Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
01.01.2015 23:19 - Дали BG-банките са фалирали
Автор: budha2 Категория: Политика   
Прочетен: 944 Коментари: 0 Гласове:
3


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
image                                                                                  1. На първо място, с КТБ, България, като първа държава в света прибягна към конфискация на депозитите на частни лица и фирми, въпреки че именно държавата би трябвало да ги пази от грабежа. Действието на тази престъпна финансова пирамида не само беше разрешено, но и покровителствано от държавата и ръководството на националната банка.

2. За да прикрие собственото си престъпление държавата извърши престъпление спрямо своите граждани. Вместо да раздели КТБ на "лоша" и "добра" и да спаси добрата, както става по света, тя я фалира и конфискува милиарди негарантирани депозити без оглед дали са на частни лица или на фирми, дали са законни или изпрани, дали имат платени данъци или са "сиви".

3. С конфискуваните, т.е. откраднати частни и фирмени депозити, държавата извърши ново престъпление и попълни така наречения фонд за гарантиране на влоговете, който се оказа празен, въпреки че държавата и там би трябвало ежедневно да следи и контролира какво е положението.

4. С откраднатите и конфискувани пари държавата извърши поредно престъпление – осигури ликвидност на други банки, чрез прекарване на плащанията на гарантираните депозити от КТБ през тях, като отложи поне временно общата банкова криза на банкрути и несъстоятелност.

5. Както се предполагаше оказа се, че никой не знае какво има в споменатия гаранционен фонд, какви са неговите параметри, които не отговарят на европейското законодателство, какво и откъде трябва да има в него и по какъв начин да се гарантира.

6. Мимоходом се разбра, че никой няма представа за реалното състояние на всички банки за тяхната ликвидност, кредитни портфейли и т.н. клонящи към абсолютна кула в сегашните кризисни условия.

7. Друго не можеше и да се очаква от тези институции, които при нулеви ставки на световния кредитен пазар привличаха парите на хора и фирми срещу високи лихви, като лишаваха икономиката от инвестиции и потребление. Двойно престъпление.

8. Никой не знае какви одити на банките са правени и от кого, и какви са резултатите от тях.

9. За пореден път лъсна тоталната корумпираност на нашенския икономически, и политически, и културен "елит", захранван от подаянията на банкстера Цветан Василев. Срещу какво – ясно.

10. За пореден път се оказа, че години наред в "тази държава" са били отглеждани уникални за Европа институции-пирамиди, които достигнаха размерите на финансови мутанти с мрежа от престъпни връзки, които се превърнаха в канали за заразяване с кризата.

11. По тези канали навлезе и заразената европейска банкова система, която е като болна от сифилис жена. Европейската централна банка постоянно говори, че банките имат проблеми и постоянно нанася върху тях поредни слоеве дебела пудра, за да не личи венеричното заболяване.

12. Всички чужди банки, претендиращи, че са български, реално са съюзници на престъплението, защото след избухването на кризата от 2008 г. всички големи европейски финансови корпорации започнаха дренаж на своите български филиали, трансферирайки парите към Италия, Франция, Гърция, Австрия, вместо да ги предоставят при изгодни условия за инвестиции и потребление у нас.

13. Чувалите с лесни пари, отпускани на изгодни условия от европейските банки или Европейската централна банка изчезнаха заради системната банкова криза. Въпреки изгодните лихви европейските банки престанаха да си заемат една на друга пари. Сега няма банка, която да има депозити в друга. Всички пари отиват за спасяване на потъналите в кризата централи.

14. Недоверието в банките се задълбочава, а заедно с него и паниката, която може да избухне всеки момент. Не ни се иска и да помислим какво ще стане, ако хората тръгнат да си теглят спестяванията, които, според официални данни, са над 40 милиарда лева.

15. Последните стрес тестове на Европейската централна банка не издържаха Ирландия, Белгия, Франция, Испания, Португалия, Италия, Германия, Австрия, Словения, Гърция и Кипър. Всеки момент тази колосална европейска пирамида може да рухне.

Това означава, че парите от вашата сметка са откраднати отдавна, няма ги и няма да ги има, защото няма откъде да дойдат. Заради това измислиха тавана от 100 000 евро. И всичко отгоре се конфискува. Напълно сте безпомощни, тъй като стоите сами срещу банкстери, които от 10 години по цял ден мислят как да ви откраднат парите.

Всъщност грабежът вече беше узаконен именно с тези гаранционни фондове на влоговете. Безумие – гарантират ви част от парите, които би трябвало да са гарантирани напълно. И изведнъж се оказва, че вашите сметки нямат никаква защита. Ще се спасят само банкерите и онези, които ще бъдат предупредени, както стана с КТБ. Те ще трансферират "своите" пари в сигурни места, или в злато. Банките конспиративно свързаха техните кредитни деривати със спестовните влогове и по този начин имат всички "законови" основания да прикриват своя дълг или фалит.

Играете игра, по-точно играят срещу вас игра, без никакви правила. Вашите пари вече не са ваши, банковата ви сметка не е ваша и не е под ваш контрол.

Зад тези изводи се крият няколко прости истини:

сегашната криза отдавна надмина Великата депресия от 30-те години на миналия век, това е последната криза н капитализма, тъй като е криза на самата система;
това е и краят на така наречения "Златен телец". Доларовото колонизиране на планетата от либералния капитализъм стигна до лимита. Печатането на зелени хартийки, на всякакви кредити и деривати надмина 300 трилиона долара;
това е краят на цялата идеология, основаваща се на вярата в банките.
Трагедията е колосална. За съжаление за нея плащат обикновените хора. Заради това ви казваме – теглете си парите от банките, докато ги има.

Трагедията узакони унищожението на светая светих на капитализма - свещеното право н частна собственост Че цялата световна финансова система не може да върне вложените в нея пари стана ясно още когато изгърмя ипотечната криза в САЩ през 2008 г. Реформирането на банковата система беше неизбежно. Но те започнаха да покриват дефицитите с печатане на пари и с кредитно помпане на икономиката.

Какво да се прави? По принцип, има два варианта.

Първият е да се "нулира" сегашната банкова система, тоест да се фалират всички банки, да се отпишат всички дългове и кредити и да се започне отначало. Но срещу този вариант е световната клептокрация. Тези банки имат собственици и нулирането им за тях е недопустимо. Това си е самоубийство.

Вторият вариант е да се отпишат от банките техните задължения в мащаби, даващи възможност да запазят своята водеща роля в капиталистическата икономика. Тук обаче се появява проблемът с измамените и ограбени клиенти на банките, държащи в тях своите депозити, т.е. тяхното доверие.

Как да се възстанови доверието на банките? Това е невъзможно. Значи, скоро ще започне последното стихийно разрушение на световната финансова система. Това променя коренно цялата картина на света.

Всичко, което можеше да бъде разрушено, беше разрушено. И накрая само глупаците ще останат в тази игра.

Ако не искате да сте сред зяпналите от изненада идиоти, отидете и си изтеглете парите от банките.                                                                                                                                                   Finita la commedia. По-точно – на трагедията.                                                                                  http://strogosekretno.com/index.php?p=issue&id=236&aid=2        



Гласувай:
3



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: budha2
Категория: Други
Прочетен: 8729675
Постинги: 4190
Коментари: 1130
Гласове: 1577
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930