Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
27.12.2014 08:44 - След пълзящата национализация ЧРЕЗ ЗАКОНА – ОПИТ ДА СЕ ПРИВАТИЗИРА НАЦИОНАЛИЗИРАНОТО
Автор: budha2 Категория: Политика   
Прочетен: 1800 Коментари: 2 Гласове:
4


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
  По афористичен и парадоксален начин ситуацията днес може да се обобщи така:
– МАФИОТИТЕ (СОЦИАЛИСТИ) СКРИТО НАЦИОНАЛИЗИРАХА ПАРТИДИТЕ ВИ чрез инструмента приватизация на част от социалното осигуряване
МАФИОТИТЕ (МУТРИ) СЕГА СКРИТО ЩЕ ГИ ПРИВАТИЗИРАТ чрез инструмента национализация на осигуряването във фондовете
– ВСИЧКИ ТЕ ВКУПОМ ЧРЕЗ ЗАКОНОВИТЕ ПРОМЕНИ ЗАМИТАТ СЛЕДИТЕ от тези операции и личните си изгоди 1. властта – да харчи на воля допълнителни средства от вашите джобове за обръчите си от фирми 2. фондовете и олигарсите – да стават милионери пак с вашите средства

Както знаете, от 1 януари 2015 личните ви вноски в частните задължителни фондове ще се разхождат в НОИ, както посочих в предишния пост.
Тази дата е поредна стъпка към узаконяването на операция, започнала по-отрано.
Тази последна операция всъщност заменя пълзящата национализация на личните ви осигурителни партиди с нещо ново – пълзяща приватизация на същите ви лични пари.
*** *** *** *** *** *** *** *** ***
Ето онова, което въобще не ви е известно.
Личните вноски и вноските на работодателите в ЛИЧНИТЕ ВИ ПАРТИДИ В ЧАСТНИТЕ УНИВЕРСАЛНИ И ПРОФЕСИОНАЛНИ ФОНДОВЕ не постъпват първо в тях, както е логично и както си мислите.
Не постъпваха и в НОИ, каквито са намеренията на новия закон за новите ви вноски.
А къде са постъпвали досега?
Досега ли? – Ами събираше ги НАП.
Да, точно НАП! Националната агенция по приходите.
По закон тя събира данъците, държавните такси и не би трябвало да има отношение към частни осигурителни фондове и частни пари.
Но го има. Например така (цитирам един от много документи)

–––-
Чл1 С наредбата се урежда редът за внасяне и разпределяне на внесените в Националната агенция за приходите (НАП) суми от задължителни осигурителни вноски за държавното обществено осигуряване, Националната здравноосигурителна каса (НЗОК), Учителския пенсионен фонд, ФОНДОВЕТЕ ЗА ЗАДЪЛЖИТЕЛНО ПЕНСИОННО ОСИГУРЯВАНЕ (универсални и професионални – бел. моя), както и вноски за фонд „Гарантирани вземания на работниците и служителите“, както и другите им приходи от установени задължения и лихви.
––––

С този член започва НАРЕДБА ЗА РЕДА ЗА ВНАСЯНЕ И РАЗПРЕДЕЛЯНЕ НА ЗАДЪЛЖИТЕЛНИТЕ ОСИГУРИТЕЛНИ ВНОСКИ И ВНОСКИТЕ ЗА ФОНД „ГАРАНТИРАНИ ВЗЕМАНИЯ НА РАБОТНИЦИТЕ И СЛУЖИТЕЛИТЕ“, създадена през далечната 2006 г., но променяна многократно (последните скандални промени са от април тази година)

Виждам първото възражение и вместо да се изясняваме с коментари под поста, ще го изпреваря.
Казвате – на НАП само е възложено да събира вноските! И нищо друго. Не сте прав, г.-н Лилов.
Прав съм обаче. Тя има правото заедно с финансовия министър да СЕ РАЗПОРЕЖДА със събраните средства.
Не ви се вярва ли?
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Чл. 2
(3) (Предишна ал. 2, изм. – ДВ, бр. 34 от 2014 г., в сила от 04.03.2014 г.) Осигурителните вноски, установените задължения и лихви за допълнително задължително пенсионно осигуряване се внасят по БАНКОВА СМЕТКА за допълнително задължително пенсионно осигуряване на КОМПЕТЕНТНАТА ТД на НАП. (ТД – Териториална дирекция, бел. моя).
E, това е е записано и това се е изпълнявало месеци наред, изпълнява се и сега!
А на когото е банковата сметка, той държи парите, той ги разпорежда и управлява.
Всъщност и това не е всичко. Защото незабавно след внасянето в сметкта на териториалното поделение, с парите се случва следното:

Чл. 4. (Изм. – ДВ, бр. 5 от 2013 г., в сила от 01.01.2013 г., изм. – ДВ, бр. 34 от 2014 г., в сила от 04.03.2014 г.) Събраните по сметките по чл. 2 средства се ЦЕНТРАЛИЗИРАТ ЕЖЕДНЕВНО към сметки на НАП в Българската народна банка по ред, определен от МИНИСТЪРА НА ФИНАНСИТЕ и от УПРАВИТЕЛЯ НА БЪЛГАРСКА НАРОДНА БАНКА.
**************************************************************

Какви лични партиди, какви пет лева?! Всичко се централизира в името на обществото и за благото на обществото – пардон, на отделни негови членове.
В общия куп, макар че иначе законите твърдят точно обратното ( с някои уловки за наивните)
Накратко – парите ви влизат в Единната сметка на бюджета към БНБ, в която е и Сребърният пенсионен фонд (вече тайно национализиран, както стана с парите на Здравната каса при Дянков). Тази сметка отразява фискалният резерв. Именно по този начин (и други подобни) фискалният резерв се отчита за пред нас и пред международния финансов свят с някакви наличности, макар че е празен като хамбар, опустошен от мишки.

Парите ви се водят там и правят благоприлични отчетите за резерва на бюджета и баланса на Валутния борд. И същевременно фиктивно попълват и дупките в НОИ и Здравната каса. Ето я промяната от тази година – направена пролетта в чл. 6:
–––––-
(3) (Нова – ДВ, бр. 5 от 2013 г., в сила от 01.01.2013 г., изм. – ДВ, бр. 34 от 2014 г., в сила от 04.03.2014 г.) Дължимите вноски за фондовете за допълнително задължително пенсионно осигуряване за осигурените от НОИ и НЗОК лица се отчитат И ПРЕВЕЖДАТ ОТ СМЕТКИТЕ НА НОИ и НЗОК по сметката по ал. 2 по ред, определен от министъра на финансите.
Бележка: ал. 2 е посветена на вноските за осигуряване от бюджетните организации на хората, работещи в тях.
Има такава хипотеза – с вашите пари бюджетът се „отчита”, че е превел осигурителните вноски за своите чиновници и служители по партидите на НОИ и допълнителните фондове, макар че в действителност не го е направил. Въобще един счетоводен измамнически фокус – едни и същи пари едновременно се водят на няколко места. Вашите пари! и така се превръщат в счетоводни записи, ама без никаква стойност отзад.
––––––
Това е все едно с едни 20 лв. първо да си напазарувате някои храни, после със същата банкнота да си платите таксата за кабелната ТВ или Интернет, после пак с нея да заплатите таксито, което сте взели и накрая отново с нея да купите билети за кино. Такива „чудеса“ не се случват в нормалния живот освен последното – пратили са ви наистина на „кино“! И предишните управляващи, и тези, и фондовете, допуснали това разпореждане с вашите пари

В това „кино“ например има средства, които поради липсваща, недостатъчна или погрешна информация в данните по Кодекса за социално осигуряване или в банковите документи остават „безпризорни“. „Безпризорни ли“ – те се влагат по депозитни сметки в Българската народна банка по ред, определен от министъра на финансите, т.е. вместо да дирят чии са, направо се конфискуват.
Иначе според текста на чл. 9 (последна промяна в текста от „доброто старо време“ – от 2010 г.) парите ви би трябвало по договорите на фондовете с държавата (НАП и НОИ) и условията в тях да се преведат по техни сметки и където те изберат – т.е. в банката им попечител (то и част от банките-попечители са в състояние на технически фалит).
Времето е посочено в Кодекса за социално осигуряване – в едномесечен срок. Но по този начин най-малкото хазната се кредитира безлихвено с вашите пари, а фондовете губят от доходността си – но за ваша сметка месец след месец от всяка ваша вноска.

––––––––––––––––––––––––-
А защо си мълчат фондовете за далаверата ли? – Ами защото иначе ще ги подгонят за инвестициите им в свързани лица – т.е. чуждите пари (вашите), раздадени си на тях самите (осигурителните акули и олигарси) чрез свързани фирми, изпразнени от активи освен на книга.
Накратко – първо държавата се облажва с ваши пари, после дава на фондовете да се облажат от парите ви, а накрая приема поредните законови промени, с които да заличи следите от аферата и никой да не носи отговорност.
––––––––––––––––––––––––-

Че парите са изсмукани първо от държавния бюджет (ще направя пост и за изсмукването като второ от фондовете, макар че вече има доста информация за това), се разбира и от друго. Например от този текст в чл. 11 (ал. 1):
****** Националната агенция за приходите предоставя информацията за осигурените лица и за размера на събраните за тях осигурителни вноски на пенсионноосигурителните дружества за допълнително задължително пенсионно осигуряване в срокове, определени с договорите по чл. 159, ал. 8 от Кодекса за социално осигуряване.
Или ал. (2)
***** Националната агенция за приходите води електронен регистър на осигурените лица по професионален и универсален пенсионен фонд.
Значи информацията идва от НАП за осигурените лица, вкл. и във фондовете, а не е на самите фондове. Регистърът също е в НАП, което е логично, понеже парите ви захранват бюджета като временен данък, макар че иначе се водят осигурителни лични вноски.
При нормално пазарно стопанство и нормални закони регистърът би трябвало да се води в Комисията по ценни книжа, ако наистина това бяха лични осигурителни партиди и фондове, независими от държавата, бйджета, министъра или премиера.

Мога да продължа с разкритията, но и това е достатъчно, за да разберете какво става зад кулисите – особено от пролетта на тази година и как се крие по-добре и от най-секретните държавни тайни.

В РЕЗЮМЕ – де юре не личи, но де-факто – финансово и счетоводно парите са ви били скрито национализирани. Макар и не завинаги, а за определено време, което намалява доходността ви по партидите ви. После държавата ги преотстъпва на фондовете (а те ги попиляват за своите групово-фирмени цели). И двете страни си мълчат за аферата, понеже всяка печели.
А когато някой печели, задължително друг губи. Това сте вие – близо 3 млн. души с партиди във фондовете.
Понеже практически пари за вас няма – задигнати са на два пъти, сега с новите промени се прави опит да се национализират – и де-юре причинените ви загуби и да се приватизират (узаконят) скритите печалби от операцията.

Защото последните промени със Закона за бюджета на НОИ са направени така, че официално това не се обявява, но практически се цели и постъпково осъществява. Ако обществената реакция е много остра, умишлено сложените текстове с двусмислено съдържание ще позволят на авторите да си измият ръцете от отговорността за тях, да обявят такива като мен за конспиролози и да дадат на заден ход, докато изчакат нов удобен момент.
Ако няма обществена реакция, след като вече са ви изпратили на кино, ще ви почерпят и с една ледена вода за добавка.

А че всичко е предрешено по този начин, че именно това се цели, доказват маса документи, вкл. и такива от последните дни.
Давам ви например този документ (с картинка от него). Той е с изх. № 20-00-253 и дата 15.12.2014г. (по време на последните промените в закона за бюджета на НОИ). Отнася се за изменение в Наредба Н-8 за данните за осигурените и самоосигурените лица (не само в НОИ, но и във фондовете)
Ето един текст от него:
5.1. От 1 януари 2015 г. в полето на т. 5.1 не се попълва датата на раждане на лице с ЛНЧ или сл. номер, а се попълва – КОД ЗА ЕГН /ЛНЧ/ СЛУЖЕБЕН НОМЕР, издаден от НАП…

Запитайте се защо НАП ще ви слага свой код или служебен номер, ако сте лице, което се осигурява в частен задължителен универсален или професионален фонд и НАП не би трябвало да има каквото и да отношение към вашата осигурителна партида за пенсии. Както и НОИ не би трябвало да има, ама видяхте, че фигурира в горните текстове, фигурира и в този документ.

*********** **************** **************

Не е луд онзи, който изяжда зелника, а който му го дава (бълг. поговорка).
Според някои теории парите са фикция, но приета като съществуваща от хората. У нас подобна фикция е и липсата въобще на пари.                        image                                                                                    www.facebook.com/grigor.lilov      



Гласувай:
5



1. chen - Под гражданския натиск ще склонят ...
27.12.2014 10:07
Под гражданския натиск ще склонят да не съсипят пенсионната система чрез национализация! Само трябва да сме стабилни и да покажем, че не сме съгласни на поредното нагло ограбване.
цитирай
2. zaw12929 - Toва "МАФИОТИТЕ (СОЦИАЛИ...
09.02.2015 16:50
Toва "МАФИОТИТЕ (СОЦИАЛИСТИ) СКРИТО НАЦИОНАЛИЗИРАХА ПАРТИДИТЕ ВИ чрез инструмента приватизация на част от социалното осигуряване хе е вярно и вие ли сте заблуден или заблуждавате другите...
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: budha2
Категория: Други
Прочетен: 8685968
Постинги: 4190
Коментари: 1130
Гласове: 1577
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031