Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
08.01.2015 17:26 - България рай за Ал Кайда / Жан – Баптист Ноде
Автор: budha2 Категория: Политика   
Прочетен: 587 Коментари: 0 Гласове:
1



  Статия в Le Nouvel Observateuо                                                               От Жан – Баптист Ноде – 14.11.2013 (20:59 часа)                                       
България все още е посредник в трафик, които снабдява групи свързани с Ал Кайда в Африка и Близкия изток.

„Дългата ръка на Москва“ България все още стои в центъра на трафик, включително и на оръжия, който снабдява някои анти западни групи в Африка и Близкия изток свързани с Ал Кайда. Един професор, който беше включен в демократизиращите се секретни служби след падането на комунизма, като шеф на специалната анити мафия служба ГДБОП, Мирослав Писов има доказателство потвърждаващо горното заключение.
Съгласно твърденията на този бивш секретен агент и полицай балканската страна, коридорт за трафик между Изтока и Запада, Азия и Европа, Севера и Юга все още има ролята на криминален център и международен тероризъм за мощните частни интереси в Русия. Днес, казва бившият офицер от секретните служби Мирослав Писов старите кадри на ДС лицензирани от Кремъл продават в Африка и Близкия Изток оръжия, които са предназначени за ислямистки групировки на Ал Кайда с цел дестабилизирането на западните държави.
Връзки с Москва
По време на Студената война ДС във обвързано със формален договор за сътрудничество с Москва беше задължено от държавата за трафик на оръжия и наркотици и дори субсидиране за сметка на Кремъл на „революционни“ движения по цял свят. По комунистическо време на стената на сградата на ДС беше написан лозунгът: „Държавната сигурност е щит и меч на Партията и братската обич със Съветския съюз“.
ДС също участваха в няколко атаки на Източния блок, които вероятно включват и тази срещу папа Иоан Павел IIпрез 1981г. Най звестната е така нареченият случай с „Българският чадър“. Билгарският дисидент Георги Марков беше убит в Лондон през 1978 от ДС с отровата рицин чрез прикрита на върха на чадър. Българската ДС беше преименувана, но никога не беше радикално реформирана. Тя продължава да е под контрола на старите ДС кадри, които след време бяха издигнати отново. И тя запази тайните си с Русия.
Червеният Октопод
Разкривайки някои сметки в Швейцарски банки Мирослав Писов описва пипалата на „червения октопод“, кито все още в наши дни се простират до съседни страни, като Турция и Сърбия, но така също и до Южна Америка, за да достави твърди наркотици от Нарко – Марксистките партизани, срещу оръжеини доставки за тях. Бившият полицейски офицер в колаборация с испански и британски колеги участва в разбиването не едно от пипалата на червения октопод, българската мрежа на „Брендо“ – международна групиропвка. Пилотът Чавдар Генов, разследван от съда през Април 2012 е превозвал с карго оръжия включително и срещу ембаргова забрана за Еритрея срещу замяна и обратен превоз на наркотици. „Някои би се зачудил защо – иронизира нашият бивш полицай – една от първите грижи на нашето правителство беше да разпусне нашата дирекция за борба с организираната престъпност“. Писателят Илия Троянов го обобщи така:
„Държавата в България си има мафия, а мафията сси има държава“.
Рай за Ал Кайда.

Бвшият детектив също твърди, че ислямистки терористи са получили идеално българскоп обслужване. Той съобщава, че египтянинът Айман Ал Зауахири отдавна член на Ал Кайда и наскорио поел лидерството ми след смъртта на Осама Бин Ладен е престоял дълго в Българските Родопи, раион населен в мнозинството си от мюсулмани, във Велинград през 1995-1996, когато ислямската терористична организация вече беше превзела Съединените Щати – под толерантното оче на на Българските секретни служби. Трябва да кажем без съмнение с одобрението и благословията на Русия. Като неочакваноп „съвпадение“ по това време в съшия район в Якоруда престоя група от трима стари руски офицери на ГРУ (Военното разузнаване на Съветския Съюз), кото в най-накрая бяха експулсирани от България в 1997, когато „социалистическото:“ правителство на екс – комунистите падна. Интервюирани по това време в пресата да обяснят защо Ал Зауахири, който е бил издирван по това време не е бил арестуван Главният Секретар на МВР Георги Ламбов и шефът на външното разузнаване Владимир Манолов са дали обяснение, че не е имало споразумение между България и Египет и освен това не искали да предизвиат смущения в местното мюсулманско население. След престоя си в България Ал Захуахири се явява приютен от Руснаците. Между 1996 и 1998 сегашният световен терорист номер едно е бил на тренировъчен лагер на FSB -Федерална Служба Безопасност ( днешнаото Руско външно разузнаване от бившото KGB) в Дагестан (Руски Кавказ) по твърдението на бившият руски агент Александър Литвиненко (Интервю в Чеченската преса през 2005.)
Ал Зауахири в Русия
След като разкри в книга, атакуваща издигането на власт на Путин през 1999 е било организирано от Руските служби и не се дължи на „Чеченските терористи“ Александър Литвиненко беше убит в Лондон, където бееше получил политическо убежище от Русия, с отровено с радиоактивен елемент полоний „суши“ вероятно от друг бивш FSB агент Андрей Логовой, издирван в момента от „Скотланд Йард“, но протектиран от Русия. Обвиненията на Литвиненко са потвърдени също от директора от КГБ Константин Преображенски. Според него Александър Литвиненко, като шеф на анти – терористична служба към FSB е бил отговорен по секретността за престоя на египтянина Ал Зауахири в Русия. Той щеше да бъде трансфериран в Авганистан след неговата „тренировка“ в Русия в 1998 заедно с Осама Бин Ладен. И след това щеше формално да влее групата си „Египетски Ислямски Джихад“ в редиците на Ал Кайда.
Вктор Бот в България
България не само е приютявала бъдещия Ал Кайда лидер. Още от времето , когато най нашумелия международен дилър Виктор Бот също известен, като „Търговец на смърт“ направи от страната своя логистична база, но също и един от свойте главни доставчици на оиръжия. Виктор Бот, който прие да се срещне с Афганския талибански лидер Мула Омар – закрилникът на Бин Ладен, се вярва, че е продавал оръжия на Ал Кайда. Закрилян от Кремъл руснакът беше арестуван в 2008 в Тайланд в постановка организирана от американците и заведен в САЩ през 2012, където получи присъда от 25 години затвор правейки за посмешиште претенциите на Москва за „политически затворник“. (3)
Виктор Бот бивш преводач и полиглот по Съветското време, вероятно агент на ГРУ – Службите на Руската армия, „работещ“ в България с компанията „KAS Engineering“, ръководена от българина Петър Мирчев, чийто офис сега е в офшорната зона на Гибралтар. Петър Мирчев доставяше оръжия на кото България е основен производител, а Виктор Болт се беше специализирал транспортът им чрез въздушната си линия Air Cess базирана на Бургаската аерогара на брега на Черно море. Той беше специалист по фалшиви сертфикати за дестинация на въздушното карго и можеше да доставя оръжия на страни под международно ембарго.
„KAS Engineering“ е свързан с бившата „номенклатура“ на БКП ( сега „социалисти“) формирани главно в Москва и все още контролира по-голямата част от икономиката и държавния и административен апарат на страната. Сегашният ръководител на българските „социалисти“ Сергей Станишев, роден през 1966 в Украйна (тогава СССР) в българо – украинско семейство е завършил в Москва – държавен университет е бил през по-голямата част от живота си съветски гражданин. Сергей Станишев и неговата партия поддържат сегашното правителство, срещу което граждани протестират по улиците повече от 140 дни с искане за оставка на това, което наричат „Червена мафия“.
Все още мрежата е активна
Ако Виктор Бот, който стана прототип на филма „Господарят на войната“ си спинка в килията в Ню Йорк, то Петър Мирчев, неговият приятел, партньор и доставчик в България, София и все още начело на компания включена в „KAS Engineering“ в непроследим оръжеен трафик на оръжия по цял свят. В интернет мрежата в LinkedIn Петър Мирчев е още активен!. Запитан в Българската столица през 2012 относно „бизнеса“ си от Николас Шмидъл, репортер от „Ню Йоркър“ Петър Мирчев отговори:
„Моето задължение е да натоваря стоката на самолета. След това не ме интерсува къде самолетът може да отиде!“ (4) Замечтан за пътуване до мНЮ Йорк за вечеря шефът на „KAS Engineering“ все пак въздъхна:
„Никога няма да отида в Ню Йорк. Ще се озова в съседната килия до Виктор“!
Ако Виктор Бот е в затвора, по – старият му брат Сергей Бот е тук. И освен това винаги в контакт, ако не в директен бизнес с Петър Мирчев. Сергей Бот, които беше асоцииран с брат си в Виктор в „товарите“ е главният акционер в Air Zori, базиран на Софийската авиогара. Air Zori е бил основната цел на разследване през 2005 за нарушаване на оиръжейното ембарго срещу бившия диктатор на Либерия Чарлз Тейлър, осъден през 2012 на 50 г затвор за престъпления срещу човечеството от международния трибунал. Но според бишият агент и антимафия офицер Мирослав Писов компанията на Сергей Бот Air Zori, винаги е транспортирала оръжия за групи на Ал Кайда в Близкия Изток, Африка, а така също и в Южна Америка. Запитан през 2010 в Москва от Arte television (5), Сергей Бот простичко отговори:
„Няма свидетелства, че сме превозвали оръжия.“                       image    Пред медията Писов твърди, че в периода 1995-1996 г. Айман аз Зауахири прекарал няколко месеца в населения с мюсюлмани район около Велинград. Нашите служби знаели, но си затворили очите. По същото време в района на Якоруда пребивавали трима бивши офицери от руското военно разузнаване. Те завели Зауахири в Дагестан, където го обучавали.                                                                                                               България не само е център за трафик на оръжия, свързан с “Ал Каида”, но и настоящият лидер на мрежата е живял у нас, твърди френският седмичник “Нувел обсерватьор”.
Под заглавие “Българското убежище на “Ал Каида” списанието преразказва разговор на пратеника си в София с Мирослав Писов, бивш шеф на благоевградското Регионално звено за борба с организираната престъпност (РЗБОП) и оправдан по делото за убийството на Ангел Димитров-Чората.
Пред медията Писов твърди, че в периода 1995-1996 г. Айман аз Зауахири прекарал няколко месеца в населения с мюсюлмани район около Велинград. Нашите служби знаели, но си затворили очите. По същото време в района на Якоруда пребивавали трима бивши офицери от руското военно разузнаване. Те завели Зауахири в Дагестан, където го обучавали.
Според Писов връзките на българските служби с Москва се запазили и след 1989 г. Бил създаден “червен чадър”, който покривал явления като “мрежата Брендо” и трафика на оръжие. За това помагал и руският оръжеен дилър Виктор Бут. У нас той работел с офшорния клон на българската “КАС инженеринг”, регистрирана в Гибралтар, с управител Петър Мирчев. Макар Бут да е осъден, фирмата продължава да изнася оръжие за ислямистки групировки в Северна Африка и Близкия изток, настоява Писов.                                                                                                                                                                   http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=2447967         
                                     



Гласувай:
1



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: budha2
Категория: Други
Прочетен: 8684594
Постинги: 4190
Коментари: 1130
Гласове: 1577
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031