Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
07.02.2015 11:54 - Украйна е само част от плана за играта на Путин/Ротшилд
Автор: budha2 Категория: Политика   
Прочетен: 1466 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 22.05.2015 18:14

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
image                                                                                   Филип Стивънс Файненшъл таймс

Европа си мисли, че има проблем с Украйна. Всъщност Русия или по-точно Владимир Путин е проблемът.
image
Войната на Москва срещу Киев е фрагмент от по-голяма картина. Реваншизмът на руския президент се простира отвъд Украйна. По-голямата цел е разкъсване на посткомунистическото статукво на континента.

Колебанието на Европа дали да се конфронтира с Русия е лесно обяснимо. Икономическите интереси, историята, културният афинитет или латентният антиамериканизъм карат много европейци да възприемат Путин като лидер, какъвто са очаквали, а не като човек, видял в разпадането на Съветския съюз геополитическата катастрофа на 20-ия век.

Има едно изкушение да се говори, че Западът се въздържа заради нескопосаните си намеси в Близкия изток. Ако желанията на Путин са понякога провокативни - и ако както в Грузия, така и в Украйна нещата може да преминат в открита агресия - Западът не бива да забравя обстоятелствата.

Може би НАТО наистина наруши обещанията си за приемането на бивши съветски сателити? Може би не спази правилата, когато бомбардира Сърбия? А що се отнася до войната в Ирак, за това бе казано достатъчно.

Анексирането на Крим и навлизането в украинския регион Донбас трябва да са разсеяли съмненията. В случая с Ангела Меркел изглежда точно това е станало. Тя не е политик, който би предпочел конфронтацията пред преговорите, но на германския канцлер бяха предложени прекалено много лъжи и неспазени обещания.

Но споровете в Европа не са приключили. Много се изприказва за симпатиите към Москва, демонстрирани от правителството на СИРИЗА в Гърция. И не само от нея. Премиерът Матео Ренци надскача Силвио Берлускони във верността си към Путин.

В Унгария Виктор Орбан публично пренебрегва либералната демокрация. Кипър винаги подкрепя Русия, а френското съгласие с режима на санкциите не е особено ентусиазирано. Така че не бива да се изненадваме от последната руска офанзива: за Кремъл няма по-голяма провокация от успокоението.

Не спират непрестанните оплаквания на Путин - НАТО "обкръжава" Русия, има план за унижаване на Москва, нарушават се на международните закони. Понякога в голямата лъжа има и малко истина, но основната линия остава неизменна. Западът иска да унищожи мощта и достойнството на Русия. Тази обвинения са толкова познати, че последиците от тях често се подценяват.

Всички са чували заканите на Путин да върне старите граници, но малцина слушаха внимателно.

Анексирането на Крим и натискът в Източна Украйна бяха в определен смисъл опортюнистични. Путин не направили верен анализ на протестите на Майдана и не предвиди падането на бившия президент Виктор Янукович. Затова грабна каквото можа. Войната може би предостави подходяща възможност, тя пасваше на плана му да възстанови сюзеренитета си над голяма част от бившата съветска империя.

Генерал Юрий Балуевски, бившият началник на генералния щаб на руските въоръжени сили, казва, че конфронтацията със Запада е продължение на Студената война. Само че днес методите са по-изтънчени. Военната сила, казва той, е "последният етап от процеса". Москва е усъвършенствала изкуството на хибридната война, вкл. "информационния и психологическия натиск". Ако перефразираме генерала, Путин ще разделя и ще отслабва враговете си, преди да изпрати войски.

В по-меката си форма това означава масирана пропаганда и поток от новини, бързо разрастване на контролираната от Кремъл новинарска мрежа "Ръша тудей" (Русия днес). Освен това финансиране на леви и десни популистки партии в западните европейски столици. "Националният фронт" на Марин льо Пен е взел кредит от Русия. Найджъл Фараж, лидерът на антиимигрантската Партия за независимост на Обединеното кралство, сам казва, че е почитател на руския лидер.

По-нататък в спектъра има подкупи за политици и бизнес лидери и придобиване на дялове в уязвими финансови институции в южната част на Източна Европа и на Балканите. Води се и недотам деликатна кампании за дестабилизиране на прозападни правителства в бившето съветско пространство - България е последната жертва - експлоатирайки тяхната зависимост от руските енергийни доставки.

Ако добавите и изпробването на отбранителната способност на НАТО чрез полетите на руски изтребители, кибератаките и отвличания в Балтика и нахлуванията на бомбардировачи с ядрено оръжие, може да разберете за какво говори генерал Балуевски.
image
Меркел разпозна заплахата и публично предупреди за подривна дейност в Молдова и за опити Сърбия да бъде върната в руската орбита. САЩ сътрудничат с Европейската комисия за намаляване донякъде на уязвимостта на зависимите от енергийни доставки правителства в Югоизточна Европа. Но в Западна Европа все още се шири нежеланието да се види цялата картина, тоест да се постави украинската криза в контекста на по-дългосрочните цели на Путин.

Путин не е креатура на западното вероломство. През цялата си кариера, от кметската канцелария на Санкт Петербург до висшия пост в Кремъл, той е забележително постоянен в амбициите си и безмилостен в постигането им.

Сривът в цените на петрола и въздействието на санкциите го направиха още по-опасен. Без приходите от петрола и газа сега неговата подкрепа в страната почива върху способността му да мобилизира националистическия гняв срещу предполагаемите опити на НАТО и ЕС да поставят на колене "матушка Русия".

За Запада вариантите за действие са ограничени, но помъдряването може да започне с това да се осъзнае, че проблемът не е само Украйна. www.mediapool.bg/                                                                                                                                                      image    ПРЕЗ 1939 ХИТЛЕР И СТАЛИН ЗАВЗЕХА ЗАЕДНО ПОЛША?!? ТОВА ЛИ ЧАКАМЕ?!? ..........Когато Путин разруши Грозни така както Сталин разруши Берлин, само приказки и лафове по вестници и телевизии.т.е. същото което се случи когато Хитлер анексира Судетите! Когато Путин нападна Грузия и руските танкове почти влезнаха в Тбилиси, пак само приказки и лафове. Същото беше и когато Хитлер превзе Чехия!          image                                                                               Вече повече от десетилетие руснаците заплашваха Украйна, балтийските държави, поляците и доста други, а всички си викаха "А бе айде бе само си приказват"! Да ама сега дойде ред и на Украйна. Когато Путин превзе Крим и вкара там вече ядрени ракети, и пак само лафове демек същото каквото се случи когато Хитлер влезе в Австрия!                                                       image  Джон Маккейн остро нападна германската канцлерка Ангела Меркел. И то часове преди тя и френският президент Франсоа Оланд да се срещнат днес след обед с руския държавен глава Владимир Путин.
“Нейното (на Меркел) поведение ми напомня за политиката от 30-те години на миналия век”, изрече Маккейн в интервю за немския тв канал ZDF. Той уточни, че подобно равнодушие и бездействие по отношение на политиката на Хитлер е довело до неговия възход и до разпалването на Втората световна война. “Не знае ли г-жа Меркел откъде идват оръжията за сепаратистите и военните подкрепления в жива сила”, попита ядно Маккейн и добави: “Възнамерява ли тя да гледа безучастно как за пръв път след края на Втората световна война една европейска страна бива разпокъсвана?” Поводът за острите думи на Джон Маккейн е категоричната позиция на Меркел, че конфликтът в Украйна не може да се реши с оръжия, а единствено по дипломатически път. Канцлерката категорично се противопоставя на намеренията на САЩ да изпратят въоръжение за украинската армия. Маккейн е на обратното мнение – въоръжаване армията на Киев.

“Когато гледаш поведението на германското правителство, би могъл да си помислиш, че то и понятие си няма или пък му е все едно, че в Украйна се избиват хора”, жигосва Маккейн. Той допълва също, че поведението на Европа относно конфликта в Украйна било огромно разочарование, но той не очаквал нищо друго.

Същевременно в. “Ди Велт” днес съобщи, че Вашингнон бил решен да започне да доставя оръжия за Украйна, ако днес се провали разговорът на Меркел и Оланд с Путин и боевете в Източна Украйна продължат с неотслабваща сила.

“В този случай американците ще започнат да доставят отбранителни оръжия на Украйна – предимно танкове и радари за артилерията”, пише изданието, позовавайки се на висши дипломатически кръгове от Брюксел. Кремъл бил наясно с това решение и изразил остър протест пред Вашингтон.”                                                                                                                                                image                                                                                     И сега какво правим когато Путин нападна Източна Украйна и само чака украинската армия да настъпи и тогава да обяви че защитава руснаците в Донецк от фашистите и да влезе с танковете в Киев! Сега цяла Русия и цялото тъпо и кръвожадно путинофилско човечество крещи на Путин "Тръгвай към Варшава! Тръгвай към Прага! Тръгвай към Берлин! Тръгвай към Будапеща" Това ли чакаме? Или може би чакаме "Тръгвай към София!"                                                                                                image  Започва войната за бъдещето. Светът е пред своя "нулев час". Оттук нататък всичко е възможно. Ротшилд е официалният спонсор и на тази война. Поводите за войната се създават, ако са нужни. Ако има нужда, ще има и повод. Залозите в "глобалната" игра са максимални и никой не иска да излезе от това "казино на края на вселената". Какъв ще е поредният номер на тази световна война няма значение, нито пък дали се определя като Армагедон или Апокалипсис. Защото след броени минути топчето на рулетката може да падне върху двойната, т.е. ядрената, нула.
Ако нефтът падне до 15 долара за барел, при тази цена вече ще стане "целесъобразно" започването на пълномащабна сухопътна война, която няма да убие, а ще съживи икономиката. Да не забравяме, че стойността на горивото е основен фактор при планирането и воденето на войните.                                                                                    
От тактическа и стратегическа гледна точка пионката на Ротшилд, Путин и Китай(собственост на Ротшилд) повече не би трябвало да правят никакви предупреждения. Те просто са длъжни да действат като служители на ЯХОВА, не само при нефта и газа, но и при златото. "Златното правило" е, че онзи, който има златото, определя и правилата.                                                              image            
Казва се, че повечето войни бяха избегнати, защото просто бяха отложени. Но тази вече започна. Явно друг път няма. Образно казано дяволите сами гонят народа към господа, но по този път ще е по-тежко за дяволите.
Ситуацията е безпрецедентна и готови рецепти няма.                                                                          image                    



Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: budha2
Категория: Други
Прочетен: 8688090
Постинги: 4190
Коментари: 1130
Гласове: 1577
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031