещениците от храма. След завръщането си в Гърция Солон прилага закони за правилата на пчеларството.  
                                                                       image    
forum.tisitova.com/download/file.php
 

Лъвът е легнал долу до краката й. Кибела държи с дясната ръка съд за дарове, а в лявата пита. Обаче на този артефакт по-интересен е образът на жената срещу нея, защото това нейната жрица Сибила. Държи факла?
                                                                                                               
Никой не знае точно какви са Сибилски книги предложени, но ни се казва, че официален празник е създадена за вероизповеданието (Ливий 7, 28). Въпреки че се предприемат по-нататъшни действия за отстраняване, позоваването на метеорит душ наистина е пророчески, за може би най-значимото консултацията на Сибилски книги да дойде близо сто и петдесет години по-късно и тя ще включва това, което е може би най-скандалната метеорита в История: Богинята-майка, Кибела, богинята на пчелите, лъвове и пещери. 
                                                image                                                                                                               
Сибилски книги са били държани в храма на Юпитер на Капитолийския хълм, докато унищожена от пожар през 83 BC. Това е единственият известен снимката на Храма


Половин век по-късно, през 295 г. пр.н.е., се появиха съобщения за избухване на епидемии, както и слухове, че голям брой от римската армия е била ударена от мълния. Книгите отново бяха консултирани и този път предписаното лекарство е изграждането на храм на Венера в близост до античния римски стадион колесница-състезателна, известен като Циркус Максимус (Ливий 10, 31). Само две години по-късно, през 293 г. пр.н.е., друга напаст погълна земята и свещените книги бяха консултирани по веднъж. Този път рецептата е, че Ескулап, древногръцкия бог на лечението и медицината, да бъдат доведени до Рим от Епидавър, град в Гърция Сароническия залив. В този случай, обаче, Сената беше зает с други въпроси, свързани с държавната и игнорирани привидно дръзко предположение Книгите ", като вместо това избра по-малко радикална мярка за един ден на публичните молитви, посветени на Ескулап (Ливий 10, 47).

На Сибилски книги бяха успокои, ако не обърна внимание, и техните настойници притесняват, че по-нататъшни консултации могат да бъдат неуважение. Половин век премина и през 238 г. пр.н.е. тежка суша опустошено култури, като подтикнат книги, за да бъдат консултирани по веднъж. Този път свещените текстове, препоръчани по-смекчена курс на действие и Ludi Florales , или "Цвете игри", бяха установени. На Луди Florales очевидно са предвестник на честването на Деня на май и се състоят в ритуали в чест на богинята на цветята, флора. Целта беше да се умилостивят боговете, с надеждата да се върне жизнеността на култури и зеленина. Подобно на сегашния ни фестивал Първи май, празненствата черта венци носят в косата и включени театрални представления в Circus Maximus, където животните са били освободени и плодовитост ритуали, като разпръскването на зърна, се практикува. Изпълненията също бяха голи актриси и проститутки, с което предизвика ренесансови автори да се идентифицират Flora като човешко проститутка, който по-късно става почитан като богиня. Толкова популярен, колкото стана на фестивала, популярността му намаля, докато вятър и градушка повреди цветя Рим отново в 173 г. пр.н.е. и фестивалът се възражда. Независимо от това, пророчествата на Сибилски книги не винаги са били толкова прозаични като Ludi Florales и в 216 г. пр.н.е., след Ханибал беше унищожено римските легиони в Кана, свещените книги подредени, че четирима мъже (двама гърци и две Гали) да бъдат погребани живи в град чаршия.

image
               
Статуя на Кибела в Мадрид, Испания                                                                                                                  
Близо сто и петдесет години са минали от последният метеоритен дъжд "душа на камъни " на Рим, но те се връщат те го направиха отново. Годината е 205 BCE и Втората пуническа война, известна като войната срещу Ханибал, е към края си. Доклади са били широко разпространени от "често падащи камъни в региона и явлението се създава религиозен плам в цялата земя. Метеоритите са се завърнали. Рим се е консултирал с Сибилски книги още веднъж, в този случай за осми път в писаната история, а и общо с името на Сципион Стари заключи, че анадолската богинята, Кибела, известен в древния свят като Богинята-майка и майката на всички богове, е трябвало да бъде призована от светилището й в Анадола и доведена до Рим. И така желанията на оракулски изказвания бяха приведени в движение и Great Idaean Майка, тъй като тя е била известна, метеорит "роден от камък" (Johnston в Кибела, Атис и сродните Култове редактирано от Eugene Lane 1996 г., стр. 109).
image
                                                                                                   
Кибела бе тържествено теглена нагоре по река Тибър в внимателно подбрани кораб. Сципион Стари, следвайки указанията на пророчески текстове, събра всички омъжени жени на Рим за предвестник си пристигане в пристанището в Остия. Въпреки това, входно й в столицата не вървят по план. Корабът извършване на статуята се помести върху пясъчен нанос, при устието на реката и младежите от Рим бяха призовани да помогнат освободи кораба и сигурно влизане на Кибела в града. Те не успяха, само за да бъде показано от загадъчния Claudia Quinta, римска жена на значителна известност.

Quinta е социална бездомник, който се гледа като на жена на зле репутация. Въпреки това, за пристигането на Богинята майка скоро се промени това. Quinta не беше като другите жени в Рим. Тя имаше репутацията на излишък и е често смели в изказването си и пищно облечени за всички поводи. Това доведе римляните да хвърли й като блудница и непочтено. И все пак си дързост бил възнаграден, за младите мъже, които се бяха събрали в пристанището за подпомагане отделянето на кораба, наречен на нея да я пробвам най-добре при освобождаването на кораба, които извършват Анадолската Богинята-майка, защото не е успяла. Не може да има никакво съмнение, че предложението им, че Quinta да се опитвате да изтика на кораба е направена на шега. Независимо от това, тъй като Quinta бе придружен Сципион Стари към порта, това предложение не е било без протокол. Quinta не се поколеба да се възползва от момента. Тя помоли пред Богинята-майка, а след това уверено инструктирани мъжете да връзвам въжетата на кораба, за да й пояс. Навлече дългото въже и скоро, за удивление на публиката, на замразени кораба незабавно изместен от пясъчен нанос и Богинята-майка е освободен, за да дойде на брега на новия си дом.

image

Една  ранна гравюра на дърво, показваща Claudia Quinta дърпа Кибела в Рим   
                                                                                                                                               

Quinta не само оправда действията й, тя се е превърнала в героиня. И, което е повече, тя се превръща в архетип за божественото женско и гордо се хвърли в традицията на Амазонската жените, които са въплътени в основата на пчелен-богиня божество на през историята.

Благодарение на героизма на Quinta, Кибела бе представен пред Сената, който вградени метеорита в лицето на една култова статуя в Victory Светилището на хълма Палатин. Тук тя е била почитана като Magna Mater , или "Великата майка", за следващите тринадесет години, докато изграждане на собствения си храм е завършен през 191 г. пр. н.е. Забележимо, Кибела бе придружен от екзотична свещенство на евнуси, наречен Galli, които облечени в жълто на цвят униформа, ухаещ на пчелата, пълна с пчелен кошер, вдъхновени прическа. The Galli практикува своеобразна традиция. Те се кастрира време екстатичен празник, наречен sanguinis матрици или "Деня на Blood", който се проведе на 24 март в чест на богинята, в това, което е в размер на страшен и кървав спектакъл. Ритуалът ужасени римляните, които, въпреки че Паган, не бяха подготвени за неистовия рецепцията, че Кибела ще вдъхнови. Актът на самонараняване, известен като кастрация, скоро бе постановено наказуемо престъпление от страна на държавата.

image
Скална-статуя на Кибела в Mount Sipylus, късно второто хилядолетие пр.н.е.                                                                                                                                                                 Ритуалът на кастрация е вероятно да бъде ода за Атис, съпруга на Кибела в фригийската и гръцката митология, чиито свещеници са били скопени, което означава, че доброволно се подава към Акта за самостоятелно mutiliation. Атис се кастрира мигове преди брака си с краля на дъщеря Песинунт е била да бъде консумиран, поради спонтанна пристигането на сватбената церемония на Кибела, който е бил влюбен в него за известно време. Двете дела на кастрация, породени от създаването на група въоръжени и качулати кастрирани танцьори, известни като Corybantes обожествявали Кибела с барабани и танци.  
                                                                image                                                                                                       
Древен релеф, показващ Corybantian танци


Атис е фригийския бог на растителността и в неговия самонараняване, смърт и възкресение той представлява плодовете на земята, които умират през зимата, само за да възкръсне през пролетта. Тя се казва, че тялото Атис бе запазен след смъртта му, така че той няма да се разпадне (Павзаний, Описание на Гърция , книга 7, 19). В тези дни единственият начин, че това би било възможно е да погребат тялото в меда, като Александър Велики се казва, че са били погребани, и както е отбелязано Херодот вавилонците погребани мъртвите си. Това допълнително втвърдява зараждащата образа на култовия съществуващите и действа в реверанс към божество разгледана като върховен женска богиня, пчела богиня.


image
   
forum.tisitova.com/download/file.php

Факлите при Кибела означават светлина, която е свързана с духовния път? Жрицата с факлите е символ за светлината, която води душата /Съзнанието, Атман/ по пътя към световете на Кибела. Тоест жрицата се явява връзката между починалия и Великата Майка.
Защо обаче Сибела е в двуколка с коне?
Защото конете са символ за времето! "Атхарваведа" XIX.53. един химн за Кала /”кала” означава време на санскрит/:
„1.Във времето е впрегнат коня.
Седем лъча,хилядооки,нестареещи, многобройни.
Заблуди се издигат,но мъдрите виждат през тях,
кръга на всичките светове.”
Впрегнатият кон е символ за ВРЕМЕТО!
Затова Кибела, когато посреща човека в отвъдното същият често е изобразява да язди кон. Тоест Времето пренася душата на мъртвия до Кибела."                                                                                                
                                                               
Привидно странно държание на свещеничеството на Кибела е по-добре разбрани, когато научаваме, че тази богиня-майка е побратимен с Богинята-майка, Рея, от Крит. Всеки, бе получено атрибута "Тя на брадвата", и всеки е от планината Ида, на "Планината на Богинята" - Rhea в Крит и на Кибела в Турция. Освен това, както се счита за "Майката на боговете" и били почитани като пчелни богини. Заедно те ​​формират основата за легендарния "двойна брадва", а неразбран символ, който всъщност представлява една пчела, не просто една брадва, използвани в ритуали, за да убие бика, както обикновено се смята (Haralampos V. Harissis & Анастасиос V. Harissis, пчеларството в Праисторическа Aegean , 2009 г., стр. 68). Осъзнаването на това е от жизненоважно значение и се чества в един от най-културните центрове на древния свят, Минойската "Palace на Double Axe", известен като Кносос, на остров Крит. По този начин, истинското име на свещения комплекс не е нищо по-малко от Двореца на пчелата.


image
Хипотетично схематично предположение за произхода и еволюцията на смисъла на двойна брадва. Първо е показано на пчеларството в праисторическо Егейско море от Haralampos V. Harissis & Анастасиос V. Harissis

image

Само това, което стана на метеорита, известен като Кибела е сигурно, но интригуваща възможност е, че на "Черният камък" отново беше издигната в светилището Arabian град Мека, емблематичната център за поклонение на всички мюсюлмани, когато той се превърна в най-почитаните реликва в историята. Интересното е, че Мека е дом на една традиция на евнуси, който много прилича на свещеничеството на Кибела. Тук, святи хора доброволно ликвидираха тяхното мъжество в услуга на джамиите, че защитените черен камък (Brunschvig, Абд "в Енциклопедия на исляма , стр. 16), въпреки практиката се счита като осакатяване и е нежелателен според Корана и по ислямското право. В действителност, законодателството е създаден, за да го предотврати, тъй като той е бил в Рим. Въпреки това, практиката си в Мека, в услуга на "Черният камък" е изправен (Рувим Levy, социалната структура на исляма (1957 г.), стр. 77). Тази традиция, аз чувствам, вдъхновен загадъчния Черно мадони на Европа, което помним "Великата майка", пчелата майка от древни времена и камъка метеорит, който се превърна в черно и става известен като богинята на пчелите, наречен Кибела.

image

Типична Черна Мадона (Лондон). Дали тези черни богини са  вдъхновени от черния камък / метеорит/Или от черната светлина/ празнотата/ носител на бялата? 
                                                                                                                          Произходът на Черната Мадона може да се изгубят от историята, но това, което е сигурно, е, че камъкът на Мека, известно като Кааба, някога е бил почитан като богиня. Както е толкова често се наблюдава, матриарх е потушено и заменен от патриарха, правейки само нашата езикова памет на камъка: Кааба, което означава "куб", които, когато се произнася звуци, подобни на "Су-е-ле". Истината е, че Мека някога е бил светилище на Богинята, Аллат, която произтича от Аллах и която имаше три значения, всички свързани с богинята, с теми, напомнящи на Граала: (1) Q"re - момичето, (2) Al"Uzza - Майката и (3) Al"Menat - богиня на съдбата. И какво по-добро заглавие за богиня - метеорит - че трансформира човечеството от "Богинята на съдбата". Чудно ли е тогава, че в древни времена седем жрици кръжаха свещената богиня камъка седем пъти, голи, и техните свещеници са били известни като "Синовете на старицата?

image
Илюстрация на "Черният камък" в Кааба


Пчели и Граала

Метеоритът, известен като Кибела подчертава любопитни връзката между пчели и свещени камъни. Така например, думата "пчела" в древноегипетската е "малко", който е производно на думата Bethel (Дом на Бога) / Bitel / бит. В езотеричен рамките на гематрията (системата за възлагане на числени стойности на писмата на дума или фраза, с убеждението, че идентични суми носят някаква връзка помежду си) "пчела" носи същия цифровата стойност (443) като "метеорит". Този факт е интересен, за Волфрам фон Ешенбах, германският рицар и писател на Parzival, първата пълна Граал романтиката , гласи, че Граалът е камък от небето. По-конкретно, той го нарича lapsit exillоs, които hasmystified учени няма край, за lapsit не е латински, но lapsavit е, което означава "падна" (Richard Barber, Свещеният Граал , 2004 г., p181). И все пак повечето учени са съгласни, че Ешенбах, писател, който се радваше историческите му каламбури, всъщност означава лапис ех Celis (Stone от Heaven) или лапис елексир (Elixir Stone) или дори лапис exilii (Stone на Exile). Странното е, че всяка дефиниция изглежда подходящо, особено след като само Ешенбах написан исторически сметки - той никога не пише фантастика - и камък от небето не е нищо, ако не е метеорит. Може граала да е вдъхновен от Кибела, метеорита, или че е била почитана като пчела богиня? Може ли граала да бъде череният камък в Мека? Може Черния камък на Мека, на майката / пчелата-богиня, Кибела, да бъде "камък в изгнание"?                                                                                andrewgough.co.uk/                                                              image                                                                         



Гласувай:
5



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: budha2
Категория: Други
Прочетен: 8715769
Постинги: 4190
Коментари: 1130
Гласове: 1577
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930