Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
15.02.2016 23:59 - Доган, медийно приравнен към Левски/Неосталинистът Путин бие неосманиста Ердоган
Автор: budha2 Категория: Политика   
Прочетен: 1074 Коментари: 0 Гласове:
2

Последна промяна: 16.02.2016 00:11

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
image

Турция забрани на Доган и Пеевски да стъпват на нейна територия. Това се случва непосредствено след като ага Местан съобщи, че ще прави нова партия ДОСТ – движение за нещо си, но не запомних. То не е и важно. Щото нали движението е важно, крайната цел е нищо…

По този повод Звездомира Мастагаркова пише в БЛИЦ. Запомнете това име, макар да не е лесно. Такива всеотдайни се срещат рядко дори в брас секцията на българската журналистика: „От забраната на Турция за Доган и Пеевски да стъпват на тяхна територия излиза само едно - че това са най-непреклонните защитници на националните интереси. И че именно те пазят страната ни от скандалните щения на Турция да превърне Кърджали в автономна територия, васална на комшиите, както и ДПС да бъде турска партия… Истината лъсна и маските са свалени и дори излиза, че Ахмед Доган е новият Васил Левски, който пази страната ни от разпокъсване.”

Левски умря, да живее Левски!

Имаме силно усещане за светотатство!

В бъдещето тъмно Доган гледаше ясно.

Той любеше свойто отечество красно…

Я там някой да подаде на момата салфетка.

Малко ме смути в първия момент заглавието в „Сега”: „Лъскат истината като бастун”. Защото нали знаете какво означава „лъскаш бастуна”? Но като прочетох Мастагаркова, престана да ме смущава. Така лъскат, че чак мъзга пуска…

Обаче по въпроса има и друга гледна точка. Турската преса пише: "Пипалата на проруския олигарх Пеевски стигат до Турция и може да се окаже, че той е в основата на контрабандата на български цигари." Даже може вече да се е оказало… Зер бадева припка Цацаров на два пъти до Турция?! Контрабандата се оценява на около половин милиард. И това, което вбесява агаларите най-много, е, че парите отиват за финансирането на ПКК.


image


http://reduta.bg/


Когато стане дума да се обслужи руският интерес, българските русофили не се спират пред никакви лъжи и манипулации.

За Ирина Бокова „Икономист” написа, че е твърде прозрачна кандидатура на Москва за генерален секретар на ООН и това я прави малко вероятен победител в надпреварата. Поръчковите интервюта с нея наводниха медиите в България, но в тях темата за (за)ръката на Кремъл практически отсъства. Към мнението на „Икономист” обаче се присъединиха по различен начин „Уолстрийт джърнъл”, „ Ди велт”, „Ню Йорк поуст”. Тях не можеш да подкупиш с някакви жалки 1000 лева на калпакушанка ( циниците ще кажат, че е въпрос на по-голяма сума- не ми е дадено да знам, а те ще трябва да дадат поне едно доказателство от рода на това, което се вижда у нас чрез безсрамното слагачество на журналисти).

По признание на колеги, на които е било предлагано да се включат в кампанията, тарифата за хвалебствена статия за Бокова или подобно интервю с нея е 1000 лева. Колко взимат началниците на медиите, извън личния хонорар на писарушката, това не ми е известно- шефовете на медиите не си общуват с такива, като мен.

В интервюто на Коритаров по ТВ+ с нея от 12 януари обаче Бокова се възползва, че се намира явно на „неприятелска” територия и се опита да внуши на „русофобите” , че едва ли не се е борила срещу …руския интерес при кандидатстването си за върховния пост в ЮНЕСКО.

„Водещ: Египетската кандидатура беше доста силна.

Ирина Бокова: Египетската кандидатура. Но и в рамките на Източна Европа имаше също други кандидати. Срещу мен имаше кандидат на Русия, много силен кандидат, зам.-министър на външните работи на Русия, г-н Яковенко”http://www.cross.bg/bokova-irina-vodesht-1494248.html#ixzz40EAg4Dvv

„Много силната” кандидатура на руското мюре е много силна лъжа, вметната така , уж между другото. Защото Яковенко, както няколко пъти съм отбелязвал, беше умишлено провален от самата Русия с обещанието организацията да получи 20 милиона долара ако бъде избран, което автоматично го изхвърли от състезанието поради явното предлагане на подкуп. Неговият провал й отвори пътя към върха, който руската метла й проправяше както при спорта кърлинг, където екип чистачи лъскат леденото трасе пред 20 килограмовия гранитен камък на състезателя, плъзган към крайната цел.



Както казвам, че не се спират преди нищо русофилите, ето още един пресен пример от статията на Валери Найденов от 14 февруари 2016 г. във в. „24 часа”. Авторът преобръща с хастара навън историческата истина за руската политика срещу Съединението на България с внушението, че едва ли не тъкмо на Русия дължим успеха от 6 септември 1885 г.



„В момента обстановката

много напомня

епохата на

Съединението

Тогава Великите сили временно са подкрепяли националните въжделения на България. Русия се мръщела, но все пак е предупредила Турция да не се намесва. И България се е обединила.”

Как да спориш с такова русофилско нахалство? Мога само да припомня какво пише Симеон Радев в „Строители на съвеременна България” в глава V. , озаглавена „Съединението и великите сили”:

„..на 13 септември, заместникът на Гирса ( министърът на външните работи по време на българофоба император Александър ІІІ бел. ivo.bg), Влангали, съобщи руското предложение на всичките велики сили. Касаеше се да се споразумеят посланиците в Цариград върху една обща линия на поведение спрямо последствията на пловдивската революция ( т.е. да не бъде признавано Съединението бел. ivo.bg).

Руското предложение съвпадаше по своя дух напълно с инициативата, която самият лорд Солзбъри бе взел още на 7 септември. Оттогава обаче един голям обрат бе станал в разположението на английската дипломация. Управляющият английското консулство в Пловдив бе телеграфирал по изричната молба на временното правителство, че революцията е станала без съгласието на Русия, без нейно знание; че тя е била ускорена от руската вражда спрямо княз Александра и насочена срещу руското влияние. Отзоваването на руските офицери фиксираше окончателно антируската тенденция на българското национално движение…

Решението да се поддържа България се одобри от целия кабинет ( на Великобритания- бел. ivo.bg) и когато руският управляющи посолството се представи във Foreign Office със своето предложение, Солзбъри го посрещна с големи резерви. Той разреши наистина на Уайта да вземе участие в съвещанията на посланиците, но му даде следните инструкции:11 1) да се действува върху султана да не почва никаква военна намеса в Източна Румелия, поне докато не се извърши някакво насилие върху турското население в областта; 2) да се изменят постановленията на Берлинския договор в тая смисъл, че княз Александър да бъде пожизнен генерал-губернатор на Румелия. Инструкциите свършваха с една категорична заповед до Уайта да се противи на всяко предложение за детрониране на княз Александра. Роднинството на княз Александра с английския двор не бе чуждо без съмнение на тая енергия, с която Солзбъри взе защитата на Съединението; кралица Виктория хранеше към младия княз големи симпатии, а Солзбъри, както е установено от всичките последни исторически изследвания, всякога се вслушваше в желанията на своята господарка; не по-малко е вярно обаче, какво поведението на английската дипломация съответствуваше на положителните нейни интереси.

Резервите, които направи лорд Солзбъри, гонеха двояка цел: те не допускаха да се осъществи срещу България единството на европейския концерт, а, от друга страна, като продължаваха преговорите и хабеха по тоя начин първите впечатления от революцията, те разочароваха Турция в надеждите й върху Силите, подготовлявайки я за едно прямо съглашение с княз Александра.”

Апропо, каквито и да са били съображенията ( какви да бъдат, освен британски и имперски?) на британската политика в онзи момент, по-късно те се оказват преграда пред откритата заплаха на Русия да окупира България за наказание, че е нарушила чрез Съединението… Берлинския договор. Същият, който ни тикат в лицето като най-голямото западно злодеяние срещу България и българите, макар Русия да е подхвърлила санстефанската химера на българите с пълното съзнание, че това е смъртоносна за тях интрига- именно руска мина. По силата на тайна клауза от споразумението си с Увстро-Унгария от юли 1876 г. руската империя се е съгласила да няма „голяма славянска и православна” държава на Балканите, т.е. да няма нищо подобно на Санстефанска България.

Солзбъри държи пламенна реч в парламента в Лондон в защита на българската кауза след Съединението и срещу руската намеса в България, довела до свалянето на княз Александър І от българския престол чрез русофилски преврат. С това вбесява с това император Александър ІІІ до степен, че той обсъжда с външния си министър Гирс да отмъсти , като нахлуе с войски в Индия, колонизирана от англичаните. Гирс успява да го разубеди. А поради общоевропейската позиция на възмущение от намерението да нападне България, предизвикала масови антируски и пробългарски митинги в цяла Европа, Александър ІІІ заповядва „със скърцане на зъби” на руските бойни кораби да се оттеглят от българския бряг, където са били в готовност да задействат плана за окупацията след серия от русофилски военни метежи, подстрекавани за тази цел в България, потушени обаче от Стамболов и българските патриоти.

Днес българските путинофили се гаврят с паметта на Стамболов, награждавайки най-напред с почетен знак на неговото име Георги Първанов ( „лицето на отношенията с Русия” по Шаренкова), а напоследък и Ахмед Доган, отличил се като защитник на Русия от Турция на Българска територия.

image

Абсурдът надскочи дори и тази гавра чрез кампанията на Петата колона на Кремъл тук във величаенето на Доган, медийно приравнен към Левски. Колкото повече се обтягат отношенията между Путин и Ердоган, които на 23 септември миналата година откриха заедно в Москва най-голямата джамия в Европа и това не пречеше на Петата колона тук, толкова повече истерясват пропагандаторите на руската правда тук.

Един от тях- и не кой да е , а директорът на Националния исторически музей Божидар Димитров, заиграващ с национализма от позицията на държавен служител- се обяви за „Доган и Пеевски” ( нещо като Кирил и Методий, на каквито Блъсков и Валери Найденов се бяха самооприличили в зората на тяхната вестникарска симбиоза от началото на 90-те години на миналия век). Причината? Ами щом Турция не ги ще, значи всички трябва да застанем зад тях, по логиката на Б. Димитров.

image


Турският черен печат за Доган и Пеевски по нищо не се различава от руския, с който на бившия наш посланик в Москва Илиян Василев беше забранено да посещава Русия. Само че за Василев нямаше истерични обобщения и обвинения, каквито сега гърмят тук като руски мини ( по израза на Лютви Местан). Сапьорите на Путин правят шумни демонстрации с твърдения, че това било агресия срещу България ( според Валери Найденов). А професор Людмил Георгиев, бивш член на ръководството на ДПС, днес доразви в телевизионно интервю апокалиптичния сюжет с твърдението, че на практика Турция застрашавала живота на Доган с факта, че не го иска на своя територия.

image
   
   



Гласувай:
3



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: budha2
Категория: Други
Прочетен: 8715225
Постинги: 4190
Коментари: 1130
Гласове: 1577
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930