Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
09.02.2015 17:31 - Как се създава ЕВРОИСЛЯМ?
Автор: budha2 Категория: Политика   
Прочетен: 752 Коментари: 0 Гласове:
2

Последна промяна: 09.02.2015 17:32

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
От Lentata.com вече започнахме да ви разказваме – що е то ЕВРОИСЛЯМ. Днес, публикуваме втора част на интервюто с журналистите от германската телевизия AlHayat TV, чиято мисия е да анализират и представят модерния ислям и неговите скрити цели на Западния свят. В продължението, което публикуваме, акцент е – България. И доколко ние сме заплашени от радикален ислям?! Вижте отговорите…

Първа част на интервюто може да видите тук: http://trophyplus.org

ПРИПОМНЯМЕ ВИ КОИ СА ALHAYAT TV?

Каналът TV е медийна ъндърграунд инициатива на християни от арабския свят, които са се заели с мисията да анализират модерния ислям и да го представят на своите съвременници от Западния свят, както и на вярващите мюсюлмани. Тук става дума за онлайн телевизия, без централа, без офиси, без репортери. Хората, които работят там са млади, бивши мюсюлмани, конвертирали към християнството, или членове на традиционните християнски малцинства в арабския свят (Египет, Сирия или Ирак). Репортажите им са много по-силни в изказа си, отколкото Салман Рушди в своите „Сатанински строфи“ и са много по-задълбочени, сериозни, богословски и исторически аргументирани от карикатурите на датския вестник Jyllands Posten. Според исляма – тези хора са извършили смъртния грях „рида“ (отстъпление от правата вяра), като автоматично се превръщат в „махдур-уд-дам“, (тоест „такива, чиято кръв трябва да бъде пролята“). Според хадитите наказанието за това престъпление е еднозначно – смърт. Заплахите към тях са ежедне вни, във фатви, ислямски медии и Интернет форуми. Някои от тях живеят в постоянна несигурност, преследвани са от свои роднини и бивши приятели и са под охраната на немската държава.

Представяме Ви интервю с журналисти от филиала на телевизията Alhayat TV Германия. Контактът с тези хора се осъществява при изключителни мерки за сигурност и с много условности единствено по Интернет. Немската държава, която конституционно гарантира свободата на словото и личното мнение, не е в състояние да гарантира живота и сигурността на тези свои граждани, които се възползват от тези две свободи.

ПРОДЪЛЖЕНИЕТО – БЪЛГАРСКИЯТ СЦЕНАРИЙ:

Да преминем към българския сценарий на това развитие (ислямската експанзия). Познавате ли Уакф ал Ислами? В страната бяха изправени пред съда 13 мюфтии, обвиненията към тях бяха проповядване на нетърпимост, бойкот на демократичното устройство на страната, както и неясни финансови сделки, подкрепяни от горната фондация. Как мислите, какво е бъдещето на радикалния ислям в нашата страна?

Отчасти вече отговорихме на този въпрос. Но нека да изясним нещо: Ние от АлХайат не правим разлика между „ислям“, „ислямизъм“ и „радикален ислям“. Съществува само един вид ислям, който от време на време скрива своята агресивна натура, но рано или късно се връща към естеството си. Това показват вече 1400 години ислямска история. Ислямът търси и намира навсякъде възможност да се развива и да вземе властта, най-вече в страни, където християнството е на умиране и, където секуларизмът и атеизмът не могат да спрат марша на исляма, а напротив, точно тези две идеологии го подпомагат.

По стечение на историческите обстоятелства всеки българин свързва опасността от радикалния ислямизъм с Турция. Има ли радикалният ислям национално или етническо лица? Кои секти на исляма (сунити, шиити, алевити и пр.) са по-склонни да се радикализират и да воюват.

Отново подчертаваме: съществува само един ислям. Ако все пак искате да различавате две течения в исляма, можете да разграничим между културни и консервативни мюсюлмани.

Всеки мюсюлманин, който се придържа към учението на корана може единствено да се радикализира. Ако не спазва учението на корана и сунната[1] на пророка, то той вече не е никакъв мюсюлманин. Ако на пръв поглед в нагласите на един консервативен мюсюлманин не можете да откриете екстремизма и омразата към друговерците, това се дължи само на две причини: първата е, че в конкретния случай ислямът е в малцинствена позиция или пък ислямът е в мнозинство, но се управлява с желязна ръка. Пример за това са Сирия, Тунис, Египет и Ирак. Докато управляват диктаторите, там човек можеше донякъде да бъде спокоен за собствената си сигурност. Сунитите и шиитите са еднакво строги към друговерците, алевитите се различават значително от предните две секти и са сравнително толерантни спрямо християните.

Какъв изход виждате от ситуацията? Как трябва според вас да се реагира на радикалната пропаганда? Чрез просвещаване, чрез контрапропаганда, чрез административни забрани, чрез спиране на емигрантския поток от определени държави?

Нашата формула е „забрана плюс просвещение“. Забрана на ислямските училища, на преподаването на ислямско богословие в училищата, на ислямистки пропаганден материал от Саудитска Арабия, който учи на омраза към инакомислещите. В Интернет ще намерите фатви на ислямски теолози от Саудитска Арабия, които призовават да се убиват отстъпниците от исляма, да се страни от местните в Европа и да не се поздравяват те за техните празници и много други. Немските мюсюлмани разпространяват тези фатви и ги уважават, и спазват много повече, отколкото Конституцията на страната, в която живеят. Това е много опасно!

По наши сведения и наблюдения българите не могат подобаващо да отговорят на измислените аргументи на мюсюлманите, които атакуват християнските норми и догми. Просвещаването в християнската вяра при вас е особено важно! Вярващите християни трябва да се научат да отговарят подобаващо и достоверно на нападките на войнстващите мюсюлмани. А тези, които не са вярващи, трябва непременно да се запознаят с истинското лице на исляма и с неговите скрити цели.

Официалната хуманистическа представа, която се представлява от Европейския съюз, е мирното съвместно съществувание на всички религии под егидата на демократичната правова държава. Възможно ли е това? Може ли шериатът да живее мирно, заедно с демокрацията в една държава. Трябва ли демократическото държавно устройство да се адаптира към реалните условия на радикалния ислям?

Това никога няма да се случи! Те не са научили нищо от собствената си история. Това може евентуално да се реализира, само, ако ислямът остане слаб и в малцинство, което обаче няма как да стане. Ислямът сам по себе си е агресивна религия, която жадува победа над друговерците. Ако в момента те са 5% от населението и са толкова гръмогласни, представете си какво ще се случи, когато станат 30%! Ами като станат още повече?

Демокрацията никога няма да успее да спре ислямската експанзия в Европа. Напротив, тя е мостът, по който ислямът марширува към континента. Шериатът презира всички човешки стойности и е в този смисъл антипод на демокрацията. Той работи рамо до рамо със силите на глобализацията, и те заедно ще направят всичко възможно тази част от света един ден да бъде управляван от шериата. Съжалявам, бих искал да мога да Ви кажа нещо по-положително.

[1] От арабски: sunna, мн. ч. sunan – предание, обичай                                                                                                                                                         http://trophyplus.org/              





Гласувай:
2



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: budha2
Категория: Други
Прочетен: 8732979
Постинги: 4190
Коментари: 1130
Гласове: 1577
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930