Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
04.11.2014 17:53 - Вова Газодарителя
Автор: budha2 Категория: Политика   
Прочетен: 671 Коментари: 0 Гласове:
2


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
image                                                                Кой преставлява у нас Вова Газодарителя?

В България парламент няма индивиди,а партии. Преференция вот бе измишльотина на БСП за баламите, при него кандидатите бяха одобрени и станали „лица на олигарсите“ на партиите. Всички депутати водят политиката на партията си. Всички партии на България са под диригентската палка на Вова Газодарителя .
ЗАЩО,КОЙ Е ВОВА? Вова е едиствения останал в Европа авторитарен диктатор по подобие на Сталин, но същевременно е първи капиталист -олигарх на Русия- упражняваща от 25 години модела на американския неолиберален( корпоративен) капитализъм, при който парите и едрия капитал управляват партиите и държавата и вотът е корпоративен.
Неолибералният капитализъм бе внесен в Русия от последния комунистически елит на КПСС, който заграби икономиката и богатствата на Русия и се прероди в олигархия.
Вова е представител именно на този последен комунистически елит, като използва властта си да се превърне в пръв олигарх и най-богат човек.
Сега като го питат колко са богатствата му той отговаря: “Няма значение колко са, аз владея цяла Русия!“
Партията на Вова „Единна Русия“ е нещо като КПСС, в Русия не може да се регистрират други партии без да са приели идеологията и програмата на „Единна Русия“. Следователно Русия има унифицирано политическо пространство или направо една партия като бившата КПСС.
Да добавим и липсата на свобода на словото и правова държава както по времето на комунизма.
В САЩ е станало същото с двуполюсния им политически модел. Както писа в. Вашингтон пост : “Нашите две партии все повече са заприличали на бившата КПСС, единствената разлика между тях е коя корпорация ги е яхнала и управлява партията, а когато партия е на власт-корпорациите управляват държавата!“.
България прие американския корпоративен неолиберален модел от Русия по съветски тертип и от последния елит на БКП около Луканов станаха и първите крупни капиталисти и олигарси.
Олигарсите на Вова са се омешали с олигарсите на България и като по- силни ,по линията на глобалния пазар на неолиберализма, дърпат и изнасят парите ( и националните богатства) на България ( заедно със стандарта на българите) през Русия в американски банки.
Партиите в нашето НС са всички неолиберални олигархични партии, ръководени задкулисно от своите собственици- олигарси и мултимилионери, диктувани от Вова и неговата олигархия, кланящи се на САЩ, понеже там последно се складират и пазят капиталите както на руската, така и на българската олигархия.
България може да ликвидира олигархията си само ако СМЕНИ ТОТАЛНО ОБЩЕСТВЕНИЯ СИ МОДЕЛ с антипода му- на западноевропейската социална и правова държава, където олигархия няма и не се допуска. Смяната трябва да започне първо със смяна на икономическия модел, а върху него по естествен път ще се изгради и обществения.
Това може да стане, само ако българското общество извърши мирна политико-парламентарна революция за построяване социална държава с лостовете на европейската реална демокрация:
1) Доброволния избирателен вот( съзнанието) обединен в партията на народа.
2) Правовата държава
3) Народовластието с формите ан пряката демокрация, при което мнозинството побеждава и налага волята си на малцинството

Но първо трябва да построи ПРАВОВА ДЪРЖАВА.
Правовата държава по естествен начин ще ликвидира мутроолигархията, извърши ново преразпределение на собствеността и върне справедливостта в обществото, ще отвори вратите за построяване на социална държава в България, с която България ще се вдигне от пепелищата на катастрофата на прехода, възстанови икономиката, държавата, човешките си ресурси и върнем емиграцията.
Социалната държава ще създаде висок стандарт и благосъстояние на всеки член на обществото и просперитет за целокупното общество, ще направи възможно България с бързи крачки да догони стандарта и просперитета на най-добрите европейци и направи България достойна страна и членка на общото семейство на европейските народи.
Дора Апостолова



Гласувай:
2



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: budha2
Категория: Други
Прочетен: 8726388
Постинги: 4190
Коментари: 1130
Гласове: 1577
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930