Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
05.11.2014 18:51 - Страшното послание на Лидия/Руската еврейска мафия ръководена от ФСБ не прощава
Автор: budha2 Категория: Новини   
Прочетен: 1131 Коментари: 0 Гласове:
5

Последна промяна: 05.11.2014 19:30

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
image20 декември 2002 г. Прокурорът Николай Колев бе застрелян близо до дома му край столичния институт “Пирогов”. Криминалисти правят оглед на мястото на убийството. Снимка Лидия Петрова

Анна Заркова

Моля се на Бога да помогне на лекарите да направят чудо , за да спасят живота на това чувствително и добро момиче.

Познавам Лидия Петрова или Лидето от годините 2001-ва или 2002-ра. По това време работех активно по книгата си „Големите убийства“, а тя – по заместване в притурката на „Труд“ – „Софиянец“. Мечтата беше да получи

постоянно място във вестника

Изпълняваше различни задачи, но най-много харесваше разследващата журналистика. Дойде при мен да се запознаем. Каза ми, че ако имаме нужда в криминалния отдел, иска да я пращаме по нашите събития. Обърнах се към нея, за да работим заедно по снимките за книгата, за да не ангажирам някой друг от фотоотдела, които винаги са много заети. Лидия много се зарадва.

В един от случаите, свързан с убийството на бившата барета Пламен Михайлов-Кимбата (застрелян на 24 октомври 1995 г.), тя седя два дни пред дома му в столичния квартал „Дружба“ от сутрин до вечер. Изчака вдовицата му, запозна се с нея. Влезе у тях, но снимка така и не излезе, защото жената не пожела да бъде снимана. Тогава ми уреди интервю с нея.
Лидето имаше голям апетит към разследващата фотожурналистика, но така и не я назначиха. След като титулярката се върна във вестника, Лидия отиде да работи в едно ателие на „Дондуков“. Въпреки че вече беше там, тя настоя да си продължим работата по книгата и много ми помогна. За съжаление концепцията на издателите беше такава, че в книгата не бяха използвани много илюстрации. Голяма част от труда й отиде напразно.

Оттогава сме се срещали два или три пъти. Последния – преди около две години се видяхме пред президентството, точно там, където в понеделник гледах страшните кадри по телевизията. Беше там, за да снима и да предлага снимки на агенции и сайтове. Лидето ми каза: „Ани, имам нужда да си намеря работа в редакция. Снимам по сватби и кръщенета, колкото да си изкарам хляба.“ Голямата болка беше, че е безработна. Постоянно работеше, но не получаваше назначение.

Безработицата е позната на много хора в България. Тя е позната и в нашия бранш – на т. нар. журналистика на свободна практика, от която не получаваш пари дори и за насъщния. Разбирам, ако е луднала от този труден начин на живот, напрежението да имаш семейство и да гледаш дете при тези несигурни доходи. Но не бива да се твърди, че Лидия е психично болна, а не такава, каквато аз я познавам –амбициозна, трудолюбива и сърдечна

Това е просто грях пред Бога и пред хората. Дълбоко не вярвам във версията, че е направила такова нещо, защото е психично болна.

Разни гузни съвести размахват някаква диагноза параноидна шизофрения. По този повод мога да кажа две неща.

Първо – човек с диагноза за психическо страдание не е луд за връзване, а човек, който трябва да се лекува, за което са нужни и доста средства между другото.

Второ – ако приемем, че Лидия е посегнала на живота си под влияние на душевно заболяване, нека си зададем въпроса защо го направи пред президентството, точно там, където се ковеше бъдещето на България. Защо, решавайки да се самоубие, не се затвори в спалнята си, за да изпие една шепа хапчета? При всички случаи Лидия е искала нещо да каже. И то да го каже на много хора. В този момент тя не е била обърната към себе си. Била е обърната със страшното си послание към всички хора./trud.bg                                                                                       "Убийство или самоубийство"? Това е най- важния въпрос при всяка една насилствена смърт. Така се учи в курса по по съдебна медицина. Твърде много въпроси без отговор около жената, която пламна като факла вчера. Видяхме всякакви "любителски" и професионални записи , само не и ОФИЦИАЛНИЯ
запис от камерите за денонощно видеонаблюдение. Видяхме един кибрит, но не видяхме бутилка или туба.
От каква кола е слязла?
Още в колата ли е била полята с бензин?
Кой е бил шофьора?
Има едни текстове в наказателния кодекс "склоняване към самоубийство" и "подпомагане на самоубийство" и шофьорът може и следва да бъде издирен, подведен под отговорност, и евентуално-осъден.
Пламна една фотографка с активна гражданска позиция.
Мъжът и пръв се опита да я изкара невменяема.
Мъжът и е работил към не кое да е посолство...

Дали пък?...                



Гласувай:
6



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: budha2
Категория: Други
Прочетен: 8684848
Постинги: 4190
Коментари: 1130
Гласове: 1577
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031