Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
20.12.2014 23:41 - САЩ със санкции и за рокерските клубове на Путин и Станишев
Автор: budha2 Категория: Новини   
Прочетен: 4068 Коментари: 0 Гласове:
3

Последна промяна: 04.07.2016 23:14

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 image    http://demotivation.me/images/20130313/rx91ew3efacd.jpg

Около сто руснаци с около 40 мотора качиха връх Шипка и поднесоха цветя в чест на епичните битки там, съобщават агенциите ни. Те принадлежат към един от най-масовите рокерски клубове в Русия - "Нощни вълци". Фен на въпросния клуб е Владимир Путин, който охотно се включва в изявите му. Руснаците, оборудвани както му е редът, с черни кожени якета, положиха венци и цветя пред паметника на свободата.
image

Групата на руските рокери пристигна в Русе на 29 април и после пое към Велико Търново, където беше центърът на честванията на 1330-годишнината от основаването на българската държава. Делегацията положи венци пред паметника на майка България, а в Плевен направи същото пред мавзолея параклис "Св. Георги Победоносец". Вчера "Нощните вълци" разгледаха дневно Велико Търново и поеха обратно към Русия през Русе. 
                                image                                                                          Рокерският клуб „Нощни вълци“ влезе в списъка с нови санкции на САЩ. Клубът е известен с националистическите си изяви. Той бе посещаван няколко пъти, включително на територията на Крим – от руския президент Владимир Путин. В България Нощни Вълци присъстват от началото на 2009 година чрез бившия вече клуб Dark Warriors MC. Членове на клуба има във Велико Търново,София, Кюстендил Разлог.
                     image    
Руският премиер Владимир Путин яхна мотор от култовата марка "Харли Дейвидсън" и поведе група рокери, събрали се на среща на брега на Черно море.
АФП посочва, че Путин е използвал случая, за да подчертае неделимостта на руската нация.
Срещата в Новоросийск бе организирана от руския рокерски клуб "Нощни вълци", който бе определен от ИТАР-ТАСС като патриотично ориентиран.
             

В списъка на САЩ са включени десетки нови лица и организации, но далеч по-важни са ограниченията, които се налагат върху Крим. Така Белия дом на практика подлага анексирания полуостров на тотално търговско ембарго. С решението на президента Барак Обама на американските компании се забранява износ на американски стоки, технологии и услуги на полуострова. Спират се всякакви инвестиции там, както и вноса на каквато и да е продукция или услуги от Крим. Американски граждани и фирми нямат право и да купуват кримски имоти и компании. Нарушителите ще бъдат преследвани и от финансовото министерство на САЩ.                  image                    
„Отново призовавам Русия да прекрати окупацията и опитите за анексиране на Крим, да прекрати подкрепата за сепаратистите в Източна Украйна и за изпълнява своите ангажименти по споразуменията от Минск“, се казва в изявлението на Обама.  
                                          image                  
Сред санкционираните са 24-ма граждани от Русия и Украйна, сред които се откроява Константин Малофеев, известен още като „православният олигарх на Русия“. Този 40-годишен руснак е свързан с начинания на фонда му Marshall Capital Partners, от които са тръгнали мнозина от тазгодишните лидери на сепаратистите в Източна Украйна и Крим като Игор Стрелков и Александър Бородай.  
                image           
„Нощни вълци“ според обяснението на Вашингтон са тясно свързани с руските спецслужби и са участвали в т.нар. сили за самоотбрана на Крим през февруари 2014г. През март те са се занимавали със сплашване на хората, които са против анексирането на полуострова, участвали са в нападения на газоразпределителна станция и завземането на щаба на украинските военноморски сили в Севастопол.                            image                                        
Рокерите се занимават още с набирането на бойци за Донецк и Луганск и са помогнали на няколко високопоставени служители на бившата украинска власт да избягат в Русия.
Предводителят на „Нощни вълци“ Александър Залдостанов с прякор Хирурга е координирал операции по конфискуване на оръжие на украинската армия в Крим по време на завземането на щаба на ВМФ на Украйна през март 2014г.
Други санкционирани са Донбаската народная милиция и партия „Новорусия“, както и прокурорът на Крим Наталия Поклонская. Тя е санкционирана заради това, че върши дейност на украинска територия, без да има разрешение от властите на страната за това.
Лидерите на самообявилите се републики в Донбас Олег Царьов и Александър Захарченко са санкционирани заради действия срещу териториалната цялост на Украйна. Алексей Мозговой, един от командирите на т.нар. опълченци, е в списъка заради военната подготовка на сепаратистите. Игор Безлер е посочен като активен координатор на диверсионната дейност в Украйна. Николай Козицин, представящ се за казашки атаман, е друг от организатори на сепаратистки акции, а Алексей Карякин е подписал меморандума за обединение на т.нар. Луганска и Донецка народни републики.
Също в нощта срещу събота санкции въведе и Канада. С тях допълнително се ограничава износът на технологии за петролната и газовата индустрии на Русия. Има и нови санкционирани 13 граждани на Русия и 7 на Украйна.
Наказаните руснаци са депутати в Държавната дума от различни партии, зам.-председателят на горната камара на парламента Юрий Воробьов, както и т.нар. представител на ДНР в Русия Андрей Родкин. От кримските ръководни лица са санкционирани първият вицепремиер Михаил Шеремет и вицепремиерът и представител на Крим при руския президент Георгий Мурадов.          
image
                                                                                www.pozicia.eu/             
 



Гласувай:
4



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: budha2
Категория: Други
Прочетен: 8732158
Постинги: 4190
Коментари: 1130
Гласове: 1577
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930