Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
17.02.2015 21:55 - Силите на ционацизма, който е циокомунизъм
Автор: budha2 Категория: Политика   
Прочетен: 835 Коментари: 0 Гласове:
3

Последна промяна: 17.02.2015 21:56

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
image                                                                                                                                                                  „Само по себе си съчувствието спрямо някой лицемер е лицемерие.“

За жалост, животът ми мина в среда, преливаща от лицемерие и лъжи. Настъпиха дни, когато онези, които олицетворяваха тези пороци, взеха да се оправдават с… времето, с епохата. Но начинът на живот е човешко творение.

По време на тоталитарния режим оцеляването до голяма степен зависеше и от лицемерието. Двойствеността – в мисленето и поведението – беше изведена до… норма за нормалност?! Трудно се съблича такава премяна.

Светът, особено неговият елит, е модел тъкмо на това. Мисля си, че двуличието се е настанило заедно с фалшивата изтънченост и предвзетите маниери. Едва ли обществата, на които лепим етикета „първобитни“, са познавали подобен светоглед и поведение.

Настоящето ни е век на измамата, притворството, фалша, подлостта. Техният постоянен съпровод ни е лишил от сетивност. Поради това дори не забелязваме тези духовни каверни. Приемаме ги, без да се впечатляваме. Преди всичко – от медиите. След което неусетно ги прехвърляме във всекидневието си.

И така, полека-лека, доста човешки същества се отказват от мисленето. Живеят с широко затворени очи за измамите и двойните стандарти, за мъките и страданията на ближните. Все по-малко са онези, които се възмущават от пороя лъжи, който всекидневно ни залива.

Икономиките на основните традиционни стопански сили са в тежка криза. Нищо, че чувате и четете друго. Не случайно швейцарците откачиха своя франк от еврото. Прибягнаха до това, веднага, щом разбраха, че Марио Драги ще включи печатницата за пари, наречена Европейска централна банка. Не съм в състояние да съзра добри дни за еврото.

Навсякъде производството се свива. Търговията не върви. Парите са по-скоро понятие, отколкото ценност. Затова златото, отдавна превърнато предимно в стока, отново взе да поскъпва. Ако знаеха какво ги очаква, много европейци и американци щяха да излязат на улиците. За да не се случи, всяват страх. Размахват плашила – „врагове“. В повечето случаи, произведени от самите Тях.

Създават партии, които без да се свенят, обявяват за „популистки“. Което, ако е вярно, изобщо не е лошо. Но тези Техни „популисти“ са просто поредната вълна от подставени лица и посредници.

Всичко това – съпроводено с лъжи. Все по-безочливи и на едро.

Ето пресен пример.

„Процъфтяващата“ първа европейска сила – Федерална република Германия, постигна „изумителен“ успех – през последното тримесечие на 2014 година регистрира икономически растеж от… 0,7 на сто! Френската икономика също „нараства“ – с… 0,1 процента! Италия е в стагнация. Финландия е „още по-добре“ – спад с 0,3 на сто в сравнение с третото тримесечие на същата година. Стопанството на Кипър потъна с 0,7 процента, а на Гърция – с 0,2 на сто.
image


Обаче еврозоната! Да видите вие, еврозоната!

„Този икономически растеж от 0,3 процента през последното тримесечие означава, че еврозоната е постигнала ръст от 0,9 на сто през 2014 година, в сравнение с очакваните 0,8 процента!“

Към това следва да добавя, че Европа е изчезващо понятие в човешки, народностен и цивилизационен смисъл. Почти никой не го признава. Но след 3-4 десетилетия европейците – оригиналните жители на континента – ще бъдат малцинство и то навсякъде. Като започнете от България – доста по-рано, и стигнете до Великобритания.

Преди дни Беатрис Лоренцин, министърката на здравеопазването на Италия, има достойнството и смелостта, да направи откровението:

„Италия е умираща страна, тъй като бебетата вече не заменят онези, които умират.“
image                                                                                  
Равнището на раждаемостта на Апенините е най-ниското, откакто през 1861 година е основана държавата, обединила многото княжества. При настоящето социално-икономическо състояние обръщането на тъжната тенденция е невъзможно.

Великобритания е изправена пред същия проблем. Чуват се призиви за „радикална реформа“. Правителството и официалните медии сеят лъжи за някакво „излизане от кризата“. А липсата на предприятия и работни места обезлюдява цели райони. Разделението между поколенията чрез насаждане на завист изобщо няма да реши проблемите.

„По-възрастното поколение притежава огромно богатство, заключено във вид на домове, но не и достатъчни пенсионни спестявания; мнозина са богати като капитал и бедни по доходи. Липсва всякакво осигуряване на подходящи жилища за по-възрастното поколение и солидни излишъци от по-младото.

Не се нуждаем от политика на подканянията от сорта на „Помогни, за да Купя“ и от пенсионни облигации с 4-процентова доходност, а от радикални реформи.

Всички партии са съгласни, че имаме нужда от изграждането на най-малко 250 000 къщи годишно и че всеки трябва да спестява повече от своите пенсии в името на дългосрочни грижи. Автоматичното пенсионно осигуряване беше многопартийна инициатива, подкрепена от бизнеса и финансистите. И постигна огромен успех. Нуждаем се от повече такова сътрудничество – само пазарите не да осигурят това.

Цените на някои стокови потребности, в това число на храната и дрехите, намаляха. Но други необходимости, поддържани чрез обществената политика и страдащи от недостатъчно обновление – включително жилищното настаняване, пенсиите, енергията и образованието – станаха прекалено скъпи.“

Господи, колко много социализъм – рекох си. „Автоматичното пенсионно осигуряване“ означава задължително. Никоя от двете страни – овластени във всички сфери и население – не слуша гласа на разума. С хилядолетния си опит народът е установил: „Не питай старило, питай патило.“                 image                  

Например от години Владимир Буковски изрича истини, бодящи очите на интернационалната номенклатурна класа. Прави го в Брюксел, Москва или Тбилиси. На Острова никой не му дава думата. На всичко отгоре – няма и кой да го чуе. Думите му увисват в пространството, по-ненужни и от текст на чалга-песен!


Съжалявам, че слагам себе си до съветския дисидент. Не е от тщеславие. Обаче от толкова дълго време бия тревога по същите въпроси. Но едва шепа осъзнати, мислещи хора, ми обръщат внимание. Останалите си намират ерзац „вождове“ и „спасители на нацията“?! За мнозинството моралът и духовността, които са водещите ценности в човешкия живот, са стока, която не се храчи. Тоест – не струва нищо. А тъпотата се наказва…

Западните страни са изправени пред още един още по-сложен проблем – имиграцията от бедните региони на планетата. Някои заслужават тези тегоби. Тъй като в своето колониално имперско минало са предизвикали достатъчно беди и трагедии и е редно да платят за тях. Други го дължат на криво разбрания либерализъм, неусетно превърнат в комунистически интернационализъм – днес го наричат глобализъм.

Скоро по една от местните ефирки чух да изтъкват като някакво свръх качество на неизвестна мен нашенка, полууспяла зад граница, факта, че е… „космополитка“, както се изразиха. Простете, но Карл Маркс и Фридрих Енгелс, под диктовката на Ротшилдови, постановиха, че пролетариатът е космополитен и няма родина. Ленин, Троцки и останалата шайка от ненаситни болшевишки кръвопийци, повечето със старозаветни имена, бяха космополити. И пееха, че искат да разрушат „старий, гнилий строй“! Наследниците им са се вградили навсякъде.                                                     image                    

Накъде се е запътил светът? Към безбъдещето.

Преди четири месеца британски изследователи се опитаха да разтревожат обществото с данни за топенето на нацията, което може да доведе до изчезването на англичаните, шотландците, ирландците, уелсците. Даже нещо още по-страшно:

„Остаряващото британско население вече е сътворило „дългова бомба с часовников механизъм“, която може да бъде обезвредена само чрез комбинация от сериозни икономии на разходите, спешно повишаване на установената възраст за пенсиониране и приключване на общодостъпната система за здравни грижи.“

Авторката на горните редове е… етническа китайка. Думите й останаха в безтегловността, както изявленията на Буковски или на моя скромност. А тя изнесе данни за натрупания грамаден вътрешен дълг в резултат на въведените задължителни мерки – пенсионно и здравно осигуряване, помощи за безработни и за малки деца… Обобщено – вследствие от социализма.
image


Безгрижието на управниците издава поне две неща. Първо, мироглед, заключен в егоистичния принцип „след мен потоп“. Второ, парите нямат значение, защото вече са без стойност.                                                                                                           Сгромолясването на традиционните основи води до световен разпад

Не се заблуждавайте, че това се отнася единствено до Великобритания и Италия. Пропадането е всеобщо. По-чувствителните го усещат.

Ние сме някъде. Невидимо някъде. Изобщо никъде на света. Заробват не само нас, но и поколенията ни с допълнителен дълг от 8 милиарда евро! Допреди 7-8 лета така постъпваха гърците, но поне поживяха. Тук ще се облагодетелства алчно червената фашистка номенклатура. Тя си има държава, а ние – не. И не желаем да си изградим наша. Тогава кой ни е виновен?

Освен това ние, потомците на най-древното население на Европа, първи ще изчезнем. Между 2025 и 2030 година българите ще бъдат малцинство в собствената си родина.

Перифразирайки Платон и Аристотел, Цицерон постановил:

“Iustitia suum cuique distribuit” – „Правосъдието отдава всекиму своето“.

Комунистите ни насилиха, и наченаха унищожението ни. А с нашия страх и смирение ние се самоосъдихме. Не винете Бог!

Интернационалните комунисти вършеят и по целия свят. Предлагам да се запознаете с онова, което вършат, пречупено през погледа на американски икономически анализатор с италиански корени.                    www.youtube.com/watch                                                                                                    Вярно, че зализаният като циганче на сватба британски другар Филип Хамънд прилича на wanker – чиста проба чекиджия, без извинение. Точно така.

Имате ли представа, какво гласи конституционната разпоредба, спомената от Джералд Селенте? Ще ви улесня – ето:

„Конгресът има правото: Да сече монети, да регулира тяхната стойност, както и стойността на чуждестранните монети и да установява стандарта за мерки и теглилки…“
image
                                                                      Банкерите са „прекалено големи, за да попаднат зад решетките“! Така е станало, понеже хората, народите са го допуснали. Сега светът е Техен, на лихварите. И на баща Им – княза на този свят. Можем ли да си го върнем?                                                                                                                                                                                                        





Гласувай:
3



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: budha2
Категория: Други
Прочетен: 8684126
Постинги: 4190
Коментари: 1130
Гласове: 1577
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031