Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
20.06.2014 18:10 - Руската VTB, с нейните 9 на сто собственост върху капитала на КТБ сега иска да я подкрепи или по-точно да я купи.
Автор: budha2 Категория: Политика   
Прочетен: 1594 Коментари: 0 Гласове:
2

Последна промяна: 12.10.2014 22:36

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
image                                                              Управители на местния филиал на съветската финансова институция бяха братята Милен и Георги Велчеви. Първият беше вицепремиер и министър на финансите в кабинета на Симо Мадридски. Вторият е женен за дъщерята на члена на Политбюро на ЦК на БКП, другаря Стоян Марков – „Стенмарк“. След промените тъстът на младежа намери приют под полите на Огнян Дойнов в лондонските селения на британско-израелско-съветския агент Робърт Максуел – „капитан Боб“.
image                                                                     Бащата на братята Велчеви – Емил, член на БКП и сътрудник на Държавна сигурност, е племенник на Борис Велчев – член на Политбюро на ЦК на БКП. Той е син на братовчед на дядото на конституционния съдия и бивш пръв обвинител на народната република, другаря Борис Велчев.
Иван Искров не бе никак убедителен на извънредната пресконференция
image                                                                  Три дни истерия стигат, за да свършат парите в една разлюбена банка и БНБ да реши, че е крайно време да разсее слуховете - фалит няма, спокойно. Само че, ако имате влог в КТБ или получавате заплата по тяхна сметка, няма да може да изтеглите нито лев в следващите три месеца. А какво да кажат държавните компании, чийто пари се кътаха грижливо в трезора на Цветан Василев?

Нека само да изброим - АЕЦ „Козлодуй", НЕК, Електроенергийния системен оператор (ЕСО), "Булгаргаз", Национална компания "Железопътна инфраструктура", общини, съдилища и т.н.

Идеята да се намали концентрацията на държавни пари в една банка се повтаря като мантра от всяко правителството (последните три), но нищо не следва. Което, в случаи като днешния, поставя под заплаха функционирането на цялата държавна машина.

Кабинетът „Орешарски" също искаше да намали тежестта на КТБ. Уж се прилагаше идеята на служебния премиер Марин Райков държавните компании да бъдат задължени да работят поне с 4 банки. Дружествата с над 50 на сто държавно участие трябваше да ограничат депозитите, които имат в една банка до 25 на сто от общите финансови средства, с които разполагат.

После серия журналистически разследвания (в. „Сега", Mediapool) показаха, че картинката на практика не се променя, особено за държавните фирми в енергийния сектор.
image
Впускайки се със закъснение в медийната война, уж за да я разсее, управителят на БНБ Иван Искров обяви, че ръководство на КТБ се освобождава за следващите три месеца, а всички акционери с над 10 на сто от капитала на банката няма да имат право на глас за следващите три месеца.
image
Не е ясно как точно е фискиран този процент, но се разбра, че има изключение - руската VTB, която с нейните 9 на сто собственост върху капитала на КТБ сега иска да я подкрепи или по-точно да я купи.
image
Е, тогава директно ще е ясно кой контролира държавните пари, и то в любимия на руснаците енергиен сектор.В Корпоративна банка играе Путин. Защо ли – защото освен арабските акционери, представени чрез араби в Борда й, другият основен акционер са капитали на руската банка БТБ, в която руската държава, ръководена от Путин, участва с дял от 60.9%
Така че за някои хора нещата май вървят по план.                                                              image                                                            Корпоративна търговска банка (КТБ) е обща собственост на нейния управител Цветан Василев, руската Внешторгбанк (ВТБ) , и неясен о*с*мански финансов фонд. Руската ВТБ е създадена още в зората на Съветска Русия от Владимир Илич Ленин. Известна и до днес като банката на Кремъл, тя е извършвала в продължение на десетилетия основните валутни операции на Съветския съюз.

Още през 2007 година КТБ проявява силен интерес към строежа на АЕЦ "Белене" и поддържа тясно сътрудничество с фирмата "Риск инженеринг" на Богомил Манчев, който е главният радетел за осъществяването на руския ядрен проект.

Към КТБ преминава след поредица от сложни трансформации и българският "Петрол". Сменена е собствеността от изгонения като заплаха за националната сигурност Денис Ершов, през личният приятел на Путин и експрезидент на Калмикия, Кирзан Илюмжинов към КТБ. Така през декември 2013 година банката стана собственик на 340 бензиностанции, складове за гориво, инфраструктура и пр.

Година по-рано ВТБ и КТБ в съдружие придобиха и телекомуникационния оператор БТК-"Виваком". Руската банка заедно с Василев и Пеевски купи и "Булгартабак холдинг" т.е. българската тютюнопреработвателна и цигарена индустрия. Логично е да се запитаме колко силно зависи от това съдружие прехраната на тютюнопроизводителите, основния електорат на ДПС. И налице ли е поредният случай на търговия с влияние?

Участието на споменатите финансови институции и лица в редица други области на икономиката е било обект на множество журналистически разследвания. Някои са успели да стигнат до разгадаването на сложна плетеница от 107 офшорни фирми преди да се откажат.                                                                                                                                Какво предстои?Единственият възможен отговор е вероятния катаклизъм на сегашната или следваща управляваща коалиция. Той ще повлече всичко надолу – от разклатени банки и финанси до жалката ни издишаща икономика. Сорос вече е печелил в такава ситуация.                                                                                                           Компанията BNK Petroleum, в чийто борд е ген. Уесли Кларк, е образувана през 2008 г., като се е отделила от друга компания. Разраснала се е стремително. Привлякла масирани дози капитал. Котира се на борсата в Торонто, Канада.

Но кой стои зад нея, кой е един от основните й повелители?

Джорд Сорос!
Същият – милиардерът, финансистът, наричан у нас спекулант. Неговия инвестиционен фонд Quantum Fund NV е придобил 20% от петролно-енергийната компания, с която е свързан ген. Уесли Кларк. В условията на англосаксонската икономика и при публична, котирана на борсите компания, този дял е достатъчен за упражняване на контрол.                       Не може да бъде!                                     Та нали именно Сорос подкрепяше протестите срещу Делян Пеевски, чийто журналист беше Николай Бареков. Нали Сорос финансираше протестите (сочени като организирани от ГЕРБ) срещу правителството на Орешарски?
Как така като истински собственик на компанията ще прати свой подчинен – човек от директорския й борд като ген. Уесли Кларк да подкрепя партията на Николай Бареков?! Та нали тя е тясно свързана с Москва, с хора от управляващата коалиция, срещу които прати протестарите и тинк-танковете?!.
Как така Сорос хем замахва срещу истинския премиер на страната – Корпоративна банка на Цветан Василев, хем подкрепя неин глашатай и храненик?                                                              Каква каша! Сорос хем е срещу правителството и Дилян Пеевски, срещу БСП-ДПС, хем Сорос с неговия фонд и компанията, която е закупил – чрез генерал Кларк в нея, даде рамо на този нов проект на Бареков, свързан именно с онези, срещу които се бори.                                                       Ето ви поредното масово заблуждение в родното общество, на което като шарани практически всички се вързаха. Ето го поредният мит на пропагандата. Ето го поредния театър, за който вече стана дума.
„Спекулантът”, както го наричат у нас, се оказа, че работи именно и точно с онези, които уж свалял от власт и които, като връх на всичко – публично го обвиниха, че им готви примка, на която да обеси властта им. ( Сергей Станишев също като еврейския циганин В.Орбан – е соросоид, обучаван  в училището на Джордж Сорос).                                          image image                                                                  Какво се пече и запича в действителност зад кулисите в представяната за прозрачна политическа картина, както смятат хората: на „тези” срещу „онези”,(а на по високо ниво, например Путин срещу Ротшилд или Обама)   оказва се, че са „заедно” и всички в кюпа.                          КАК СЕ РАЗГРАБВА БЪЛГАРИЯ С ПОМОЩТА НА ИВАН ИСКРОВ                    forumat-bg.com/politika/2895-fakti-bez-tzenzura-za-balgariya-bez-tzenzura         




Гласувай:
2



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: budha2
Категория: Други
Прочетен: 8684573
Постинги: 4190
Коментари: 1130
Гласове: 1577
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031