Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
07.10.2014 18:51 - US въздушни удари срещу ISIS
Автор: budha2 Категория: Новини   
Прочетен: 1095 Коментари: 0 Гласове:
2

Последна промяна: 30.09.2015 19:27


image Въздушните удари в Ирак и Сирия страдат от остра липса на интелигентност.                                  image                                                   Въздушните удари на САЩ срещу Ислямската държава в Ирак и Сирия напредват въпреки пропуските на разузнаването, които потискат способността на Пентагона да се определи тяхната ефективност, в съответствие с публикуването на доклад.

Асошиейтед прес, позовавайки се на настоящи и бивши служители на САЩ, съобщи в сряда, че Министерството на отбраната е да се разчита на сателити, безпилотни самолети и полети за наблюдение, за да се установят цели за въздушни удари,оценка на щетите и да се определи дали цивилни са били убити. Длъжностни лица казват, че система стои в рязък контраст с мрежите на бази, шпиони и наземно-базирани технологии на САЩ трябваше на място по време на разгара на войните в Ирак и Афганистан.

Американските военни посочват че въздушните удари са били дискриминационни и ефективни в разрушаването на Ал Кайда клетки, наречени на Khorasan Групата и в спиране на инерцията на ислямска държава бунтовници. Но независими анализатори казват, че групата ислямска държава, известна също като ISIS, все още контролира големи секции. А според свидетели, въздушните удари на САЩ са ударили празни сгради, които са били отдавна освободени от ISIS бойци.
image         White House 60 м с препятствия
Групите на ИСИС са започнали адаптиране към US въздушните удари, като се стремят да се скрият, движат се през нощта сливат се с цивилни, твърдят служители на Пентагона.

"Те са умен противник", каза Air Force Ген. Jeffrey L. Harrigian, на брифинг пред репортери в Пентагона тази седмица.

Защитниците на правата на човека също така твърдят, че коалиционните въздушни удари и в двете страни са убили най-много два дузина цивилни. Американските власти казват, че не може да изключи цивилни жертви, но не са потвърдили такива.

"Ние полагаме изключително внимание и грижа при провеждането на тези мисии," заяви контраадмирал Джон Кърби, прессекретар на Пентагона, пред репортери във вторник. "Но има риск при всяка военна операция. Има един особен вид риск, когато правиш въздушни операции."

По отношение на проследяването на движенията на екстремисти, покритие на американското разузнаване на Сирия и Ирак не е толкова добро, колкото е било в Пакистан и Йемен с безпилотни самолетни атаки. 

ЦРУ не желае да изпрати американски разузнавачи в Сирия, и партньорските арабски разузнавателни служби често са фокусирани върху техните собствени програми. В Ирак САЩ  разчитат на наземните доклади за иракските военни и разузнавателни служби, чиито наблюдения в ислямска държава-контролираната територия са ограничени.

В същото време, правила, насочени към военните са по-малко рестриктивни. Съгласно правилата на Обама обявиха Май 2013, за безпилотни самолетни атаки  е било"почти сигурно", че цивилните не могат да бъдат увредени. Говорителката на Белия дом Кейтлин Хейдън заяви, че стандартът почти сигурност не ни управляват удря в ход в Сирия и Ирак. Тя е предназначена да се прилага "само когато се предприемат преки действия извън области на активни военни действия", каза тя в изявление.

Какво се случва в Ирак и Сирия в момента е въоръжен конфликт, Хейдън каза, всичко се извършва в съответствие с международното право на война. Законът на войната изисква военните да вземат предпазни мерки, за да се избегне убиването на цивилни, но тя не ги държи до стандартното- почти сигурно.

След като стандарта почти сигурност е бил наложен при безпилотни самолетни удари в Пакистан и Йемен, честотата на атаките спадна рязко, както и използването на така наречените подпис - атаки, насочени към големи групи от въоръжени мъже, които отговарят на профила на екстремисти, но чието имена не са  известни на ЦРУ. Имало е само девет безпилотни самолетни удари в Пакистан тази година, според Long War Journal, уеб сайт, който проследява атаките, основаващи се на съобщения в медиите. Това е спад спрямо 110 атаки през 2010 г. Бюрото  по разследващата журналистика, базираната в Лондон група, която е била от решаващо значение при безпилотните самолетни удари, не намери инстанция на цивилните жертви в Пакистан през 2013 г.    image  Виж тук>Обама подценява ISIS                                                           www.foxnews.com/politics/2014/10/01/us-airstrikes-against-isis-reportedly-suffer-from-intelligence-gaps/            



Гласувай:
2



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: budha2
Категория: Други
Прочетен: 8686048
Постинги: 4190
Коментари: 1130
Гласове: 1577
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031